لیست اختراعات با مالکیت فرامرز دولتي ارده
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ ثبت: 1391/07/29
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، از جاذب نانو پرليت مغناطيسي توليد شده آماده‌سازي شده ، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيه‌سازي شده، استفاده گرديد. براي بررسي فرآيند جذب و رنگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفتومتر مدل CECIL 2021، براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونه‌ها از دستگاه سانتريفوژ مدل Hettich EBA20 و براي اندازه‌گيري pH محلول از دستگاه pH متر مدلMetrohm 713 مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه نانو پرليت مغناطيسيي به‌طور مؤثر به‌عنوان يك جاذب عمل نموده است، به طوري كه بيش از 77 % از رنگزا پس از گذشت دو ساعت از فرآيند جذب سطحي از فاز آبي در pH برابر 6 بازاي غلظت برابر ppm 20حذف گرديد.

تاریخ ثبت: 1392/07/27
خلاصه اختراع:

امروزه تصفيه پسابهاي توليد شده از صنايع مربوط به صنايع فرآوري مواد معدني و پساب هاي حاصل از تجمع باطله هاي مواد معدني به دليل سميت و آلوده نمودن محيط زيست در منطقه اهميت بسيار زيادي دارد، بنابراين گسترش روشهاي موثر و اقتصادي براي برطرف كردن اين آلاينده ها ضروري است. حذف فلزات از يكديگر و پسابهاي صنعتي به يك مشكل جهاني تبديل گرديده‌است و در شرايطي كه آلودگي رنگي نيز وجود داشته باشد، بدليل ظاهر نامطلوب و همچنن كاهش توانايي نفوذ نور به لايه‌هاي پاييني آب، اين معضل دو چندان مي‌گردد. پسابهاي صنعتي بطور معمول حاوي انواع آلاينده‌هاي سمي و خطرناك هستند كه بايد پيش از ورود به طبيعت با استفاده از روشهاي متنوع تصفيه، رفع آلودگي گردند و با كيفيت و ظاهري مناسب در طبيعت تخليه شوند و در صورت امكان مواد موجود در اين پساب ها را تفكيك و به چرخه توليد برگرداند. يكي از اين روشها فر‌آيند جذب سطحي است. در اين روش با استفاده از يك ماده با سطح تماس بالا نسبت به وزن آن، تلاش مي‌گردد كه فرآوري فلزات از يكديگر و از پساب هاي صنعتي و مواد آلاينده محلول موجود در پساب جذب و جدايش به سهولت انجام گردد.

تاریخ ثبت: 1390/04/20
خلاصه اختراع:

در اين اختراع ، جاذب معدني پرليت طي فرآيند سايش خشك و در سيستم آسياب ماهواره اي مدل EQ-PCI-12 در حد نانو خرد گرديده است. سپس قطعات درشت از ريز موجود در مخلوط بوسيله سانتريفوژ عدل Hettich EB20 جداسازي شده و بخش حاوي نانوذرات با استفاده از خشك كن پاششي خشك مي گردد و پودر نانوي حاصل جهت فرايند جذب سطح در جاي خشك نگهداري مي شود. از جاذب نانو پرليت توليد شده، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيه سازي شده استفاده گرديد براي بررسي فرآيند جذب ور نگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفوتومتر مدل CECH2021 براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونه ها از دستگاه سانتريفوژ و براي اندازه گيري PH محلول از دستگاه Phمتر مدل Metrohm مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه نانو پرليت به طور موثر به عنوان يك جاذب عمل نموده است به طوري كه بيش از 64/93% از رنگزا از محلول 12 ppm پس از گذشت دو ساعت از فرآيند جذب سطحي از فاز آبي در PH برابر 6 حذف گرديد. ميزان نانو جاذب در اين فرآيند در محدوده 05/0 به ازاي هر ml 25 از پساب شبيه سازي تعيين شد.

