لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه امیر کبیر
135 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 135
تاریخ ثبت: 1398/01/20
خلاصه اختراع:

پروب متحرك دوبعدي مركب ماخ ـ لانگمير داراي سيستم اندازه گيري يك وسيلۀ تشخيصگر پلاسما است. زمينۀ فني آن، فيزيك ‏پلاسما، لايه نشاني توسط پلاسما و دانش پلاسماي توكامك مي باشد.اين پروب از پنج وجه دايره اي از جنس فولاد ضدزنگ 304 ‏به قطر 8 ميليمتر ساخته شده است كه هر كدام از وجوه روي يك وجه از مكعبي به ابعاد ‏cm‏1.2×‏cm‏1.2×‏cm‏1.2كه به عنوان ‏نگهدارنده و عايق بين صفحات ساخته شده است، قرار گرفته اند. پايه پروب نيز يك لولۀ سراميكي به طول ‏cm‏ 10 و قطر ‏cm‏1 ‏مي باشد كه روي وجه ششم نگهدارنده مكعبي قرار گرفته و سيم هاي انتقال جريان وجوه پروب از داخل آن رد شده اند. از رزين ‏اپوكسي به عنوان عايق و نگهدارنده صفحات استفاده شده است. اين پروب عدد ماخ و شار ذرات در دو بعد (وجه 1 تا 4) و ‏چگالي پلاسما (با استفاده از وجه پنجم به عنوان پروب لانگمير تكي) را به صورت همزمان مي تواند اندازه بگيرد. به منظور اندازه ‏گيري جريان وجوه پروب، سيستم اندازه گيري الكترونيكي ساخته شده و به صورت مجتمع داخل جعبه اي قرار گرفته است. ‏سيستم فيدترو نيز جهت قرار دادن پروب در نقاط مختلف پلاسما، ساخته شده است.‏

تاریخ ثبت: 1398/04/10
خلاصه اختراع:

اين اختراع يك پوشش هوشمند آلي براي حفاظت از خوردگي فلزات است. در صورتي كه در حين سرويس دهي اين پوشش هوشمند، در پوشش خراشي ايجاد شود يا قسمتي از پوشش به صورتي آسيب ببيند كه سطح زيرلايه در معرض محيط خورنده قرار بگيرد و متعاقبا خوردگي بر روي سطح زيرلايه فولادي شروع شود، به صورت هوشمند بازدارنده خوردگي تعبيه شده در پوشش در مناطق آسيب ديده رهايش پيدا كرده و عمل ممانعت از خوردگي توسط بازدارنده خوردگي صورت مي‌پذيرد. پس از عمل بازدارندگي، آزادسازي ممانعت كننده از داخل مخازن نگهدارنده آن متوقف شده و در نتيجه عملكرد دراز مدت پوشش نيز امكان‌پذير مي‌گردد.

تاریخ ثبت: 1395/05/30
خلاصه اختراع:

دستگاه اخير جهت تسهيل و تسريع روند كاليبراسيون انواع پرابهاي چند سوراخه و سيم داغ در تونل باد طراحي و ساخته شده است. پراب در گيره مكانيزم قرار گرفته و به طور مستقل تحت زواياي مختلف حمله و جانبي قرار ميگيرد. زواياي مورد بحث توسط كاربر و از راه دور توسط رابط كاربري آسان تنظيم شده، همزمان مقدار زاويه تنظيم شده توسط زاويه سنج ديجيتال به طور دقيق اندازه گيري و ثبت ميگردد. ارتباط ميان نرم افزار رابط كاربري با سيستم نرم افزاري-سخت افزاري مكانيزم، كاربر را از باز و بسته كردن درب تونل به هنگام تست كاليبراسيون براي ايجاد ارتباط بي نياز خواهد نمود. مكانيزم اخير قابليت ايجاد بازه 180 درجه اي زاويه براي زاويه حمله و زاويه جانبي دارا ميباشد، كه البته زواياي مورد نياز در كاربردهاي جاري از اين ميزان كمتر ميباشد. لازم به ذكر است به دليل استقرار سيستم زاويه سنج ديجيتال بر روي مكانيزم، اين دستگاه جهت كاليبراسيون تونل باد و اندازه گيري انحراف اوليه جريان در تونل نيز كاربرد دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/10
تاریخ ثبت: 1391/01/28
مخترع/مخترعان: سيما عارفي
خلاصه اختراع:

