لیست اختراعات با مالکیت
عباسعلي ناصريان و محمد مهدي سرگلزهي و احمد آسوده
1 عدد
اسيدهاي چرب و به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در خوراك نشخواركنندگان، براي ميكروارگانيسم هاي موجود در شكمبه، سمي مي باشند. اين ويژگي سبب شده است كه بلافاصله پس از ورود خوراك به داخل شكمبه، ميكروارگانيسم ها شروع به هيدروژنه نمودن آن ها و تبديل اسيدهاي چرب غير اشباع به شكل اشباع آن ها مي نمايند. از طرفي اسيدهاي چرب غير اشباع از لحاظ بهبود سلامت خود دام و به ويژه مصرف كننده فرآورده هاي دامي، از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد. لذا تلاش هاي زيادي براي جلوگيري از فرآيند زيست هيدروژنه شدن اسيدهاي چرب غير اشباع در شكمبه انجام شده است تا بتوان ميزان حضور اين گروه از تركيبات را در روده باريك نشخواركنندگان افزايش داد تا در پي جذب آن ها، علاوه بر بهبود سلامت حيوان، كيفيت فرآورده هاي دامي از نظر سلامت انساني، افزايش يابد. روش هايي كه تاكنون به كار رفته اند بر اساس ايجاد تغيير در شكل چربي وارد شده به داخل شكمبه مي باشند كه در نتيجه در شكمبه حفظ مي گردد. اين روش به صورت صنعتي انجام مي شوند كه منجر به افزايش قيمت تمام شده آن ها مي گردد. روش ابداعي جديد كه براي اولين بار در دنيا مي باشد بر اساس جلوگيري از فعاليت هاي بيوشيميايي است كه منجر به هيدروژنه شدن چربي ها توسط ميكروارگانيسم ها مي گردد و در عين حال از بروزاثرات سمي آن ها بر ميكروارگانيسم ها جلوگيري مي نمايد. اين اختراع مي تواند تحولي بزرگ در صنايع دامپروري و غذايي ايجاد نمايد.
موارد یافت شده: 1