لیست اختراعات با مالکیت جواد مختاري
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1397/08/19
تاریخ ثبت: 1400/02/12
خلاصه اختراع:

خنك كردن ابزار توسط تركيب ماده روانكار كه اصطلاحا Z1 ناميده مي‌شود و آب - كه اصطلاحا به تركيب اين دو آب صابون گفته ميشود - جزء جدا نشدني ماشينكاري تراش و فرز به كمك دستگاههاي CNC مي باشد. در حال حاضر نسبت تركيب آب صابون و اضافه كردن آن به تانكر دستگاه CNC توسط اپراتور انجام مي‌شود. جداي از تركيب مناسب ماده Z1 و آب به صورت دستي، در بسياري موارد خصوصا هنگامي كه زمان ماشينكاري طولاني بوده و دستگاه در حال ماشينكاري باشد، مقدارآب صابون به اتمام رسيده و در صورت بي‌توجهي اپراتور خصوصا هنگام شب، ابزاري كه عمليات ماشينكاري را انجام مي‌دهد در صورت فقدان آب صابون، دچار تنش حرارتي بسيار زياد و فرسايش آن و نهايتا شكست ابزار در حين كار مي‌شود. اين اتفاق باعث تلف شدن زمان ماشينكاري و ابزار مي‌شود. دستگاهي كه در اين اختراع ارائه شده است با اندازه گيري سطح مايع خنك كننده در مخزن دستگاه، در صورت نياز، مقدار آب و مايع ديگر مانند Z1 را با نسبت تعيين شده توسط اپراتور وارد كرده و در يك مخزن تركيب مي‌كند. اين مخلوط به مخزن اصلي وارد مي شود. چنانچه سطح مايع كمتر از حد مجاز باشد، دستگاه هشداري به كاربر اعلام مي كند. همچنين سطح روغن دستگاه نيز با اين سيستم قابل اندازه گيري بوده و در صورت كمتر شدن از حد مشخصي، دستگاه به كاربر هشدار صوتي يا پيامك ارسال مي كند. تا كنون نمونه مشابهي در داخل و خارج براي اين دستگاه ارائه نشده است.

تاریخ ثبت: 1388/10/29
خلاصه اختراع:

امروزه علاقه به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي در بين جوامع مختلف رو به گسترش مي باشد. از جمله دلايل گرايش به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي، دوستدار محيط زيست بودن، سلامتي ذاتي اين رنگها و به همان اندازه خاصيت سميت و آلرژيك پايين در آنها مي باشد. در نوآوري حاضر ما از پوست انار، پوست گردو و حنا به منظور ضد ميكروب كردن كالاي پشمي استفاده نموده و در حقيقت عمليات رنگرزي و ضد ميكروب نمودن همزمان كالاي پشمي را با استفاده از اين سه رنگزاي گياهي انجام داديم. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر پوست گردو، پوست انار و حنا با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشانده شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محلول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. براي رنگرزي از روش دندانه دار كردن با نمكهاي فلزي استفاده نموده. در تحقيق حاضر ما از نمكهاي سولفات مس و سولفات آلومينيوم به عنوان دندانه استفاده كرديم. براي بررسي اثر ضد ميكروب نيز از روش AATCC 100-1993 استفاده شد. انواع باكتريهايي كه در اين نوآوري مورد بررسي قرار گرفته است اشرشياكلي ، استافيلوكوكوس اورئوس، پسودوموناس مي باشد. اين نوآوري براي اولين بار در ايران انجام شده و به لحاظ صنعتي مشكل اجرائي نداشته و تمامي مراحل قابل اجرا در اكثر كارخانجات صنعت نساجي بوده و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس به لحاظ صنعتي نمي باشد.

تاریخ ثبت: 1387/06/03
مخترع/مخترعان: محمدرضا نعيمي جمال
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع : در اين پروژه ما با استفاده از آسياب گلوله اي آزمايشگاه ي با يك محفظه 10 ميلي ليتري و دو گلوله از جنس استيل و بدون استفاده از هيچ نوع كاتاليزور و ماده افزدوني ، در محيط بدون حلال گروه هاي كربونيل مختلف را به طور كمي به الكل هاي مربوطه تبديل كرديم . در اين روش از تركيبات كربونيل مختلف از جمله آلدهيد ها و كتون هاي آروماتيك ، آليفاتيك ، هتروسيكل آروماتيك و.... استفاده شد كه در اكثر موارد در مدت زمان بسيار پايين و در دماي محيط الكل هاي مربوطه سنتز شدند .

تاریخ اظهارنامه: 1389/12/22
تاریخ ثبت: 1390/06/22
خلاصه اختراع:

همه ذرات جامد از اتم ها و مولكول ها تشكيل شده اند. هنگامي كه ذرات ريز مي شوند، تحت تاثير اتم و يا مولكول هاي خود قرارگرفته و خواص متفاوتي را نسبت به همان ماده به صورت بالك از خود بروز مي دهند. اين پديده به تغيير حالت پيوندهاي اتم با مولكول هاي سازنده ذره نسبت داده مي شود. مطابق شكل (1-1) اگر يك مكعب به طول ضلع 1cm به مكعبات به طور ضلع 1Mm تقسيم شود، تعداد مكعبات به 10 به توان 12 و اگر مكعبات به طول ضلع 10nm تقسيم شود به 10 به توان 18 خواهد رسيد كه در اين وضعيت اتم ها و مولكول هايي كه در سطح قرار دارند نقش بزرگي را بازي مي كنند، چون اينها به خاطر آزادي كه دارند از مولكول ها يا اتم هاي درون جامد فعالتر هستند اين موضوع موجب مي شود كه ذره راحت تر با مواد در تماس، پيوند داده و تغييرات متنوعي در خواص ذره به وجود آيد. قطر كوچكترين اتم هيدروژن 0.074nm و قطر اتم نسبتا بزرگي مثل سرب 0.35nm است. با توجه به اين اندازه ها ذره اي به قطر 2nm فقط از چند هزار اتم تشكيل شده است. هنگامي كه اتم از مولكول هاي بزرگ ساخته شده باشد اين تعداد كمتر مي شود. جدول (1-1) رابطه بين اندازه ذره و نسبت اتم هاي واقع در سطح را با فرض فاصله بين اتمي 0.2nm نشان مي دهد. خلاصه اختراع حاضر مربوط به طرح توليد و بهينه سازي شرايط توليد نانو ذرات مغناطيس Fe3o4 با استفاده از سورفكتانت مي باشد كه همانطور كه در مباحث قبلي توضيح داده شد از پارامترهاي اصلي در تعيين خواص فيزيكي مربوط به پيگمنت هاي مغناطيسي اندازه و شكل ذرات مي باشد. كه در تهيه اين نانو ذرات با استفاده و آزمايش سطح فعال هاي مختلف توانستيم اندازه ذرات را به 15 نانو متر كاهش دهيم. كه اين موضوع با تصوير برداري SEM,TEM,XRD مورد تاييد قرار گرفت. واكنش شيميايي عمومي براي تشكيل ذرات مگنتيت به روش هم رسوبي، با استفاده از نمك هاي دو و سه ظرفيتي آهن به صورت رابطه زير است:

موارد یافت شده: 4