لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا اله قلي قصري
6 عدد
يكي از شاخه هاي حائز اهميت در حيطه نانوفناوري ، توليد نانوالياف از پليمرها و ديگرمواد غير پليمري ميباشد. برجسته ترين خصوصيت نانوالياف ، برخورداري از سطح مخصوص (سطح واحد جرم) بسيار بالا ميباشد. سطح مخصوص بسيار بالاي نانوالياف منجر به حصول توانايي منحصربفردي جهت جذب يا رهاسازي گروههاي فعال ، يونها و ساير ذرات در مقياس نانو برروي سطح نانوالياف گشته است. چرا كه تنها الكتروريسي است كه با توجه به سرعت بالاي توليد و توانايي توليد انبوه قابليت تجاري سازي و توليد صنعتي را داراست .با كنترل شرايط فرايندي و عوامل تاثير گذار بر اين پروسه مي توان نانو الياف با خواص بي نظير جهت كاربرد در صنايع مختلف تاثير گذار بر زندگي انسان توليد نمود. با توجه به پيشرفت سريع علم در سالهاي اخير ، يكي از شاخه هاي علمي – صنعتي كه مورد توجه بسيار محققين و صنعت گران قرار گرفته است , شاخه پزشكي است . امروزه با بالا رفتن طول عمر مفيد انسانها و همچنين افزايش جمعيت ، نياز به ترميم و جايگزيني بعضي از اجزاي بدن اجتناب ناپذير مي باشد .روشهايي كه تا كنون و پيش از ظهور نانو الياف به كار مي رفته اند ، پر هزينه و در بعضي مواقع با ريسك بسيار همراه بوده اند . استفاده از نانو الياف زيست سازگار به منظور تهيه داربست كشت سلولي و پانسمان زخم و رهايش دارو انقلابي بزرگ در صنعت پزشكي و داروسازي و زيست محيطي ايجاد نموده است از اين ميان پليمرهاي به كار رفته براي توليد نانوالياف ، پليمرهاي زيست سازگار از جايگاه ويژه اي به منظور كاربردهاي زيستي برخوردار مي باشند.كيتوسان پليمري طبيعي است كه علاوه بر فراواني خواصي همچون زيست سازگاري مطلوب ، قابليت تجزيه بيولوژيكي، عدم سمي بودن، توانايي تشكيل فيلم ، فعاليت ضد ميكروبي، خواص جذب مطلوب دارا مي باشد كه توانايي تبديل شدن به نانو الياف را دارست . به منظور سهولت الكتروريسي اين ماده از جز دومي چون PVA به طور همزمان استفاده مي شود كه جهت افزايش كارايي و استحكام لايه نانو اليافي حاصل از اين دو جز از جز سوم زيست سازگار و غير سمي ديگري چون پكتين استفاده مي شود .بدين ترتيب هدف اصلي اين پژوهش كه توليد نانو الياف حاصل از اين سه جز مي باشد تامين مي گردد.از طرف ديگر با توجه به آنكه دو ماده اصلي اين اختراع (كيتوسان و پكتين) از ضايعات طبيعي (پوست سخت پوستان دريايي و ضايعات مركبات و سيب) تهيه مي شود كه ايران منبع غني اين دو ماده است ، ارزش افزوده اين طرح و توجيه اقتصادي مناسب آن , امكان تجاري سازي اش را ميسر مي سازد. در نتيجه باتوجه خواص پليمرهاي مذكور نانو الياف توليد شده از اين سه جزء پليمري مي تواند در صنعت پزشكي به خصوص مهندسي بافت و پوشش هاي زخم بندي مورد استفاده قرار گيرد.
