لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه تربيت مدرس تهران
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/05/01
تاریخ ثبت: 1391/05/01
مخترع/مخترعان: فتاح سروش
خلاصه اختراع:

زمينه فني اختراع: محيط زيست مقصود اختراع: استفاده از انرژي خورشيدي جهت تصفيه آب، فاضلاب شهري و پساب صنعتي با اهداف صرفه جويي اقتصادي و جلوگيري از آلودگي محيط زيست برجستگيهاي تكنيكي اختراع: استفاده از منبع انرژي پاك و رايگان خورشيدي بجاي استفاده از لامپهاي مصنوعي پرمصرف برقي با برخورداري ايران از 250-240 روز آفتابي و متوسط ساعات آفتابي 2800 ساعت در سال (معادل 64 درصد روزهاي سال) در چهار پنجم خاك خود و با انرژي خورشيدي دريافتي بر سطح زمين روزانه متوسط 4/5-5/4 كيلووات ساعت بر متر مربع توضيح اختراع: راكتور فتوكاتاليستي خورشيدي در مقياس نيمه صنعتي طراحي و ساخته شده است. اين راكتور متشكل از قسمت پلكاني به ابعاد قاعده 40 سانتيمتر و ارتفاع 30 سانتيمتر تحت زاويه 37 درجه با افق از جنس قوطي فلزي و نبشي نمره 3 كه وظيفه نگه داشتن 5 عددپله بتني را بر عهده دارد. پله هاي بتني هر كدام به طول 24 سانتيمتر و عرض 12 سانتيمتر و ضخامت 4 سانتيمتر از جنس بتن سبك با سنگدانه پاميس (پوكه معدني) مي باشد كه نانوذرات دي اكسيد تيتانيوم بر روي آن تثبيت شده است. اين صفحات به فواصل قائم 5/2 سانتيمتر از يكديگر قرار دارند. همچنين 4 سانتيمتر انتهايي هر پله با پله زيرين خود همپوشاني داشته و به صورت آبچكان عمل مي كند. سرريز به ابعاد برابر با 10×10×50 سانتيمتر و حجم 5 ليتر از جنس ورق گالوانيزه در بالاي پلكان بتني قرار مي گيرد و وظيفه تنظيم جريان در بالادست راكتور را دارد. تانك ذخيره پساب همراه با شير نمونه¬گيري به ابعاد 40×40×40 سانتيمتر با حجم ذخيره 64 ليتر از جنس ورق گالوانيزه است. براي محافظت راكتور در برابر باد، باران و جلوگيري از تبخير آب از شيشه معمولي به ضخامت 3 ميليمتر به ابعاد 40×100 سانتيمتر تحت زاويه 37 درجه با افق در قسمت جلوي راكتور و دو صفحه به ابعاد 40×80 سانتيمتر در جناحين و يك صفحه به ابعاد 40×60 سانتيمتر در پشت راكتور استفاده شده است. يك عدد پمپ با توان 5/13 وات با دبي 200 ليتر در ساعت با ارتفاع پمپاژ 3/1 متر وظيفه گردش پساب از مخزن ذخيره به سريز را دارد. حمام ترموستاتيك شامل يك مخزن پلاستيكي مجهز به دماسنج چسبان بود كه درون آن لوله آلومينيومي به شكل حلقوي به طول 7/1 متر با نقش تنظيم دماي پساب قرار دارد. هوادهي از طريق يك عدد پمپ هواده با نرخ هوادهي 270 ليتر بر ساعت براي تامين اكسيژن محلول در آب به ميزان 6-5 ميليگرم بر ليتر انجام مي گيرد. تماي قسمتهاي مذكور بر روي يك شاسي به ابعاد كف 40×80 سانتيمتر و ارتفاع 120 سانتيمتر از قوطي نمره 3 و مجهز به 4 چرخ براي سهولت در جابجايي راكتور قرار گرفته است. پس از طراحي، ساخت و راه اندازي سيستم به عنوان نمونه، پساب پالايشگاه نفت تهران وارد راكتور طراحي شده گرديد و در طول 5 روز راه اندازي، هر روز به ميزان 8 ساعت از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر در شرايط بهينه به درصد حذف قابل توجه � رسيد. قابل ذكر است پساب نفتي جزء پسابهاي خطرناك و دير تجزيه پذير ميباشد كه تصفيه آن با روشهاي متداول مستلزم صرف زمان و انرژي زيادي ميباشد. با مطالعات انجام گرفته مشخص گرديد اگر اين راكتور طراحي شده براي تصفيه پساب پالايشگاه نفت تهران در فصل تابستان تنها براي 8 ساعت در طول روز مورد استفاده قرار گيرد باعث حدود 100 ميليون ريال صرفه جويي در مصرف برق مي گردد. حال اگر هزينه خريد، نگهداري و تعميرات لامپها نيز لحاظ گردد مقدار صرفه اقتصادي اين طرح دوچندان ميگردد.