جداسازي يون ليتيم را مي توان به كمك روش الكترودياليز و با استفاده از غشاهاي تبادل يوني انجام داد. در اين روش يون هاي موجود در يك محلول با اعمال جريان الكتريكي از داخل يك غشاي با قابليت تبادل يون عبور مي كنند اما به ساير يون هاي موجود در محلول اين اجازه داده نمي شود. در اين اختراع ساخت غشاي سيكوني و به كارگيري آن در الكترودياليز براي جداسازي يون ليتيم به عنوان هدف قرار گرفت. در اين راستا با استفاده از روش سل ژل اصلاح شده (بچيسي) تركيب نانو ساختار LATP(Li1.4Al0.4Ti1.6(PO4)3 سنتز شد و ساختار آن با تغيير در مراحل عمليات حرارتي به كار گرفته شده در پژوهش هاي (مقالات) قبلي بهينه شد و پس از طراحي و ساخت سل الكترودياليز تركيب LATP براي جداسازي يون ليتيم مورد استفاده قرار گرفت. در روش سل - ژل يچيني بر خلاف روش سل - ژل اوليه براي سنتز به جاي استفاده از آلكوكسيدها از نمك هاي فلزي در كنار يك عامل كمپلكس ساز استفاده مي شود و اين جايگزيني منجر به برتري هايي نظير قيمت كم تركيب يكنواخت و خلوص بالا و نانو شدن ساختار مي شود. از آناليزهاي مختلفي جون پراش پرتوايكس XRD ميكروسكوپ الكتروني روبشي SEM و آناليز حرارتي همزمان STA جهت بررسي خواص محصول نهايي غشاء و حصول قرص هاي بدون ترك و با تخلخل كم جهت كاربرد در فرايند الكترودياليز به عنوان غشاء به كار گرفته شد. در نهايت پس از سنتز غشاء جهت انجام جداسازي يون ليتيم به روش الكترودياليز سل الكترودياليز در مقياس آزمايشگاهي طراحي و ساخته شد.

تاریخ ثبت: 1390/04/15
مخترع/مخترعان: عليرضا سروش حق
خلاصه اختراع:

در اين امكان سنجي ابتدا نوع تخليه و بارگيري پسماند از جمع آوري به قطارهاي باربر مورد مطالعه قرار گرفته است. در اين نوع تخليه و بارگيري پسماندها از خودروهاي جمع آوري به داخل جعبه هايي تخليه و سپس اين جعبه ها از طريق يكسري آسانسور به داخل قطارها انتقال مي يابند. در ادامه پس از خروج قطارها از پاركينگ مربوطه به داخل خطوط اصلي مترو منتقل شده و در نهايت در محل تخليه پسماند از طريق سيستم تخليه و بارگيري كه در اكثر بنادر كشور از آن استفاده مي شود، بار خود را در محل دفع ((landfillتخليه مي كنند. در بخش دوم نقاطي با پتانسيل امكان احداث ايستگاه موقت حمل پسماند در كنار خطوط مترو مكان يابي شد. پس از بررسي مداوم و تحقيقات ميداني حداقل تعداد ايستگاهها (۱۴ ايستگاه( تعيين و مشخص گرديد

تاریخ ثبت: 1392/07/22
مخترع/مخترعان: مهران دادگر
خلاصه اختراع:

در صنعت دستگاهي براي تشخيص ميزان فريز نخ نداريم و تشخيص اين امر ميتواند به افزايش پارامترهاي كيفي در صنعت فرش كمك نمايد. لذا با هدف كاربرد در صنعت مكانيزم بگونه اي طراحي شده كه اپراتور بتواند به راحتي با گذاشتن يك نمونه نخ در اسكنر شاخص فريز نخ تثبيت حرارتي شده را تعيين نمايد. به كمك اين دستگاه صنعتگران ميتوانند از كيفيت كار ارائه شده مطمئن شده و از طرفي مصرف كننده نيز با اطمينان خاطر ميتواند هزينه مربوطه را پرداخت نمايد. همچنين امكان مقايسه چند نخ فريز شده نيز براي صنعتگران محيا خواهد شد.

تاریخ ثبت: 1392/06/24
خلاصه اختراع:

در اين اختراع ساخت وبكارگيري كاتاليست طبيعي كلينوپتيلوليت كه به وفور در معادن كشور يافت مي‌شود و داراي قيمت پاييني مي‌باشد، براي حذف گازهاي آلاينده NOx مورد نظر قرارگرفت. اين زئوليت طبيعي پس از آماده سازي اوليه و اصلاح شيميايي براي تبديل به فرم كاتاليستي، در يك راكتور بستر ثابت مورد آزمايش قرار گرفته و از حيث شرايط آماده سازي و عملكردي، بهينه شد. سپس با استفاده از روشهايي نظير تبادل يون با فلزات و آلومينيوم زدايي عملكرد آن ارتقا داده شد. در اختراع حاضر، گازهاي آلوده كه حاوي تركيبات NOx مي‌باشند را همراه با پروپان و اكسيژن از روي بستر كاتاليست عبور داده كه با اين كار بخار آب و گاز نيتروژن ودي اكسيد كربن حاصل مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1392/09/25
مخترع/مخترعان: مريم ديناروند
خلاصه اختراع:

در بسياري از فرآيندها از كاتاليست جهت سرعت بخشيدن به واكنش استفاده مي شود، و بخش مهمي از فرآيند شامل جداسازي خود كاتاليست از محيط واكنش مي شود، لذا با كاتاليست ناهمگن ساخته شده كه داراي قدرت جذب توسط نيروي مغناطيسي است، مي توان با ايجاد اين نيرو به سرعت و به راحتي و بدون نياز به فرآيند جداسازي پيچيده كاتاليست را از محيط واكنش جدا كرد و دوباره مورد استفاده قرار داد.

