لیست اختراعات با مالکیت علي اصغر زمرديان
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1392/11/28
تاریخ ثبت: 1394/01/22
خلاصه اختراع:

امروزه در جهان، با افزايش روز افزون جمعيت و نياز رو به رشد به محصولات و فرآورده هاي كشاورزي و كنترل شرايط محيطي از قبيل دما، رطوبت هوا، نور، آفات و غيره بهره گيري از گلخانه هاي پيشرفته روند رو به رشدي را در بين كشاورزان داشته است. گلخانه هاي پيشرفته امروزي بسياري از مشكلات را تحت كنترل در آورده اند و با افزايش چشم گير توليد محصولات گلخانه اي، باعث دستيابي كشاورزان به سودي سرشار گرديده اند. دما يكي از مهمترين عواملي است كه لازم است همواره در گلخانه تحت كنترل و رديابي باشد و از اين رو بحث گرمايش گلخانه ها در فصول سرد مطرح ميگردد. امروزه پايه اصلي سوخت مصرفي در گلخانه ها سوخت هاي فسيلي و به ويژه گازوئيل مي باشد كه علاوه بر گران بودن، مشكلات بسياري از قبيل آلودگي محيط گلخانه و هوا، حمل و نقل، تعمير و نگهداري وسايل مربوطه، تجديد ناپذير بودن و ... را در بر دارد. در بين انرژي هاي تجديد پذير، استفاده از انرژي گرمايي خورشيدي پايين ترين هزينه اوليه را در بردارد. سيستم هاي گرماخورشيدي به سادگي نصب شده و براي اغلب نيازهاي ساختماني و صنعتي قابل استفاده است. همچنين در ميان انرژي هاي تجديد پذير استفاده از انرژي گرمايي خورشيدي پر بازده ترين است. قابليت بالاي اطمينان، نياز به تعميرات كمتر در مدت زمان استفاده، سازگاري با محيط زيست، كمك به حفظ منابع طبيعي و سلامت جامعه از جمله مزاياي اين سيستم ها محسوب مي شوند. در اين طرح روشي براي استفاده از انرژي خورشيدي براي گرمايش گلخانه ها ارائه گرديده است. از جمع كننده هاي خورشيدي با سطح مقطع m2 4 به انضمام دو مخزن120 ليتري براي تامين گرمايش گلخانه اي به مساحتm2 15 و از نوع 2 پوششي پلاستيكي (فاصله بين دو پوشش cm 10) استفاده گرديد. گرمايش از كف گلخانه و توسط لوله هاي Heating Pipe RAUTHERM S، با الگوي مارپيچ انجام شده است. (لازم به ذكر است كه سيستم گرمايش خورشيدي در دانشكده¬ي كشاورزي دانشگاه شيراز، استفاده شد و نتايج آزمايش موفقيت آميز و بدون كوچكترين مشكل بود.)

تاریخ ثبت: 1390/02/05
خلاصه اختراع:

خلاصه ميوه هاي خشك را مي توان براي مدت زمان طولاني نگهداري كرد، بنابراين جايگزين مناسبي براي ميوه تازه خارج از فصل آن است. مثل مصرف آلو يا آلبالو خشك در زمستان، كشمش ، خرما و آلو خشك نمونه هايي از اين ها هستند. ساير ميوه هايي كه مي توان آن ها را خشك كرد شامل سيب ـ زردآلو ـ موز ـ توت ـ كيوي ـ انجير ـ انبه ـ هلو ـ گلابي ـ آناناس ـ توت فرنگي ـ گوجه فرنگي و خرمالو است. خشك كردن ميوه، راه مناسبي براي نگهداري آن در خارج از يخچال است. پس نيازي به يخچال نيست. ميوه هاي خشك منبع غني ويتامين هاي B6, B3, B2,B1 , A و پانتوتينك اسيد و نيز املاحي از كلسيم ، آهن ، منيزيم ، فسفر ، پتاسيم ، سديم ، مس ، منگنز هستند. هر 100 گرم ميوه خشك تقريبا 250 كالري انرژي و 1 تا 5 گرم پروتئين دارد. در اثر كاهش آب موجود در ميوه در طي فرآيند خشك كردن (تقريبا 7 قسمت از 8 قسمت آب از بين مي رود) ، ميوه خشك شده طعم بهتري به خود مي گيرد. براي تثبيت رنگ ميوه به آن سولفور مي زنند. ميوه هايي كه به طور طبيعي وبدون افزودن سولفور خشك مي شوند ( مثل خشك كردن كشمش در سايه يا در مقابل آفتاب ) داراي رنگ تيره تري نسبت به ميوه تازه هستند. ولي طعم آنها به ميوه تازه بيشتر شبيه است. به دليل نگهداري غيراصولي ميوه ها در منازل و باغات حدود 30 درصد ميوه به هدر مي رود و تلف مي شود كه اگر ميوه ها قبل از فاسد شدن خشك شوند، ضمن جلوگيري از به هدر رفتن سرمايه محصول توليدي حاصله مي تواند در مواقع خاص و زماني كه ميوه ها به صورت تازه يافت نمي شوند مورد بهرهبرداري قرار مي گيرند. خشك كن مورد نظر از نوع نيمه هوشمند است چرا كه در اين خشك كن از يك ميكروكنترلر استفاده مي شود كه به طور خودكار و با استفاده اطلاعات دريافتي از حسگر دما، فرمان لازم جهت شروع و پايان يافتن كار مكنده را صادر مي كند . در كل نحوه كار بدين صورت است كه صفحه خورشيدي مطابق با عرض جغرافيايي منطقه مورد نظر بر روي خشك كن نصب مي شود كه در هنگام قرارگيري در برابر خورشيد توليد برق نموده و در باتري ذخيره مي كند. از برق ذخيره شده درون باتري جهت حركت مكنده و روشن نمودن لوزام جانبي استفاده مي شود. نور خورشيد به جمع كننده خورشيدي برخورد كرده آن را گرم مي كند. سپس با عبور هوا از روي صفحه جاذب هواي گرم به سمت ميوه هاي چيده شده درون سيني خشك كن هدايت مي شود كه موجب خشك شدن ميوه ها و سبزيجات مي گردد.

