لیست اختراعات با مالکیت
محمد عرفان
9 عدد
از آنجا كه اندازه گيري دقيق ويسيكوزيته در بسياري از صنايع ضروري است و روشهاي موجود امكان اندازه گيري ويسكوزيته را با دقت كم و هزينه بالا امكان پذير مي سازند، بر آن شديم تا روشي نوين براي اندازه گيري ويسكوزيته با دقت بالاتر و هزينه كمتر ابداع نماييم. در اين روش ويسكوزيته با استفاده از اندازه گيري گشتاور استوانه دوار كه ناشي از تنش برشي و سرعت برش مي باشد به دست مي آيد. در اين طرح با استفاده ازارتباط تغييرات آمپر به پارامترهاي ذكر شده و تبديل آن به ويسكوزيته مي توانيم، تغييرات ويسكوزيته را با دقتي بالا بر حسب دما به دست آوريم. از جمله قابليت هاي ديگر اين دستگاه اندازه گيري خاصيت ژلاتيني سيالات مي باشد. روش ارايه شده نوآوري منحصر به فردي در اندازه گيري اين پارامتر ها فراهم آورده است و نسبت به روش هاي موجود دقت بالاتر، امكان كاليبراسيون سريع تر، پايدار بودن كاليبراسيون و همچنين امكان ساخت نمونه هايي براي اندازه گيري ويسكوزيته ي سيال در مقادير كم و با نتايج با صحت بالا را امكان پذير مي سازد
تشكيل يخ بر روي سطوح مختلف خسارات زيادي به بار ميآورد. در دههي اخير با پيشرفت نانو تكنولوژي، سطوح يخ گريز توجه مهندسان حوزه مهندسي سطح را به خود جلب كرده است. محل نصب سطح يخگريز عمدتا در بال هواپيماها، دكلهاي مخابراتي و خطوط انتقال برق، و ساير تجهيزاتي كه در معرض هواي سرد قرار دارند، است. نقطه مشترك تمامي اين موارد، تغييرات دمايي و جوي در رطوبت هاي مختلف است. همچنين تشكيل رسوب و آلودگي سطوح مختلف در تجهيزات و دستگاهها در صنعت خسارات زيادي را به بار ميآورد. با استفاده از سطوح فوق آبگريز كه خاصيت خود تميزشوندگي دارند، ميتوان عمر تجهيزات و ماشين آلات صنعتي را افزايش داد. اين دستگاه با قابليّت ايجاد شرايط دمايي از 30- تا 90+ درجه سانتيگراد در دو شرايط كاري دما ثابت و سيكل دمايي در رطوبتهاي مختلف، امكان ارزيابي سطوح يخگريز و فوق آبگريز را فراهم مينمايد. كابرد اصلي اين دستگاه در حوضه مهندسي مكانيك و مهندسي سطح است. از كاربردهاي دستگاه در ساير حوزه ها مي توان به امكان انجام آزمايشهاي زيست جهت كشت در شرايط محيطي كنترل شده و كنترل فرآيندهاي شيميايي در حوزه شيمي، اشاره كرد.
لوله هاي خونگيري گرانوله داراي كاربرد وسيعي در آزمايشگاه هاي تشخيصي و طبي هستند. اين لوله ها با استفاده از گرانول هاي موجود در خود كه داراي چگالي حد واسط دو جز سرم و سلول هاي خوني هستند، باعث ايجاد يك لايه جداكننده بين اين دو جز پس از عمل سانتريفيوژ مي شود و از اين طريق باعث جلوگيري از عوارض نامطلوب تماس اين دو همچون كاهش قند خون و يا افزايش لاكتات سرم در مدت زمان جدا سازي سرم به وسيله سانتريفيوز تا زمان انجام آزمايش مي شود. همچنين اين لايه جدا كننده سبب جلوگيري از تركيب شدن مجدد سلول هاي خوني با سرم جدا شده به علت تكان هاي ناخواسته مي شود. ماده فعال كننده لخته نيز باعث لخته شدن سريع خون و آماده شدن آن جهت عمل سانتريفيوژ بدون نياز به انكوباسيون خون كامل در دماي 37 درجه سانتيگراد و مدت زمان طولاني مي شود.