تاریخ ثبت: 1392/07/28
مخترع/مخترعان: سمانه سنجري
خلاصه اختراع:

اختراع مذكور با عنوان طراحي و ساخت بيوراكتور هواگرد با لوله داخلي شبكه اي (ALR-NDT) است كه زمينه آن مهندسي شيمي جهت كاربردهاي بيوتكنولوژيك است. با توجه به مزيت راكتورهاي هواگرد، تلاش براي بهتر نمودن شرايط هيدروديناميكي و ميزان انتقال جرم در آنها بدون عوض نمودن راكتور و با صرف هزينه اندك قابل بررسي است. راكتور هواگرد، راكتوري ستون حبابي با لوله اي داخلي بوده كه به دليل نوع جريان، در بسياري از موارد برتر از راكتورهاي ستون حبابي است. ميزان انتقال جرم در راكتورهاي ستون حبابي بالاتر از راكتورهاي ALR بوده و استفاده از لوله داخلي شبكه اي با مش سايزهاي متفاوت، طراحي آن را با حفظ حالت ALR به مزاياي هر دو راكتور (BCR و ALR) نزديك مي نمايد. اين راكتور داراي زمان اختلاط كوتاهتر بوده و بعلاوه اگر تعداد سوراخها بيشتر باشد، در سرعتهاي بالاي گاز ورودي، ضريب انتقال جرم بسيار بالاتر رفته و اين نيز به دليل كشسته شدن حبابها در اثر عبور از از شبكه و تبديل به حبابهاي ريزتر شدن است كه سطح ويژه و سرعت انتقال اكسيژن را بالا مي برند. بنابراين نتايج تخميرهاي انجام شده در بيوراكتورهاي ALR-nDT و توليد كنندگي محصولات در آن بالاتر بوده و در نتيجه ميتوانند داراي پتانسيل خوب براي كاربردهاي صنعتي باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/17
مالک/مالکان: دانشگاه اميركبير
تاریخ ثبت: 1392/10/17
مخترع/مخترعان: محسن اسحاقيان
خلاصه اختراع:

استفاده از كامپوزيت‌هاي FRP بعنوان مصالح سازه به طور تدريجي در صنعت ساختمان افزايش پيدا كرده است. بنابراين جايگزيني مناسب براي بيشتر مصالح رايج بتن و فولاد بوده است. خواص موجود از قبيل مقاومت خوردگي، چگالي پايين، مقاومت بالا، نسبت سختي به وزن مناسب و نصب و ساخت آسان كامپوزيت‌ها مطلوب بوده است. الياف تقويت شده شيشه (GFRP) پيش از اين بعنوان يك ماده و مصالح سازه‌اي به خوبي تثبيت شده اند. در حال حاضر تير، ورق و پروفيل‌هاي رايج با استفاده از تكنولوژي پالتروژن توليد شده‌اند. هدف از اين تحقيق و مطالعه گزينه‌هاي طراحي يك ستون بتني كامپوزيتي بدون استفاده از مصالح فولادي اما با وزن نسبتاً كم مورد بررسي قرار خواهد گرفت. مشكلات رايج خرابي بتن به دليل انبساط و زنگ زدگي اعضاي تقويت كننده اجتناب ناپذير است. با استفاده از مقاطع سازه‌اي كامپوزيتي I، ناوداني و نبشي شكل شيشه (FRP (GFRP بجاي فولاد تقويت كننده در بتن مي‌توان به اين هدف رسيد. رفتار پروفيل كامپوزيتي و بطور كلي مواد و مصالح FRP با ستون هاي بتني مورد بررسي و مطالعه قرار خواهد گرفت. نتيجه اين مطالعه و تحقيق ميتواند اطلاعات مفيد و سودمند براي طراحان و محققان در حوزه عملكرد ستونهاي كامپوزيتي بتني تقويت شده داشته باشد. ظرفيت مقاومت نهايي و گسيختگي هريك از ستونهاي مركب كامپوزيتي آزمايش شده با ظرفيت نمونه شاهد بدون محصور شدگي پيش‌بيني شده، باتوجه به آزمايشات مونوتونيك و سايكليك انجام شده، مقايسه خواهند شد.

موارد یافت شده: 135