لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دانشگاه صنعتي شاهرود
7 عدد
دوچرخه ثابت توانبخشي يك دوچرخه ثابت و از نوع عمودي است و در حالت عادي صرفأ به محاسبه و نمايش ديجيتالي متغيرهايي نظير ضربان قلب، سرعت پدال زني، كالري مصرفي، زمان طي شده از شروع ركاب زدن و مسافت فرضي طي شده مي پردازد. هدف از بهبود طراحي دستگاه، ايجاد ساختاري مناسب براي پيشبرد برنامه هاي توانبخشي افراد از طريق نظارت و كنترل بر پدال زني بيماران است. سيستم نصب شده روي دوچرخه متشكل از تعدادي سنسور، كنترلر و يك موتور است و داراي توانايي كنترل بر سرعت پدال زني بيمار براساس داده هاي نيرويي وارد شده از پاي بيمار و به منظور حفظ او در يك سرعت و فشار كار مشخص است.
با توجه به ماهيت زلزله ها و ايجاد بار نوساني، براي مدلسازي شرايط بارگذاري سيكلي و مونوتونيك از آزمون هاي آزمايشگاهي بهره مي گيريم. اين آزمون ها با دستگاه هاي با قابليت شبيه سازي شرايط تنش برشي ناشي از زلزله نظير سه محوري ديناميكي، برش ساده صورت مي گيرد. دستگاه سه محوري سيكلي به دليل متفاوت بودن شرايط انجام آزمايش آن نسبت به شرايط در محل و بسياري از مشكلات ديگر، داراي نواقص قابل ملاحظه اي مي باشد لذا براي شبيه سازي بيشتر شرايط در محل از آزمايش برش ساده سيكلي كه شرايط واقعي بارگذاري در محل را از جمله اعمال برش خالص و شرايط برش سكون فراهم مي كند، استفاده مي كنيم. از آن جا كه ماهيت بسياري از بارگذاري هاي موجود در طبيعت به صورت سه بعدي و چند جهته است لذا بايستي دستگاه ها به گونه اي ساخته شوند كه قابليت ايجاد ميدان هاي سه بعدي به صورت بارگذاري دو يا چند جهته را دارا باشد، كه يكي از اين دستگاه ها، دستگاه برش حلقه اي ساده ديناميكي است كه با استفاده از آن مي توان امواج واقعي مخرب لرزه اي همچون امواج سطحي ريليه را در رفتار ديناميكي خاك هاي مختلف بررسي نمود.
دستگاه اصلاح گام برداشتن بيماران داراي افتادگي پا با استفاده از تحريك الكتريكي عملكردي و كنترلكننده فعال با الگو گرفتن از شرايط پاي سالم بيمار به صورت برخط، براي وضعيتي در نظر گرفته شده است كه اغلب به خاطر فلج شدن يا ضعف ماهيچه دورسيفلكسور پديد آمده و اين بيماران قادر نخواهند بود شست پاي خود را از روي زمين جدا كنند. اين دستگاه كه از تحريك الكتريكي عملكردي بهره ميبرد، به صورت يك ارتز پوشيدني روي پا بسته ميشود و الكترودهايي دارد كه عصب پرونئال را تحريك مينمايد و حركت دورسيفلكشن را مهيا ميسازد تا در حين فاز نوسان گام برداشتن، پنجهها به اندازه مناسب به ساق پا نزديك شوند. اين دستگاه با پردازش دادههاي حسگرهاي فشار كفپا و شتابسنج، فازهاي گام برداشتن هر دو پا را تشخيص داده و در زمان مناسب دستور تحريك عضلات براي اصلاح راه رفتن را صادر ميكند. اين اختراع، در زمينه توانبخشي بيماران داراي افتادگي پا قرار ميگيرد و پس از بسته شدن روي پاي بيماران با تشخيص زاويه، سرعت حركت و مرحله گام برداشتن پاي سالم، تحريك الكتريكي عملكردي با مشخصات مناسب را توسط يك سيستم كنترلي مدار بسته به پاي داراي افتادگي اعمال مينمايد.
