لیست اختراعات با مالکیت
زهرا بهادران باغبادراني
1 عدد
عنوان اختراع: پودر خوراكي فراويژه لبو به روش رطوبت زدايي كنترل شده عنوان انگليسي: Nutritional Functional Beetroot powder by controlled drying technique زمينه فني و علمي پودر خوراكي فراويژه لبو به روش رطوبت زدايي كنترل شده (NFB)، علوم و صنايع غذايي، و علوم تغذيه مي باشد. كاربردهاي متعددي در طراحي و تهيه فرآورده¬هاي غذايي فراسودمند، مكمل-هاي غذايي-دارويي و فرمولاسيون رنگ¬هاي خوراكي طبيعي خواهد داشت. طي سالهاي اخير گياه چغندر (Beta vulgaris) بعنوان يك ماده غذايي ارگوژنيك، و نيز بهبود دهنده وضعيت عملكرد قلب و عروق، درمان پرفشاري خون، آترواسكلروز، بيماري هاي ريوي و نيز ديابت مورد توجه قرار گرفته است. عليرغم فوايد متعددي كه براي گياه چغندر ذكر شده است، مصرف اين ماده غذايي با توجه و طعم و عطر خاص آن مقبوليت عام ندارد و از طرفي دسترسي به آن مختص فصول خاصي است. در اختراع مورد ادعايي حاضر فرآوري پودر NFB طي يك فرآيند علمي دقيق (با بهينه سازي مدل دما-زمان، قطر برش¬ها و انتخاب واريته مناسب) با حفظ حداكثر كيفيت و كميت تركيبات فعال موجود در آن و تبديل به يك محصول فراويژه غذايي-دارويي با مقبوليت عام از نظر رنگ و طعم و ماندگاري بالا در محيط معمول (دماي اتاق) و بدون نياز به شرايط خاص براي نگهداري، طراحي شده است. لذا برجستگي فني طرح حاضر به شرح ذيل است: - حفظ حداكثري تركيبات فعال غذايي مانند پلي فنول ها، آنتي اكسيدان ها و نيترات معدني آن - ماندگاري بالا بدون نياز به شرايط خاص نگهداري و يا ماده نگهدارنده - فاقد فلزات سنگين، باقي مانده سموم و اسپور هاي قارچي - مقبوليت طعم و ظاهر به لحاظ رنگ و بو - سادگي تهيه و در دسترس بودن در تمام فصول - ارزان بودن پودر NFB در قياس با دارو هاي شيميايي
موارد یافت شده: 1