لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه بوعلي سينا
7 عدد
يكي ازروشهاي موثر براي كاهش مصرف آب استفاده از مالچ پلاستيكي يا كاشت محصول در زير پلاستيك است. هم اكنون در بسياري از مناطق ايران به دليل بازده بسيار خوب اين روش، اكثر محصولات صيفيجات به اين روش كشت ميشوند. اين روش ميتواند مصرف آب را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد و براي مناطق خشك بسيار سودمند مي باشد. در ايران براي هر هكتار حدود 130 كيلوگرم پلاستيك مصرف مي شود بنابراين در مقياس وسيعتر حجم خيلي زيادي از پلاستيكها در مزارع پخش شده و لازم است پس از برداشت محصول همه آنها جمع آوري گردند. اما با وجود توصيهها و پيگيريهاي مسئولان، متاسفانه تنها مقدار خيلي كمي از آن جمعآوري شده و مابقي در سطح مزرعه باقي مي ماند. وجود پلاستيك در سطح خاك باعث كاهش پيوستگي خاك با همديگر شده كه باد بردگي خاك و به تبع آن آلودگي منطقه را به دنبال خواهد داشت. همچنين تجزيه اين پلاستيك ها در خاك باعث مسموميت خاك و منابع آبي شده و در دراز مدت مي تواند آسيبهاي جبران ناپذيري به محيط زيست وارد كند. همچنين اين امكان وجود دارد كه در هنگام چراي گاوها و گوسفند ها، بخشي از پلاستيك هاي پوسيده به سيستم گوارشي آنها وارد شده و اثرات بدي بر سلامتي آنها و انسانها بگذارد. بنابراين با تحقيقي كه در طول چند ماه اخير انجام شد با در نظر گرفتن تمامي شرايط مزارع ايران از جمله نوع پلاستيك، نوع خاك و همچنين عرض هاي مختلف كشت، دستگاه جمع آوري پسماند مالچ پلاستيكي ساخته شد. در اين دستگاه كه بهينه شده دستگاههاي ساخته شده قبلي است، نوار نقاله حذف شده و تغييرات كلي در شاسي و تيغه آن انجام گرفته است. اين دستگاه شامل دو تيغه مورب و پنجه غازي است كه برش سطحي خاك را انجام مي دهد. بعد از بلند شدن خاك و جدا كردن نسبي آن از پلاستيك، با استفاده از غلتكي كه توسط موتور هيدروليكي چرخش مي كند، پلاستيك به دور آن پيچيده مي شود. دبي روغن ورودي به هيدروموتور با بهره گيري از يك شير هيدروليكي كه توسط اپراتور كنترل مي شود تغيير كرده و مانع از پاره شدن پلاستيك مي شود. غلتك اين دستگاه طوري طراحي شده است كه نيازي به سيلندر هيدروليكي براي خارج كردن پلاستيك از روي غلتك نيست و تنها با كمي فشار محوري بر روي پلاستيك، پلاستيك جمع شده از روي غلتك بيرون مي آيد. تغيير عمق نفوذ تيغه ها نيز با استفاده از دو چرخ كناري انجام مي شود.
تركيبات حاوي گوگرد ابتدا با اضافه كردن اسيد نيتريك پروتونه شده و سپس جذب سطحي نانوكاتاليست مغناطيسي اكسيد آهن-گرافن اكسيد شد. در مرحله بعد با اضافه كردن آب اكسيژنه به عنوان عامل اكسنده، تركيبات جذب سطحي شده روي نانوكاتاليست اكسيد شده و به تركيباتي با قطبيت بالا تبديل شد و از ماتريس استخراج گرديد. پارامترهاي مختلف اثر گذار بر فرايند حذف توسط روشهاي چند متغييره بهينه سازي گرديد. نتايج حاصله نشان داد كه تحت شرايط بهينه سازي شده با استفاده از نانوكامپوزيت سنتزي بعنوان كاتاليست و جاذب و آب اكسيژنه بعنوان عامل اكسنده، اكسيداسيون و استخراج و حذف تركيبات حاوي گوگرد در مدت زمان كوتاه با بازده بسيار مطلوب در دماي محيط با هزينه نسبتا پايينتر نسبت به روشهاي مشابه امكان پذير مي باشد. در نهايت توانايي روش در حذف تركيبات حاوي گوگرد از نمونه هاي حقيقي مورد ارزيابي قرار گرفت. علاوه بر اين، در اين پروژه روشي براي اندازه گيري مقادير بسيار كم گوگرد در ماتريس سوخت هاي مايع براساس پيش تغليظ اين تركيبات قبل از ارزيابي غلظت كل گوگرد توسط دستگاه پلاسماي جفت شده القايي-طيف سنجي نشري نوري با 17/19 مرتبه افزايش در حساسيت ارائه گرديد.
