لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله
15 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 15
تاریخ ثبت: 1395/02/20
خلاصه اختراع:

هدف از اين اختراع، طرحي است كه جايگذين سيستم فعلي و قديمي كاغذي مربوط به ارزيابي بيمار توسط پرستار باشد . در اين سيستم تمام اطلاعاتي كه در فرم هاي كنوني وجود دارد از قبيل علائم حياتي، وضعيت، نوع بيماري و ... مربوط به هر بيمار در يك كامپيوتر مركزي كه سرور ناميده مي شود نگهداري مي شود . اين كامپيوتر به يك فرستنده wifi متصل است كه امواج آن به وسيله يك يا چند تقويت كننده سيگنال، كل محيط بيمارستان را پوشش مي دهد. اين سيستم شامل يك برنامه آندرويدي نيز مي باشد كه در هر بخش از بيمارستان بر روي يك تب لت نصب مي باشد. شيوه استفاده از اين سيستم به اين صورت مي باشد كه پرستار با در دست داشتن تب لت به بالين بيمار مراجعه مي كند و با وارد كردن شماره تخت بيمار يا نام و نام خوانوادگي او در برنامه آندرويدي تمام اطلاعات بيمار از جمله نام و نام خانوادگي و علائم حياتي گذشته و ... كه در سرور ذخيره شده است را بر روي تب لت مشاهده مي كند و با اضافه كردن يك رديف جديد مي تواند وضعيت فعلي بيمار را ثبت كند و با اشاره به يك دكمه اطلاعات جديد را در سرور ذخيره كند.

تاریخ ثبت: 1396/07/30
خلاصه اختراع:

اين اختراع يك پانسمان فيلمي با استفاده از پليمر طبيعي كيتوزان و پليمر سنتزي پلي وينيل الكل همراه با نانوپارتيكهاي داروي آلانتويين است. ترميم زخم شامل: انعقاد سلولي، التهاب، مهاجرت و رشد و رسوب سلول خارجي و بازسازي است. گاهي به دلايل مختلف بيروني و داخلي، از جمله ميكروبها، پيري، كمبودهاي تغذيه اي و بيماريهاي مختلفي از جمله ديابت تحريك و تقسيم سلولي مختل شده و ترميم زخم به كندي پيش مي رود. علاوه بر اين افزايش اگزوداي بافت و بافتهاي مرده عوامل باز دارنده در مقابل نفوذ تركيبات دارويي و ترميم كننده مي باشند. در اين اختراع به منظور تحريك و بازسازي سلولي از آلانتويين استفاده شده است، همچنين به منظور افزايش انعقاد خون، تحريك و تكثير سلولهاي دخيل در فرايند ترميم زخم از پليمر كيتوزان بكار رفته است. از پليمر پلي وينيل الكل براي جذب اگزوداي بافت و همچنين به عنوان افزايش دهنده خواص مكانيكي كيتوزان در ساخت پانسمان استفاده شده است. نانوپارتيكهاي كيتوزاني حاوي آلانتويين توانايي نفوذ بالايي به درون بافت محل زخم داشته و مي توانند بطور پيوسته رهش تركيب مورد نظر را آزاد نمايند.

تاریخ ثبت: 1396/07/30
خلاصه اختراع:

اين اختراع نانويي حاوي نانوذرات پليمر طبيعي كيتوزان با لود داروي آلانتويين به همراه يه لايه محافظتي nonwoven adhesiveساخته شده است. ترميم زخم حاد نيازمند يك سري فرآيندهاي سلولي و مولكولي كنترل شده و منظم شامل: انعقاد سلولي، التهاب، مهاجرت و رشد و رسوب سلول خارجي و بازسازي است. پاسخ ها و برهمكنش هاي سلولي با زمينه زخم در ترميم معمولي در پاسخ به هرگونه واسطه التهاب آور، تحريك مكانيكي و حضور سايتوكين ها رخ مي دهد. گاهي به دلايل مختلف بيروني و داخلي، تحريك و تقسيم سلولي مختل شده و ترميم زخم به كندي پيش مي رود. علاوه بر اين افزايش اگزوداي بافت يك عامل مهم در افزايش رشد ميكروارگانيسمها مي باشد. در اين اختراع به منظور تحريك و بازسازي سلولي از آلانتويين استفاده شده است، همچنين به منظور افزايش انعقاد خون، تحريك و تكثير سلولهاي دخيل در فرايند ترميم زخم از پليمر كيتوزان بكار رفته است. از لايه nonwoven adhesive براي جذب اگزوداي بافت و همچنين به عنوان محافظ در ساخت پانسمان استفاده شده است. نانوپارتيكهاي كيتوزاني حاوي آلانتويين توانايي نفوذ بالايي به درون بافت محل زخم داشته و مي توانند بطور پيوسته رهش تركيب مورد نظر را آزاد نمايند.

