لیست اختراعات با مالکیت
كامبيز تحويلداري
19 عدد
خلاصه اختراع: در اين پژوهش از كاتاليستهاي اكسيد مس و اكسيد روي توليد شده در مقياس صنعتي استفاده گرديده كه بسيار ارزان و در دسترس هستند.اين كاتاليستها به تنهايي تاثير زيادي در فرايند تصفيه پساب نخواهند داشت اما با بررسي در مورد بدست آوردن نسبت بهينه اين گروه كاتاليستي موفق به ايجاد يك سيستم كاملا كارآمد گرديده شد.
خلاصه اختراع: در اين پژوهش از كاتاليستهاي نانو اكسيد مس و نانو اكسيد روي توليد شده در آزمايشگاه استفاده شده است.اين كاتاليستها به تنهايي تاثير زيادي در فرايند تصفيه پساب نخواهند داشت اما با بررسي در مورد بدست آوردن نسبت بهينه اين گروه كاتاليستي موفق به ايجاد يك سيستم كاملا كارآمد گرديده شد.
خلاصه اختراع: در اين پژوهش از آلياژ برنج توليد شده در مقياس صنعتي استفاده گرديده كه بسيار ارزان و در دسترس هستند.اين كاتاليستها به تنهايي تاثير زيادي در فرايند تصفيه پساب نخواهند داشت اما با بررسي در مورد بدست آوردن نسبت بهينه اين گروه كاتاليستي موفق به ايجاد يك سيستم كاملا كارآمد گرديده شد.
تهيه ي بايولوبريكانت (روان كننده ي زيستي) از روغن استخراجي گياه بزرك
چكيده : كيتين و كيتو سان دو بسپار مهم طبيعي هستند كه اسكلت سخت پوستان دريايي وپوست ميگو را تشگيل مي دهند .همچنين در ديواره سلولي بعضي از گياهان وقارچ ها وجود دارند. امروزه كاربردهاي گستردهاي براي كتين و كيتوسان پيدا شدهاست . اين مواد در موارد بسياري مور استفاده قرار مي گيرند.از جمله كاربردهاي اين دو بسپار جذب عناصر سنگين آب هاي آلوده ودريا و جذب چربي ها مانند نفت ..... در اين پروژه از كتين كه تبديل به كيتوسان شده براي جذب عناصر سنگين فلزات و آلاينده هاي نفتي PAHs استفاده شده است . نتايج وآزمايش هاي انجام شده و اندازه گيري با دستگاه جذب اتمي ,GC-Mass نشان مي دهد ..طبق اين پژوهش باجاذب كيتوسان ، بهترين pHبراي فلز سرب هفت مي باشد بادرصد جذب 97.5% وبراي فلزكروم بهترين pHهم هفت مي باشد بادرصدجذب 71.5% وبراي فلزنيكل بهترين pH هم هشت مي باشد بادرصد جذب 97.5% وبراي PAHsنفتالين و آنتراسن درصد جذبي درحدود 50% مي باشد.
زمينه فني: شيمي در عصر دريانوردي، قايقرانان به شدت از رشد بارناكلها و علفهاي هرز به نام رسوب در بدنه كشتي رنج مي بردند. . براي رفع اين مشكلات پوشش ضد خزه توليد شد تا مانع چسبيدن خزه ها و موجودات به بدنه كشتي ها شود. امروزه از رنگ هاي حاوي مس جهت جلوگيري از حضور جلبك در بدنه كشتي ها استفاده ميشودولي در بعضي كشور ها ميزان مس موجود در دريا از حد استاندارد فراتر رفته و باعث آلودگي هاي محيطي شده است. در اين پروژه نانو اكسيد مس ونانو اكسيد روي با استفاده از پيش ماده هاي نيترات مس و نيترات روي با روش سل –ژل خود احتراقي تهيه شد و سپس توسط آناليزهاي SEM وXRD مورد بررسي قرار گرفته شدند. نانو اكسيد مس با نسبت هاي مختلف (5/0 ،1 ، 2 ) بعنوان آفت كش ونانو اكسيد روي با نسبت 5/1 درصد وزني بعنوان عامل ضد خوردگي به رزين اپوكسي افزوده شد . سپس آزمون هاي مربوط به سرعت آزاد شدن بيوسايد بر پايه اكسيد مس انجام گرفت .نتايج بدست آمده از دستگاه جذب اتمي غلظت مس آزاد شده از سطح پوشش را حدود صفر نشان داد و سرعت آزاد شدن مس بر حسب ميكرو گرم بر واحد سطح در يك روز حدود صفر اندازه گيري شد .در نهايت نتيجه گيري شد كه با اضافه شدن نانو اكسيد مس به رنگ پايه رزين اپوكسي، سميت رنگ به ميزان چشمگيري كاهش يافته است . اين رنگ براي قسمتي از بدنه كشتي بكار ميرود كه در مجاورت جلبك ها و خزه ها قرار ميگيرد .