يكي از معضلات هميشگي كشتي¬ها، كنترل و كاهش دامنه حركات و غلتش آنها حين حركت در شرايط طوفاني دريا و امواج بلند است. تاكنون روشهاي مختلفي به عنوان سيستم¬هاي ضدغلتش كشتي¬ها استفاده شده، نظير ژيروسكوپ ضدغلتش، مخازن ضدغلتش و بالك¬هاي پايدارساز. اشكالات عمده اين سيستم¬ها: اشغال فضاي بزرگ، تحميل وزن زياد و هزينه زياد هستند. اين 3 مشكل اساسي باعث شده¬اند كه اغلب كشتي¬ها نتوانند از اين آنها براي كاهش دامنه حركات و شتابها در امواج استفاده كنند. مثلا يك كشتي مسافري40 هزار تني داراي سه ژيروسكوپ ضدغلتش با قطر قسمت دوار حدود 4 متر و وزن هر ژيروسكوپ 230 تن و مجموع وزن 690 تن هستند كه حدود 90 مترمكعب از فضاي داخل كشتي را اشغال مي¬كند. ايده اختراعي فعلي، يك روش نوين، ارزان، كم حجم و سبك براي كاهش غلتش به كمك تور معمولي (مشابه تورهاي ماهيگيري) است كه در همه نوع كشتي و تناژها قابل استفاده است. اين تورها در محفظه¬هاي كوچكي در چهار طرف بدنه جمع شده هنگامي كه دريا مواج مي¬شود به داخل آب انداخته مي-شوند. كارايي اين روش ابداعي به روش آزمايشگاهي در حوضچه كشش آزمايشگاه ملي خليج فارس اثبات شده است.
ساخت باتري هسته اي بتاولتائيك استوانه اي با پيوند شاتكي و 1 چشمه استوانه اي استرانسيم Sr90 و حل مشكل پايين بودن بازده اين باتري ها با قراردادن سلول هاي استوانه اي بتاولتائيك در اطراف چشمه، به اين منظور با استفاده از چيدمان خاص در اطراف چشمه مي توان بازده جمع آوري پرتوها را بالابرد كه در نهايت به بالا بردن بازده كل باتري منجر مي شود و مي توان با اتصال سري يا موازي سلول ها به يكديگر، ولتاژهاي مدار باز و جريان هاي اتصال كوتاه مختلفي را فراهم آورد. سپس براي رفع مشكل آسيب پرتويي از نيمرساناي اكسيدروي استفاده شد كه باعث بالارفتن طول عمر مفيد اين باتري ها مي شود و همچنين امكان استفاده از چشمه هاي پر انرژي مانند استرانسيم Sr90 را فراهم مي آورد كه باتوجه به بيشينه انرژي پرتوهاي آن( 2.28MeV) چگالي انرژي اين باتري ها افزايش پيدا كرده و همچنين نيمه عمر بالاي اين چشمه نيز باعث افزايش طول عمر باتري مي شود. از كد MCNPX به منظور شبيه سازي و انتخاب بهينه ابعاد، اجزاي سلول هاي استوانه اي بتاولتائيك استفاده شد. اكسيد روي به سبب فراواني و سهولت سنتز، باعث كاهش هزينه توليد اين باتري ها مي شود.
عنوان اختراع: الياف فولادي بههم تابيده شده با رفتار سختشدگي لغزشي در ماتريس هاي پايه سيماني الياف فولادي بههم تابيده شده محصولي براي استفاده در بتن اليافي با درصد حجمي معين ميباشد. استفاده از الياف فولادي با رفتار سختشدگي لغزشي امكان دستيابي به يك بتن اليافي با رفتار سخت شدگي كرنشي را فراهم مي سازد. بنابراين هدف اصلي يك الياف با رفتار سخت شدگي لغزشي مي باشد كه ساخت و امكان دسترسي به آن راحت باشد. براي اين منظور، از تابيدگي دو مفتول فولادي مستقيم با مقاومت بالا به يكديگر با دور تابيدگي مختلف در واحد طول استفاده گرديد. طبق نتايج، رفتار سخت شدگي لغزشي براي الياف فولادي تابيده شده بههم در تابيدگي هاي مختلف تشكيل گرديد. به گونه اي كه بر اساس پارامتر هاي تعريف شده بيشينه نيروي بيرون كشيدگي تا 15 الي 25 درصد طول تعبيه شده الياف افزايش مييابد. و يك رفتار سختشدگي لغزشي تا اين مقدار لغزش تشكيل ميگردد، و يا نمودار نيرو- لغزش بعضي نمونهها يك رفتار سختشدگي لغزشي تا 50 الي 70 درصد طول تعبيه خود نشان ميدهند. و ظرفيت جذب انرژي اين الياف فولادي پيشنهاد شده نسبت به الياف فولادي قلابدار موجود در بازار بين 50 الي 90 درصد افزايش يافته است.