تاریخ ثبت: 1397/03/19
خلاصه اختراع:

عنوان اين اختراع، دستگاه موبيلايزر مفصل زانو مي باشد. زمينه فني اين اختراع بهداشت و سلامتي مي باشد. اين دستگاه از دو بخش الكترونيكي و مكانيكي تشكيل شده است. بخش الكترونيكي اين دستگاه شامل قسمت تغذيه الكتريكي، قسمت اندازه گيري، قسمت كنترل كننده موتور خطي، قسمت پردازنده مركزي، قسمت ارتباط با نرم افزار، قسمت كنترل كننده موتور دوراني مي باشد. قسمت مكانيكي اين دستگاه شامل چهارچوب دستگاه، محل قرار گيري ساق و مچ پا، محل قرارگيري ران پا، موتور خطي جهت اعمال نيروي كششي، موتور دوراني و يك شفت و تفلون مي باشد. اين دستگاه مي تواند استخوان هاي ران و ساق را در محل مفصل زانو از هم دور و همچنين به سمت قدام و خلف متحرك نمايد. اين دو عملكرد دستگاه مي تواند منجر به بهبود درد و عملكرد بيماران مبتلا به آرتروز زانو شود. با توجه به اينكه پيش از اين اختراع، اين اعمال توسط دست درمانگران اعمال مي شد، با اين دستگاه مي توان انتظار داشت كه عوارض شغلي ناشي از اين مداخلات در درمانگران كاهش يابد. همچنين بوسيله اين دستگاه مي توان بصورت كمي پارامترهاي اعمال نيرو به مفصل زانو را كنترل نمود.

تاریخ ثبت: 1399/04/07
خلاصه اختراع:

يكي از معضل‌هايي كه از ابتداي تاريخ تا به كنون انسان با آن مواجه بوده است درمان بيماري‌هاي مختلف است. يكي از بيماري‌هايي كه در سال‌هاي اخير به دليل افزايش دغدغه‌هاي ذهني، افزايش استرس و تغذيه نامناسب بسيار افزايش يافته، سكته مغزي است. سكته مغزي در سيستم عصبي مغز اختلال ايجاد مي‌كند و مغز قابليت خود را در خصوص هدايت بعضي از اعضاي بدن از دست مي‌دهد، كه در اين اختلالات معمولا ماهيچه‌هاي كوچك آسيب پذيرترين نقاط بدن هستند. از جمله اعصابي كه آسيب مي‌بينند اعصاب ماهيچه‌هاي فك، انگشتان و... است. البته علاوه بر سكته مغزي، عوامل بسياري باعث آسيب رساندن به انگشتان مي‌شود، شكستگي، قطع اعصاب، پارگي عضلات و تاندون‌ها كه بر اثر دستگاه‌هاي مختلف در انگشتان ايجاد مي‌شود. بعد از ترميم اين آسيب‌ها انگشتان نياز به توانبخشي دارند تا به حالت اوليه خود برسند، معمولا دوره درمان و توانبخشي انگشتان بسيار طولاني است. به اين منظور امروزه ساخت ابزاري براي توانبخشي افراد بسيار مورد توجه قرار گرفته است. از جمله اين ابزار‌ها مي توان به اگزواسكلتون‌ها اشاره كرد، كه البته در اين موارد هم ربات‌هاي پوشيدني بيشتر مورد توجه است كه كوچك و قابل حمل باشند كه بيمار بتواند در منزل نيز از آن استفاده كند. از اين رو در اين اختراع يك ربات پوشيدني براي انگشتان دست طراحي شده است، كه درجه آزادي براي انگشت شست و يك درجه آزادي براي4 انگشت در نظر گرفته شده است.

