لیست اختراعات با مالکیت
کاظم جعفری نعیمی
6 عدد
خرما يكي از محصولات مهم كشاورزي در دنيا و بخصوص ايران است و در حال حاضر سهم آن در توليد كشاورزي ايران زياد مي باشد. ضايعات خرما به علت عدم توجه به فرآورده هاي جانبي و نحوه سنتي فرآوري آن در كشور ما بالا است، بنابراين انجام پژوهش در زمينه تهيه و كاربرد فرآوردههاي آن ضروري ميباشد. در اين راستا دستگاهي استوانه¬اي شكل بر پايه سه عامل تاثيرگذار دما، فشار و مدت زمان كاركرد جهت استخراج شيره خرما طراحي و ساخته شد همان طور كه در شكل ديده مي شود، اجزاي اين دستگاه عبارتند از: سيلندر، پيستون، منبع تامين نيرو ، مخزن نگهداري خرما و شيره، صافي يا فيلتر عبور شيره خرما، منبع تامين گرما (المنت)، ترموكوپل جهت اندازه گيري و كنترل دما، شاسي دستگاه كه اجزاي ذكر شده بر روي آن نصب شده است. در طراحي دستگاه مذكور اثر تمامي عوامل و فاكتورهاي مؤثر بر ميزان شيره دهي رعايت شده است. در اين دستگاه براي تأمين گرماي لازم از يك المنت 1000 وات استفاده شده كه به صورت نواري دورتادور سيلندر پيچيده شد. جهت تنظيم و كنترل دماي دستگاه يك عدد ترموكوپل بر روي دستگاه نصب گرديد. براي اعمال فاكتور فشار بر روي سر پيستون صفحه فلزي تعبيه گرديد و با قرار دادن وزنه هاي متفاوت بر روي آن فشارهاي متفاوت تأمين مي شود.
اختراع حاضر ماشيني ايست كه برگ زني و خارج كردن سوخ از خاك را همزمان انجام ميدهد، سوخهاي برگدار به همراه خاك بستر از زمين جدا و در حين حركت به بالا سرزني ميشوند، اين نوع ماشين در زماني كه برگها شاداب هستند و به خوبي ميتوانند توسط تسمههاي بالابر چنگ زده شوند، كارايي بهتري دارد؛ پس از جدا سازي برگها از غده، برگها به روي زمين و غدهها به داخل مخزن منتقل ميگردند.
سامانه رديابي ساخته شده با استفاده از دو محور خورشيد را در طول روز دنبال ميكند. محوره هاي اين سامانه در راستاي شمال جنوبي و شرقي غربي با استفاده از موتور الكتريكي و سيال فرار عمل دنبال كردن خورشدي را انجام ميدهد.اين سامانه قادر به دريافت 46 درصد انرژي بيشتر نيبت به پنلهاي فتوولتايئك ميباشد.
دستگاهي را طراحي و اجرا نموده ايم كه از آن مي توان براي جداسازي دانه ها و مواد گياهي از ناخالصي هاي موجود، مانند زعفران، خاكشير، زيره، بذر سبزيجات و كليه دانه هاي گياهي ريز كه به روش هاي مكانيكي قابل جداسازي نيستند استفاده كرد. اين دستگاه براساس فرآيند بارداركردن مواد در حضور ميدان الكتريكي ايجاد شده توسط الكترودهاي موجود در طبقه فوقاني دستگاه و دريافت بار مخالف مواد با ناخالصي هاي موجود و در نهايت جذب آن ها توسط الكترودهاي با بار مخالف عمل مي كند.
عنوان اختراع: دستگاه بالا آورنده پياز با محورهاي زائده دار گردان و تكنيك انتقال غير مستقيم محصول زمينه فني اختراع: ماشين هاي كشاورزي مشكل فني: هزينه زياد برداشت پياز با نيروي انساني و صدماتي كه در طي مرحله برداشت با ماشين هاي غير تخصصي ديگر به محصول وارد مي شود از جمله مشكلاتي است كه در برداشت پياز وجود دارد. اساس راه حل ارائه شده: در اين دستگاه از تكنيك انتقال غير مستقيم محصول استفاده شده است.گردش محورهاي زائده دار در عمق معين از زير غده پياز (شكل 3) باعث مي شود فاصله بين هر دو زائده مجاور مانند يك بيلچه عمل كند و خاك بين دو زائده را وادار به به هم خوردن مي كند، نيروي رو به بالايي كه به علت گردش محور و به هم خوردن خاك در اين فرآيند توليد مي شود در مسير حركت خود به سمت سطح توسط خاك به غده پياز هم وارد مي شود. مجموع تنش هاي حاصل از كنار هم قرار گرفتن زائده ها روي محورها موجب سست شدن خاك اطراف غده و ريشه پياز و روي سطح قرار گرفتن محصول مي شود. كاربرد اختراع: دستگاهي تخصصي براي برداشت مكانيزه پياز
بخش اصلي در دستگاه رديفكار كاشت محصولات ريزدانه ساخته شده كه مورد ادعا مي باشد، يك موزع مكانيكي كاسه اي حفره¬دار است. اين موزع به صورت كاسه¬اي (مخروط ناقص)، با دهانه تقريبي 13 سانتي¬متر از جنس نيكل ساخته شده است (شكل 1). طرف آزاد كاسه به وسيله ي يك صفحه فلزي دايره اي شكل و هم اندازه با دهانه¬ي كاسه (به قطر 13 سانتي متر)، بسته شده است. اين صفحه به وسيله¬ي دو تسمه فلزي نازك به كاسه پيچ شده و لبه هاي آن چسب زده شده تا آب بندي گردد و دانه هاي ريز خاكشير به بيرون ريخته نشود. در مركز اين صفحه يك مهره جوش داده شده است. اين مهره به سر شافت يا همان محور چرخ محرك بسته مي شود تا با چرخش چرخ محرك، كاسه نيز به چرخش درآيد. در مركز سطح طرف مقابل (كف كاسه)، سوراخي ايجاد شد و يك بوش برنجي قرار گرفته تا به سرخم پرسي متصل به مخزن وصل شود. با نصب اين موزع كاسه¬اي حفره¬دار مورد ادعا روي دستگاه رديفكار، همراه با انجام تنظيم¬هاي مورد نياز، 5/2 تا 5 كيلوگرم بذرهاي ريز خاكشير در هكتار به صورت رديفي كاشت مي¬گردد.
موارد یافت شده: 6