لیست اختراعات با مالکیت سازمان جهاد دانشگاهي
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1398/12/04
خلاصه اختراع:

ميوه عناب با نام علمي Ziziphus jujube متعلق به خانواده Rhamnaceae، يك درخت ميوه مقاوم است. اين گياه به طور گسترده به عنوان يك داروي سنتي براي درمان بي خوابي و استرس به صورت تازه و خشك استفاده مي¬گردد و داراي اثرات ضد سرطان مي باشد. در اين اختراع، از عصاره آبي آرد ميوه عناب جهت توليد پودر عصاره عناب با استفاده از روش خشك كن پاششي استفاده گرديد. به اين منظور، ميوه عناب ابتدا خشك شده، تبديل به آرد گرديد و عصاره آبي آن استخراج شد، سپس با مقدار مناسب مالتودكسترين مخلوط شده و در دماي 177 درجه سانتي گراد با استفاده از يك خشك كن پاششي خشك گرديد. عناصر تشكيل دهنده پودر حاصل شامل عصاره آبي خشك شده ميوه عناب و مالتودكسترين بوده و اين محصول قابل استفاده در توليد نوشيدني هاي طبيعي فاقد شكر و به عنوان بهبود دهنده طعم، بافت و ويژگي هاي تغذيه اي در انواع فراورده هاي غذايي از جمله محصولات پخت، لبني و شكلات مي باشد.

تاریخ ثبت: 1394/07/06
خلاصه اختراع:

زمينه فني محصولات اين اختراع، مشخصا در حوزه مواد پيشرفته (Advanced Materials) قرار مي‌گيرند. به دليل داشتن خواص منحصر به فردي همچون نسبت سطح به حجم بالا، دانسيته بسيار پائين و جذب انرژي بالا فوم‌هاي تخلخل باز نيكلي را مي‌توان يكي از پركاربردترين فوم‌هاي فلزي مورد استفاده در كاربردهاي خاص صنعتي همچون انواع كاتاليست‌ها، باتري‌هاي قابل شارژ و صداخفه‌كن‌هاي صنعتي دانست. در اين اختراع مشكل فني و اساس راه حل ارائه شده و كاربرد اصلي فرآيند توليد فوم‌هاي تخلخل باز نيكلي توسط روش رسوب الكتروشيميايي و استفاده از روش تفجوشي در فاز مايع (LPS) (Liquid Phase Sintering) توصيف شده است. در اين اختراع روش تهيه فوم‌هاي تخلخل باز نيكلي بر اساس اندازه‌گيري‌ پارامترهاي تاثيرگذار در رسوب الكتروشيميايي از محلول‌هاي مختلف الكتروليت و همچنين افزايش استحكام نمونه هاي فوم توليدي ارائه شده است. در اين اختراع مشكل استحكام پائين فوم نيكلي توليد شده با روش رسوب الكتروشيميايي برطرف شده است. در اين اختراع با استفاده از تكنيك تفجوشي در فاز مايع (LPS) يك نفوذ كافي بين ذرات نيكلي رسوب داده شده و در نتيجه حفرات ميكروني موجود در جداره سلولهاي فوم حذف شده اند. در واقع در اين اختراع يك فوم تخلخل باز نيكلي با استحكام كافي و جداره‌هاي سلولي كاملا يكنواخت و بدون تخلخل تهيه شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/09
تاریخ ثبت: 1395/02/09
مخترع/مخترعان: جواد جانپور
خلاصه اختراع:

قارچ هاي خوراكي با داشتن خصوصيات مطلوب تغذيه اي و اهميت ويژه دارويي، در چند سال اخير توانسته است بازار خوبي را در بين مصرف كنندگان جهان و ايران ايجاد كند و در سبد غذايي مصرف كنندگان قرار گيرد. همچنين بدليل در دسترس بودن شرايط و اطلاعات توليد، افراد بسياري براي انتخاب شغل اول يا دوم به توليد اين محصول زراعي تمايل نشان داده اند. متأسفانه در چند سال گذشته توليد قارچ خوراكي ارزش افزوده چنداني نداشته و اين امر مشكلات فراواني را براي توليدكنندگان قارچ خوراكي دكمه اي به همراه داشته و باعث تعطيلي بسياري از واحدهاي توليدي شده است. افزايش هزينه هاي توليد به دنبال افزايش بهاي انرژي، همچنين هزينه مواد اوليه و نيروي انساني باعث شده است كه تعداد زيادي از واحدهاي توليدي قارچ هاي خوراكي به ورشكستگي و از دست دادن سرمايه دچار گردند. در اين ميان ايجاد تحول در صنعتي توليد قارچ ايران با معرفي نژادهاي جديد از قارچ هاي خوراكي كه در كنار هزينه پايين توليد و استفاده از مواد كم ارزش، داراي ارزش غذايي و دارويي بسيار خوبي نيز باشند، مي تواند براي نجات اين صنعت از ركود و سوددهي بيشتر توليدكنندگان مطرح گردد. گونه هاي مختلف قارچ خوراكي صدفي (Pleurotus spp.) در منابع علمي بعنوان مواد غذايي داراي خواص دارويي و تغذيه اي مهم شناخته مي شوند. ارزش غذايي اين قارچ ها در داشتن مقادير قابل توجهي از پروتئين، ويتامين ها و مواد معدني است. اين قارچ ها با داشتن مقدار كم كالري و مقدار ناچيز قند و همچنين نداشتن نشاسته، براي افراد داراي اضافه وزن و همچنين مبتلايان به ديابت بسيار توصيه شده است. قارچ هاي خوراكي صدفي (Pleurotus sp.)، يكي از قارچ هايي است كه هزينه توليد بسيار كمتري نسبت به قارچ خوراكي دكمه اي داشته و مراحل توليد آن بسيار ساده تر و از تكنولوژي پايين تري برخوردار است. اما بدليل داشتن طعمي كاملاً متفاوت با قارچ خوراكي دكمه اي، در ايران با اقبال زيادي روبرو نبوده است. در ميان قارچ هاي صدفي، قارچ دارويي-خوراكي ارينجي (Pleurotus eryngii) داراي يكي از بزرگترين اندام‌هاي باردهي در بين گونه هاي قارچ هاي خوراكي است. عطر دلپذير و كيفيت پخت مناسب، آن را در رديف مرغوب ترين قارچ هاي خوراكي قرار داده است. اين قارچ، با رنگ كلاهك كرم تا قهوه اي روشن به طور طبيعي در جنوب اروپا و مناطق مركز آسيا و آفريقاي جنوبي رشد مي‌كند. ماندگاري بالا و طعمي مطلوب تر از قارچ خوراكي صدفي، اين قارچ را در كشورهاي بسياري جزو محبوب ترين قارچ هاي خوراكي قرار داده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/07/13
تاریخ ثبت: 1395/07/13
مخترع/مخترعان: علي دارائي
خلاصه اختراع:

غربال مولكولي كربني نوع پيشرفته اي از كربن فعال مي باشد و ماده اي است متخلخل با ساختمان آمورف كه به شكل صفحات در هم پيچيده شده بوده و متوسط قطر روزنه ها در آن نزديك به اندازه مولكول هاي جذب شونده مي باشد. جداسازي مولكول ها در غربال هاي مولكولي كربني بر اساس اختلاف در سرعت نفوذ آنها به داخل روزنه هاي ريز و يا به عبارت ديگر، سرعت جذب آنها مي باشد. به كمك ويژگي فوق مي توان از اين مواد براي جداسازي مولكول هايي با ابعاد نزديك به يكديگر استفاده نمود. در اين اختراع براي اولين بار از معادن قيرطبيعي استان كرمانشاه به عنوان ماده اوليه براي توليد غربال مولكولي كربني استفاده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1396/07/29
تاریخ ثبت: 1396/07/29
خلاصه اختراع:

زمينه فني محصولات اين اختراع، مشخصا در حوزه مواد پيشرفته (Advanced Materials) قرار مي‌گيرند. به دليل داشتن خواص منحصر به فردي همچون نسبت سطح به حجم بالا، دانسيته بسيار پائين و جذب انرژي بالاي فوم‌هاي تخلخل باز آلومينيومي، آن‏ها را مي‌توان يكي از پركاربردترين فوم‌هاي فلزي مورد استفاده در كاربردهاي خاص صنعتي همچون انواع كاتاليست‌ها، مبدل‌هاي حرارتي، فيلترها و جاذب‌هاي انرژي ناشي از ضربات مكانيكي دانست. در اين اختراع مشكل فني و اساس راه حل ارائه شده و كاربرد اصلي فرآيند، توليد فوم تخلخل باز آلومينيومي به روش ريخته گري دقيق و افزايش خواص مكانيكي آن با ايجاد يك لايه پوشش نيكلي است. به دليل استحكام پايين فوم آلومينيومي، پوششي از جنس نيكل به روش رسوب‌دهي الكتروشيميايي بر روي آن اعمال شد. با توجه به خوردگي آلومينيوم در حمام هاي رسوب دهي تجاري و در نتيجه نياز به فرايند چند مرحله‌اي آماده سازي سطح آلومينيوم پيش از ورود به حمام، در اين اختراع با اصلاح شرايط پوشش دهي و تركيب شيميايي حمام، روش پوشش دهي ارايه شده است كه نيازي به آماده سازي سطح آلومينيوم نمي‌باشد. بنابراين خواص مكانيكي فوم تخلخل باز آلومينيومي با اعمال يك لايه رسوب نيكل با روشي آسان و مقرون به صرفه نسبت به روش‏هاي رايج، افزايش داده مي‏ شود.

تاریخ اظهارنامه: 1396/05/07
تاریخ ثبت: 1398/04/09
مخترع/مخترعان: زهرا فدایی
خلاصه اختراع:

در اين پروژه با استفاده از سيستم Batch ، بتايين بصورت نمك بتايين هيدروكلرايد از ملاس چغندر قند جداسازي شده است. در اين روش پس از عبور ملاس از يك ستون كروماتوگرافي شيشه اي حاوي رزين تبادل كننده كاتيوني Amberlite IR-120 (H- form) و شويش رزين با محلول آمونياك 5 درصد و تبخير و تغليظ فركشنهاي بدست آمده و سپس افزودن محلول هيدروكلريك اسيد 15 درصد به فركشنهاي تغليظ شده حاوي بتائين، نمك بتائين هيدروكلرايد با آزمايش روش هاي متفاوت و با راندمان بين 60 تا 85 درصد بدست مي آيد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/16
تاریخ ثبت: 1391/12/08
خلاصه اختراع:

در اين دستگاه از يك منبع پلاسماي كاتد داغ براي توليد يون استفاده شده است. در اين منبع پلاسما يك فيلامان تنگستن به عنوان كاتد داغ و يك استوانه استيل به عنوان آند مورد استفاده قرار گرفته است. در اين طرح با انتخاب يك چيدمان مغناطيسي مناسب سعي شده است توزيع چگالي يون در اطراف توري پلاسما يكنواخت باشد. اين كار باعث يكنواختي چگالي پرتوي يون خروجي مي شود. در اين طرح از يك سامانه دو توري، جهت شتاب الكتروستاتيك و استخراج يونها از پلاسما و توليد پرتو يون با انرژي و راستاي مشخص استفاده شده است.به منظور جلوگيري از واگرايي پرتو يون خروجي از يك چشمه الكترون خارجي كه در ابتداي مسير پرتو يون خروجي قرار گرفته است به عنوان خنثي ساز استفاده شده است.

موارد یافت شده: 9