تاریخ ثبت: 1387/03/29
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از فلوتاسيون ستوني براي فرآوري زغال ريزدانه در مرحله فلوناسيون استفاده شده است ذكر اين نكته ضروري است كه ميزان خاكسترمحصول (كنسانتره) فلوتاسيون مكانيكي 16/35 درصد بوده است كه اين ميزان خاكستر محصول در صنعت زغالشويي مقدار قابل قبولي به شمار نمي رود در آزمايشهاي انجام شده براي شناخت عوامل توسط فلوتاسيون در شرايط نسبتا مطلوب در بازيابي حدود 82 درصد ميزان خاكستر محصول (كنسانتره) حدود 11 درصد بوده است ككه مقدار نسبتا قابل قبولي مي باشد كه نتايج با ستوني با قر 6 اينچ و ارتفاع 20 فوت تحت شرايط آزمايشگاهي زير به دست آمده است: - نرخ آب شستشو 1.32Lit/min - نرخ هوادهي 1.74cm/s - ميزان مصرف كف ساز 0.57ml/kg(MIBC - ميزان مصرف گازوئيل 3Ml/kg - درصد جامد زغال 5٪

تاریخ ثبت: 1386/10/09
خلاصه اختراع:

براساس توزيع احتمال عناصر ناخالص بيش از 200000 نمونه تك كاني (پيريت، اسفالريت، گالن) از يكصد معدن بزرگ طلاي هيدروترمال، بانك اطلاعات الكتروني حاوي 17 تيپ متفاوت كاني شناسي و ژئوشيميايي (MGT) تهيه شده است. براي تفكيك و تشخيص نوع MGT انديسها، معادن، زونها، نواحي از روش بيزين در ياضي استفاده شده است. به منظور درك بهتر پيچيدگي ها و تفسير و تحليل داده هاي مدل شده، نرم افزاري بنام MGT براساس سه پارامتر فوق پياده سازي و طراحي گرديد. اين نرم افزار از يك طرف به سيستم تجزيه قابل حمل و نقل X-Ray و از طرفي ديگر به نرم افزارهاي زير مجموعه ArcGIS از قبيل ArcPad متصل مي گردد. لذا براي اولين بار در ايران تكنولوژي سيستم اتوماسيون مراحل اكتشاف، فرآوري، استخراج، پايش زيست محيطي و نمونه برداري بهينه براي هر يك از اين مراحل در معادن طلادار فراهم شده است. از جمله مهمترين برتري اين تكنولوژي كاهش زمان طولاني و پرهزينه اكتشافات ذخاير طلادار و انتخاب روش بهينه براي نمونه برداري توسط افراد مبتدي خواهد بود. بعبارتي بهتر با بومي سازي اين دانش فني ريسك سرمايه گذاري براي جذب بخش خصوصي در اين معادن بشدت كاهش خواهد يافت. در بسياري موارد زونهاي كاني سازي از جمله معادن طلادار بدليل همراهي با جيوه، آرسنيك، گوگرد، سرب و روي و بسياري فلزات سمي ديگر آلودگي هاي فراواني در مرحله استخراج و فرآوري دارند كه شناخت اين زونها قبل از استخراج توسط اين اختراع مي تواند شرايط مناسب براي پايش و سپس بهره برداري را فراهم نمايد.

تاریخ ثبت: 1386/01/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، از جاذب معدني دياتوميت موجود در كشور، كه تقريبا حدود 500 برابر ارزانتر از كربن فعال تجاري (CAC) بوده و در مقياس وسيع در دسترس مي باشد، جهت رنگبري رنگزاهاي اسيدي آبي 25، مستقيم قرمز 80 و 81 استفاده شده است. درصد حذف رنگزاهاي مستقيم قرمز 80، 81 و رنگزاي اسيدي آبي 25 در محلول آبي توسط دياتوميت خام موجود در كشور (در دماي 25C دور همزدن rpm و 200 غلظت 50mg/L دور سانتريفوژ 4000rpm و زمان PH=2,300min به ترتيب 90/19% و 93/08% و 72/81% و درصد حذف رنگزاهاي مستقيم قرمز 80 و 81 و اسيدي آبي 25 روي دياتوميت كلسينه به ترتيب 14% و 27/8% و 54/5% بدست امده است.

تاریخ ثبت: 1387/05/13
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، از باطله گل قرمز توليدي در كارخانه توليد آلومينا جاجرم به عنوان جاذب استفاده شده است. ذكر اين نكته ضروري است كه استفاده از گل قرمز به عنوان جاذب، كمكي بزرگ به محيط زيست از نظر كنترل آلودگي هوا، خاك و منابع آب مي باشد. اين ماده كه در مقياس وسيع در دسترس است. جهت رنگبري رنگزاي اسيدي آبي 92 استفاده شده است. درصد حذف رنگزاي اسيدي آبي 92 در محلول آبي توسط گل قرمز فعال شده 94٪ تحت شرايط آزمايشگاهي زير بدست آمده است.

موارد یافت شده: 8