لیست اختراعات با مالکیت
محمد مهدي دهقان
9 عدد
براساس مطالعات و تحقيقات انجام شده در آزمايشگاه و ايجاد گردوغبار در سالن نسبت به اين نتيجه رسيديم كه ذرات گرد و غبار با توجه به خواص فيزيكي كه دارند ميل شديد به پراكنده شدن در محيط وعدم تجمع رادارند بهترين روش جهت اينكه براي اين ذرات مسيري را ايجاد كنيم و بتوانيم در راستاي اين مسير امكانات تصفيه وجمع آوري را نصب كنيم .ايجاد محيط خلاء و كاهش فشار همجوار در محيط مي باشد و تا زمانيكه اين اختلاف فشار موجود باشد. جريان حركت ذرات پيوسته ادامه مي يابد. فن طراحي شده T. M . P بر اساس چرخش مماس با افق (سانتريفيوژ افقي) به راحتي ايجاد محيطي خلاء را مي نمايد. كه دور بالاموتور و طراحي حالت پره ها ايجاد يك حركت گرد باد عظيمي باجهت معين روبه پايين مي كند، حركت گردباد ايجادشده چنان قدرتي را ايجاد مي كند كه تمام ذرات گرد و غبار محيط را به كام خود كشيده و با ايجاد جريان يكطرفه وغير قابل برگشت اين ذرات را بطرف فيلترهاي تصفيه هدايت مي كند در نظر بگيريد يك گردباد ايجادشده ، كه مركز كشش آن روي سطح زمين باشد. ما مي توانيم با بالا بردن دور موتور و افزايش يا كاهش تعداد پره ها اين جريان كششي را افزايش يا كاهش دهيم بر اساس آزمايشهاي انجام شده و نمونه ساخته شده ي فن T. M . P تا ۳۵۰۰۰۰۰ متر مكعب درساعت قدرت مكش را مي توان افزايش داد.
هدف از اين مطالعه مقايسه وضعيت سلولهاي دفاعي ريه و محتواي سورفكتانتي در سنين مختلف گوساله هاي زندهي نر و ماده و بررسي اثر استرس ناشي از ذبح و محتواي آن در بافت ريه بود تا منبع مناسب جهت توليد دارو و در ادامه فرمولاسيون داروي مذكور به دست آيد. ۱۲ رأس گوساله هلشتاين و دو رگ در سه ردهي سني انتخاب شدند. 12 عدد ريه راست و 12 عدد ريه چپ سالم دام ذبح شده نيز انتخاب و 150 ميلي ليتر محلول نرمال سالين از طريق كاتتر وارد ريهها و متعاقباً لاواژ با كمك فشار سرنگ صورت گرفت. نمونه هاي اخذ شده در دستگاه سانتريفوژ قرار داده شدند و محتويات رسوب به دست آمده به عنوان سورفكتانت خالص در دماي نگهداريشد.رسوبات به دست آمده جهت جداسازي دو فاز پروتئيني و ليپيدي طبق پروتكل Bligh and Dyer استخراج شدند.12 عدد بافت ريه تازه نيز انتخاب شد. براي تجزيه وتحليل اماري داده ها بين ريه چپ و راست ازروش آماري T-Testستفاده گرديد و براي تجزيه وتحليل اماري داده ها بين گروه زنده ها و گروه 3 تايي (بافت، زنده و ريه لاواژ شده) ازروش آماري One Way ANOVA و آزمون تعقيبي توكي استفاده گرديد. در همه آزمونهاي آماري انجام گرفته،ارزش p-value،كمتر از 0.05 معني دار در نظر گرفته شد. درصد ماست سل ها در جنس نر (1.25 درصد) در مقايسه با جنس ماده (صفر درصد) تفاوت معني داري را نشان داد (04.0p= ). درصد سلولهاي اپيتليال در ريه دام ذبح شده به طور معني داريدر مقايسه با ريه لاواژ شده دام زنده تغيير كرده بود (0.019=p ) همچنين براساس نتايج، درصد ماكروفاژ مايعات لاواژ شده ريه دام زنده در مقايسه با ريه دام ذبح شده به طور معني داري افزايش يافته بود (0.019=p ).تراكم سلولي مايعات لاواژ شده در دام زنده (583 سلول در هر ميكروليتر) به طور معني داري بيشتر از ريه ذبح شده (237 سلول در هر ميكروليتر) بود (0.03p=). بر اساس نتايج، علي رغم كاهش ميزان فسفوليپيد كل، تري گليسيريد و ليپيد كل با افزايش سن، اختلاف معني دار آماري در سه رده سني مشاهده نشد (05.0 p ). تفاوت معني داري بين پروتئين كل در بافت ريه(31049 نانوگرم /ميلي ليتر)، ريه لاواژ شده كل(20602نانوگرم /ميلي ليتر) و گروه زنده ( 13389نانوگرم /ميلي ليتر) مشاهده شد(0.05 >p). بر طبق اين نتايج، فسفوليپيد، كلسترول، تري گليسيريد، ليپيد و پروتئين در نمونه هاي ريه خرد شده در مقايسه با گروه زنده و ريه لاواژ شده بيشتر بود و اين تفاوت از لحاظ آماري اختلاف معني داري را نشان داد كه ميتواند بهترين منبع جهت تهيه سورفكتانت طبيعي با منشا دامي باشد .به دليل عدم تفاوت معني داري بين ريه دام ذبح شده و دام زنده از نظر محتواي سورفكتانتي و به دليل دسترسي بهتر و راحت تر به ريه دام تازه ذبح شده، به نظر ميرسد ريه لاواژ شده دام تازه ذبح شده منبع راحت تر و دردسترس تري باشد. پس از انجام آناليز هاي فوق بر روي سورفاكتانت حاصله از ريه گاو، از آن جهت فرمولاسيون دارو براي بيماران و دام هاي دچار مشكلات ريوي مخصوصا سندرم زجر تنفسي مورد استفاده قرار ميگيرد. پس از اتمام فرمولاسيون دارو ،سنجش و آزمايش آن ماده فرموله شده ، آناليز دستگاهي با كمك HPLC-MS و NMR و سپس X-ray Crystalloghraphyبراي تاييد اندازه ذرات داروي فرموله شده و بررسي شرايط پايداري دارو در دما، رطوبت و pHمناسب انجام ميشود.
