لیست اختراعات با مالکیت شرکت پژوهشگاه پليمر
18 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 18
تاریخ ثبت: 1397/07/29
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي رنگ و همچنين شيمي سطح مي باشد. بدين صورت كه افزايش كيفيت رنگ ترافيكي با بهبود چسبندگي دانه هاي شيشه اي حاصل مي شود. ايمني راه¬ها و جاده¬ها همواره به عنوان يكي از مهم¬ترين اولويت¬هاي كشور مطرح شده و سوانح رانندگي آسيب¬هاي فراواني بر اقتصاد كشور وارد مي كند. يكي از مواردي كه در كاهش سوانح جاده¬اي موثر است؛ افزايش ديد رانندگان وسايل¬نقليه به ويژه در شب است. دانه¬هاي شيشه¬اي به دليل دارا بودن ويژگي پس بازتابش توانايي روشن نشان¬دادن جاده و افزايش ديد راننده را يكي از مهم¬ترين مصالح مصرفي در پوشش¬هاي ترافيكي هستند. از طرفي دانه¬هاي شيشه¬اي به دليل چسبندگي نامناسب و ضعيف در اثر رفت و آمد خودروها از سطح پوشش ترافيكي جدا مي¬شوند. همچنين مكان¬هاي جدايش دانه هاي شيشه¬اي جدا شده، پتانسيل بالايي براي تجمع آلودگي و چرك¬پذيري دارد. اين موضوع سبب مي¬شود كه دوام و كارايي پوشش¬هاي ترافيكي به ويژه در شب در دروه سرويس¬دهي افت محسوسي داشته باشد. عامل¬دار كردن دانه¬هاي شيشه¬اي با سيلان¬آلي با استفاده از فرآيند سل-ژل منجر به افزايش چسبندگي دانه¬هاي شيشه¬اي به بستر پليمري پوشش مي¬شود. افزايش چسبندگي به دليل وجود سيلان¬آلي با گروه عاملي ويژه بر سطح دانه¬هاي شيشه¬اي است كه منجر به ايجاد چسبندگي از طريق ايجاد پيوند شيميايي مي¬شود. همچنين به دليل افزايش زبري سطح دانه¬هاي شيشه¬اي كه حاصل از شستشوي اسيدي و عامل¬دار كردن آن¬ها است؛ درگيري بيشتري بين دانه¬هاي شيشه¬اي و پوشش ايجاد مي¬شود كه به چسبندگي فيزيكي و يا مكانيكي مربوط مي گردد. افزايش چسبندگي منجر به بهبود مقاومت سايشي دانه¬هاي شيشه¬اي مي¬شود كه اين موضوع سبب مي¬شود عمر مفيد و كاربردي پوشش ترافيكي به ويژه در شب و مكان هاي تاريك مي¬گردد. همچنين جلوگيري از جدا شدن دانه¬هاي شيشه¬اي باعث كاهش چرك¬پذيري پوشش ترافيكي مي¬گردد.