امروزه با توجه به پيشرفت هاي صنعتي، مديريت در حفظ و نگهداري سطوح، آلودگي هوا، كمبود هاي آبي در اقصي نقاط دنيا و به ويژه ايران، نياز به مجموعه هاي خودتميزكننده (self-cleaning)بسيار ضروري به نظر مي رسد، كه به راحتي بتوانند در محيط¬ها و فضاهاي مختلف و براي هر سطحي استفاده شوند. به كارگيري مجموعه هاي خودتميزكننده به معناي عدم نياز به تميز كردن سطوح نيست، بلكه نياز به نظافت سطوح كاهش مي يابد و به نوعي حفاظت سطوح را نيز در پي دارد. خود تميز كننده ها مي توانند داراي خاصيت آبگريزي و آبدوستي (يا فرايند فوتوكاتاليزوري) باشند. اختراع حاضر براي اولين بار به روشي نو، به ساخت خودتميز كننده آبگريز بر پايه تيتانيا به شيوه سل شفاف ميپردازد كه داراي هر دو ويژگي آبگريزي و آبدوستي (فوتوكاتاليزوري) است. در اختراع فوق، سل شفاف و بلوريني از تيتانيا سنتز مي شود كه مي تواند بر سطوح مختلف مانند شيشه، سراميك، آجر و سنگ اسپري شود و فيلمي شفاف بر روي سطوح تشكيل گردد. خاصيت آبدوستي همراه با فعاليت فوتوكاتاليزوري فيلم شفاف ايجاد شده، از تركيب تيتانياي دوپ شده با دو يون نيتروژن و فلوئور (جهت انجام فعاليت فوتوكاتاليزوري در محدوده مرئي) ناشي مي شود كه با توجه به روش و تركيب هاي به كار رفته داراي خاصيت آبگريزي، باايده از طبيعت مانند نيلوفر آبي، گلبرگ رز و پرهاي اردك نيز هست. فعاليت فوتوكاتاليزوري فيلم شفاف باعث تجزيه و حذف آلاينده هاي آلي از سطح پوشش داده شده مي شود و با خاصيت آبگريزي، آب از سطح جاري و مانع از ايجاد، لكهاي سطحي ناشي از رطوبت مي¬گردد.
خلاصه اي از توصيف اختراع: سيلانتها موادي چسبنده وكشسان هستند كه براي سيلانتي شكاف ها و درزهاي آسفالت سنگفرش ها پل ها و ساير سازه هاي عمراني به كار گرفته مي شود.اين محصول در دماي180تا200 درجه سانتي گراد بكار برده مي شود فرمولاسيون اين محصول تركيبي از قير اصلاح شده به همراه پر كننده ها و روغن هاي صنعتي مي باشد.اين محصول به جهت اقتصادي نسبت به نمونه هاي خارجي مشابه ارزان تر بوده وبا جلوگيري از واردات آن به اقتصاد كشور كمك مي شود.كارآيي سيلانتهاي قيري در نگهداري روسازي آسفالت ها نقش مهمي دارد و به شدت تحت تاثير مواد و تركيب درصد هاي به كار برده شده در تهيه اين دسته از از محصولات بايندري مي باشد كه كمترين تفاوت ها در فرمولاسيون منجر به تغيير خواص و گاهي نيز از بين رفتن كارآيس مورد نظر مي شود.
خلاصه: روان كننده زيستي حاصل از چربي هاي پسماند مرغ افزايش روز افزون آلودگي محيط زيست و افزايش قيمت منابع فسيلي در سال هاي اخير سبب جذابيت محصولات تجديد پذير زيستي شده است. بيولوبريكانت (روانكار زيستي) به عنوان يكي از جايگزين هاي اصلي براي لوبريكانت هاي فسيلي مطرح مي باشد. چربي هاي پسماند حيواني هم مي تواند به دليل مزيت كاهش هزينه هاي توليد نسبت به ساير منابع روغني ، به عنوان منبع توليد بيولوبريكانت انتخاب گردد. در اين تحقيق به بررسي تاثير استفاده از الكل هاي دو عاملي و توليد بيوبريكانت از طريق واكنش ترانس استريفيكاسيون چربي حيواني با اتيلن گليكول پرداخته شده است و از چربي هاي پسماند مرغ با ميزان اسيدهاي چرب آزاد 4/1% ، الكل اتيلن گليكول و كاتاليست استات روي استفاده گرديده است.
درزگيرها موادي چسبنده و كشسان هستند كه براي درزگيري شكاف ها و درزهاي آسفالت ، سنگفرش ها، پل ها و ساير سازه هاي عمراني به كار گرفته مي شوند. اين محصول عموما در دماي 180 تا 200 درجه سانتي گراد بكار برده مي شود. فرمولاسيون اين محصول تركيبي از قير اصلاح شده به همراه پر كننده ها (filler) و روغن هاي صنعتي مي باشد. پ همچنين اين محصول به جهت اقتصادي نسبت به نمونه هاي خارجي مشابه ارزان تر بوده و با جلوگيري از واردات آن به اقتصاد كشور كمك مي شود. كارايي درزگيرهاي قيري در نگهداري روسازي آسفالت ها نقش مهمي دارد و به شدت تحت تاثير مواد و تركيب درصدهاي به كار برده شده در تهيه اين دسته از محصولات بايندري مي باشد كه كمترين تفاوت ها در فرمولاسيون منجر به تغيير خواص و گاهي نيز از بين رفتن كارآيي مورد نظر مي شود.
موارد یافت شده: 6