عنوان اين اختراع شامل سنتز كامپوزيت MoSi2 – SiC بوسيله آلياژسازي مكانيكي وعمليات حرارتي مي باشد و طبق طبقه بندي بين المللي اختراعات، زمينه فني در بخش ج، زير بخش متالوژي قرار مي گيرد. اصولا در كاربردهاي گوناگون صنعتي و نظامي نياز روزافزون و اساسي به موادي وجود دارد تا جهت بهبود بازدهي انرژي، مقاومت خوبي به دماهاي بالا داشته باشد. قطعات و موادي كه نياز به كار در دماي بالا دارند، بايد علاوه بر حفظ بسياري از خواص استحكامي و فيزيكي لازم، مقاومت به اكسايش عالي، مقاومت به خزش و هدايت كالكتريكي مطلوب نيز داشته باشند، به منظور ايجاد تعادل بين تمام اين خواص بهينه، بخش قابل توجهي از تحقيقات بر روي توسعه مواد جديد متمركز شده است؛ بويژه تركيبات كامپوزيتي، نقطه عطف اهداف تحقيقاتي محسوب گرديده است. تركيب MoSi2 به دليل دارا بودن خواص منحصر به فردي نظير نقطه ذوب ومقاومت به اكسيداسيون عالي در دماي بالا، مقاومت سايشي عالي، قابليت ماشين كاري وهزينه توليد نسبتا پايين، هدايت الكتريكي وحرارتي بالا، چگالي نسبتا پايين و ضريب انبساط حرارتي نسبتا پايين مورد توجه است. اما در دماهاي پايين استحكام و تافنس شكست و در دماهاي بالا مقاومت آن به خزش پايين مي باشد. با استفاده از يك ماده ثانويه مثل SiC وتركيب آن با MoSi2 در قالب يك كامپوزيت مي توان اين محدوديت ها را كاهش داد. كامپوزيت MoSi2 – SiC داراي پتانسيل بالايي براي كاربردهاي سازه اي در گستره دمايي 1600-1200 درجه سانتيگراد است در محيط هاي اكسيدي. افزودن SiC به MoSi2 باعث افزايش و بهبود خواص مكانيكي مثل سختي، استحكام خمشي،مدول الاستيك، داكتيليتي، مقاومت سايشي و خزشي، تافنس شكست و مقاومت به اكسيداسيون در دماي بالاي MoSi2 گرديده است. كامپوزيت MoSi2 – SiC بدليل دارا بودن اين خواص توانسته بسياري از نيازهاي كار در دماهاي بالا را برطرف سازد و كاربردهاي متنوعي در صنايع مختلف، از جمله المان هاي حرارتي كوره هاي دما بالا، پره بيروني درپوش هواي موتور توربين گاز فضاپيما، اجزاي داغ موتورهاي ديزلي، مشعل هاي گازي صنعتي، غلاف هاي محافظ در سنسورهاي دماي بالا (ترموكوپلها) ، لانس هاي فلزات مذاب و فرآوري شيشه ايجاد مي كند. بر اساس محاسبات ترموديناميكي اساس تشكيل MoSi2 – SiC واكنش بين پودرهاي موليبدن و سيليسوم طبق واكنش زير است: Mo + 2Si => MoSi2 + SiC
عنوان اين اختراع شامل ´´توليد پودر دي سيليسايد موليبدن´ مي باشد. طبق طبقه بندي بين المللي اختراعات، زمينه فني در بخش ج، زير بخش متالورژي قرارمي گيرد. كار در دماي بالا در بسياري از بخش هاي اصلي صنعت از قبيل توليد و فرآوري مواد، مهندسي شيمي، توليد انرژي الكتريكي، حمل و نقل و هوا فضا اهميتي ويژه دارد. بنابراين بخش قابل توجهي از تحقيقات بر روي توسعه مواد جديد دما بالا متمركز شده است و تركيبات مختلفي به منظور رفع نيازهاي دما بالا پيشنهاد كرديدند، اما هر يك داراي ضعف هاي مختلفي مثل دانسيته بالا، عدم تحمل دمايي و مقاومت به اكسيداسيون مناسب تا . دماهاي بالا، نياز به پوشش دهي و سرد شدن در حين عمليات و مقرون به صرفه نبودن توليد هستند. تركيب بين فلزي M0Si2 به دليل دارا بودن خواص منحصر به فردي نظير نقطه ذوب بالا، مقاومت به كسيداسيون و خوردگي عالي در دماي ` بالا، پايداري در شرايط مختلف خورنده، مقاومت سايشي خوب بدليل سختي و مدول الاستيك بالا، قابليت ماشينكاري، هزينه نسبتا پايين، هدايت الكتريكي و حرارتي بالا، چكالي نسبتا پايين و ضريب انبساط حرارتي نسبتا بايين مورد توجه قرار گرفته است. دي سيليسايد موليبدن بدليل دارا بودن اين خواص توانسته بياري از نيازهاي كار در دماهاي بالا را برطرف سازد و كاربردهاي متنوعي در صنايع مختلف، از جمله المان هاي حرارتي كوره هاي دما بالا، پره بيروني درپوش هواي موتور توربين كاز فضاپيما، اجزاي داغ موتورهاي ديزلي، مشعل هاي گازي صنعتي، غلاف هاي محافظ در سنسورهاي دماي بالا(ترموكوپلها)، لانس هاي فلزات مذاب و فراوري شيشه ايجاد كند. بر اساس محاسبات ترموديناميكي اساس تشكيل دي سيليسايد موليبدن، واكنش بين پودرهاي موليبدن و سيليسيم طبق واكنش زير است: ؟؟ با فرض سيستم آدياباتيك حداقل دماي لازم براي انجام اين واكنش طبق روابط ترموديناميكي 1681C مي باشد، كه به دليل فعال سازي و ريزترشدن پودرهاي اوليه در اثر فرايند آلياژسازي مكانيكي، دماي انجام واكنش بالا كاهش يافته و در نتيجه امكان تشكيل تركيب دي سيليسايد موليبدن در دماهاي پايين تر (حدود 1000C ) تسهيل مي گردد.