تاریخ ثبت: 1397/07/29
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي و پليمر مي باشد. لاتكس¬هاي بر پايه كوپليمرهاي اكريليك داراي خواص مطلوب و كاربردهاي زيادي هستند. امروزه با استفاده از دانش و فناوري نانو مي¬توان در كنار حفظ اين خواص، با افزودن نانوذرات معدني مانند مگنتيت توانمندي¬هاي جديدي به اين پوشش¬ها القا نمود. جهت حفظ خواص اوليه، پخش ذرات در ابعاد نانومتريك در ماتريس پليمري بايستي صورت پذيرد. براي بهبود پخش، راه¬هاي گوناگوني ارائه شده كه يكي از اين موارد اصلاح سطح نانوذرات با تركيبات آلي حاوي گروه¬هاي عامل¬دار است كه قابليت شركت در واكنش پليمريزاسيون را دارند. گستره وسيعي از كاربردهاي پليمرهاي حاوي نانوذرات مغناطيسي در بخش¬هاي مختلف صنعت وجود دارد. از طرفي تركيبات فوتوكروميك به دليل تغيير خواص فيزيكي و شيميايي آنها به صورت برگشت¬پذير به وسيله تابش نور فرابنفش و مرئي بسيار مورد توجه قرارگرفته¬اند. پليمرها به دليل ماهيت آبگريز خود مي¬توانند از اين تركيبات در مقابل تخريب¬هاي محيطي محافظت نمايند. در اين اختراع ذرات نانوكامپوزيت هوشمند مغناطيسي فوتوكروميك كه به طور همزمان قابليت پاسخگويي به دو محرك خارجي نور و ميدان مغناطيسي را دارند براي نخستين بار طراحي و ساخته شدند. جهت آگاهي از اختراع مذكور، شناخت در زمينه¬هاي شيمي و پليمر لازم مي-باشد. اساس كار بدين صورت است كه ابتدا با استفاده از روش تجزيه حرارتي نانوذرات مگنتيت سنتز و با عامل سيلاني 3-(تري¬متوكسي-سيلان)¬پروپيل متآكريلات (MPS) اصلاح شد. سپس ذرات نانوكامپوزيت مغناطيسي فوتوكروميك با استفاده از روش پليمريزاسيون ميني-امولسيوني تهيه شدند. نانوذرات سنتز¬شده تحت تابش نور فرابنفش با طول موج 365 نانومتر تغيير رنگ داده كه اين فرآيند برگشت¬پذير بوده و تحت تابش نور مريي بازگشت به حالت اوليه امكان¬پذير است. براي اثبات واكنش عامل اصلاحي MPS بر روي سطح نانوذرات مگنتيت از آناليز EDX استفاده شد كه نشان¬دهنده اصلاح مناسب نانوذرات مگنتيت بوده است. تصاوير ميكروسكوپي الكتروني روبشي (SEM) و الكتروني عبوري با قدرت تفكيك بالا (HR-TEM) تشكيل نانوكامپوزيت¬هاي هسته-پوسته را تاييد و نشان داد كه اندازه نانوذرات پليمري زير 50 نانومتر مي¬باشند. همچنين با استفاده از آناليز طيف¬سنجي UV-Vis، اثر مگنتيت بر روي خواص فوتوكروميك و پايداري نوري SPEA مورد تاييد قرار گرفت. در عين حال خواص سوپ

تاریخ ثبت: 1397/09/13
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر با عنوان فرمولاسيون عامل آنتيفوم (كف زدا) و ديفومر سيليكوني دربردارنده روش تهيه عامل آنتيفوم براي كنترل و كاهش كف در كاربردهاي مختلف است. آنتيفوم مورد ادعا بهصورت امولسيون فاز روغني در فاز آبي بوده و از انحلال پذيري مناسب و زمان نيمه عمر كف پايين برخوردار است. اين امولسيون ميتواند در فاز آبي تا 30 برابر رقيق شده و زمان نيمه عمر كف نيز تا 20 درصد كاهش يايد. فرمولاسيون آنتيفوم/ديفومر برپايه سيليكوني در بردارنده روغن سيليكون و ذرات سيليكا آبگريز در فاز روغن و سيستم امولسيوني با دامنه وسيع ميزان HLB به همراه عامل تثبيت كننده خواص كفزدايي در فاز آبي است. فرمولاسيونهاي طراحي شده داراي فاز فعال 30 الي 60 درصد است كه ميتواند با مقادير متفاوت آب رقيق شود. نمونه داراي 60 درصد فاز فعال (روغني به همراه ذرات سيليكا) داراي بهره وري بالاتري در صنايع است. محصول بدست آمده در اين اختراع ميتواند بصورت مستقيم در صنايع استخراج نفت و گاز، پتروشيمي، رنگ و رزين، نساجي، كاغذ سازي استفاده شود. اختراع پيش رو داراي دو دسته فرمولاسيون براي فازهاي آبي و روغني است تا حداكثر پايداري در طي زمان بدست آيد. سيليكاي هيدروفوب در اين اختراع وارد فاز روغني شده است كه براي شكست لملاي حبابهاي شكل گرفته استفاده مي شود. اين فازها ميتواند با هم مخلوط شده و تشكيل امولسيون براي كاربرد ضدكف و كف زدا را بدهد. در انتها به عنوان مثال 11 نمونه با هم با تركيبهاي متفاوت تشكيل امولسيون داده است كه مطابق ادعانامه ميباشد.