به دليل مساله كم آبي و كاهش راندمان آبياري، استفاده از مالچ پلاستيك در مزارع هر سال رو به افزايش است. كاهش مصرف آب، افزايش دماي خاك و جلوگيري از رشد علفهاي هرز از مهمترين مزاياي مالچ پلاستيكي ميباشند. پس از برداشت محصول، انبوه زيادي از پلاستيك به دليل سختي جمع آوري در مزرعه رها شده و مشكلات زيست محيطي را باعث شده است. برخلاف پلاستيك¬هاي ضخيم كه جمع آوري آنها به روش پيچاندن پلاستيك به دور غلتك انجام مي¬گيرد. بكار¬گيري اين دستگاه¬ها در ايران به دليل نازك بودن پلاستيك¬ها تقريباً ناممكن است. هدف اصلي اين طرح، طراحي و ساخت دستگاه جمعكن پسماند پلاستيكي است كه بتواند پلاستيكهاي نازك را پس از برداشت محصول از مزرعه جمع آوري كند. در اين اختراع با بهرهگيري از چهار مرحله برش پلاستيك با تيغه، شل كردن خاك، بلند كردن پلاستيك با انگشتيها و تحويل آن به نوار نقاله، جمع¬آوري پلاستيك ضعيف و نازك بخوبي امكانپذير گرديد. بر خلاف تمامي دستگاههاي داخلي و خارجي اين دستگاه نياز به اپراتور كنترل كشش پلاستيك نداشته و به صورت خودكار جمع آوري پلاستيك را انجام مي دهد. نيروي محركه دستگاه از محور تواندهي موتور گرد تامين مي¬شود و بقاياي سطحي تداخلي در كار دستگاه ايجاد نميكند.
كمپلكس ترانس-تترا¬كلرو-بيس(5-متيل-(4-پيريديل)هيدانتوئين) پالاديوم (4+) با خاصيت ضدباكتري و ضدتومور بخش الف: نيازهاي انساني سيس¬پلاتين يكي از قويترين داروهاي ضدتومور در دسترس براي مديريت درمان تومورهاي جامد مانند تومورهاي سلول تخم، سرطان¬هاي تخمدان، ريه، سر و گردن، مثانه و ... است. علاوه بر استفاده گسترده از آن به عنوان يك داروي شيمي¬درماني، سيس¬پلاتين عوارض جانبي شديدي مانند نفروتوكسيسيتي (سميت كليوي)، نوروتوكسيسيتي (سميت مغزي)، اتوتوكسيسيتي (سميت شنوايي)، تهوع و ... نشان مي¬دهد كه امكان استفاده از آن را در مقادير بالا براي بدست آوردن مزاياي درماني بيشتر محدود كرده است. سيس¬پلاتين يكي از قوي¬ترين داروهاي ضدتومور در دسترس براي مديريت درمان تومورهاي جامد است. علاوه بر استفاده گسترده از آن به عنوان يك داروي شيمي¬درماني، سيس¬پلاتين عوارض جانبي شديدي نشان مي¬دهد كه امكان استفاده از آن را در مقادير بالا براي بدست آوردن مزاياي درماني بيشتر محدود كرده است. براي طراحي كمپلكسي كه بتواند به عنوان همتاي سيس¬پلاتين براي درمان سرطان¬ها استفاده شود و نسبت به آن سميت سلولي كمتري ايجاد كند، دو راه وجود دارد: الف) انتخاب تركيبي كه از نظر فيزيولوژيكي فعال باشد و بتواند به عنوان ليگاند در سيس¬پلاتين عمل كند. ب) انتخاب فلزي كه از نظر خواص شيميايي و ساختاري شبيه پلاتين باشد. در اين ميان، استفاده از مشتقات هيدانتوئين به علت اثرات فيزيولوژيكي بالاي آن¬ها به عنوان ليگاند و استفاده از فلز پالاديوم به عنوان همتا و هم¬گروه فلز ¬پلاتين، گزينه¬هاي مناسبي خواهند بود. كمپلكس ترانس-تترا¬كلرو-بيس(5-متيل-(4-پيريديل)هيدانتوئين) پالاديوم (4+) داراي هر دو ويژگي بوده و فعاليت ضدباكتري و ضدتومور خوبي از خود نشان مي¬دهد. اين تركيب در مواردي بهتر از آنتي¬بيوتيك كلرامفنيكول عمل مي¬كند و بيشترين فعاليت ضدرشد خود را در برابر سرطان مقاوم ريه نشان مي¬دهد.
