لیست اختراعات با مالکیت
علي درخشان
6 عدد
آسيب تاندون و ليگامنت از جمله آسيب¬هاي بسيار شايع است. بيش از 800،000 نفر در هر سال به دنبال آسيب تاندون، رباط يا كپسول مفصلي به مراقبت¬هاي پزشكي نياز پيدا مي¬كنند. تاندون و رباط به دليل خونرساني كم و همچنين سلول كم در بافت خود قدرت ترميم ضعيفي دارند. روش معمول درمان آن¬ها به خصوص در آسيب شايع رباط صليبي قدامي جراحي است. با توجه به عوارض همراه با جراحي و نياز به برداشتن بافت پيوندي از ساير نقاط بدن اين روش با نارضايتي¬هايي همراه است. مهندسي بافت رويكرد نويني در ترميم اينگونه آسيب¬ها است. براي حفظ عملكرد بافت آسيب ديده دانستن نكاتي از جمله، فيزيولوژي طبيعي و عملكرد تاندون و رباط، ارتباط بين ساختار-عملكرد و ويزگي¬هاي مكانيكي رباط و تاندون ضروري هستند. در مهندسي بافت، داربست نقش به سزايي را در هدايت و حمايت عملكرد و حداكثر رشد سلول¬ها بر عهده دارد. داربست نانوفيبري الكتروريسي شده به دليل سطح زياد و مجموعه¬اي از منافذ سه بعدي مرتبط با يكديگر مي¬تواند به عنوان يك داربست مهندسي بافت ايده¬آل، چسبندگي و تكثير سلولي را فراهم سازد. از طرفي طراحي داربست مناسب براي اين بافت نيازمند در نظر گرفتن مقاومت مكانيكي مناسب است. جايگذاري موفقيت آميز اين بافت مديون تقليد مناسب از بافت طبيعي است تا انتظارات مد نظر برطرف شوند. استفاده از ابريشم بافته شده به عنوان داربست حمايتي، مقاومت مكانيكي مورد نياز براي هدف ترميم تاندون را فراهم خواهد ساخت. ابريشم، پروتئين فيبروزي است كه توسط كرم ابريشم ريسندگي مي¬شود و داراي پايداري گرمايي، انعطاف پذيري و قابليت حل شدن در بيشتر حلال¬هاي آبي و آلي مثل اسيدها است. در مطالعه پيش¬رو به منظور دست¬يابي به ويزگي¬هاي مطلوب زيستي و مكانيكي، محلول تركيبي از كلاژن- پلي¬يورتان بر روي داربست ابريشمي بافته شده الكتروريسي شده است به اين ترتيب كه ابريشم پس از صمغ¬زدايي به صورت لوله¬اي توخالي بافته شده تا حمايت مكانيكي داربست را تامين كند از طرفي پوشش كلاژن-پلي¬يورتان به عنوان تركيب بهبود دهنده سطحي بر روي داربست الكتروريسي شده¬اند. هدف از به كار¬گيري پلي¬يورتان در تركيب با كلاژن، افزايش دهنده ارتياط بين كلاژن و ابريشم بوده است.
