لیست اختراعات با مالکیت
علي اصغر انصافي
11 عدد
امروزه باگسترش صنايع و افزايش جمعيت استفاده از منابع طبيعي مخصوصاً آب بيشتر شده و همچنان مسير صعودي دارد . با توجه به ثابت بودن ميزان آب بايستي آب مصرف شده را دوباره بهبود بخشيد و به چرخه آب طبيعي برگشت داد . پساب يا فاضلاب ، آب مصرف شده در زمينه مختلفي از قبيل : خانگي ، كشاورزي و صنعتي مي باشد كه حامل مواد آلاينده و خطرناك مي باشد كه بايستي تصفيه شود تا بتواند وارد محيط شود . بشر هميشه به دنبال اين بوده كه روش تصفيه اي انتخاب كند كه هم به صرفه باشد و هم راندمان بالايي داشته باشد . در اين تحقيق، مطالعه اي درمورد حذف فلزات سنگين Zn2+ , Cr3+ از پساب صنعتي واحد گالوانيزه شركت فولاد مباركه انجام شده است . درشركت هاي فولاد سازي محصولات جانبي نيز در حين فرايند توليد اصلي آن ها توليد مي شود . محصول فرعي كارخانجات فولاد ، سرباره فولاد مي باشد . با بررسي هاي انجام شده مشخص شد كه سرباره فولاد قابليت استفاده به عنوان جاذب به منظور استفاده در امر تصفيه پساب هاي صنعتي حاوي فلزات سنگين را دارد . اين تحقيق به صورت نيمه صنعتي – آزمايشگاهي انجام شده است . نمونه هاي تست شده توسط دستگاه هاي جذب اتمي و ICP آناليز شده اند و با بهينه كردن شرايط پساب تصفيه شده بر اساس استاندارد آب كشاورزي و آب سطحي مجوز ورود به محيط را داراست . همچنين توسط دستگاه هاي XRF – XRD – SEM آناليزهاي سرباره انجام شده است تا بتوان عامل هاي جذب يون هاي+ Zn2+ , Cr3 را شناسايي كرد . سرباره فولاد به علت داشتن قابليت تبادل يون مي تواند جذب يون هاي Zn2+ , Cr3+ را انجام داده و همچنين بستر متخلخل سرباره به عنوان فيلتر طبيعي عمل كرده و يون ها را گير مي اندازد . نتايج اين كار با نتايج ديگر محققان مقايسه شده است . درصد حذف براي يون كروم سه مثبت برابر 93/91درصد مي باشد و براي يون روي دو مثبت 89/99 درصد مي باشد .
عنوان اختراع: طراحي يك زيست حسگر مبتني بر DNA به منظور تشخيص آلودگي باسيلوس سرئوس و ارزيابي آن در شير خشك نوزاد مشكل فني: باسيلوس سرئوس در مواد غذايي و محيط پراكنده است و ميكروارگانيسم پاتوژن با منشاء غذايي است. روشهاي رايج شناسايي باسيلوس سرئوس، كشت ميكروبي و شناسايي مورفولوژيكي و بيوشيميايي است. اين روشها وقت گير (در حدود 2 تا 7 روز) و هزينه بر هستند و نياز به آماده سازي نمونه دارند و فرم اسپوري باكتري شناسايي نمي¬شود. هدف: بهينه سازي يك روش ساده، سريع و ارزان با حساسيت و ويژگي مناسب براي شناسايي باسيلوس سرئوس در شير خشك نوزاد است به طوريكه نياز به استفاده از روشهاي دستگاهي پيچيده، پر هزينه و زمان بر نباشد. شرح وضعيت پيشين و مزاياي اختراع ادعايي: كانگ و همكاران در سال 2013، با استفاده از روش آنتي ژن- آنتي بادي شناسايي باكتري¬هاي پاتوژن را انجام دادند. روش شناسايي DNA-based (استفاده شده در اين اختراع) نسبت به روش آنتي ژن- آنتي بادي اختصاصي تر است. تاكنون زيست حسگر مبتني بر DNA جهت شناسايي باكتري باسيلوس سرئوس گزارش نشده است. با توجه به اينكه در استاندارد ملي ايران حد مجاز باكتري باسيلوس سرئوس كمتر 100 باكتري/ ميلي ليتر است بنابراين استفاده از روش دقيق و اختصاصي زيست حسگر ضروري است. زيست حسگر طراحي شده قابليت شناسايي 1 باكتري در مدت زمان 25 دقيقه را دارد و فرم اسپوري نيز شناسايي مي¬شود.
در اين اختراع با استفاده از سيستم كاتاليزي با استفاده از نانولوله هاي كربني و نانو ذرات تيتانيم اكسايد به همراه پاراآمينوفنل به عنوان حدواسط به آناليز همزمان داروي مركاپتوپورين در حضور اوريك اسيد پرداختيم. در اين پروژه امكان آناليز دو نمونه هاي حفيفي مورد بررسي قرارگرفته و نتايج با روش كروماتوگرافي با كارايي بالا مقايسه شد. سطح الكترود با تصوير برداري الكتروني بررسي شده و حضور ساختار نانو در آن تائيد شده است. در نهايت حساسيت روش در حضور و غياب اوريك اسيد مقايسه شده و نتا يج امكان آناليز همزمان را براي اين دو تركيب را تائيد مينمايد.
در اين اختراع يك سنسور بسيار حساس و گزينش پذير را با استفاده از نانولوله هاي كربني و به همراه دي كربو گسيليك اسيد به عنوان حدواسط به آناليز همزمان داروي 6-تيوگوانين در حضور فوليك اسيد پرداختيم. در اين پروژه امكان آناليز در نمونه هاي حفيفي مورد بررسي قرارگرفته و نتايج با روش استاندارد مقايسه شد. سطح الكترود با تصوير برداري الكتروني بررسي شد. و حضور ساختار نانو در آن تائيد شده است. در نهايت حساسيت روش در حضور و غياب فوليك اسيد مقايسه شده و نتا يج امكان آناليز همزمان را براي اين دو تركيب را تائيد مينمايد.
موارد یافت شده: 11