لیست اختراعات با مالکیت
شعله كاظمي فرد
5 عدد
اختراع حاضر با عنوان ساخت و سنتز كامپوزيت پلي (3و4- اتيلن دي اكسي تيوفن) پلي استايرن سولفونات : گرافن اكسايد به عنوان لايه تقويت كننده انتقال حفره در سلول هاي خورشيدي پليمري در زمينه انرژي هاي نو، شيمي و مهندسي مواد مي باشد. همگام با افزايش جمعيت جهان و مصرف انرژي در كشورهاي در حال توسعه، نياز به انرژي در حال افزايش است. انرژي خورشيد يكي از منابع تامين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است . توليد انرژي از طريق پديده ي فوتو ولتايي در سلول هاي خورشيدي مي تواند از ميزان وابستگي ما به سوخت هاي فسيلي در توليد الكتريسيته بكاهد. سلول هاي خورشيدي پليمري با استفاده از تركيبات نيمه هادي آلي در ساختار خود به هدف كاهش هزينه هاي توليد سلول هاي خورشيدي و آسان تر شدن تكنولوژي ساخت آن ها روي كار آمدند.اختراع نامبرده قابليت كاربرد به عنوان لايه ي انتقال دهنده ي حفره در سلول خورشيدي پليمري را دارد. لايه ي انتقال حفره كه بر روي آند قرار دارد وظيفه ي انتقال حفره به سمت الكترود آند و جلوگيري از عبور الكترون را دارد . اين لايه سبب بهبود فاكتور انباشتگي (FF) و جلوگيري از اتصال كوتاه در سلول خورشيدي مي شود. دراين طرح اختراعي با طراحي لايه ي انتقال حفره ي مناسب براي سلول خورشيدي پليمري با هدف افزايش رسانايي الكتريكي ، مورفولوژي يكنواخت راندمان مناسبي درآن ها ايجاد شده است . براي اين منظور نانو ذرات گرافن اكسايد را با تركيب پايه ي پليمري (پلي 3و4 اتيلن دي اكسي تيوفن پلي استايرن سولفونات) = (PEDOT :PSS) كامپوزيت نموده و درصد بهينه ي ميزان گرافن اكسايد افزوده شده به PEDOT:PSS را مشخص نموده ايم . نتايج حاصل از اندازه گيري جذب به وسيله ي طيف مرئي – فرابنفش به خوبي افزايش هدايت الكتريكي به وسيله ي افزودن نانو ذرات گرافن اكسايد به تركيب پايه ي پليمري PEDOT:PSS را نشان مي دهد.
طرح اختراعي حاضر با عنوان طراحي و ساخت باتري يون ليتيم با استفاده از الكتروليت پليمر-ژل (GPE) در زمينه علوم مختلف از جمله شيمي و مهندسي مواد مي باشد. در مسير اين اختراع، براي دستيابي به فرمولاسيون مناسب براي باتري هاي يون ليتيم، تلاش هاي بسياري صورت گرفته است. امروزه انرژي يكي از مهمترين مباحث موجود در مجامع علمي داخلي و بين المللي مي باشد. اين موضوع ما را بر آن داشت تا با عزمي راسخ در زمينه دستيابي به روشي نوين در ساخت باتري هاي ليتيمي گام برداريم. تا هم در اين زمينه پيشگام بوده و هم اين دانش فني را به ساير كشورها صادر نماييم. آسان ترين روش براي تهيه الكتروليت هاي پليمري روش قالب گيري است، كه در آن فيلم الكتروليت از طريق تبخير حلال از محلول قالب گيري شده حاوي پليمر و نمك ليتيم بدست مي¬آيد. اين روش ساده و ارزان بطور گسترده براي تهيه الكتروليت هاي پليمري استفاده مي¬گردد. در اين روش نمي توان از كربنات هاي خطي مانند اتيلن كربنات و دي متل كربنات به دليل فرايند كند تبخير در آنها استفاده كرد. اين روش براي حلال¬هاي آلي با