تاریخ ثبت: 1399/04/23
خلاصه اختراع:

تنها كمي بعد از استفاده گسترده ازمواد راديواكتيو و اشعه ايكس در پزشكي و صنعت، آثار زيان بار اين پرتو هاي نمايان گرديد. پرتوهاي يونيزان پر انرژي باعث ايجاد آسيب هاي جبران ناپذير به DNA مي شوند به همين علت سازمانهاي حفاظت پرتويي سعي كرده اند با تعيين حدود دوزهاي مجاز براي پرسنل و افراد جامعه، اثرات زيانبار پرتو را كاهش دهند. از ابتدايي ترين روش ها براي حفاظت در برابر پرتوهاي يونيزان، قرار دادن يك حفاظ بين منبع توليد پرتو و فرد پرتوكار مي باشد. سرب از نخستين مواد مورد استفاده در حفاظت پرتويي مي باشد اما با توجه به مشكلات حفاظ هاي سربي از قبيل سميت قابل توجه و شكنندگي و وزن بالاي، بحث جايگزيني حفاظهاي سربي با حفاظهاي عاري از سرب بسيار با اهميت مي باشد. از مزاياي استفاده از از فلزاتي از قبيل مس، تنگستن، باريوم در ساخت حفاظ هاي پرتويي ميتوان به تضعيف فوتوني بيشتر نسبت به سرب، عدم سميت، انعطاف پذيري بالا و عدم ترك خوردن در هنگام خميدگي، رفع مسائل مربوط به دفع در محيط اشاره كرد. با توجه به اينكه دستهاي پرسنل در بخش هاي پزشكي هسته بسيار در معرض تابش هاي يونيزان مي باشد، استفاده از دستكش هاي محافظ بسيار با اهميت است، به همين بابت هدف اين پروژه ساخت دستكش محافظ پرتويي چند لايه (ضخامت هر لايه 1 ميلي متر) تضعيف كننده پرتو يونيزان با استفاده از نانو فلزاتي بود كه علاوه بر صرفه اقتصادي بيشترين ميزان تضعيف را در محدوده انرژي هاي 50 تا 100 kvp دارا باشند. با توجه به نتايج بدست آمده محافظ ساخته شده با درصد هاي وزني 40% و ترتيب لايه‌اي باريوم-تنگستن-مس و چگالي ميانگين 1.67g/cm3 داراي انعطاف پذيري مناسب جهت ساخت دستكش مي باشند و همچنين تابش هاي يونيزان در محدوده 50 تا 100 kvp را بين 80 تا 95 درصد كاهش مي‌دهد.

تاریخ ثبت: 1399/10/27
خلاصه اختراع:

كنترل فرآيند انتقال توان ميان اجزا در سامانه برق خورشيدي توسط شارژ كنترلر انجام مي‌پذيرد. اختراع ارائه شده يك دستگاه كنترل اشتراك توان ما بين سامانه برق خورشيدي (ادغام شده با شارژ كنترلر) منفصل از شبكه برق سراسري مي‌باشد. هدف اصلي نوآوري اختراع بهبود عملكرد مجموعه سامانه‌هاي برق خورشيدي منفصل با قابليت جابجايي مانند واحدهاي بيمارستان صحرائي، كانكس‌هاي اسكان موقت، تجهيزات مخابراتي و نظامي قابل حمل است. اين كار با اشتراك توان بر روي خط DC ميان واحدهاي برق خورشيدي انجام مي‌گيرد. اشتراك توان ميان واحدها باعث استفاده بهينه از انرژي پنل‌هاي خورشيدي و انرژي ذخيره شده در مجموعه باتري‌ها مي‌شود. به اين ترتيب مشكل كمبود يا مازاد انرژي با اشتراك توان ميان واحدها رفع مي‌گردد. همچنين امكان تغذيه واحدها با منبع خارجي توسط خط DC وجود دارد. امكان نظارت و كنترل تمامي واحدهاي سامانه برق خورشيدي توسط يك واحد كنترل مركزي فراهم شده است

تاریخ ثبت: 1399/12/20
مخترع/مخترعان: محمدرضا پازوکی
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، از تكنيك مهندسي بافت جهت ترميم و جايگزيني كامل انواع بافت‌ها استخواني آسيب ديده بر اساس نياز بيمار مورد بررسي قرارگرفت. به همين منظور جهت دستيابي به روشي آسان، سريع، كم هزينه و با دقت بسيار بالا در ساخت داربست بافت استخوان با توجه به آناتومي بيمار از روش قالب گيري انجمادي توسط قالب هاي پليمري پلي ونيل الكل و حل پذير در آب استفاده شده است. اين قالب ها توسط چاپگر سه بعدي خانگي و به صورت يك تكه بر اساس تصاوير سي تي اسكن بيمار طراحي و ساخته شده است. اين روش براي اولين بار جهت ساخت نانوكامپوزيت سه بعدي با هندسه آناتوميك و تمام متخلخل بر پايه هيدروژل ژلاتين-كيتوسان-شيشه زيستي45S5 براي طيف وسيعي از استخوان ها تهيه گرديد. از مزاياي اين روش؛ تهيه داربست با دقت بسيار بالا و كاملا منطبق بر ساختار آناتوميكي و منحصر به بيمار است. استفاده از تكنولوژي چاپ سه بعدي، انتخاب مناسب ماده پليمري پلي ونيل الكل جهت ساخت قالب و كاهش حل پذيري سطح داخلي قالب در هيدروژل پايه آبي به وسيله ماده ايجاد كننده پيوند عرضي از نكات بسيار حائز اهميت در توليد داربست با ابعاد و اندازه دقيق مي باشد.

