لیست اختراعات با مالکیت صنايع غذايي
35 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 35
تاریخ ثبت: 1398/04/16
مخترع/مخترعان: سيدمهدي ميرزابابائي
خلاصه اختراع:

در طرح اختراعي پيشنهادي يك سيستم ردياب كاملا مكانيكي دو محوره طراحي شده كه هيچ گونه مصرف انرژي الكتريكي نداشته و انرژي اوليه خود را از يك حركت مكانيكي كه توسط نيروي دست مي باشد تامين مي نمايد. با استفاده از اين ردياب كاملا مكانيكي راندمان سيستم هاي خورشيدي افزايش يافته و از پيچيدگي هاي مربوط به سيستم هاي الكتريكي و مشكلات نگه داري آنها در فضاهاي باز اعم گرد و غبار و رطوبت كه نياز به محافظت هاي خاص خود را دارد جلو گيري نموده و موجب كاهش هزينه ها نيز مي گردد. مبناي اختراع پيشنهادي استفاده از انرژي ذخيره شده در يك فنر مارپيچي است كه توسط دست كوك مي شود. به اين صورت كه اين فنر در ابتداي روز كوك شده و با اعمال يك گشتاور پيچشي به صحفه يا كلكتور خورشيدي باعث تغيير موقعيت آن مي گردد. براي كنترل گشتاور پيچشي و قرار گرفتن صفحه خورشيدي در موقعيت دلخواه از يك سيستم هيدروليكي كه مجهز به يك شير كنترل ميزان جريان مي باشد كمك گرفته شده است. با تنظيم ميزان جريان سيستم هيدروليك، ميزان چرخش صفحات خورشيدي نيز مطابق دلخواه تنظيم شده به گونه اي كه تا انتهاي روز كه كوك فنر تمام مي شود يك سيكل كامل انجام مي گيرد و براي روز بعد مجددا بايستي فنر كوك شود. اين عمل براي هر دو محور عمودي و افقي با مكانيزم يكساني انجام مي پذيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/06
تاریخ ثبت: 1391/03/22
مخترع/مخترعان: حسن اکبريان مياندوآب
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه در اين نوآوري احتياج به گاز پيش راننده و شرايط تحت فشار براي محلول در ظرف افشانه وجود ندارد مي توان از ظروف PET و والو PP,PE كه هر سه از مواد داراي ويژگي هاي بسته بندي مواد غذايي هستند استفاده نمود. در اين شرايط كليه گازهاي افزودني جهت پيش رانندگي و ماندگاري محلول حذف گرديده و در اين صورت محلول غذايي به جهت عدم استفاده از هر گونه مواد افزودني بكر و سالم مانده و خواص بيشتري را در خود حفظ مي نمايد. با توجه به موارد فوق الذكر توليد انبوه و صنعتي اين محصول نيز به جهت شرايط خاص آن سهل و آسان تر شده و مخارج اوليه آن به جهت تهيه ماشين آلات و ادوات صنعتي لازم و همچنين مهارج ثانويه آن به جهت هزينه تمام شده به خاطر حذف گاز كاهش چشمگيري مي يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/24
تاریخ ثبت: 1392/05/06
خلاصه اختراع:

فرمولاسيون و توليد نوشيدني انگور پروبيوتيك (پرسي پروبيوتيك)

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/29
تاریخ ثبت: 1391/11/29
مخترع/مخترعان: علي فائزيان
خلاصه اختراع:

اين اختراع بخشي از يك سامانه تيمار گرمايي محصول غذايي مايع است. اين بخش قسمت اختلاط تيمار گرمايي محصول غذايي مايع با تزريق مستقيم بخار است و شامل يك لوله واگرا (پخش كننده) سوراخ دار مي¬باشد كه بخار از مسير سوراخها وارد لوله واگرا شده و با مايع مخلوط مي¬شود. در قسمت اختلاط حبابهاي بخار سريع چگاليده شده و دماي محصول غذايي مايع را افزايش مي¬دهد.

تاریخ ثبت: 1392/07/22
مخترع/مخترعان: سارا سهراب وندي
خلاصه اختراع:

«شرح و توصيف اختراع» 1.عنوان اختراع: عنوان اختراع ، نوشابه پروبيوتيك پرسي، مي باشد كه در طبقه بندي بين المللي اختراع در بخش نياز هاي انساني و در زيرمجموعه مواد غذائي قرار مي گيرد. 2.زمينه فني اختراع: از قديم الايام ، انسان براي گوارا تر شدن آب ، موادي را به آن مي افزوده است، تا طعم دلنشين تري به آب بدهد.در كشور هاي مختلف ، با توجه به آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه نوع نوشيدني ها متفاوت بوده است.ليكن در سالهاي پاياني قرن 19 با توليد اولين نوشابه گازدار ،يعني كوكا كولا در شهر آتلانتاي آمريكا توسط «اسا كندلر» و با فرمول ابداعي دكتر جان پمبرتون ، براي اولين بار شاهد توليد نوشابه اي هستيم كه اكثريت قريب به اتفاق مردم كشور هاي مختلف از آن زمان مصرف ميكنند. 3.مشكل فني و بيان اهداف اختراع: جهت خوش طعم شدن نوشابه هاي موجود در بازار ، از شكر در تركيبات آن استفاده مي شود .ميزان شكر موجود در نوشابه هاي گازدار ، به قدري است كه باعث مي شود افرادي كه از بيماري ديابت رنج مي برندو يا مراقب حفظ سلامتي خويش هستند از مصرف آن خودداري كرده و يا با احتياط آنرا مصرف مي كنند. جهت رفع اين مشكل ، نوشابه هاي بدون قند توليد شده است ، ليكن آن طعم شيرين را ندارد.مصرف كنندگاني كه به نوشابه هاي گازدار شيرين عادت كرده اند ، نوشابه هاي بدون قند ذائقه اكثر آنها را ارضا نمي كند... يكي از اهداف اين اختراع ، توليد نوشابه اي شيرين بدون استفاده از شكر و تنها با استفاده از مواد اوليه طبيعي بود كه به اين مهم دست يافتيم . 4.شرح وضعيت و دانش پيشين و سابقه پيشرفت هايي كه در رابطه با اختراع ادعايي وجود دارد به نحوي كه براي درك و بررسي جديد بودن اختراع كفايت كنند: تركيبات اصلي نوشابه ها عبارتند از گاز كربنيك ، اسيد سيتريك ، شكر ، كارامل ، طعم دهنده ها ، و ماده اصلي و نوشابه هاي با طعم پرتقال مثل كانادادراي ، و يا ميرندا از سان ست يلو به جاي ماده اصلي كوكا استفاده مي كنند. ليكن به علت مخفي و انحصاري بودن ماده اصلي نوشابه كوكا كولا نمي توان به طور 100%آنرا در ايران توليد كرد و هميشه وابسته شركت آمريكايي كوكا كولا خواهيم بود.

تاریخ ثبت: 1396/01/23
مخترع/مخترعان: قدير رجب زاده اوغاز
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر ميكرو و نانو كپسول زعفران است كه مربوط به بخش نيازهاي انساني زيربخش مواد غذايي و تغذيه مي باشد. در اين طرح كپسولي كردن عصاره زعفران صورت گرفته است. كپسولي كردن اولئورزين زعفران به منظور تبديل حالت نيمه جامد و ويسكوز به يك محصول پودري مي باشد. هدف از اين طرح تهيه اولئورزين زعفران در حالت ميكروكپسول به منظور سهولت مصرف، افزايش زمان ماندگاري، ايجاد تنوع و ارتقاي كيفيت در محصول زعفران مي باشد. مرحله ابتدايي در اين طرح استخراج حلالي عصاره سر گل زعفران است. يكي از پارامتر هاي مورد بررسي در اين طرح بررسي سيستم حلالي مناسب براي اين فرايند است. در مرحله بعد عصاره در يك سيستم دو جزيي شامل آب- اتانول با نسبت هاي مختلف حل مي شود. در اين پروژه سه تركيب سديم كازئينات، صمغ عربي و مالتودكسترين به عنوان ماده ديواره انتخاب شده است. در مرحله پاياني خشك كردن امولسيون حاصل به روش خشك كن پاششي صورت گرفته است.در اين اختراع تركيبي از مواد جهت ساخت ديواره ميكروكپسول استفاده شده است. اين تكنيك باعث پايداري رنگ، عطر و طعم زعفران شده و ضمن افزايش عمر انبار ماني، باعث سهولت در نگهداري و مصرف مي گردد.

