لیست اختراعات با مالکیت
سيد رامين ميرعماد الدين
7 عدد
با توجه با ارزشمند شدن روز بروز انرژي يكي از دغدغه هاي اصلي طراحان صنايع روشنايي ساخت لامپ هاي با مصرف انرژي هر چه كمتر و راندمان هر چه بالاتر مي باشد. با تكامل طراحي و ساخت لامپ هاي ال اي دي و رسيدن به زاويه تابش باز در ساخت لامپ هاي ال اي دي بتدريج استفاده از اين لامپ ها در صنعت روشنايي رايج شده است. بالاست طراحي شده در اين اختراع از نوع بالاست تمام خازني بوده كه براي استفاده در شبكه هاي با بار غالب سلفي توصيه مي گردد .اين بالاست داراي كمترين و ارزانترين هزينه طراحي و توليد در كلاس بالاست هاي لامپ هاي ال اي دي بوده و به سادگي قابليت توليد انبوه در ايران با توجه به نوع شبكه موجود در ايران مي باشد.
يكي از ملاك هاي عمده و اصلي در ساخت يك باطري قابليت آن در تحويل دادن جريان زياد به بار متصل به آن مي باشد بدون آنكه ولتاژ دو سر آن افت كند. از اينرو تمام منابع تغذيه از جمله باطري هاي پيل هاي سوختي، باطري هاي يوني و .... مي بايستي توسط يك دستگاه مورد اين آزمايش قرار بگيرند كه آيا اين منابع قابليت تحويل جريان بالا را براي مدت زياد به بار دارا مي باشند يا خير؟ وظيفه اين كار بر عهده دستگاهي به نام ´´ دستگاه تست بار الكترونيكي پيل سوختي ´´ مي باشد كه در ادامه به شرح آن خواهيم پرداخت. دستاوردهاي ويژه و كاربرد نتايج طرح: با استفاده از اين دستگاه به سادگي مي توان منابع تغذيه بالاخص پيل هاي سوختي با ولتاژ بين 0.8 تا ١٠٠ ولت و جريان ٠ تا 250 آمپر را با دقت جريان يك ميلي آمپر مورد تست قرار داد و نتايج حاصله را فورا به روي كامپيوتر ارسال نمود.
با توجه با ارزشمند شدن روز به روز انرژي يكي از دغدغه هاي اصلي طراحان صنايع روشنايي ساخت لامپ هاي با مصرف انرژي هر چه كمتر و راندمان هرچه بالاتر مي باشد . با تكامل طراحي و ساخت انواع بالاست هاي الكترونيكي براي لامپ هاي CFL و كوچكتر كردن مدار درايو اين نوع لامپ ها استفاده از اين نوع لامپ ها روز به روز گسترش پيدا كرده است. بالاست طراحي شده در اين اختراع از نوع بالاست الكترونيكي سلفي بوده كه به همراه خازن استفاده شده در مدار تعادل بين دو نوع بار سلفي و خازني را در شبكه حفظ مي نمايد. طراحي مدار به گونه اي مي باشد كه مدار بالاست به همراه ترانزيستور هاي سوييچينگ تواني كمتر از نيم وات را تلف ميكند و لذا اين مدار داراي بالاترين راندمان ممكنه را در بين بالاست هاي الكترونيكي مي باشد.
هدف از اين طرح ساخت يك سيستم الكترونيكي كوچك پرسرعت و با اطمينان بالا و مهمتر از همه بدون نيازبه واحد كنترل در زمينه جهت يابي و يافتن مسير صحيح مي باشد. تمامي سيستم هايي كه تاكنون در زمينه ذكر شده مورد استفاده قرار گرفته اند نياز به يك واحد پشتيباني (اعم از كنترل انساني يا كنترل الكترونيكي )دارند و از اين رو در صورت بروز مشكلي كوچك بين واحد كنترل و ماشين، سيستم قادر به جهت يابي نخواهد بود (اين امر در جنگ هاي الكترونيك كه با پارازيت هاي راديويي مي توان ارتباط يك موشك را با مركز كنترلش يا با شبكه GPS مختل نمود شايان اهميت مي باشد) لذا در صورتي كه بتوان سيستمي را ساخت كه تنها با مشخصه اي كه نويزپذير نباشد. جهت يابي را انجام دهد مي توان ادعا كرد يك سيستم كنترل تمام اتوماتيك مي باشد. ابزار طراحي شده نه تنها بصورت كاملا اتوماتيك و خودمختار امر جهت يابي را انجام مي دهد بلكه كاملا قابليت برنامه ريزي داشته و بسته به شرايط مورد استفاده انعطاف پذيري بسيار بالايي دارد . علاوه بر دو مورد بالا سيستم رهيابي ساخته شده جهت رهيابي به صورت اتوماتيك از آناليز محور مغناطيسي كره زمين جهت تشخيص جهت استفاده مي كند كه از اين رو جزو رهياب هاي با نيروي كاملا طبيعي بوده و هيچ عاملي هنگامي كه اين رهياب به دور از مواد فرو مغناطيس باشد نمي تواند بر آن اثر بگذارد. سيستم فوق در حقيقت شبيه ساز ديجيتالي قطب نماي دوني حيواناتي مانند مرغابي در هنگام كوچ از شمال به جنوب و برعكس مي باشد با اين تفاوت كه قابليت جهت يابي در تمامي زوايا نسبت به ميدان مغناطيسي زمين را دارا مي باشد. واضح است سيستم هايي كه بر مبناي نيروهاي طبيعي عمل مي كنند بالاترين دقت ممكنه را دارا مي باشند.
