لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا وزيري
4 عدد
بدنه ربات پرنده بدنه اي مخزني شكل است كه وظيفه كنترل افشانه هاي هوا در جهات مختلف را دارا مي باشد. بدنه يك مخزن بزرگ است كه به واسطه موتور اصلي هواي فشرده را در خود ذخيره مي كندو به وسيله دريچه هاي خروجي به نسبت هاي كنترل شده سيستم را پايدار و يا در جهات مختلف حركت مي دهد و اين عمل را به كمك واحد پردازشگر الكترونيكي انجام مي دهد.
اين طرح برد الكترونيكي است كه وظيفه پايداري و شتاب دادن به مجموعه را از طريق عملگرهاي سيستم مثل موتور و دريچه هاي كنترلي را بر عهده دارد.بديهي است همچنين براي هر ربات ديگر با كنترل و سنسورهاي فراوان مانند ربات انسان نما و ربات خانگي به عنوان برد پايه قابل استفاده است.اين طرح برد الكترونيكي پاي اي است كه وظيفه راه اندازي تعداد زيادي موتور دي سي و خواندن حسگرهاي آنالوگ و ديجيتال را دارا مي باشدبديهي است براي هر ربات با نيازهاي فوق با كنترل و سنسورهاي فراوان مانند ربات پرنده انسان نما و ربات خانگي به عنوان برد پايه قابل استفاده است.
اثر يك دستگاه رادار توسط سطح مقطع راداري (Radar Cross Section) RCS نشان داده مي شود كه مي توان به عنوان مقايسه اي از قدرت سيگنال بازتابيده از هدف، با سيگنال بازتابي از يك كره كاملا صيقلي با 1m2 RCS در نظر گرفته شود. بنابراين RCS مقياسي از توانايي هدف در بازتاب سيگنال رادار در جهت گيرنده رادار است. مهم ترين و ساده ترين روش ها، طراحي، ساخت و استفاده از جاذب امواج ماكروويو (Microwave Absorbent) مي باشد. اين مواد از لايه هاي متعددي ساخته شده اند. لايه اصلي در آنها پوششي با استفاده از تركيبات پر اتلاف مانند كربن و فرومغناطيس هاست كه موجب افت قدرت امواج مي شود. ساختارهاي پيچيده اين جاذب ها به گونه اي است كه با استفاده از مواد رساناي غير فلزي مانند كربن و برخي پليمرها و مواد مغناطيسي مانند تركيبات فريبت، از انعكاس امواج رادار به سمت آنتن گيرنده جلوگيري مي شود. امواج حاصل از آنتن فرستنده بعد از برخورد به سطح پوشش توسط مواد جاذب رادار دچار پديده هاي الكترومغناطيسي اتلافي از جمله تداخل امواج شده و جذب مي شود و به انرژي گرمايي تبديل مي شود. با تحليل انرژي الكترومغناطيسي به انرژي گرمايي، از انعكاس و بازتاب امواج ارسالي فرستنده رادار جلوگيري شده و به اين صورت وسيله اي كه زير پوشش قرار گرفته از ديد دستگاه هاي رادار در امان خواهد ماند. تعيين دقيق نوع مواد و فرمولاسيون محتوي پوشش مورد نظر از جمله مراحل مهم، زمان بر و مشكل اين محصول است. در ساخت اين پوشش از فرايندهاي پوشش دهي منسوج با استفاده از مواد پليمري ويژه استفاده شده است. در اين فرايند لايه اي از مواد مورد نظر حاوي كربن بلك توسط دستگاه كوتينگ بر روي منسوج پوشانده مي شود. سپس به منظور افزايش ثبات لايه روي منسوج آن را تحت عمليات تثبيت حرارتي قرار مي دهيم. تثبيت حرارتي منسوج در دماي بالاي 100 درجه سانتي گراد موجب پليمريزاسيون مواد و افزايش دوام لايه بر روي آن خواهد شد. استفاده از منسوجات در اين پوشش ها به منظور دستيابي به ويژگي جذب امواج الكترومغناطيس رادار، از جمله نوآوري هاي اين طرح است كه تاكنون مشابه داخلي آن مشاهده نشده است. بهره گيري از منسوجات موجب مي شود تا قدرت كاربرد پوشش افزايش يابد زيرا توانايي شكل گيري ، انعطاف، فرايند پذيري و حمل و نقل آساني دارد و در نواحي مختلف ادوات فلزي مي تواند بكار گرفته شود. هم چنين اين پوشش ، نيازي به ايجاد تغيير در ساختار اهداف نظامي مورد نظر و اصلاح مواد بكار رفته در بدنه آنها ندارد و استفاده از كربن به عنوان عنصري سبك، غير فلز و رسانا در ساختار آن موجب شده تا در مقايسه با روش هاي مشابهي كه در آنها از مواد فرومغناطيس استفاده مي شود. هزينه توليد بسيار كمتر شده و به محصول به مراتب سبكتري دست يابيم. هم چنين ويژگي كربن در محافظت در برابر اشعه ماوراي بنفش (UV Protection) امكان مي دهد تا پوشش مورد نظر، پايداري فوق العاده اي در برابر شرايط جوي و تابش شديد نور آفتاب داشته باشد.