با آلودگي محيط زيست توسط سوخت هاي فسيلي و افزايش حرارت زمين در اثر ازدياد گازهاي گلخانه اي حاصل از آن و همچنين منابع رو به اتمام اين سوختها ، دانشمندان به دنبال يافتن روشهايي براي توليد سوخت با استفاده از منابع غير آلاينده بودند، در نتيجه سوختهاي زيستي پيشنهاد گرديد كه با استفاده از منابع گياهي و حيواني توليد مي شوند. يكي از روشهاي نوين براي توليد سوخت زيستي استفاده از ضايعات كارخانجات نيشكر است. از آنجا كه بعد از فرآوري و استخراج شيره قند، مقادير زيادي از ضايعات در اين كارخانجات باقي مي ماند، مي تواند به عنوان منبع مفيد و در دسترس براي توليد محصولات متنوع، از جمله سوخت زيستي مورد استفاده قرار گيرد. طبق اين روش مي توان با استفاده از فروكتوز و گلوكز موجود در ضايعات حاصل از فرآوري نيشكر و با سه مرتبه آبگيري در حضور كاتاليزورهاي اسيدي و با استفاده از اصلاح كننده هاي فاز آبي و آلي، هيدروكسي متيل فورفورال HMF را توليد نمود. سپس HMF بدست آمده را همراه با كتونها و استرهاي مختلف وارد كانيسم تراكم آلدولي و به دنبال آن هيدروژناسيون نموده و آلكان مايع مورد استفاده به عنوان سوخت را توليد كرد.
استفاده از كاتالیست های فلزی مس و روی با نسبت های مختلف جهت كاهش بار آلاینده و رنگ از پساب های صنعتی
خلاصه: روان كننده زيستي حاصل از چربي هاي پسماند مرغ افزايش روز افزون آلودگي محيط زيست و افزايش قيمت منابع فسيلي در سال هاي اخير سبب جذابيت محصولات تجديد پذير زيستي شده است. بيولوبريكانت (روانكار زيستي) به عنوان يكي از جايگزين هاي اصلي براي لوبريكانت هاي فسيلي مطرح مي باشد. چربي هاي پسماند حيواني هم مي تواند به دليل مزيت كاهش هزينه هاي توليد نسبت به ساير منابع روغني ، به عنوان منبع توليد بيولوبريكانت انتخاب گردد. در اين تحقيق به بررسي تاثير استفاده از الكل هاي دو عاملي و توليد بيوبريكانت از طريق واكنش ترانس استريفيكاسيون چربي حيواني با اتيلن گليكول پرداخته شده است و از چربي هاي پسماند مرغ با ميزان اسيدهاي چرب آزاد 4/1% ، الكل اتيلن گليكول و كاتاليست استات روي استفاده گرديده است.
خلاصه توصيف اختراع : بيوديزل معمولا از روغن سبزيجات خوراكي و با انجام واكنش ترانس استريفيكاسيون توليد مي شود. بديهي است نوع ماده اي كه به كار مي رود يكي از عوامل موثر دركيفيت بيوديزل ميباشد. بنابراين پيدا نمودن ماده اوليه مناسب نقش مهمي در كيفيت بيوديزل دارد. لذا در اين تحقيق بنابرتركيبات موجود در گياه كاپاريس اسپينوزا؛ به منظور توليد بيوديزل به كار گرفته شد. زيرا مشخص شده كه شامل حدودا 30% روغن تري گليسريدي است كه بر پايه اولئيك و لينولنيك مي باشد. پس از استخراج روغن؛ روغن دانه كاپاريس اسپينوزا در مجاورت كاتاليست هاي هموژن KOH و NaOH با متانول 99% واكنش مي دهد. خواص بيوديزل حاصل با تست هاي استاندارد سوخت ارزيابي شد. عدد صابوني؛ عدد يدي؛ عدد ستان؛ ويسكوزيته ؛ نقطه اشتعال؛ دانسيته؛ نقطه ريزش و نقطه ابري شدن به طور تجربي تعيين شد. خواص بيوديزل 20% مخلوط با ديزل با تست هاي استاندارد مقايسه شد. براساس نتايج به دست آمده مخلوط 20% نسبت به بيوديزل و ديزل خالص بهترين نتايج را نشان داد و همه خواص درمحدوده تست هاي استاندارد ASTM D7651 بود. همچنين محصول به دست آمده با طيف هاي FTIR بررسي گرديد.
موارد یافت شده: 19