لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دولتی علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ ثبت: 1402/09/06
خلاصه اختراع:

غذاي فراسودمند نوعي رژيم غذايي است كه علاوه بر اينكه انرژي و مواد مغذي را تامين مي‌كند، با افزايش پاسخ فيزيولوژي خاص و يا كاهش خطر بيماري، باعث سلامت بخشي در مصرف كننده مي شود. يكي از انواع غذاهاي فراسودمند، محصولات پروبيوتيك است. پروبيوتيك‌ها گروهي از ميكروارگانيسم‌هاي زنده در روده پستانداران هستند كه در صورت مصرف به ميزان كافي، نقش مثبتي در بهبود سلامت انسان ايفا مي‌كنند. به دليل اين اثرات مطلوب (جلوگيري از سرطان و...)، پروبيوتيك‌ها در سال‌هاي اخير كاربردهاي خاصي پيدا كرده‌اند. با وجود اثرات مفيد پروبيوتيك‌ها، اخيراً استفاده از اين باكتري‌ها داراي چالش‌هايي است. يكي از چالش‌ها، زنده ماندن آن ها در محصول و طي نگهداري موادغذايي است. از طرفي، مصرف باكتري‌هاي پروبيوتيك زنده براي افراد در سنين مختلف و شرايط جسماني متفاوت هميشه اثرات مفيد يكساني را نشان نمي‌دهد. بنابراين اين باكتري‌ها در افراد داراي سيستم ايمني ضعيف مانند زنان باردار و افراد مسن اثرات نامطلوبي دارند و مي‌توانند مشكلات باليني زيادي ايجاد كنند. از ديگر چالش‌ها، مي‌توان به وجود مقاومت آنتي بيوتيكي و پتانسيل انتقال آن نيزاشاره كرد. بنابراين، در سال‌هاي اخير محققان راه حل‌هاي مختلفي براي حل اين چالش‌ها ارائه كرده‌اند و پيشنهاد كرده‌اند كه يكي از موثرترين و كاربردي ترين آن ها استفاده از محصولات توليدي توسط پروبيوتيك ها (پست بيوتيك ها) و پري بيوتيك¬ها است. پري بيوتيك ها به عنوان موادغذايي غير قابل هضم تعريف مي شوند كه به طور انتخابي افزايش و يا فعاليت يك يا چند گونه باكتري را در روده بزرگ تحريك مي كنند كه به طور طبيعي در برخي موادغذايي مثل پروتئين نخود وجود دارد. همچنين، پست بيوتيك‌ها به تركيباتي كه در طول فرآيند تخمير در باكتري‌هاي پروبيوتيك توليد مي‌شوند، معروف هستند. آن ها مي‌توانند شامل اسيدهاي چرب زنجيره كوتاه، آنزيم‌ها، اگزوپلي ساكاريدها و مايع رويي بدون سلول باشند. به طور كلي، پست بيوتيك‌ها تمام اثرات مفيد پروبيوتيك‌ها را از جمله تقويت سيستم ايمني بدن، خاصيت ضد باكتري، ضد ويروس، ضد چاقي، ضد ديابت، ضد فشار خون، ضد جهش و اثرات ضد سرطاني را دارند. بنابراين با توجه به مطالب مذكور، نوشيدني كفير با پست بيوتيك بهبوديافته توليد شد كه جهت توليد حداكثر پست بيوتيك توليدي، پري بيوتيك پروتئين نخود به آن افزوده شد Islamic functional kefir drink with improved postbiotics

موارد یافت شده: 1