لیست اختراعات با مالکیت سيداميرحسين گلي
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1391/11/07
تاریخ ثبت: 1392/08/08
خلاصه اختراع:

سپيوليت رسي طبيعي با فرمول شيميايي Si12Mg8O30(OH)4(H2O)4 8H2O است كه به علت سطح ويژه فعال و تخلخل بالامي تواند خاصيت جذب كنندگي داشته باشد..اما براي استفاده ي اين رس در رنگبري روغن خوراكي با توجه به نوع ناخالصي ها و ميزان آنها نياز به بالا بردن توانايي جذب ميباشد اين عمل توسط فعالسازي امكان پذير است يكي از انواع فعالسازي ها روش شيميايي و موثر ترين آنها فعالسازي اسيدي است.براي اولين بار در ايران عملكرد سپيوليت در رنگبري روغن مورد ارزياببي قرار گرفته و براي اولين بار در جهان استفاده از سپيوليت ايراني و براي اولين بار فعالسازي سپيوليت با اسيد سولفوريك براي رنگبري روغنهاي خوراكي مورد استفاده قرار گرفت. نتايج آزمايشات حاكي از عملكرد بالاي اين نوع رنگبر در كاهش ميزان پروكسيد و اسيدهاي چرب آزاد نسبت به ديگر خاكهاي رنگبر وارداتي و توليدي در داخل مانند كانه اندونزي است. عملكرد اين رنگبر فعال شده اسيدي در كاهش ميزان فسفر آهن و پيگمانهاي رنگي مانند كلروفيل و بتا كاروتن نيز قابل قبول است گرچه از اين لحاظ كارايي رنگبرهاي موجود بالاتر است.با توجه به تاثيرات منفي اسيد هاي چرب آزاد و پروكسيدها در طي نگهداري روغن و رنسيد شدن روغن هاي خوراكي از زمان توليد تا زمان مصرف استفاده از اين رنگبر براي روغن هاي خور اكي كه ناخالصي عمده ي آنها به دليل شرايط بد توليد يا نگهداري و يا خصوصيات ذاتي اسيد هاي چرب آزاد و پروكسيد ها ميباشد مناسب است.از اين نظر علاوه بر كاهش ضايعات حاصل از رنسيديته روغن از خروج ارز براي واردات ديگر جاذبها جلوگيري ميشود. نتايج آزمايشات اين نمونه سپيوليت را نسبت به انواع تركيه اي و اسپانيايي در شرايط بهتري قرار ميدهد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/16
تاریخ ثبت: 1392/09/20
خلاصه اختراع:

سپيوليت طبيعي را به اندازه ي ميكرومتري تبديل كرده و پس از متعادل كردن رطوبت و قبل از ورود روغن گياهي به واحد رنگبري، روغن و سپيوليت طبيعي را با يكديگر و در شرايط دمايي حدود 40 درجه سانتيگراد و زمان حدودي 15 دقيقه در شرايط خلا شديد مخلوط كرده. سپس با فيلتر كردن روغن و جداسازي پيش تيمار كننده وارد مرحله ي رنگبري ميشود. با اينكار ميزان جاذب در مرحله ي رنگبري كاهش مي يابد و روغن از لحاظ كمي و كيفي وضعيت بهتري را خواهد داشت زيرا هم احتباس روغن در ساختار رنگبر كمتر ميشود و هم با حذف ناخالصي هايي مانند صابون ، فسفاتيدها و فلزات حذف پيگمانهاي رنگبري كلروفيل و كاروتنوئيدها بهتر انجام ميشود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/02
تاریخ ثبت: 1394/07/11
خلاصه اختراع:

اختراع \\" توليد يك عامل شفاف كننده از رس سپيوليت \\" در زمينه فني بخش الف : نيازهاي انساني پس از آب ، پر مصرف ترين آشاميدني ها در جهان نوشابه هاي غير الكلي و آب ميوه ها هستند . آب ميوه ممكن است به صورت كدر و يا شفاف توليد گردد كه معمولا آب ميوه هايي همچون آب سيب ، انار ، انگور ، گيلاس ، هويج و ... به صورت شفاف به بازار عرضه مي شوند . شفاف سازي يكي از مراحل مهم در فرايند تهيه آب ميوه است كه به طرق مختلفي انجام مي شود كه مي توان به موارد زير اشاره نمود : 1 - تيمار آنزيمي 2 – سانتريفوژ كردن 3 – فيلتراسيون 4 – استفاده از عوامل شفاف كننده يا جاذب مانند بنتونيت ، ژلاتين ، سيليكاژل ، پلي وينيل پيروليدون و يا تركيبي از اين مواد شفاف كننده در سه روش اول فرايند مورد استفاده از نظر اقتصادي نسبتا پر هزينه است ، به همين دليل در حال حاضر در صنعت آب ميوه جهت شفاف سازي از عوامل شفاف كننده ( روش چهارم ) استفاده مي شود . كه اين عوامل شفاف كننده اي كه امروزه در مقياس صنعتي كاربرد دارند وارداتي بوده و هزينه هنگفتي براي كشور در پي دارند و در نهايت موجب افزايش هزينه هاي تمام شده خواهند شد. خاك سپيوليت ايراني به دليل ساختار مشابه با انواع وارداتي خاك هاي جاذب يا شفاف كننده مي تواند يك جايگزين مناسب براي انواع خارجي باشد . به كمك فعال سازي با اسيد مي توان راندمان جذب اين خاك را بالا برد و كارايي روش را افزايش داد . خاك سپيوليت فعال شده با اسيد به دليل جذب سطحي بالا و ساختار متخلخل مي تواند جهت شفاف سازي انواع آب ميوه در مقياس صنعتي به كار رود .

تاریخ ثبت: 1395/06/01
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه مهندسي كشاورزي- گرايش علوم و صنايع غذايي و مرتبط با طراحي فرمولاسيون مواد خوراكي مي¬باشد. چوب¬هاي غير خوراكي از جنس¬ چوب و پلاستيك براي نگهداشتن مواد خوراكي از جمله انواع بستني¬هاي شيري و يخي (با نام¬ رايج آلاسكا بر پايه آب و شكر) با طعم¬هاي مختلف مورد استفاده قرار مي¬گيرند. بيشترين ميزان مصرف انواع اين چوب¬ها در صنعت بستني¬سازي¬ است كه تقريباً تمام آن از ساير كشورها به ايران وارد مي¬¬شود زيرا توليد اين چوب¬ها به سرمايه¬گذاري كلاني نياز دارد كه از عهده اكثر كارخانجات داخلي بر نمي¬آيد. به منظور كاهش خروج ارز از كشور، كاهش آلودگيهاي زيست محيطي، افزايش جذابيت مواد خوراكي قرار گرفته بر روي چوب¬ها، چوب¬هايي با فرمولاسيون¬ خوراكي طراحي نموده¬ايم. فرمولاسيون اين محصول زير نظر مهندسين صنايع غذايي كاملاً تخصصي مي¬باشد. فرمولاسيون چوب خوراكي تهيه شده به نحوي است كه اين محصول از استحكام كافي برخوردار است و از نظر قابليت جويدن هيچگونه مشكلي نداشته و براحتي قابل مصرف است. اين محصول از قابليت ماندگاري خوبي برخوردار مي¬باشد. اين محصول مي¬تواند توسط كارخانجات داخلي در اشكال، سايزها و ضخامت¬هاي متفاوت توليد شده و از خروج ارز از كشور بدين ترتيب جلوگيري كند. مواد اوليه پايه تشكيل¬دهنده فرمولاسيون چوب قابل خوردن شامل مواد پركننده (آرد گندم، شكر و...)، نرم كننده (آب، روغن و ...)، مواد چسبنده (انواع هيدروكلوئيدها)، انواع امولسيفايرها، بهبوددهنده¬ها و حجم¬دهنده¬ها مي¬باشد. به منظور تهيه انواع چوب¬هاي خوراكي با طعم¬ها و تركيبهاي¬هاي مختلف مي¬توان انواع مواد افزودني (ادتيوهاي خوراكي) مانند كاكائو، وانيل و .. را به فرمولاسيون اضافه كرد تا انواع چوب¬هاي خوراكي را به صورت¬هاي ساده، شكلاتي، آبنباتي و ... تهيه نمود.