تاریخ ثبت: 1393/07/23
خلاصه اختراع:

سموم ارگانوفسفره عصبي كاربردهاي فراواني در زمينه هاي مختلف از جمله كشاورزي (به عنوان حشره كش ها و آفت كش ها) و اهداف نظامي (سلاح هاي شيميايي) دارند. روش هاي موجود براي تشخيص مانند كروماتو گرافي مايع و گازي، immunoassay و حسگر هاي زيستي آنزيمي، كه بر پايه مهار فعاليت آنريمي كولين استراز هستند، با وجود حساسيت نسبتاٌ بالا معايبي نيز دارند. آنزيم ارگانوفسفات هيدرولاز (OPH) طيف وسيعي از ارگانوفسفره هاي موثر بر سيستم عصبي را تجزيه مي كند. از نقطه نظر عملكرد، ارگانو فسفره به عنوان سوبسترا (و نه به عنوان مهار كننده( براي آنزيم OPH عمل مي كند. به خاطر ارجحيت زيست حسگر هاي بر پايه واكنش شيميايي بر واكنش هاي مهاري، از اين آنزيم مي توان به عنوان يكي ار بهترين گزينه هاي موجود براي اندازه گيري ارگانو فسفره ها استفاده كرد. در نتيجه، اين آنريم مي تواند كانديداي مناسبي براي استفاده در حسگرهاي زيستي باشد. زيست حسگر ابداع شده در اين كار بر پايه عملكرد آنزيم ارگانوفسفات هيدرولازي است كه بر روي سطح سلول ميكرو ارگانيسم (باكتري) بيان شده است. اين آنزيم پيوند استري بين قسمت ارگانيك و قسمت فسفري را مي شكند و از طريق دريافت سيگنال الكتروشيميايي حاصل از فعاليت آنزيم در حضور سوبسترا غلظت ارگانو فسفره مورد نظر اندازه گيري مي شود. نانولوله كربني و نانو ذرات طلا براي بهبود عملكرد زيست حسگر ساخته شده جهت انتقال سيگنال خروجي و تقويت آن بكار گرفته شد. اختراع حاضر يك روش آسان و كم هزينه جهت ساخت بيوسنسور شناسايي كننده تركيبات ارگانو فسفره بر پايه آنزيم ارگانو فسفره هيدرولاز مي باشد. در اين روش نيازي نيست از آنزيم خالص كه نيازمند تخليص است و در مواردي نيز داراي فعاليت كاهش يافته مي باشد استفاده شود. هم چنين مشكل به كار گيري روش هاي پيچيده مانند كروماتوگرافي حل شده است. اين بيوسنسور بر خلاف بيوسنسورهاي بر پايه استيل كولين استراز از طيف وسيع تري از تركيبات ارگانوفسفره را شامل مي شود و به علت بيان بر روي باكتري ، پايداري بيشتر و قدرت عمل قوي تري دارد.

تاریخ ثبت: 1391/05/24
خلاصه اختراع:

سنتز نانو ذرات اكسيد منگنز و مس با استفاده از نانو لوله هاي كربني زمينه فني اختراع شيمي بزرگترين مشكل در اين زمينه شامل ارزان نبودن قيمت تمام شده نانو اكسيدهاي فلزي، سخت بودن شرايط واكنش و عموميت نداشتن روش هاي پيشين در سنتز ذرات نانو اكسيد فلزات واسطه ( مخصوصا روشهاي مختلف براي تهيه نانو ذرات اكسيد منگنز و مس) مي باشد. با توجه به معايب بيان شده، اين روش علاوه بر كاهش شديد قيمت تمام شده نانو ذرات اكسيد منگنز و مس مي توان به عموميت داشتن اين روش براي سنتز نانو اكسيدهاي فلزات واسطه ديگر از جمله روي و نقره اشاره كرد.

موارد یافت شده: 15