لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه شهيد با هنر كرمان
10 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ ثبت: 1399/12/23
خلاصه اختراع:

اختراع چرخدنده‌ راه‌انداز(استارتر) پنوماتيكي در زمينه مكانيك و ساخت توليد مي باشد. اين اختراع به دليل اهميت اين قطعه در استارترهاي پنوماتيك كه در صورت خرابي يا معيوب شدن اين چرخدنده‌ها، هزينه‌هاي سنگيني براي واحد صنعتي به وجود خواهد آورد طراحي و ساخته شده است. همچنين تحريم ها و مشكلات ارزي باعث شده كه تأمين اين قطعه با مشكلاتي روبرو شود. طراحي و ساخت اين قطعه به منظور برطرف كردن نياز صنعت و همچنين دستيابي به يك روش مدون براي ساخت چرخدنده‌هاي پلاستيكي كه قابليت كار در فشار(30 بار)، گشتاور (540 نيوتون‌متر) را داشته باشد انجام شده است. همچنين در طراحي اين چرخدنده‌ها از پارامتر تصحيح دندانه به منظور تقويت ريشه دندانه‌ها و عمر چرخدنده‌ها استفاده شده است. براي بررسي كاربردي و عملي اين اختراع، چرخدنده‌هاي يك استارتر پنوماتيكي مهندسي معكوس شده و ابعاد آن استخراج شده است. جنس چرخدنده‌هاي پلاستيكي به منظور جلوگيري از خوردگي و افزايش عمر، از پلاستيك پلي‌آميد استفاده شده است. همچنين براي اتصال شافت فولاد و چرخدنده پلاستيكي از هزارخاري استفاده شده است، و به صورت يك اتصال جذبي متصل شده است. در نهايت اين اختراع در استارتر پنوماتيكي با موفقيت تست شد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/02/04
تاریخ ثبت: 1389/02/04
مخترع/مخترعان: اسماعيل دره زرشكي
خلاصه اختراع:

به اين ترتيب كه ابتدا محلول كلريدي آهن II را با غلظت 2 مولار و كلريد آهن III را با غلظت 1 مولار با نسبت مشخص با اسيد كلريديگ غليظ مخلوط كرده سپس محلول هيدروكسيد آمونيوم رابه صورت قطره اي با دور بالاي همزدن به آن اضافه تا محلول قهوه اي رنگ توليد شود سپس محلول را جمع آوري نموده و با اتانول و آب مقطر شستشو مي دهيم و در دماي 70 درجه سانتي گراد خشك مي كنيم.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/24
تاریخ ثبت: 1388/06/14
مخترع/مخترعان: علی مرادی
خلاصه اختراع:

ساليسيل آلدئيد به عنوان يك ماده حد واسط در صنايع شيميايي استفاده فراواني دارد. يكي از روشهاي معمول سنتز اين ماده روش ريمر تيمن مي باشد كه راندمان پايني دارد و محصول حاصل ناخالصي هاي زيادي دارد. اما در اين تحقيق اين ماده به وسيله فرميلاسيون فنوكسايد منيزيم با پارافرمالدئيد تليد شد. محصول ساليسيل آلدئيد توليدي شامل مقدار كمي ناخالصي هاي فنل، پارا فرمالدئيد، منيزيم و غيره مي باشد. اكثر ناخالصي هاي اين ماده به وسيله استخراج با حلال هاي مختلف حذف شد و مقدار كم ناخالصي ها نظير فنل پارا فرمالدئيد با جذب سطحي بر روي جاذب هاي مختلف خارج گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/24
تاریخ ثبت: 1388/06/14
مخترع/مخترعان: علی مرادی
خلاصه اختراع:

تولید آلکوکساید فلزات

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/18
تاریخ ثبت: 1387/06/20
مخترع/مخترعان: علي مرادي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/24
تاریخ ثبت: 1388/06/23
مخترع/مخترعان: علي مرادي
خلاصه اختراع:

تركيبات آلكيل آلكالي زانتات يا آلكيل دي تيو كربنات معروف به زانتات يا گزانتات (Xanthate) استفاده زيادي در صنايع شيميايي خصوصا تغليظ مواد معدني براي شناورسازي تركيبات سولفوري فلزات معدني خصوصا مي و روي دارند. در اين اختراع تركيبات مختلفي از زانتات سنتز و توليد شد و تست هاي مس گيري بر روي آنها انجام شده است. روش توليد اين تركيبات به اين صورت است كه ابتدا با استفاده از واكنش يك الكل و يك قليا، نمك قليايي آن الك توليد مي شود. الكل هاي قابل استفاده از C1 تا C12 و بيشتر C1 تا C6 بالاخص اتانل، بوتانل، آميل الكل و غيره مي باشد. انواع قلياها خصوصا سود و پتاس قابل استفاده مي باشد. پس از آن با انجام واكنش نمك با دي سولفيد كربن ماده مورد نظر توليد مي شود. تست هاي فلوتاسيون مس بر روي چندين نوع از اين تركيبات انجام شده است و نتايج بسيار خوبي را نشان مي دهد.

تاریخ ثبت: 1400/10/29
خلاصه اختراع:

توليد ورق‌هاي فلزي با خواص مكانيكي برتر با فرايندهاي مرسوم تغيير شكل پلاستيك شديد محدوديت دارد. با توجه به هندسه دندانه‌ها و شيارهاي قالبهاي فرايندهاي RCS، CGP و CSP، اعمال كرنش پلاستيك در هر پاس تغيير شكل، محدود است و اعمال كرنش‌هاي بالا، منجر به ايجاد و رشد ترك در مراحل اوليه تغيير شكل پلاستيك شديد ورق مي‌شود. در اختراع حاضر، براي ايجاد تغيير شكل پلاستيك شديدتر در ورق‌هاي فلزي، نسبت به فرايندهاي مرسوم فوق‌الذكر، فرايندي به نام پرسكاري در قالبهاي مقيد دندانه منحني نامتقارن (Asymmetric constrained curved studded pressing ACCSP) ارايه شده است. به دليل شكل منحني دندانه‌هاي قالب‌‌ها در فرايند ACCSP و عدم شكل‌گيري زودهنگام ريزترك‌ها در مراحل اوليه تغيير شكل پلاستيك، اعمال كرنش پلاستيك بيشتر امكان‌پذير مي‌شود. هم‌چنين كاهش اندازه دانه‌هاي ورق‌هاي توليدي با فرايند ACCSP تا اندازه فوق ‌ريزدانه و حتي نانومتري از جمله خصوصيات ديگر روش جديد محسوب مي‌شود كه منجر به بهبود خواص مكانيكي من جمله افزايش استحكام نهائي، سختي و انعطاف‌پذيري ورق‌هاي توليدي مي‌گردد. ورق‌هاي نانو ساختار و فوق ريزدانه توليدي داراي كاربردهاي زيادي در صنايع پزشكي، خودرو، لوازم خانگي و ... هستند.

تاریخ ثبت: 1401/01/14
خلاصه اختراع:

هدف از اختراع حاضر، ساخت يك ماده تابعي فلز- سراميك از مواد كروم و آلومينيوم اكسيد بود. براي رسيدن به اين هدف، با استفاده از پودرهاي عنصري و بسيار خالص كروم و آلومينيوم‌اكسيد، با بهره گيري از روش متالورژي پودر، يك ماده تابعي با ۶ لايه توليد شد كه اين لايه‌ها از ۱۰۰ ٪ كروم خالص شروع شده و به تدريج و با كسر ۲۰ ٪ وزني كروم در هر لايه، در نهايت به ۱۰۰ ٪ آلومينيوم‌اكسيد خالص ختم شود. براي توليد اين ماده، ابتدا با استفاده از پودرهاي كروم و آلومينوم‌اكسيد و به وسيله‌ي آلياژسازي مكانيكي، پودرهاي كامپوزيتي لازم براي لايه‌ها به دست آمد. سپس تركيبات به دست آمده به صورت لايه لايه، به ترتيب درون قالب ريخته شد. با توجه به متفاوت بودن تركيب لايه‌ها، چگالي تئوري لايه‌ها با هم متفاوت بود . لذا به منظور يكسان سازي ضخامت لايه‌ها، بر اساس چگالي تئوري پودر تشكيل دهنده لايه، مقدار متفاوتي از هر پودر براي هر لايه استفاده شد. پس از پر شدن قالب، نمونه تحت پرس گرم با فشار و دماي معين و مدت زمان معين قرار گرفت. سپس نمونه به آرامي از قالب خارج شد و به اين ترتيب نمونه‌ي خام به دست آمد. در نهايت نمونه خامِ ۶ لايه‌ي كروم – آلومينيوم‌اكسيد در كوره تحت گاز آرگون در مدت زمان معين و در دماي مشخص تفجوشي شد. پس از پايان زمان تفجوشي، حرارت دهي متوقف شد و نمونه در كوره سرد شد. به اين ترتيب ماده هدفمند تابعي فلز – سراميك از مواد كروم و آلومينيوم‌اكسيد توليد شد.