سـالانه افراد بسيار زيادي دچار انواعي از زخم ها ميشوند كه درصـدي از آنها نياز به بستري در بيمارستان دارند كه اين مسـأله موجب صرف هزينـه هـاي درمـاني زيـادي مـي شـود. درمان ها و پانسمان هاي متنوعي جهت پانسمان و پوشش زخم ها و اسكارها وجود دارد كه به طور عمده به دو دسته بيولوژيك و سنتزي تقسيم بندي ميشوند. پانسمان هاي سنتزي به جهت هزينه مواد و تجهيزات اوليه، قيمت تمام شده بالايي داشته و استفاده گسترده از آنها مقدور نيست. لذا داربست هاي بيولوژيك به جهت طبيعي بودن و ارزان تر بودن، زيست سازگاري و اثر بخشي بيشتر نسبت به داربست هاي سنتزي مورد توجه قرار گرفته اند. اكينودرم، پانسمان بيولوژيك است كه ساختار ماكروسكوپي منسجم و الاستيكي دارد و داراي هيدروفوبيسيتي و هيدروفيليسيتي مناسبي است. اين ساختار متشكل از كلاژن، موسين، فسفوليپيد، برخي پروتئين ها و كربوهيدراتهايي است كه در پوشاندن و ترميم زخم موثر مي باشند. اين محصول لايه اي بدون عصب و غير عروقي است كه فاقد سلول بوده و منجر به واكنش هاي ايمني و التهابي فرد نميشود و با تسريع بهبود زخم ، كاهش تشكيل اسكار ، التهاب و خطر ابتلا به عفونت ، عملكرد بهبود زخم را تسريع مي كنند. Xenogen biological dressing containing collagen, mucin and glycophospholipid enriched with autologous derm cells
اختراع سامانه ربات نشانگرهاي بدن براي آموزش مراقبت از سلامت با بهره گيري از امكانات دور حضوري، براي آموزش اصول مراقبت از سلامت در شرايط مختلف طراحي و ابداع شده است. تنوع كاربرد با استفاده از فناوري ارتباطات سيّار در كنار قابليت شكل پذيري خودكار، كاربرد وسيع سامانه را در حوزه هاي مختلف علم به شكل آموزش و درمان همراه تسهيل مي كند. امكانات مختلف در كنار هوشمندي ربات متعلق به سامانه ربات نشانگرهاي بدن براي آموزش مراقبت از سلامت، اين سامانه را به ابزاري آموزشي-درماني تبديل مي كند كه نه تنها ياري گر كادر درمان در مراكز بهداشتي درماني است، بلكه با تلفيق يادگيري به كمك آموزش تسهيل گر فرايند درمان كيفي است. ارائه خدمات خودكار مراقبت از سلامت مستقل از سوي ربات متعلق به سامانه ربات نشانگرهاي بدن براي آموزش مراقبت از سلامت ، اين سامانه را در آموزش و درمان هنگام شيوع بيماريهاي همه گير كاربردپذير مي-سازد. افزونگي امكان بازنمايي دقيق از محيط پيرامون، ابعاد اجتماعي-شناختي اين سامانه را به سوي آموزش و درمان فعال افراد سوق مي دهد. كدهاي شناسايي مرتبط با اينترنت جريان طبيعي حيات را در آموزش اصول مراقبت از سلامت بازتاب مي كند.
سرطان از بيماريهاي خطرناكي است كه همواره سلامت جامعه بشري را تهديد كردهاست. با پير شدن جمعيت جهان و تغييرات محيطي و سبك زندگي، تعداد افراد كشته شده توسط تومورهاي سرطاني هر ساله به صورت چشمگيري در حال افزايش است. به همين دليل يافتن درمان مناسب براي اين بيماري از مهمترين وظايف براي محققان حيطه پزشكي ميباشد. در اين خصوص، تجويز موضعي داروها در بافت تومور و رهايش طولاني مدت آن به عنوان يك رويكرد اميدواركننده براي درمان سرطان مطرح است. فرمولاسيونهاي ژلشونده درمحل به عنوان سيستمهاي دارورساني موضعي و رهايش كنترلشده براي شيميدرماني سرطان بسيار مورد توجه هستند. در فراورده دارويي حاضر، از انتقال فاز ناشي از تغيير دما براي ساخت يك هيدروژل تزريقي متشكل از پليمرهاي كيتوزان و پلوگزامر 407 كه حاوي نانواريتروزومهاي بارگذاري شده با 5-FU هستند، استفاده شدهاست. بعد از تزريق داخل و يا اطراف توموري اين فرمولاسيون، حالت سل قبل از تجويز، بعد از پاسخ به تحريك در محل، به هيدروژل تبديل شده و به صورت موضعي و كنترلشده داروي مورد نظر را آزاد ميكند. فرمولاسيون پيشنهادي افزايش غلظت دارو به بيشترين مقدار در محل هدف و بيشترين فعاليت ضد توموري و همزمان كاهش سميت سيستمي دارو به كمترين مقدار را در پي خواهدداشت. علاوه بر اين، ساختار سه بعدي هيدروژل و رهايش كنترل شده دارو از نانوذرات اريتروزوم باعث رهايش آهسته و در نتيجه مواجهه طولاني مدت دارو با بافت توموري ميشود. بنابراين، هيدروژل تزريقي حاصل حاوي نانواريتروزومهاي بارگذاريشده با 5-FU، پتانسيل قابل توجهي را بهعنوان كانديد اميدبخش براي تجويز موضعي و تقويتشده داروهاي شيميدرماني نشان ميدهد.
موارد یافت شده: 6