كار اصلي و عمده اين كنترلر كنترل خودكار و بدون دخالت دست انسان انواع موتورها، ولوها و هيترهاي به كار رفته در مزارع زراعي و باغها و همين طور سيلوهاي دامپروري مي باشد. اين كنترلر داراي 7 درگاه ورودي سنسور بوده كه با توجه به نوع كاربري مي توان سنسورهاي مربوطه را به آن متصل نمود. به عنوان مثال در كشاورزي كنترلر با پردازش داده هاي دريافتي از سنسورهاي دما، قابليت تصميم گيري خودكار براي مدت زمان آبياري گياه را به كاربر ارايه مي دهد. آشكار است كه در صورت توسعه كشاورزي با كنترلرهايي از اين قبيل حتي مي توان با كنترل دقيق شرايط زيستي انواع گياهان زراعي و كشاورزي را حتي در شرايط سخت رونق داد و از زمين هاي خشك و باير كشور نيز با كنترل دقيق ميزان آب، كود، دما و رطوبت خاك نيز بهره برد. از طرفي با توجه به قرار گرفتن كشور ايران در منطقه اي كه همواره با مشكل كمبود شديد آب در كشاورزي رو به رو بوده به كارگيري چنين كنترلرهايي جهت آبياري دقيق، به موقع و به اندازه نياز گياه با توجه به دما و رطوبت خاك اهميتي دو چندان پيدا مي كند. از آنجا كه اين كنترلر طوري برنامه ريزي شده كه در ساعات شب عمليات آبياري را انجام مي دهد. تبخير سطحي آب در مناطق گرمسير كشور هنگام آبياري هب حداقل رسيده و اين امر نير به نوبه خود گامي مهم در جهت استفاده بهينه از منابع آبي كشور مي باشد. از نگاهي ديگر با استفاده از كنترلرهايي از اين قبيل عملا نياز به حضور كشاورز و كارگر بر سر زمين از بين رفته كه اين امر نيز در از لحاظ اقتصادي حايز اهميت است. از نقطه نظر فناوري روز دنيا كنترلر ارايه شده يك كنترلر چند منظوره و برنامه پذير بوده كه قابليت اتصال به PC يا LAP TOP را داشته و حتي مي تواند اطلاعات و شاخص هاي محيط كشاورزي را براي كنترل اينترنتي در پروژه هاي پيشرفت بر روي اينترنت نيز قرار دهد.
در اين طرح موفق شديم براي اولين بار در دنيا يك سيستم فوق سبك توليد آني هيدروژن برمبناي كاتاليست منحصر به فرد با قابليت جابجايي و كنترل جريان خروجي هيدروژن تا توان خروجي 300 وات بر مبناي مصرف پيل سوختي را توليد كنيم كه به دليل خلوص بالاي هيدروژن به طور مستقيم قابل استفاده در پيل هاي سوختي هيدروژني و ساير مصارف مي باشد. محلول سديم بوروهيدريد كه يك ماده اشتعال ناپذير و پايدار است به وسيله پمپ ديافراگمي با خروجي فلوي 0 تا 20 ميلي ليتر بر دقيقه بر حسب ميزان توان مورد نياز مصرف كننده به راكتور 70 سي سي با بستر كاتاليستي تزريق و بعد از 5 دقيقه واكنش توليد هيدروژن شروع مي شود. سيستم كنترلي دستگاه پارامترهاي دما، فشار و فلوي محلول ورودي را به منظور توليد يكنواخت هيدروژن كنترل مي كند. محصول خروجي از راكتور كه شامل هيدروژن و محصولات جانبي واكنش كه به شكل محلول مي باشد در فلش درام 500 سي سي از يكديگر كاملا جدا شده و هيدروژن بعد از تنظيم فشار در رگلاتور دستگاه با سمت يك جاذب سيليكاژل به منظور حذف آب احتمالي منتقل و بعد از آن مستقيما به پيل سوختي هدايت مي شود.
در طرح ارائه شده براي اولين بار دنيا با قرار دادن يك خازن كه فركانس سوييچ يا ديوتي سايكل آن با توجه به ولتاژ خطاي حاصله از بار خروجي تغيير ميكند از طريق حلقه فيدبك، يك مبدل ولتاژ به روش خازن شونده سري ساخته شده است كه در آن بدون استفاده از سلف عمل تبديل سطح ولتاژ انجام ميگيرد، با توجه به آنكه ساخت سلف بصورت مجتمع با مشكلات عديدهاي از جمله مساحت اشغالي زياد مواجه است با استفاده از اين مبدل ميتواند مساحت و اندازه را بصورت قابل توجهي كاهش داد.
موارد یافت شده: 7