لیست اختراعات با مالکیت
عاطفه شيرواني
3 عدد
هدف از اين طرح توليد يك نوشيدني سالم و فراسودمند بر پايه عصاره آلوئه ورا و دانه ريحان بود به صورتيكه اين محصول در درجه اول با ذائقه مردم ايران از لحاظ طعم و مزه تطابق داشته و همچنين ظاهر اين نوشيدني نيز از لحاظ ته نشين نشدن دانه هاي ريحان قابل توجه باشد. فرمولاسيون اين نوشيدني به نحوي است كه اولا تلخي عصاره آلوئه ورا در آن از بين رفته و ثانيا دانه هاي ريحان به طور معلق در نوشيدني وجود دارند كه اين مورد ظاهري كاملا متفاوت و جذاب را براي محصول ايجاد كرده است. هم چنين در اين نوشيدني از شكر به ميزان كم استفاده شده است و هيچ گونه نگهدارنده اي در آن بكار گرفته نشده است.
اين اختراع در زمينه مهندسي كشاورزي- گرايش صنايع غذايي و مرتبط با صنعت نوشيدنيها ميباشد. با توجه به مصرف بالاي نوشيدنيها خاصه انواع چاي و دم نوشهاي گياهي در كشور ما، تهيه نوعي چاي كه علاوه بر اثرات مورد انتظار بر بهبود سلامتي مصرف كننده هم مؤثر باشد مد نظر قرار گرفت. در اين اختراع تهيه چاي حاوي ميوه، برگ و ريشه كارلا به عنوان محصولي جديد با خواصي سودمند مورد پژوهش قرارگرفت. اين گياه گوشتي و زردرنگ به دليل خصوصيات منحصر بفرد آن كه شاخص ترين آن اثرات ضد ديابتيك است مورد نظر قرار گرفت. به منظور كاهش تلخي و افزايش قابليت پذيرش چاي حاوي ذرات خشك كرده اين گياه از شيرين كننده هاي غيرمغذي كم كالري مانند استويا كه استفاده از آن براي افراد ديابتيك منعي ندارد و يا شيرين كننده مغذي مانند شكر در فرمولاسيون بهره برده شد. اين گياه در استان سيستان و بلوچستان توليد ميگردد. به منظور بهره برداري مناسب از اين گياه با تهيه فرمولي مناسب از ميوه، برگ و ريشه خشك كرده گياه كارلا همراه با درصدي از انواع چاي و سپس بسته بندي آن به صورت عمده يا تك نفره محصولي جديدوسودمند آماده گرديد كه سهولت مصرف و ارتقا سلامتي افراد جامعه را در پي دارد. امكان تهيه اين محصول با توجه به كشت اين گياه در داخل كشور و وجود تجهيزات و امكانات لازم براي فراوري آن فراهم بوده و قابليت صادرات اين محصول جديد هم وجود دارد.
واكس¬ها به عنوان يكي از تركيبات ليپيدي و جانبي موجود در طبيعت داراي مزاياي زيادي از جمله فراواني و در دسترس بودن، قيمت كم، قابليت هضمپذيري زيستي، سازگاري زيستي و عدم سميت ميباشد، از اينرو كاربردهاي گوناگوني در صنايع مختلف از جمله صنايعغذايي دارد و ميتوان از آن به عنوان پايداركننده امولسيون¬ها، ارگانوژلاتور و جايگزين براي اجزاي غذايي گرانقيمت استفاده نمود. اين ماده در حالت طبيعي بسيار آب گريز بوده و خواص عملكردي و امولسيفايري نسبتا ضعيفي دارد. از اينرو در چند سال اخير روشهاي اصلاح گوناگوني براي بهبود اين خصوصيات مورد استفاده قرار گرفتهاند. در اين اختراع، واكس¬هاي خوراكي با استفاده از امولسيفاير تويين 80 در محيط واكنش آبي اصلاح شده است. اين نوع از اصلاح سبب افزايش خاصيت آبدوستي واكس خواهد شد و بنابراين به آن خاصيت آمفيفيليك ميدهد. اين واكس اصلاحشده ميتواند به عنوان امولسيفاير براي توليد امولسيونهاي روغن در آب مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 3