تاریخ ثبت: 1390/02/05
خلاصه اختراع:

در توليد جهاني غذا، استفاده از منابع انرژي و به دست آوردن محصولي با كيفيت بهتر و ارزان تر از راه ارتقاء فناوري، اتوماسيون، دسته بندي مواد اوليه، كاهش دورريخت ها هدف اصلي است. جهت دستيابي به كيفيت بهتر در هنگام مصرف محصولات كشاورزي رطوبت آنها در زمان انبارداري بايد تا حد مطلوبي كاهش يابد. بنابريان اهميت خشك كردن و به خصوص خشك كردن مصنوعي به عنوان يكي از مراحل فرآوري پس برداشت نمايان مي شود. خشك كردن مواد غذايي معمولي ترين روشي است كه براي بهبود پايداري مواد غذايي به كار مي رود زيرا باعث كاهش فعاليت آبي مواد و فعاليت هاي ميكروبي و آنزيمي در محصول در طي زمان ذخيره سازي مي شود. خشك كردن بيش از حد ، انرژي زيادي مصرف مي كند و روي شاخصه هاي كيفي محصول خشك شده تاثير مي گذارد و اگر رطوبت به حد مطلوب پايين آورده نشود، باعث كپك زدن محصول مي شود. بنابراين رسيدن به يك محتواي رطوبتي مطلوب يكي از شاخص هاي كليدي در فرآيند خشك كردن است. خشك كن مورد نظر از نوع نيمه هوشمند است كه در آن از تكنولوژي پردازش تصوير استفاده شده است. در كل نحوه كار بدين صورت است كه بعد از اين نمونه ها درون خشك كن قرار گرفتند تا تنظيم دستگاه بر روي عددي كه مي خواهيم رطوبت محصول به آن برسد كار شروع مي شود.عمل خشك شدن تا زماني ادامه پيدا مي كند كه رطوبت محصول به مقدار مورد نظر برسد و در اين هنگام كار خاتمه مي يابد. به همين منظور از يك دوربين ديجيتال 5 مگاپيكسل براي عكس برداري از نمونه ها و از يك فن براي كنترل دماي درون خشك كن استفاده شده است. براي اينكه دوربين در اثر حرارات درون خشك كن آسيب نبيند درون محفظه اي خارج از محيط خشك كن قرار گرفته است. تا هر وقت لازم بود وارد خشك كن شود و بعد از گرفتن عكس هاي مورد نياز به سرعت از آن خارج شود. براي اين كه دوربين به راحتي وارد محيط خشك كن شده و بعد از گرفتن عكس بتواند مجددا از آن خارج شود، روي يك ريل كه در عرض خشك كن و درون آن نصب شده است قرار گرفته است.

تاریخ ثبت: 1388/08/04
خلاصه اختراع:

دستگاه سنجش پيوسته وآنلاين محتواي رطوبتي دانه با قابليت كنترل عملكرد دستگاه هاي خشك كن

تاریخ اظهارنامه: 1382/11/27
مالک/مالکان: علي اصغر زمرديان
تاریخ ثبت: 1383/05/26
مخترع/مخترعان: علي اصغر زمرديان
خلاصه اختراع:

طراحي ، ساخت و ارزيابي يك خشك كن نيمه پيوسته خورشيدي غلات ( ذرت ، برنج و ...) توسط حميد قاسم خاني امروزه استفاده از انژي خورشيدي جهت خشك كردن غلات و ساير محصولات كشاورزي در جهان رو به افزايش است. از دلايل اين امر مي توان به تجديدپذيري ، پايان ناپذيري ، نداشتن آلودگي زيست محيطي و رايگان بودن اين منبع عظيم انرژي اشاره كرد. بهينه سازي و ارزيابي يك خشك كن نيمه پيوسته خورشيدي براي برنج توسط داريوش زارع: استفاده از انرژي خورشيدي در جهان امروز جهت خشك كردن غلات و ساير محصولات كشاورزي رو به افزايش است. از دلايل اين امر مي توان به تجديدپذير بودن، پايان ناپذيري ، نداشتن آلودگي زيست محيطي و رايگان بودن اين منبع كلان انرژي اشاره كرد.

موارد یافت شده: 8