تاریخ ثبت: 1397/11/06
خلاصه اختراع:

اين اختراع جهت بررسي اثر ميدان مغناطيسي خارجي بر مواد پليمري مغناطيسي و غير مغناطيسي و اندازه گيري خواص آنها بعد از اعمال ميدان، طراحي و ساخته شده است. بنابراين اين اختراع را مي¬توان در زمينه پليمر، مواد و بررسي خواص آنها طبقه¬بندي كرد. همچنين اين دستگاه قابليت ايجاد ميدان مغناطيسي بر انواع نمونه¬ها اعم از مايع، فيلم و جامد مغناطيسي و نيز غيرمغناطيسي را دارا مي¬باشد. مواد مغناطيسي بخاطر پاسخگويي به ميدان مغناطيسي خارجي و كاربردهاي پزشكي و زيستي به شدت مورد توجه قرار گرفته¬اند. در اين اختراع دستگاهي ساخته شده است كه امكان اعمال ميدان مغناطيسي خارجي به نمونه مورد نظر در شدت ميدان¬هاي متفاوت به صورت يكنواخت يا متناوب با فركانس¬هاي مختلف را ايجاد مي¬كند. اين دستگاه شامل سه بخش عمده است: بخش اول منبع تغذيه و كنترل ولتاژ، دوم جعبه كنترل و نمايشگر ديجيتال ميدان مغناطيسي و سوم منبع ايجاد ميدان مغناطيسي و جايگاه نمونه. اهميت اين دستگاه دقت در ايجاد ميدان-هاي مغناطيسي پايين مغناطيسي يكنواخت و حتي متناوب است و هدف از اين اختراع ايجاد ميدان¬هاي مغناطيسي متنوع از 1 تا 1500 گوس با دقت بالا است كه همچنين در هر يك از اين ميدان¬هاي ايجاد شده، قابليت متناوب¬شدن در فركانس¬هاي 1/0 تا 15 هرتز با دقت بسيار بالا را دارا مي¬باشد. همچنين شدت ميدان مغناطيسي و فركانس اعمالي به صورت دقيق نمايش داده مي¬شود.

تاریخ ثبت: 1399/12/10
خلاصه اختراع:

در اين اختراع كه مراحل سنتز و فرآيندي آن شامل دو زمينه شيمي پليمر و مهندسي پليمر مي باشد، روش بهينه¬اي به منظور تهيه اصلاح كننده¬هاي ضربه كوپليمر متيل¬متآكريلات-بوتادي¬ان-استايرن (MBS) براي پلاستيك پلي¬وينيل¬كلرايد (PVC) به وسيله پيوند زني متيل¬متآكريلات بر روي ذرات لاتكس كوپليمر استايرن-بوتادي¬ان از طريق پليمريزاسيون امولسيوني دانه¬اي ارائه شده است. در اختراع پيش رو، فرآيند پليمريزاسيون پيوندي در دماي محيط و به وسيله سيستم¬هاي آغازگر اكسايش-كاهش با درصد تبديل بالا(% 96˃) انجام شد. نتايج آناليزهاي ميكروسكوپي الكتروني عبوري (TEM)، گرماوزن¬سنجي (TGA) و توزيع اندازه ذرات توسط پراكنش نوري ديناميك (DLS) موفقيت آميز بودن فرآيند پيوند زني را مورد تاييد قرار مي¬دهند. همچنين اصلاح كننده ضربه تهيه شده با اين روش به همراه تعدادي از نمونه¬هاي تجاري با تركيب درصد phr 7 تحت شرايط استاندارد با پلاستيك پلي¬وينيل كلرايد آميزه سازي و پس از نمونه¬سازي، به وسيله آزمون مقاومت ضربه آيزود مورد بررسي قرار گرفت. نتايج بسيار مطلوبي حاصل شد كه منجر به افزايش مقاومت ضربه پلي¬وينيل¬كلرايد در حدود بيست برابر نسبت به نمونه بدون اصلاح كننده ضربه گرديد. در واقع نتايج نشان دهنده سازگاري بسيار مناسب MBS تهيه شده با پلي¬وينيل¬كلرايد مي¬باشد كه اين ناشي از ماهيت قطبي متيل¬متآكريلات پيوند شده بر روي لاستيك كوپليمر استايرن-¬بوتادي¬ان است. علاوه بر اين، كاهش چشمگير ميزان اكسيداسيون هسته لاستيكي كوپليمر استايرن-بوتادي¬ان كه منجر به زردشدگي قطعه پلاستيكي نهايي مي شود مشاهده شد. كه اين ويژگي نسبت به اصلاح كننده¬هاي ضربه برپايه هسته پلي¬بوتادي¬ان كه دچار زردشدگي شديد مي شوند يك مزيت بسيار قابل توجه و حائز اهميت بويژه در كاربردهاي خودروسازي و پنجره¬هاي UPVC مي¬باشد. يكي از مزاياي بسيار مهم ديگر اين ثبت اختراع فراهم بودن امكانات مورد نياز براي توليد صنعتي آن در داخل كشور مي¬باشد كه درحال پي¬گيري است.