در صنايع نظامي، ويژگي هاي الكترواپتيكي و الكترومغناطيسي پارچه هاي با ساختار خاص كه با مواد ويژه يا تكميل شده اند نقش مهمي در توليد منسوجات با قابليت اختفاي بالا در برابر امواج را دار ايفا مي كند. اين به معناي پنهان ماندن از ديد رادار و عدم امكان تعيين حركات اهداف از طرف دشمن با استفاده از رادار و ديگر حسگرهاي الكترواپتيكي است. اين منسوجات جزء مواد جاذب رادار Radar Absorbing Materials (RAM مي باشند. منسوجات جادب رادار با استفاده از اصول ساختارهاي جاذب امواج الكترومغناطيس كار يم كنند. ساختارهاي پيچيده اين جاذب ها به گونه اي است كه با استفاده از مواد رساناي غير فلزي مانند كربن و برخي پليمرها و مواد مغناطيسي مانند تركيبات فريت، از انعكاس امواج رادار به سمت آنتن گيرنده جلوگيري مي شود. امواج حاصل از آنتن فرستنده بعد از برخورد به سطح پوشش توسط مواد جاذب رادار دچار پديده هاي الكترومغناطيسي اتلافي از جمله تداخل امواج شده و جذب مي شود و به انرژي گرمايي تبديل مي شود. با تحليل انرژي الكترومغناطيسي به انرژي گرماييي، از انعكاس و بازتاب امواج ارسالي فرستنده رادار جلوگيري شده و به اين صورت وسيله اي كه زير پوشش قرار گرفته از ديد دستگاه هاي رادار در امان خواهد ماند. تعيين دقيق نوع مواد و فرمولاسيون محتوي پوشش مورد نظر از جمله مراحل مهم، زمان بر و مشكل اين محصولاست. در ساخت اين پوشش از فرايندهاي پوشش دهي منسوج با استفاده از مواد پليمري ويژه استفاده شده است. در اين فرايند لايه اي از مواد مورد نظر حاوي كربن بلك توسط دستگاه كوتينگ بر روي مسوج پوشانده مي شود. سپس به منظور افزايش ثبات لايه روي منسوج، آن را تحت عمليات تثبيت حرارتي قرار مي دهيم. تثبيت حرارتي منسوج در دماي بالاي 100 درجه سانتي گراد موجب پليمريزاسيون مواد و افزايش دوام لايه بر روي آن خواهد شد. استفاده از منسوجات در اين پوشش ها به منظور دستيابي به ويژگي جذب امواج الكترومغناطيس رادار ، از جمله نوآوري هاي اين طرح است كه تاكنون مشابه داخلي آن مشاهده نشده است. بهره گيري از منسوجات موجب مي شود تا قدرت كاربرد پوشش افزايش يابد، زيرا توانايي شكل گيري، انعطاف، فرايند پذيري و حمل و نقل آساني دارد و در نواحي مختلف ادوات فلزي مي تواند بكار گرفته شود. هم چنين اين پوشش، نيازي به ايجاد تغيير در ساختار اهداف نظامي مورد نظر و اصلاح مواد بكار رفته در بدنه آنها ندارد و استفاده از كربن به عنوان عنصري سبك، غير فلز و رسانا در ساختار آن موجب شده تا در مقايسه با روش هاي مشابهي كه در آنها از مواد فرومغناطيس استفاده مي شود، هزينه توليد بسيار كمتر شده و به محصول به مراتب سبكتري دست يابيم. هم چنين ويژگي كربن در محافظت در برابر اشعه ماوراي بنفش UV Protection امكان مي دهد تا پوشش مورد نظر، پايداري فوق العاده اي در برابر شرايط جوي و تابش شديد نور آفتاب داشته باشد.
موارد یافت شده: 4