تاریخ ثبت: 1392/07/15
خلاصه اختراع:

عدس يكي از محصولاتي مي باشد كه داراي منبع عظيمي از پروتئين براي انسان ها و بقاياي آن با ارزش براي حيوانات است توليد آن در غرب آسيا از جمله ايران و شمال افريقا مي باشد و مشكلات برداشت شامل رسيدن غير يكنواخت ، انبارداري ، پا كوتاه بودن ساقه ها و بوته ها است لذا كشت آن محدود بوده و برداشت همچنان به صورت دستي ﺗﻮﺳﻂ ﻛﺎرﮔﺮ و ﺑا ﺳﺨﺘﻲ و راﻧﺪﻣﺎن ﻛﻢ اﻧﺠﺎم‬ ‫ﻣﻲﺷﻮد اين عمل علاوه بر طولاني كردن عمليات برداشت، هزينه بر بوده و همراه با ضايعات در برداشت مي باشد ماشين هاي برداشت كنوني ﺑﺮاي ﺑﺮداﺷﺖ عدس پا كوتاه ﺗﻠﻔﺎت داﻧﻪي زﻳﺎدي دارﻧﺪ از جمله برداشت با كمباين غلات به دليل پا كوتاه بودن بوته عدس و ريزش زياد دانه به خاطر نوسانات شانه برش غير ممكن مي باشد . ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ ﻫﺪف از اﻧﺠﺎم اﻳﻦ‬‬ اختراع ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺎﺷﻴني بوده ﻛﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ داﻧﻪ و ﻏﻼف عدس پا كوتاه را از بوتع بدون خرمنكوبي جدا و با تلفات قابل قبول جمع آوري نمايد ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻣﻜﺎنﺳﻨﺠﻲ، ﻳﻚ ﻣﺎﺷﻴﻦ ﺑﺮداﺷﺖ عدس ، ﻃﺮاﺣﻲ و ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪ كه پس از ساخت مورد آزمون مزرعه اي و ارزيابي قرار گرفته و عملكرد آن مطلوب است به طور كلي مزاياي ماشين نسبت به دستي عبارت است از: سرعت بيشتر كه به كاهش افت ناشي از دير برداشت مي انجامد ، تسهيل در انجام كار و كاهش مراحل افت محصول، عدم نياز به انبارداري و خرمنكوبي ). ماشين با سرعت 5km در ساعت و با پيشروي و با ارتفاع 80mm از سطح زمين برداشت انجام ميدهد

تاریخ ثبت: 1392/03/26
مخترع/مخترعان: حميد تقي پورارمكي
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر، يك تركيب سراميك مايكرويو دي الكتريك با فرمولLi2MN3O8 معرفي مي شود. كه در آن M=ZnO و N= TiO2 مي باشد. خواص مايكرويو دي الكتريك اين تركيب از جمله ثابت دي الكتريك (27 ) بالا، فاكتور كيفيت ( GHz 75000 ) بالا و ضريب فركانس دمايي ( 11- ) نزديك به صفر قابل توجه مي باشد. براي ساخت تركيب دي الكتريك فوق از مواد اوليه TiO2 ، ZnO و Li2CO3 به مقدار استوكيومتري مشخص استفاده شده است. اختراع حاضر، تركيبي از سراميك هاي مايكرويو دي الكتريك است كه در باند فركانس مايكرويو به عنوان رزوناتور دي الكتريك در آنتن ،آشكارساز رادار ، گيرنده و فرستنده ماهواره و به عنوان فيلتر در موبايلها استفاده مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1396/07/21
تاریخ ثبت: 1397/04/04
خلاصه اختراع:

فرآيند استفاده از يك روش سيستمي طراحي محيط كشت ميكروارگانيسم، براي افزايش توليد محصول زيست بنيان بهينه سازي توليد محصول زيستي يكي از چالش‌هاي اساسي در راستاي دستيابي به توسعه پايدار است. استفاده از ابزارهاي مهندسي ژنتيك براي همه ميكروارگانيسم‌ها كار ساده‌اي نيست و احتمال اثربخش نبودن دست ورزي علي رغم هزينه‌هاي فراوان، وجود دارد. بنابراين در اين طرح ايده طراحي محيط كشت بهينه به كمك مدل متابوليكي به‌جاي طراحي سويه ارائه‌شده است. در اين روش ابتدا به كمك استراتژي ارائه شده جهت طراحي گونه، ژن‌هاي مؤثر در افزايش و كاهش توليد اتانول شناسايي شد و سپس، فعال‌كننده‌ها و بازدارنده‌هاي اختصاصي آنزيم ژن‌هاي هدف و غلظت بهينه آن‌ها مشخص شد. نتايج نشان مي‌دهد كه افزودن مواد يون روي و تريتون X-100 به‌عنوان بازدارنده و ماده‌هاي سرم آلبومين گاوي، گليسرول، مركاپتواتانول و دي سيكلو هگزيل اوره به‌عنوان فعال‌كننده‌ منجر به افزايش بازده توليد مي‌شود. اتانول توليدي از حدود 1 گرم بر ليتر در محيط كشت اوليه به 5/13 گرم بر ليتر در محيط كشت بهينه طراحي‌شده، افزايش پيدا كرد. اين استراتژي مي‌تواند براي ساير محصولات مهم زيست بنيان مانند پروتئين‌هاي نوتركيب و آنتي بادي‌هاي مونوكلونال و همچنين، توليد محصول در ميكروارگانيسم‌هايي كه براي آن‌ها ابزار ژنتيكي تعريف‌نشده است، مورداستفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 4