تاریخ ثبت: 1402/02/13
خلاصه اختراع:

دو روش پركاربرد براي انتقال ژن به سلول¬هاي گياهي وجود دارد: انتقال ژن به واسطه آگروباكتريوم و روش بيوليستيك ( تفنگ ژني يا بمباران ذره¬اي). با وجود موفقيت‌هايي كه تا به امروز اين دو روش به دست آورده‌اند، معايب و محدوديت¬هايي دارند از جمله محدوديت گونه گياهي، كارايي كم انتقال ژن، زمان¬بر بودن و نياز به تجهيزات تخصصي و آسيب به بافت گياهي و انتقال ژن به واسطه آگروباكتريوم مواد ژنتيكي خارجي را مي¬تواند در ژنوم ميزبان درج كند و همچنين انتقال ناقل حامل ژن هدف به سلول¬هاي آگروباكتريوم يك مرحله پرزحمت و با كاررايي بسيار پايين مي¬باشد. بنابراين نياز به يك روش ساده، بدون محدوديت گونه گياهي، بدون نياز به تجهيزات خاص و با كارايي انتقال ژن بالا ضروري به نظر مي¬رسد. در اين راستا نانوتكنولوژي مي¬تواند اميد بخش باشد. در اين طرح با استفاده از نانوذرات زيست سازگار سنتز شده به واسطه عصاره گياهي و روشي ساده و مقرون به صرفه نانوحامل با بار مثبت و قابليت اتصال به بيوملكول¬هاي با بار الكتريكي منفي مثل پلاسميد از طريق پيوند الكتروستاتيك طراحي شد. اين نانوحامل مي¬تواند از ديواره سلولي و غشاي سلولي عبور كند و به فضاي دورن سلولي وارد شود و پلاسميد را در فضا درون سلولي رها سازد. بنابراين به منظور انتقال نانوحامل به فضاي درون سلولي و انجام انتقال ژن با استفاده از تجهيزات ساده و در دسترس، بدون آسيب به بافت و سلول گياهي و ژ ن هدف استفاده شد و در زمان كوتاه انتقال ژن با كارايي بالا و مستقل از تك لپه يا دو لپه بودن انجام شد. Gene delivery to olant cells using nanocarrier based superparamagnetic iron oxide nanoparticles

تاریخ ثبت: 1402/04/21
خلاصه اختراع:

بخش اصلي در دستگاه رديفكار كاشت محصولات ريزدانه ساخته شده كه مورد ادعا مي باشد، يك موزع مكانيكي كاسه اي حفره¬دار است. اين موزع به صورت كاسه¬اي (مخروط ناقص)، با دهانه تقريبي 13 سانتي¬متر از جنس نيكل ساخته شده است (شكل 1). طرف آزاد كاسه به وسيله ي يك صفحه فلزي دايره اي شكل و هم اندازه با دهانه¬ي كاسه (به قطر 13 سانتي متر)، بسته شده است. اين صفحه به وسيله¬ي دو تسمه فلزي نازك به كاسه پيچ شده و لبه هاي آن چسب زده شده تا آب بندي گردد و دانه هاي ريز خاكشير به بيرون ريخته نشود. در مركز اين صفحه يك مهره جوش داده شده است. اين مهره به سر شافت يا همان محور چرخ محرك بسته مي شود تا با چرخش چرخ محرك، كاسه نيز به چرخش درآيد. در مركز سطح طرف مقابل (كف كاسه)، سوراخي ايجاد شد و يك بوش برنجي قرار گرفته تا به سرخم پرسي متصل به مخزن وصل شود. با نصب اين موزع كاسه¬اي حفره¬دار مورد ادعا روي دستگاه رديفكار، همراه با انجام تنظيم¬هاي مورد نياز، 5/2 تا 5 كيلوگرم بذرهاي ريز خاكشير در هكتار به صورت رديفي كاشت مي¬گردد.

موارد یافت شده: 10