لیست اختراعات با مالکیت
شركت ناهيد آسمان ايرانيان
2 عدد
دستگاه خنك كننده نان با هدف حفظ كيفيت نان توليدي و جلو¬گيري از ضايعات نان براي استفاده در صنايع پخت به طور عام و جهت به كارگيري در نانوايي¬ها به طور خاص طراحي گرديده است. از آنجا كه نحوه نگهداري نان در ميزان بيات شدن و كاهش دور ريز نان بسيار مؤثر است دستگاه خنك¬سازي نان نقش مهمي در جلوگيري از بيات شدن نان دارد. نانهاي سنتي در كشور به دليل مسطح بودن به سرعت بيات مي¬شوند و بافت آن سفت مي¬شود. براي جلوگيري از اين امر نان بعد از خروج از تنور بايد كاملا سرد شود. چيدن نان¬ها روي هم پس از خروج از تنور، باعث چسبيده شدن نان¬ها به يكديگر و در نتيجه خمير شدن آنها مي¬گردد از اينرو براي حفظ بافت نان، هرگز نبايد به تعداد زياد بر روي هم چيده شوند. در نتيجه خنك كردن نان بعد از پخت موجب ماندگاري بيشتر آن و به تاخير افتادن بياتي آن مي¬شود. هم اكنون به دليل وجود برخي از مشكلات در نانوايي¬ها (اقتصادي، مهارتي و نظارتي) خنك¬سازي نان قبل از بسته¬بندي و يا هنگام تحويل به مشتري انجام نمي¬گيرد و بعضا هم به دليل تعجيل از سوي مشتري فرآيند خنك¬سازي به صورت ناقص انجام مي¬شود. همه اين موارد سبب آسيب رساندن به نان پس از توليد خواهد شد. دستگاه خنك¬كننده نان كه براي اولين بار طراحي گرديده اين مشكل مهم را حل نموده و در زمان مناسب نان را تا درجه حرارت مطلوب خنك نموده و موجب حفظ كيفيت نان و جلوگيري از بياتي زود هنگام نان خواهد شد. طراحي دستگاه خنك¬سازي نان و مكانيزم در نظر گرفته شده براي انتقال حرارت به گونه¬اي است كه قابليت خنك¬سازي انواع نان¬هاي سنتي و صنعتي با سرعت¬هاي مختلف توليد را دارد.
امروز شرايط نانوايي¬ها و طرز زندگي مردم به گونه¬اي است كه علي¬رغم آگاهي نسبت به اثرات سلامتي بخش سرد كردن نان¬ها، ناچارند در برخي از شرايط نان¬ را به صورت داغ بسته¬بندي نمايند و به همان صورت آنرا به منزل حمل كنند، قرار گرفتن نان¬هاي داغ بر روي هم در طول مسير منجر به افت كيفيت نان و آسيب-رسيدن جدي به سلامت مصرف¬كنندگان مي¬شود. سبد حمل نان با هدف حفظ كيفيت نان توليدي و جلو-گيري از ضايعات نان از زمان خريد نان تا هنگام قرار گرفتن در شرايط مناسب در منزل طراحي گرديده است. از آنجا كه نحوه نگهداري نان در ميزان بيات شدن و كاهش دور ريز نان بسيار مؤثر است سبد حمل نان نقش مهمي در جلوگيري از بيات شدن نان دارد. نانهاي سنتي در كشور به دليل مسطح بودن به سرعت بيات مي-شوند و بافت آن سفت مي¬شود. براي جلوگيري از اين امر، نان بعد از خروج از تنور بايد كاملا سرد شود. چيدن نان¬ها روي هم پس از خروج از تنور، باعث چسبيده شدن نان¬ها به يكديگر و در نتيجه خمير شدن آنها مي¬گردد از اينرو براي حفظ بافت نان، هرگز نبايد به تعداد زياد بر روي هم چيده شوند. در نتيجه جدا نگه داشتن نان ها بعد از خريد و هنگام حمل آن تا منزل موجب ماندگاري بيشتر آن و به تاخير افتادن بياتي آن مي¬شود. جدا نگه داشتن نان ها از يكديگر و حمل آن به هيچ روشي به¬جز استفاده از سبد حمل نان امكان پذير نمي باشد. اين مشكل حتي در سبد هاي معمولي نيز وجود دارد. سبد حمل نان كه براي اولين بار طراحي گرديده اين مشكل مهم را حل نموده و به وسليه آن مي توان نان¬ها را بعد از خارج شدن از تنور بدون روي هم قرار گرفتن و تماس با يكديگر از نانوايي تا منزل حمل، و در طول مسير با سرعت مناسب آنها را خنك نمود. به اين ترتيب پس از خريد نان نياز به معطل شدن براي خنك شدن نان نبوده و ضمن صرفه جويي در زمان از روي هم قرار دادن نان ها بر روي يكديگر كه صدمات زيادي براي نان به دنبال دارد نيز جلوگيري نمود.
موارد یافت شده: 2