تاریخ ثبت: 1389/06/14
خلاصه اختراع:

‏اين اخترع شامل ابداع يك الگوريتم و اعمال منطق كنترلي است كه قادر به پيشگويي پروفايل رهايش دارو از يك سامانه دارورساني مونوليتيك برحسب متغيرهاي فرمولاسيون مانند ميزان بارگذاري دارو و خصوصيات ژئومتريك سامانه است. مي توان براساس طراحي دوسويه انجام شده از پروفايل رهايش دارو نيز مقادير پارامترهاي اوليه را پيشگويي كرد. صحت يافته ها با ‏انجام آزمايشات تجربي تاييد شد

تاریخ ثبت: 1386/10/26
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانوكامپوزيتهاي مغناطيسي هيبريدي معدني / پليمر با ساختار هسته - پوسته (Core - shell) تهيه شده است براي اين منظور نانو ذرات مگنتيت (fe3o4) با كوپليمر استايرن / بوتيل اكريلات) به روش پليمريزاسيون ميني امولسيوني بدون استفاده از آغازگر شيميايي كپسول دار شده است. محصول واكنش بصورت لاتكس قهوه اي پايدار نانو ذرات كامپوزيتي است كه با امولسفايرزدايي لاتكس و خشك كردن آن فيلم پليمري مغناطيسي بدست مي آيد. در اين اختراع از كوپليرمر استايرن / بوتيل اكريلات استفاده شده تا بتوان از محصول نانوكامپوزيت نهايي فيلم مغناطيسي با خاصيت ارتجاعي (كشساني) تهيه كرد. فاز پليمري شامل استايرن و بوتيل اكريلات با نسبت مولي برابر (1:1) استفاده شده است. Tg فيلم هاي بدست آمده 17c است و در دماي اتاق خاصيت لاستيكي نشان مي دهند. همچنين با كنترل شرايط واكنش تهيه ذرات نانو كامپوزيت مغناطيسي در مقياس نانو (150 - 100 نانومتر) با موفقيت صورت گرفته است. در اين روش ابتدا، راكتوري براي پليمريزاسيون طراحي شده تا در طول واكنش واكنشگرها در معرض امواج فراصوت قرار گيرد. همچنين امواج پرقدرت فراصوت واكنش پليمريزاسيون را آغاز كند و آغازگر شيميايايي از فرمولاسيون اوليه حذف شود. براي فرايند ميني امولسيوني بايستي نانو ذرات آبدوست مگنتيت در مونومرهاي آلي ديسپرس گردند. براي اين منظور يك مرحله اصلاح سطح نانو ذرات مگنتيت با الئيك اسيد انجام شد تا سطح نانو ذرات آبگريز شوند، سپس اين نانو ذرات اصلاح شده (m-fe3o4) در فاز مونومر با كمك امواج فراصوت ديسپرس شده و در نهايت با افزودن بقيه اجزاي فرمولاسيون، پليمريزاسيون انجام گرفت.

موارد یافت شده: 18