تاریخ ثبت: 1390/05/09
خلاصه اختراع:

خلاصه: روغن ها و چربي ها از جمله اجزاي مهم تشكيل دهنده غذاي انسان بوده اند كه به عنوان منابع انرژي، اسيدهاي چرب ضروري وويتامين هاي محلول در چربي محسوب شده و نقش اساسي در متابوليسم دارند. طبق تعريف روغن دي آسيل گليسرول به روغن خوراكي گفته مي شود كه حاوي حداقل 10 درصد دي آسيل گليسرول باشد. مشكلاتي كه در زمينه روغن هاي خوراكي معمولي وجود دارد در واقع مربوط به زمان پس از مصرف روغن مي باشد كه باعث افزايش وزن، بروز چاقي و بيماري هاي قلبي در افراد مستعد مي شود. روغن اختراعي با توليد انرژي مشابه قادر است پس از مصرف با توجه به متفاوت بودن هضم، جذب و متابوليسم نسبت به روغن هاي معمولي ، اثرات مفيدي در بدن داشته و بر خلاف روغن هاي معمولي مانع افزايش وزن، بروز چاقي ، بيماري هاي قلبي عروقي، فشار خون بالا، چربي خون بالا، متابوليسم غير طبيعي ليپيدها، اسيد اوريك بالا(نقرس)، تصلب شرائين، كبد چرب، بيماري هاي كيسه صفرا، ديابت هاي نوع اول و دوم ، اختلالات عضلاني و سرطان در افراد مستعد بيماري شود. روغن دي آسيل گليسرول در موارد مختلفي از جمله روغن هاي خوراكي ، محصولات نانوايي، شيريني سازي، سس مايونز، مارگارين ، محصولات لبني، امولسيفاير،روغن هاي خاص غني از اسيدهاي چرب ضروري، ايجاد عطر و طعم در غذا، نوشيدني ها، مواد آرايشي، پليمرهاي ترموپلاستيك، داروسازي ، جايگزيني براي سوخت هاي فسيلي و پيش ساز براي توليد محصولاتي مثل فسفوليپيدها،گليكوليپيدهاو ليپوپروتئين ها استفاده مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/21
تاریخ ثبت: 1390/05/04
خلاصه اختراع:

هدف از اين طرح توليد يك نوشيدني سالم و فراسودمند بر پايه عصاره آلوئه ورا و دانه ريحان بود به صورتيكه اين محصول در درجه اول با ذائقه مردم ايران از لحاظ طعم و مزه تطابق داشته و همچنين ظاهر اين نوشيدني نيز از لحاظ ته نشين نشدن دانه هاي ريحان قابل توجه باشد. فرمولاسيون اين نوشيدني به نحوي است كه اولا تلخي عصاره آلوئه ورا در آن از بين رفته و ثانيا دانه هاي ريحان به طور معلق در نوشيدني وجود دارند كه اين مورد ظاهري كاملا متفاوت و جذاب را براي محصول ايجاد كرده است. هم چنين در اين نوشيدني از شكر به ميزان كم استفاده شده است و هيچ گونه نگهدارنده اي در آن بكار گرفته نشده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/02/09
تاریخ ثبت: 1393/10/14
خلاصه اختراع:

در اين اختراع سنتز ارگانوژلاتور بر پايه روغن كلزا از طريق تغيير تركيب آن با روش هاي بيوشيميايي، با موفقيت انجام شد. در سالهاي اخير صنعت غذا تلاش ميكند كه در محصولات خود ميزان اسيدهاي چرب اشباع و ترانس را به دليل بيماريهاي ناشي از مصرف آنها كاهش دهد. از طرفي روغنهاي جامد كه بدليل خصوصياتي مانند خواص فيزيكي، موردپسند مصرف كننده ميباشند و همچنين موادي همچون مارگارين و كره (بعنوان اسپرد) داراي اسيد چرب اشباع و ترانس بالايي هستند. بنا براين روشهاي ديگري به منظور توليد روغنهاي جامد و اسپرد مورد مطالعه است. اخيرا براي توليد محصولات سالمتر، از مولكولهايي با وزن مولكولي پايين استفاده شده است كه با استفاده از آنها ميتوان شبكه اي ژل مانند از روغن ايجاد كرد (ايجاد حالت شبه جامد). بنابراين در عين حالي كه از خواص سلامتي روغنهاي غيراشباع برخوردار است از بافت و خصوصيات فيزيكي روغنهاي جامد نيز بهره مند است. به اين شبكه ژلي ارگانوژل گفته ميشود. در اين اختراع با استفاده از نوع خاصي از روغن گياهي با ويژگيهاي منحصر به فرد و بهبود اين ويژگيها با روشهاي ساده بيوشيميايي، ارگانوژلاتوري از جنس تري گليسيريد توليد شد كه آماده سازي آن مشكلات و پيچيدگيهاي توليد ارگانوژلاتورهاي موجود را ندارد، اما با كيفيتي قابل مقايسه ميتواند موجب انعقاد روغن مايع گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/05/21
تاریخ ثبت: 1392/11/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه مهندسي كشاورزي- گرايش صنايع غذايي و مرتبط با صنعت نوشيدنيها ميباشد. با توجه به مصرف بالاي نوشيدنيها خاصه انواع چاي و دم نوشهاي گياهي در كشور ما، تهيه نوعي چاي كه علاوه بر اثرات مورد انتظار بر بهبود سلامتي مصرف كننده هم مؤثر باشد مد نظر قرار گرفت. در اين اختراع تهيه چاي حاوي ميوه، برگ و ريشه كارلا به عنوان محصولي جديد با خواصي سودمند مورد پژوهش قرارگرفت. اين گياه گوشتي و زردرنگ به دليل خصوصيات منحصر بفرد آن كه شاخص ترين آن اثرات ضد ديابتيك است مورد نظر قرار گرفت. به منظور كاهش تلخي و افزايش قابليت پذيرش چاي حاوي ذرات خشك كرده اين گياه از شيرين كننده هاي غيرمغذي كم كالري مانند استويا كه استفاده از آن براي افراد ديابتيك منعي ندارد و يا شيرين كننده مغذي مانند شكر در فرمولاسيون بهره برده شد. اين گياه در استان سيستان و بلوچستان توليد ميگردد. به منظور بهره برداري مناسب از اين گياه با تهيه فرمولي مناسب از ميوه، برگ و ريشه خشك كرده گياه كارلا همراه با درصدي از انواع چاي و سپس بسته بندي آن به صورت عمده يا تك نفره محصولي جديدوسودمند آماده گرديد كه سهولت مصرف و ارتقا سلامتي افراد جامعه را در پي دارد. امكان تهيه اين محصول با توجه به كشت اين گياه در داخل كشور و وجود تجهيزات و امكانات لازم براي فراوري آن فراهم بوده و قابليت صادرات اين محصول جديد هم وجود دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1401/03/21
تاریخ ثبت: 1402/08/02
خلاصه اختراع:

واكس¬ها به عنوان يكي از تركيبات ليپيدي و جانبي موجود در طبيعت داراي مزاياي زيادي از جمله فراواني و در دسترس بودن، قيمت كم، قابليت هضم‌پذيري زيستي، سازگاري زيستي و عدم سميت مي‎باشد، از اينرو كاربردهاي گوناگوني در صنايع مختلف از جمله صنايع‌غذايي دارد و مي‌توان از آن به عنوان پايداركننده امولسيون¬ها، ارگانوژلاتور و جايگزين براي اجزاي غذايي گرانقيمت استفاده نمود. اين ماده در حالت طبيعي بسيار آب گريز بوده و خواص عملكردي و امولسيفايري نسبتا ضعيفي دارد. از اينرو در چند سال اخير روش‌هاي اصلاح گوناگوني براي بهبود اين خصوصيات مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در اين اختراع، واكس¬هاي خوراكي با استفاده از امولسيفاير تويين 80 در محيط واكنش آبي اصلاح شده است. اين نوع از اصلاح سبب افزايش خاصيت آبدوستي واكس خواهد شد و بنابراين به آن خاصيت آمفيفيليك مي‌دهد. اين واكس اصلاح‌شده مي‌تواند به عنوان امولسيفاير براي توليد امولسيون‎هاي روغن در آب مورد استفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 9