تاریخ ثبت: 1395/06/02
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر استفاده از سامانه امولسيوني آب در آب به عنوان جايگزين چربي در خامه ميباشد كه مربوط به حوزه هاي نيازهاي انساني زير بخش علوم و صنايع غذايي است و طي آن موضوع كاهش ميزان چربي در خامه مورد نظر مي باشد. سامانه امولسيوني نوع آب در آب بر پايه وجود ناسازگاري ميان دو بيوپليمر استوار است و وجود اين ناسازگاري ميان آنها به پديده ي جدايي فازي منجر مي گردد.اين پديده (جدايي فازي) شرايط لازم براي به وجود آوردن مورفولوژي خاص محلول را فراهم مي كند كه در آن تركيب نا محلول، ويژگي هاي رئولوژيكي درخور توجهي را از خود نشان مي دهد. مزيت مهم استفاده از اين دسته سامانه ها، ايجاد احساس دهاني مناسب در محصول كم چرب است. همچنين بكارگيري سامانه امولسيوني انتخابي در اين پژوهش، به صورت مناسبي با فرايند توليد خامه هماهنگ شده و از ايجاد لخته در سامانه حين فرايند پاستوريزاسيون مي كاهد.اختراع حاضر در تمامي مواد خوراكي كه خامه در آن مورد استفاده ميباشد،كاربرد بسزايي دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/06/02
تاریخ ثبت: 1395/06/02
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر توليد سس مايونز فاقد تخم مرغ ميباشد كه مربوط به حوزه نياز هاي انساني زير بخش علوم و صنايع غذايي ميباشد و زمينه ساز توليد محصولي رژيمي از سس مايونز است. بروز بيماري هاي مرتبط با مصرف تخم مرغ، آلرژي به تخم مرغ و همچنين عدم امكان انجام فرايند پاستوريزاسيون بر روي سس مايونز زمينه ساز انجام بررسي و دستيابي به دانش حاضر بوده است. در بررسي حاضر با تكيه بر دانش و شناخت حوزه امولسيون ها از تكنيكي جديد در فرموله كردن سس مايونز فاقد تخم مرغ استفاده شده كه از لحاظ بافتي، احساس مناسبي را در مصرف كننده، مشابه محصول حاوي تخم مرغ، ايجاد مي كند. نكته مهم ديگر، آن كه در فرمول ارائه شده امكان پاستوريزه شدن سس مايونز نهايي نيز منظور گرديده است.استفاده همزمان از نشاسته اصلاح شده نوع پيوريتي در كنار بكارگيري صمغ پكتين، مي تواند از مسير ايجاد به هم پيوستگي تخليه اي موجب تشديد پايداري در سس مايونز فاقد تخم مرغ گردد. در نهايت آزمون هاي حسي انجام شده نيز مؤيد پذيرش مناسب محصول توليد شده از سوي مصرف كننده مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/25
تاریخ ثبت: 1396/05/21
مخترع/مخترعان: مزدك عليمي
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع: اين اختراع در حوزه صنايع غذايي و در راستاي ارائه فرمولاسيوني جديد براي يك سس مايونز فراويژه، محتوي اينولين به عنوان يك تركيب پري بيوتيك، كم چربي، بدون تخم مرغ/كلسترول و فراوري شده از روغن كلزا به عنوان منبع غني از اسيدهاي چرب امگا 3 مي باشد. در فرمولاسيون سس مايونز روغن و تخم مرغ داراي نقش هاي كليدي در ايجاد ويژگيهاي رئولوژيكي و ارگانولپتيك مطلوب در محصول نهايي مي باشند كه كاهش يا حذف آنها منجر به بروز مشكلات تكنيكي قابل ملاحظه اي مي گردد. در اين اختراع از اينولين به عنوان يك فيبر رژيمي پري بيوتيك و نيز به عنوان تركيب جايگزين چربي و از نشاسته اصلاح شده اوكتنيل سوكسينات به عنوان امولسيفاير و جايگزين تخم مرغ در فرمولاسيون بهره گيري شده است. در نتيجه اين بررسي، فرمولاسيون سس مايونز فراويژه شامل: روغن مايع كلزا 25%، سركه 4 %، شكر 15/5 %، نمك2%، نشاسته اصلاح شده3/3%، اينولين بلند زنجير (DP>22) 5%، نشاسته اصلاح شده اكتنيل سوكسينات(E1450) 5/0 %، اسيد لاكتيك 2/0 %، پودر خردل 5/0 %، صمغ زانتان 25/0 %، صمغ گوار05/0 %، بنزوات سديم 03/0 %، سوربات پتاسيم04/0 % و آب 98/53 % معرفي گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/11/23
تاریخ ثبت: 1395/11/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع روشي سريع و ارزان قيمت براي بهبود ساختار هيدروكلوئيدهاي گياهي كه حاوي بخش هاي نامحلول در آب هستند ارائه مي دهد. در اين روش از انرژي امواج فراصوت براي دپليمريزه كردن و افزايش ميزان محلوليت اين صمغ ها استفاده شده است. قطعات پلي ساكاريدي به دست آمده در اين روش در مقياس نانو بوده (كمتر از 90 نانومتر)، محلوليتي بالاتر از 90% داشته و وزن مولكولي آن ها كمتر از 1 ميليون گرم بر مول است. همچنين بار الكتريكي سطحي و واكنش پذيري بسيار بالايي نسبت به ساير تركيبات زيست فعال محيطي دارند. از اين تركيبات مي توان در كاربردهاي مختلف صنايع، غذايي، دارويي و آرايشي به عنوان ژل دهنده، قوام دهنده، ايجاد كف، امولسيفاير، ديواره ريزكپسول ها، پايدار كننده، تثبيت كننده، حامل در رساندن داروها به بافت هدف و امثال آن ها استفاده نمود.

موارد یافت شده: 35