سيس پلاتين يكي از قوي ترين داروهاي ضدتومور در دسترس براي مديريت درمان تومورهاي جامد است. علاوه بر استفاده گسترده از آن به عنوان يك داروي شيمي درماني، سيس پلاتين عوارض جانبي شديدي نشان مي دهد كه امكان استفاده از آن را در مقادير بالا براي بدست آوردن مزاياي درماني بيشتر محدود كرده است. براي طراحي كمپلكسي كه بتواند به عنوان همتاي سيس پلاتين براي درمان سرطان ها استفاده شود و نسبت به آن سميت سلولي كمتري ايجاد كند، دو راه وجود دارد: الف) انتخاب تركيبي كه از نظر فيزيولوژيكي فعال باشد و بتواند به عنوان ليگاند متصل شونده به پلاتين عمل كند. ب) انتخاب فلزي كه از نظر خواص شيميايي و ساختاري شبيه پلاتين باشد. در اين ميان، استفاده از مشتقات هيدانتوئين به عنوان ليگاند به علت اثرات فيزيولوژيكي بالاي آن ها و استفاده از مركز فلز طلا با عدد اكسايش (3+) به عنوان همتاي پلاتين (2+)، گزينه هاي مناسبي خواهند بود. كمپلكس هاي دي كلرو-5-متيل-(2-پيريديل)هيدانتوئينات آئوروم (3+)، [ترانس-دي كلرو-بيس(5-متيل-(3-پيريديل)هيدانتوئين) آئوروم (3+)] [تترا كلرو آئورات (3+)] و [ترانس-دي كلرو-بيس(5-متيل-(4-پيريديل)هيدانتوئين) آئوروم (3+)] [تترا كلرو آئورات (3+)] داراي هر دو ويژگي بوده و فعاليت ضدتومور خوبي از خود نشان مي دهند. بيشترين فعاليت ضدرشد اين تركيبات در برابر سرطان سينه مي باشد.
انگيزه اي و هدفي كه موجب شد تابالون هوايي گرم به عنوان يك پروژه انتخاب شود و در حد يك مدل اجرا شود همانا استفاده هاي گوناگوني است كه از اين وسيله قابل پرواز در زمينه هاي مختلف در دنيا ميشود و به نظر مي رسد كه طراحي و ساخت اين وسيله كم هزينه و ساده در داخل كشور بي فايده نباشد تا آنجا كه مي توان در بسياري از امور مانند هواشناسي، نقشه برداري، تبليغات، مسائل نظامي، علمي و تفريحي از آن بهره جست و به عنوان مثال روزانه در مراكز استانها هزينه زيادي صرف ميشود تا شرايط جوي با استفاده از پرواز بالونهاي گازي مشخص شود در صورتي كه بالونهاي هواي گرم سقف هزينه را در اين زمينه كاهش ميدهد همچنين نياز روحي جوانان رشيد اين مرز و بوم فعاليتهاي سالم و علمي تري را در اوقات فراغت از كار مي طلبد كه بالون و بالون سواري تا حدودي زيادي از عهده آن بر مي آيد. در حال حاضر معمولا بالونها در حد و اندازهايي ساخته مي شود كه حداقل بتواند يك نفر را با خود حمل نمايد كه در اين صورت تحت شرايط آب و هواي مساعد سرنشين مي تواند به دلخواه خود بالون را هدايت كند در حقيقت با كم يا زياد كردن شعله و كاهش حجم هواي گرم بالون توسط دريچه تعبيه شده (در مورد بالونهاي هواي گرم) در بالاي بالن ارتفاع آن را كم يا زياد كند و در بالونهاي مجهزتر مي توان با استفاده از پروانه و يا جت جهت بالون را نتظيم كرد اما اين پروژه ساخت يك بالون تحقيقاتي بوده و توانايي بالا بردن مقذار وزن محدود و به نسبت كمي را دارد بايد از نقطه اي خارج از بالون كنترل شود كه اين كار با كنترل مقدار جريان گاز و در نتيجه كنترل مقدار شعله اي كه هواي داخل بالون را گرم مي كند توسط شخص هدايت كننده انجام مي پذيرد. براي انجام اين كار از وسايل و تجهيزات ذيل استفاده گرديده كه بطور اختصار عبارتند از: -دو عدد شير الكتريكي -يك فرستنده -گيرنده امواج راديويي -مداري به منظور تبديل فرمانهاي مكانيكي به سيگنالهاي الكتريكي كه در فصلهاي مربوط به تفصيل آمده است.
دستگاه مينياتوري برداشت از ارتفاع دلخواه سبزيجات برگي، براي برداشت مكانيزه سبزي هاي برگي چون جعفري، شاهي ، گشنيز، ترخون، تره، مرزه، ريحان، اسفناج، شنبليله، پونه، نعناع و شويد طراحي و توليد شده است. اين دستگاه مي تواند در تمام كرت هاي سبزي كشور، مورد استفاده قرار بگيرد.
موارد یافت شده: 7