نقطه جوش بالا داراي محدوديت مي¬باشد. براي حل اين مشكل از دمادهي استفاده مي¬شود. دمادهي روشي است كه براي تهيه فيلم ژله اي از طريق انحلال مستقيم پليمر ها در الكتروليت مايع در پي قالب گيري و سرد كردن در دماي اتاق صورت مي¬پذيرد. الكتروليت پليمري ژلي در اين روش از الكتروليت¬هاي آلي و پليمرها و بدون نياز به پيش حلال و افزودني ساخته مي¬شود. در اين وضعيت نمي¬توان از حلال¬هاي با نقطه جوش پايين استفاده نمود. اين متد معمولا براي پليمرهايي نظير پلي آكريلونيتريل و PMMA و حلال¬هايي نظير اتيلن كربنات، دي متيل كربنات، پروپيلن كربنات و دي متيل استاميد به كار مي¬رود. در كار حاضر هم از همين روش براي تهيه غشاهاي پليمري استفاده شده است. براي تهيه¬ي الكتروليت پليمري ژلي در يك غلظت ثابت از نمك ليتيم (75/0 مولار نمك ليتيم پركلرات در دي متيل استاميد) به مقدار 5 درصد وزني پليمر (بيان شده بر حسب وزن الكتروليت مايع) به محلول الكتروليت اضافه گرديد و براي مدت 6 ساعت براي انحلال كامل پليمر در الكتروليت مايع هم زده شد. در مرحله¬ي بعد محلول همگن بدست آمده در داخل پتري ديش ريخته شد و قالب گيري انجام شد. سپس براي تشكيل ژل به مدت 12 ساعت در دماي 80 درجه سانتيگراد قرار گرفت و يك فيلم پايدار با ضخامت بين 330 ميكرومتر بدست آمد.
اين اختراع با عنوان طراحي و ساخت الكترود منعطف و شفاف نانوسيم هاي نقره به منظور كاربرد در سلول هاي خورشيدي پليمري در حوزه ي بسياري از علوم از قبيل شيمي، پليمر، فيزيك و انرژي جاي مي گيرد. با توجه به افزايش تقاضاي انرژي، كاهش منابع سوخت هاي فسيلي و افزايش آلودگي محيط زيست ناشي از آن، امروزه استفاده از انرژي هاي تجديد پذير از قبيل انرژي خورشيد ضروري مي باشد. در سال هاي اخير سلول هاي خورشيدي پليمري به عنوان يكي از انواع سلول هاي خورشيدي به علت مزايايي از قبيل انعطاف پذيري، قيمت ارزان و روش ساخت ساده بسيار مورد توجه قرار گرفتند. به علت كاهش منابع ITO و افزايش قيمت اين ماده، نياز به جايگزين شدن اين ماده با مواد ديگر مي باشد. يكي از مواد جايگزين، نانوسيم هاي نقره مي باشد كه خواص الكتريكي و نوري منحصر به فردي دارند. نانوسيم هاي نقره داراي كاربرد هاي مختلفي در دستگاههاي اپتو الكترونيك مانند سلول هاي خورشيدي، پنل هاي لمسي، نمايشگرها و... مي باشند. روش هاي بسياري براي تهيه ي نانوسيم هاي نقره وجود دارد كه روش شيميايي پلي اُل با توجه به سادگي روش، هزينه پايين و بازده بالا مناسب تر مي باشد. در اين طرح اختراعي نانوسيم هاي نقره به روش پلي ال درحضور نمك سديم كلرايد به عنوان هسته ،تهيه شده اند. نانوسيم هاي بدست آمده به ترتيب داراي ميانگين طول و قطرmµ 5 وnm 90 مي باشند. سپس نانوسيم هاي نقره به روش لايه نشاني چرخشي بر روي بستر منعطف PET قرار گرفتند. الكترود طراحي شده داراي مقاومت الكتريكي sq /Ω 90 و درصد عبوردهي نور 40% مي باشد. با توجه به نتايج بدست آمده، الكترود رساناي شفاف و منعطف نانوسيم هاي نقره، مناسب جهت استفاده در سلول هاي خورشيدي پليمري مي باشد.
