لیست اختراعات با مالکیت
سحر اميدپناه
2 عدد
كنترل باكتری اشرشیا كلای در طیور با استفاده از عصاره آویشن باغی، آویشن شیرازی، نعنا فلفلی، پونه وحشی
خلاصه: اشرشيا كلاي يك ميكروب رايج در دستگاه گوارش و روده باريك طيور، انسان و ديگر پستانداران مي باشد و ممكن است در هر دو ميزبان حالت پاتوژن به خود گيرد. اشرشيا كلاي يك باكتري بيماريزاي فرصت طلب بوده كه به صورت ثانويه سبب بروز بيماري مي شود. عفونت هاي به وجود آمده توسط E. coli مسئول بسياري از خسارت هاي اقتصادي در صنعت طيور مي باشند. مهمترين بيماري كه توسط اشرشيا كلاي در طيور گوشتي ايجاد مي شود، كلي باسيلوز بوده كه با علائم پريكارديت، تورم كبد و تجمع مواد فيبريني ژلاتيني روي كبد و پرده صفاق و تورم كيسه هاي هوايي همراه مي باشد. كاهش ضريب تبديل غذايي، كاهش كيفيت لاشه، افزايش موارد حذف كشتارگاهي، بالا رفتن هزينه هاي درمان به واسطه مقاومت اكتسابي باكتري در برابر آنتي بيوتيك هاي رايج از ديگر مشخصه هاي اين بيماري است. درمان با مواد ضد ميكروبي گياهي يك روش مهم براي كاهش انتشار و مرگ و مير مرتبط با كلي باسيلوز طيور مي باشد. عصاره آبي گياه آويشن باغي، آويشن شيرازي، نعناع فلفلي و پونه وحشي به عنوان عامل بازدارنده رشد باكتري اشرشيا كلاي در طيور مي توانند موثر باشد و مانع از رشد باكتري و در نتيجه مهار آن در مقايسه با آنتي بيوتيك هاي رايج شود. با توجه به اينكه عصاره آبي گياهان مورد استفاده است و نيز اين گياهان به صورت خوراكي توسط افراد جامعه استفاده مي شود از اين رو استفاده از اين عصارها در خوراك طيور به منظور جلوگيري از رشد باكتري E.coli هيچگونه ضرري براي انسان و دام ندارد.
عنوان اختراع: كنترل قارچ آسپرژيلوس عامل ايجاد سم آفلاتوكسين در ذرت با استفاده از عصاره آبي آويشن باغي به عنوان نگهدارنده بخش الف: نيازهاي انساني، زيربخش: مواد غذايي ـ تنباكو خلاصه توصيف: آسپرژيلوس يك قارچ موجود در طبيعت است كه تمايل زيادي به رشد روي فرآورده هاي غذايي مانند پسته، ذرت، برنج، گندم و علوفه دام دارد. انبار كردن نامناسب مواد غذايي يكي از متداولترين عوامل مستعد كننده براي رشد آفلاتوكسين و توليد كپك مي باشد و مي تواند توسط عوامل نگهدارنده كنترل شود. امروزه در پي افزايش مقاومت ميكروبي و هزينه هاي سنگين درمان بيماري همراه با فشار مصرف كنندگان به توليد فرآورده هاي عاري از دارو و محدوديت استفاده از اين فرآورده ها در بسياري از كشورها محققين بدنبال تركيباتي هستند كه بتوان از آن ها به جاي آنتي بيوتيك ها در رژيم غذايي جانداران استفاده كنند در اثر رشد اين قارچ در فرآورده هاي غذايي سم آفلاتوكسين توسط قارچ در مواد خوراكي توليد مي شود كه سبب ايجاد بيماري مانند سرطان و سيروز كبد در انسان مي شود از اين رو كنترل اين قارچ در مواد غذايي بسيار اهميت دارد. مواد شيميايي براي كنترل اين قارچ خود داراي اثرات سوء براي سلامتي انسان مي باشند به همين دليل استفاده از گياهان براي كنترل قارچ مورد نظر از اهميت بالايي برخوردار است. در اين ادعانامه عصاره آبي گياه آويشن باغي براي كنترل رشد قارچ مورد نظر در ذرت پيشنهاد مي شود.
موارد یافت شده: 2