لیست اختراعات با مالکیت
فاطمه شاه مرادي قهه
4 عدد
در نوآوري حاضر كه براي اولين بار در ايران انجام شده است اثر ضد ميكروبي با استفاده از چاي سبز و روناس به همراه دندانه آلومينيوم بر روي كالاي پشمي ايجاد شد. در واقع از اين دو رنگزا براي رنگرزي و تكميل ضد ميكروب استفاده گرديد. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر چاي سبز و روناس به مدت 1 ساعت با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشانده شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محصول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. تكنيك رنگرزي روش پيش دندانه دار كردن بوده و براي بررسي اثر ضد ميكروب از روش AATCC Test Method 100-1993 استفاده شد. انواع باكتريهايي كه در اين نورآوري مورد بررسي قرار گرفته است اشرشياكلي، استافيلوكوكوس اورئوس ، سودوموناس مي باشد. نتايج نشان داد كه اين دو رنگزا قادر به از بين بردن بيش از 97% باكتري بوده و در عين حال شيدهاي رنگي مطلوب با ثبات خيلي خوب در مقابل شستشو و نور را براي ما ايجاد كرده اند. انجام اين كار به لحاظ صنعتي مشكل اجرايي نداشته و قابل اجرا در اكثر كارخانجات صنعت نساجي مي باشد و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس به لحاظ صنعتي نمي باشد.
امروزه علاقه به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي در بين جوامع مختلف رو به گسترش مي باشد. از جمله دلايل گرايش به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي، دوستدار محيط زيست بودن، سلامتي ذاتي اين رنگها و به همان اندازه خاصيت سميت و آلرژيك پايين در آنها مي باشد. در نوآوري حاضر ما از پوست انار، پوست گردو و حنا به منظور ضد ميكروب كردن كالاي پشمي استفاده نموده و در حقيقت عمليات رنگرزي و ضد ميكروب نمودن همزمان كالاي پشمي را با استفاده از اين سه رنگزاي گياهي انجام داديم. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر پوست گردو، پوست انار و حنا با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشانده شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محلول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. براي رنگرزي از روش دندانه دار كردن با نمكهاي فلزي استفاده نموده. در تحقيق حاضر ما از نمكهاي سولفات مس و سولفات آلومينيوم به عنوان دندانه استفاده كرديم. براي بررسي اثر ضد ميكروب نيز از روش AATCC 100-1993 استفاده شد. انواع باكتريهايي كه در اين نوآوري مورد بررسي قرار گرفته است اشرشياكلي ، استافيلوكوكوس اورئوس، پسودوموناس مي باشد. اين نوآوري براي اولين بار در ايران انجام شده و به لحاظ صنعتي مشكل اجرائي نداشته و تمامي مراحل قابل اجرا در اكثر كارخانجات صنعت نساجي بوده و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس به لحاظ صنعتي نمي باشد.
تعداد زيادي از گياهان علاوه بر اينكه مي توانند به عنوان رنگ به كار روند، خواص داروئي نيز داشته و تعدادي از آنها خاصيت ضد ميكروب قابل توجهي را نشان داده اند و چون خاصيت سميت نداشته و دوستدار محيط زيست هستند توجه زيادي را به خود جلب كرده اند. چنين مواردي ما بر آن داشت كه سعي بر استفاده از گياهان طبيعي به منظور ضد ميكروب كالاي پشمي نموده و در واقع عمليات رنگرزي و ضد ميكروب نمودن همزمان كالاي پشمي را با استفاده از دو رنگزاي گلبرگ زعفران و زرد چوبه انجام دهيم. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر گلبرگ زعفران و زرد چوبه با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشاندهخ شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محلول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. در رنگرزي از روش Bottom chrome استفاده شد. در راستاي عمليات دندانه دار كردن از نمك سولفات آلومينيوم استفاده گرديد. براي بررسي اثر ضد ميكروب نيز از روش AATCC Test Method 100-1993 استفاده نموديم. اثر ضد ميكروب منسوجات رنگرزي شده با باكتري هاي استافيلوكوكوس اورئوس، سودوموناس آئروژينوزا، اشرشياكلي انجام شد. اين نورآوري براي اولين بار در ايران انجام شده است. در اين نوآوري كالاي حاصله پايداري و دوام بالايي در برابر شستشو داشته و صرفه جويي زيادي در هزينه ، زمان و مواد مصرفي ايجاد مي كند. روش كاربرد آن هم راحت بوده و الودگي محيط زيست بوجود نمي آيد. از لحاظ صنعتي مشكل اجرايي نداشته و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس نمي باشد.
موارد یافت شده: 4