خلاصه اي از توصيف اختراع: سيلانتها موادي چسبنده وكشسان هستند كه براي سيلانتي شكاف ها و درزهاي آسفالت سنگفرش ها پل ها و ساير سازه هاي عمراني به كار گرفته مي شود.اين محصول در دماي180تا200 درجه سانتي گراد بكار برده مي شود فرمولاسيون اين محصول تركيبي از قير اصلاح شده به همراه پر كننده ها و روغن هاي صنعتي مي باشد.اين محصول به جهت اقتصادي نسبت به نمونه هاي خارجي مشابه ارزان تر بوده وبا جلوگيري از واردات آن به اقتصاد كشور كمك مي شود.كارآيي سيلانتهاي قيري در نگهداري روسازي آسفالت ها نقش مهمي دارد و به شدت تحت تاثير مواد و تركيب درصد هاي به كار برده شده در تهيه اين دسته از از محصولات بايندري مي باشد كه كمترين تفاوت ها در فرمولاسيون منجر به تغيير خواص و گاهي نيز از بين رفتن كارآيس مورد نظر مي شود.
\tاين اختراع با عنوان بورد الكترونيكي ذخيره كننده انرژي هيبريدي HRESBB، قابليت تبديل انرژي از منابع مختلف تجديد پذير مانند انرژي تابشي خورشيد، انرژي باد، انرژي حركتي و جنبشي، انرژي گرمايي و غيره به انرژي الكتريكي و ذخيره سازي آن را دارد كه مي توان انرژي ذخيره شده را در طيف وسيعي از كاربرد ها در حوزه تمامي علوم اعم از برق، عمران، حمل و نقل، پزشكي، دفاعي و نظامي، هوا فضا، مهندسي و غيره مورد استفاده قرار داد. \tدر اين طرح اختراعي به بررسي چالش هاي مهم زير پرداخته شده است : •\tچالش مرتبط با منابع محدود انرژي فسيلي و تهديد هاي محيط زيستي ناشي از مصرف آن ها •\tچالش مرتبط در حوزه برق و مباحث و مشكلات مرتبط با امر انتقال انرژي الكتريكي •\tجلوگيري از هدر رفت منابع انرژي نظير انرژي گرمايي، جنبشي و لرزشي و ... و تبديل آن ها به انرژي الكتريكي •\tتوجه به پتانسيل موجود در منابع انرژي تجديد پذير در كشور ايران \tضمنا اين اختراع، افقي جديد در حوزه فناوري انرژي هاي پاك را نمايان مي سازد كه در آن، با غلبه بر محدوديت هاي پيشين مرتبط با استفاده از چندين منبع انرژي به صورت همزمان، مي توان از ضعيف ترين منابع انرژي كه هم اكنون در حال به هدر رفتن مي باشند استفاده نمود. \tبراي ساخت اين مدار، پس از تحقيق و پژوهش و طراحي مدار مورد نظر، ابتدا شماتيك مدار در نرم افزار Altium Designer v15 وارد شد و سپس جهت بررسي اوليه از لحاظ مشكلات مرتبط با طراحي، شماتيك طراحي شده توسط نرم افزار مورد بازبيني قرار گرفت. در مرحله بعد، طرح مورد نظر به قسمت طراحي بورد چاپي نرم افزار منتقل گرديد و پس از مكان يابي بهينه قطعات، خروجي قابل چاپ را به يكي از شركت هاي سازنده بورد مدار چاپي ارايه شده و بورد مورد نظر پس از آماده سازي، تحويل گرفته شد. در انتها نيز، قطعات الكترونيكي بر روي بورد نصب شده و بورد وارد مرحله آزمون و نتيجه گيري گرديد.
موارد یافت شده: 5