لیست اختراعات با مالکیت فرامرز لالويي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1389/05/16
مخترع/مخترعان: هرمز سيفي
خلاصه اختراع:

‏بيماري هاي باكتريايي يكي از مهمترين عوامل در بين بيماريهاي ماهيان هستند يكي از مهمترين انها ‏سندرم استرپتوكوكوزيس است. استرپتوكوكوزيس در حال حاضر به دليل خسارات قابل توجه اقتصادي ‏(ساليانه حدود دويست ميليون دلار) يكي از فاكتورهاي اصلي محدود كننده در صنعت ابزي پروري محسوب مي شود . ‏اين بيماري در گونه هاي ماهيان آ‏ب شيرين، دريايي، وحشي و پرورشي از كشورهاي مختلف ‏گزارش شده امت. تاكنون باكتري هايي مانند iniae ‏.كه aglatiae ‏.كه L. piscium .S. faecalis .s. dysgalactia ‏و ... بعنوان عامل استرپتوكوكوزيس در ابزيان ‏گزارش نشده است. اما گونهs.faecicum بعنوان باكتري بيماريزا در ابزيان از هيچ كشوري تاكنون ‏گزارش نشده است در طي بررصي سندرم استرپتوكوكوزبس در ماهيان قزل الا در 75‏مزرعه از ٨ ‏استان ‏كشور و اخذ ۵٢٠ ‏نمونه از كليه قدامي ماهيان قزل الاي بيمار و يا تازه تلف شده همراه با چند باكتري ديگر ‏عامل استرپتوكوكوزيس، faecium ‏'s. شناسايي و جدا شد. اين شناسايي پس از ازمايشات ميكروبي و ‏بيوشيميايي،با طراحي پرايمرماي اختصاصي اين گونه و با روش مولكولي نيز انجام و تائيد شد.

تاریخ ثبت: 1389/05/16
خلاصه اختراع:

‏‏بيماري هاي باكتريايي يكي از مهمترين عوامل در بين بيماريهاي ماهيان هستند يكي از مهمترين انها ‏سندرم استرپتوكوكوزيس است. استرپتوكوكوزيس در حال حاضر به دليل خسارات قابل توجه اقتصادي ‏(ساليانه حدود دو ميليون دلار) يكي از فاكتورهاي اصلي محدود كننده در صنعت آبزي پروري محسوب مي شود. ‏اين بيماري در گونه هاي مختلف ماهيان آب شيرين، دريايي، وحشي و پرورشي از كشووهاي مختلف ‏گزارش شده است. تاكنون باكتري هايي مانندS. aglatiae S.iniae L.piscium S. faecalis S. dysgalatia و ... بعنوان عامل استرپتوكوكوزيس در آبزيان گزارش شده است. اما گونه S.uberis بعنوان باكتري بيماريزا در آبزيان از هيچ كشوري تاكنون گزارش نشده است در طي بررسي سندرم استرپتوكوكوزيس در ماهيان قزل آلا در 75 مزرعه از 8 استان كشور و اخذ 520 نمونه از كليه قدامي ماهيان قزل آلاي بيمار و ياتازه تلف شده همراه با چند باكتري ديگري عامل استرپتوكوكوزيس ، S.uberis شناسايي و جدا شد. اين شناسايي پس از آزمايشات ميكروبي و بيوشيميايي با طراحي پرايمرهاي اختصاصي اين گونه و با روش مولكولي نيز انجام و تائيد شد.

تاریخ ثبت: 1389/05/16
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه جمعيت هاي مختلف آبزيان داراي رفتارهاي متفاوتي مي باشند لذا شناسائي ساختار ژنتيك و جمعيت ها براي اعمال مديريت اصولي و پايدار در اكوسيستم هاي آبي از اهميت خاصي برخوردار مي باشد. براي شناسائي شانه دار درياي خزر ابتدا نمونه برداري از نقاط مختلف درياي خزر انجام شد. سپس dna نمونه ها با روش فنل - كلروفرم استخراج گرديد. براي انجام واكنش PCR از 19 پرايمر RAPD استفاده شد. پرايمرها پس از طراحي ساخته شد و برنامه PCR پس از بارها آزمايش براي هر يك از پرايمرها تنظيم گرديد. پس از واكنش PCR كميت و كيفيت محصول PCR با استفاده از دستگاه بيوفتومتر و الكتروفورز ژل اگارز بررسي شد. پس از اندازه گيري باندهاي ايجاد شده بوسيله نرم افزار تخصصي ، بر حسب وجود يا عدم وجود باندها بر روي ژل اگارز نسبت به شناسائي شانه دار اقدام گرديد.

موارد یافت شده: 3