هدف از اختراع حاضر ساخت يك باتري هسته¬اي بتاولتائيك است با عمر طولاني (8/29 سال) است كه ضمن اينكه در برابر آسيب ناشي از تابش¬ مقاومت بالايي داشته باشد از لحاظ اقتصادي هم مقرون به صرفه باشد و در ساخت آن مشكل آلايش نيمرسانا جهت توليد نيمرساناي نوع N و P براي تشكيل پيوند P-N بر طرف شده باشد. ما در كار حاضر با انجام شبيه¬سازي¬هاي مختلف به روش مونت كارلو كد MCNPX دريافتيم كه اكسيد روي (ZnO) يك نيمرساناي مناسب جهت استفاده در باتري هسته¬اي بتاولتائيك به عنوان مبدل انرژي است. اين نيمرسانا از نوع N مي¬باشد و ضمن آنكه در دسترس است و مقاومت بالايي در برابر آسيب ناشي از تابش دارد، ارزان قيمت است و مي¬تواند هزينه ساخت باتري را به طور چشمگيري كاهش دهد. با توجه به مشكل بودن فرآيند آلايش نيمرساناي اكسيد روي جهت توليد اكسيد روي نوع P، از ويفر سيليكون نوع P با ضخامت µm 500 به عنوان نيمرساناي نوع P استفاده شد. در مراحل شبيه¬سازي و ساخت باتري هسته¬اي بتاولتائيك، از چشمه Y90 / Sr90 به شكل استوانه¬اي با شعاع cm 1/0، ارتفاع cm 1، اكتيويته حدود mCi 12 و نيمه¬عمر 8/29 سال به عنوان منبع راديواكتيو استفاده شد. با انجام شبيه¬سازي¬هاي مختلف با كد MCNPX طول بهينه اين پيوند P-N را cm 3، عرض بهينه آن را cm 2/2 و ضخامت بهينه نيمرساناي اكسيد روي را nm300 بدست آورديم. در اين ابعاد بهينه بيش¬ترين مقدار براي جريان اتصال كوتاه، ولتاژ مدار باز و بازده باتري به ترتيب µA 5/0، V 39/0 و % 35/0 مي¬تواند باشد. جهت استفاده از پرتوهايي كه از سمت بالاي چشمه گسيل مي¬شوند و پرتوهايي كه توسط سطح زير چشمه پس¬پراكنده مي¬شوند، يك سلول بتاولتائيك صفحه¬اي ديگر درست همانند همين سلول بتاولتائيك صفحه¬اي بهينه شده، بالاي سلول بتاولتائيك صفحه¬اي اول قرار داديم بگونه¬اي كه چشمه پرتوزا بين آن¬ها و در راستاي محور مركزي قرار مي¬گيرد. حال بسته به اينكه اتصالات اين دو سلول بتاولتائيك صفحه¬اي را به صورت موازي به هم وصل كنيم يا به صورت سري مي¬توانيم جريان يا ولتاژ را افزايش دهيم. محفظه¬ي نگهدارنده از جنس اپوكسي گلس به شكل مكعب مستطيل با طول cm 4، عرض cm 2/3 و ارتفاع cm 6/0 است كه تمام اجزا باتري درون آن قرار مي¬گيرند.
موارد یافت شده: 7