شكرخام يكي از فرآورده هاي اصلي و مهم كارخانجات توليد شكر از نيشكر است. اهميت شكر خام نيشكري (شكرخام) تا جايي است كه آن را به عنوان يكي از عمده ترين مواد اوليه توليد قند و شكر در جهان مي شناسند. از آنجايي كه فصل برداشت چغندر قند از مزارع(به مدت 4 تا 6 ماه از اواخر شهريورماه) كوتاه است، لذا در ساير فصل ها، كارخانه هاي توليد شكر از چغندر قند مايل هستند كه نسبت به تصفيه شكر خام توليدي ساير كارخانه هايي كه از ماده اوليه نيشكر استفاده مي كنند، اقدام كنند. يكي از نكات مهم در تشخيص كيفيت شكر خام و شكرسفيد ، مشخص نمودن نحوه توزيع اندازه ذرات كريستال هاي آنها است. رايج ترين روش به اين منظور بكارگيري الك هاي مختلف در ابعاد و مش بندي هاي متفاوت است كه به نوبه خود داري مزايا و معايبي است. از مزاياي اين روش رايج، به كارگيري سهل و عدم نياز به تجهيزات فني خاص و تخصص را مي توان نام برد. از معايب اين روش هم مي توان به زمان بر بودن و همچنين عدم امكان تعيين ساير خصوصيات ظاهري كريستال ها اشاره نمود. پردازش تصوير ديجيتال شاخهاي از دانش رايانه است كه با پردازش تصاوير ديجيتالي توليد شده بوسيله دوربين ديجيتال و يا پويشگر، سر و كار دارد. اتوماسيون، كنترل دقيق، سهولت و سرعت در انجام كار و تكرار پذير بودن مزايايي هستند كه همواره سبب شده اند كه كنترل فرآيند هاي صنعتي و علمي به سمت استفاده از بينايي ماشين و پردازش تصاوير گرايش پيدا كند. صنعت غذا نيز از اين امر سود برده و در سال هاي اخير جزو 10 صنعتي است كه بالاترين استفاده را از روش هاي پردازش تصوير برده است. از سوي ديگر، پويشگر همواره به عنوان يك وسيله ارزان قيمت براي توليد تصاوير ديجيتال مورد توجه بوده است. عدم وجود پرسپكتيو در تصوير خروجي و دقت نسبتا بالاي اين وسيله باعث شده كه به عنوان يك ابزار سنجش مورد استفاده قرار گيرد. در اين اختراع با كمك پويشگر، سامانه اي طراحي شده كه مي تواند به عنوان سنجشگر خصوصيات ظاهري كريستال هاي شكرخام و همچنين شكرسفيد در كارخانه ها و مراكز تحقيقاتي مورد استفاده قرار گيرد.
پوست انسان در تماس با انواع مواد شيميايي است. با توجه به كاربرد وسيع، بي رويه و نادرست سموم شيميايي مختلف در كارخانجات، صنايع كشاورزي و منازل و از همه بدتر استفاده از گازهاي جنگي كه جان تعداد بيشماري از مردم عادي و پرسنل نظامي را تهديد ميكند، پيدا كردن راهي براي پيشگيري از اين مسموميتها ضروري به نظر ميرسد. در اين اختراع براي نخستين بار پليمر انيدريد به عنوان كاهنده جذب پوستي تركيبات سمي مطرح شده است. در مطالعه حاضر سه داروي نيتروگليسرين، نيكوتين و نيتروفورازن به عنوان مدل تركيبات شيميايي با جذب پوستي بالا بكار گرفته شدند و جذب پوستي اين تركيبات در حضور و عدم حضور غلظتهاي مختلف پليمر با وزن مولكولي پايين (LMWP) و وزن مولكولي بالا (HMWP) از پوست موش صحرائي اندازهگيري شد. LMWP جذب پوستي نيكوتين و نيتروفورازن به طور معني داري كاهش داد و HMWP علاوه بر كاهش قابل توجه جذب پوستي نيتروگليسرين و نيتروفورازن، موجب مهار كامل جذب پوستي نيكوتين شد. نتايج نشان ميدهند كه با به بكارگيري پليمر مناسب ميتوان سرعت جذب پوستي تركيبات شيميايي را كاهش و زمان شروع اثر آنها را به تعويق انداخت. اين اثر ميتواند وابسته به غلظت تركيب شيميايي، غلظت و وزن مولكولي پليمر باشد.
يكي از چالش هاي فرايند ليچينگ مس در روش هاي توليد سولفات مس، هزينه هاي بالاي تجهيزات مقاوم در برابر خوردگي مي باشد. در اين روش با استفاده از گريد هاي مقاوم پليمري در برابر خوردگي و استفاده از حرارت توليدي خود واكنش جهت سرعت بخشي به آن، هزينه هاي توليد سولفات مس كاهش يافته است
موارد یافت شده: 9