آسيب هاي تاندوني چه در ورزشكاران و چه در حيوانات از آسيب هاي شايعي است كه بدن به طور طبيعي توانايي ناچيزي در بهبود آن دارد. لذا استفاده از علوم نوين جهت كمك به اين روند بهبودي از اهميت شاياني برخوردار است. از موثرين روش هاي نوين درماني ميتوان به طب بازساختي اشاره كرد. اين روش بر پايه سه رهيافت سلولي، داربست و فاكتور هاي رشد استوار است. اين محصول به طوري طراحي شده است كه هر سه مقوله را در برگرفته از مزاياي تمامي آنها بهره مي برد. بافت چربي به دليل سهولت در جراحي، كم خطر بودن جراحي و ميزان زياد در دسترس يكي از بهترين بافتهايي است كه ميتوان از آن سلول هاي بنيادي چربي گرفت. بافت برداشته شده پس از استخراج سلول هاي بنيادي و رسيدن به پاساژ سوم به پليت مخصوص تمايز منتقل مي شوند و به مدت 14 روز كشت داده ميشوند. اين پليت از پيش به روش امپرينتيگ آماده سازي شده كه روشي فيزيكي است و بدون دخالت هيچگونه ماده شيميايي باعث تمايز سلولي مي شود. سلول هايي كه تمايز پيدا مي كنند پس از انتقال به محل آسيب فاكتورهايي ترشح خواهند كرد كه روند ترميم را بهبود خواهند بخشيد. پس از اين مرحله، سلول هاي تمايز داده شده به داربستي منتقل ميشوند كه ويژگي هاي بافت تاندون را شبيه سازي ميكند. اين داربست داراي اليافي مشابه سايز رشته هاي كلاژن طبيعي است. جنس اصلي اين الياف از پليمر پلي كاپرولاكتون ساخته شده است كه با كلاژن پوشش داده شده اند. طول عمر اين پليمر بالاست كه با سرعت كم ترميم بافتي در تاندون هماهنگي دارد. مهمترين ويژگي اين داربست رشته هاي كاملا موازي آن است كه در ساخت استحكام تاندوني نقش كليدي دارد. سلول هايي كه بر روي داربست چسبيده اند در نهايت به همراه داربست داخل محلي كه ضايعه رخ داده است به روش جراحي قرار ميگيرند. و بهبود بافت ايجاد شده را به ميزان بسيار معناداري بهبود مي بخشند.
آسيب اعصاب محيطي، به خصوص جراحات شديد كه منجر به قطع كامل تنه ي عصبي و ايجاد فاصله بين دو انتهاي عصب ميگردد، اغلب با بازسازي ضعيف و حتي منفي عصب رو به رو ميشود و چنانچه دخالت موثري صورت نگيرد ممكن است منجر به نقص عضو گردد. از روشهاي نوين ترميم جراحت عصبي، استفاده از طب بازساختي است. اين روش شامل استفاده از مهندسي بافت وتكنولوژي سلولهاي بنيادي ميباشد. اين محصول از تكنولوژي مهندسي بافت در سطح بسيار پيشرفته اي برخوردار است و نتايج خيره كننده اي را حاصل كرده است. كارايي اين محصول در مطالعات آزمايشگاهي تاييد شده است. همچنين در مطالعه ي باليني بر روي مدل حيواني رت نيز كارايي آن اثبات شده است. تكنيك بكار رفته در ساخت اين محصول امنيت استفاده از آن را تضمين مي كند. اين محصول از طريق دو جراحي كوچك، يكي براي تهيه سلول تمايزي، و ديگري براي كاشت داربست مورد استفاده قرار ميگيرد. براي تاثير هر چه بيشتر سلولهاي بنيادي در بازسازي بافت آسيب ديده بهتر است كه اين سلولها از قبل به سلولهاي تخصصي بافت هدف تمايز داده شوند. از جمله سلولهاي تخصصي در سيستم اعصاب محيطي سلولهاي شوآن اند كه سلولهاي حمايتي اصلي در ترميم بافت عصبي و تشكيل دهندهي ميلين سيستم اعصاب محيطي هستند.از نوين ترين شيوه هاي تمايز ايمپرينتينگ است كه به دليل شيميايي نبودن در تمايز سلولي، راهگشاي استفاده گسترده انساني است. در اين اختراع، ايمپرينت سلول شوآن با استفاده از پلي دي متيل سيلوكسان، از سلولهاي شوآن جدا شده از عصب سياتيك تهيه ميشود. سپس سلولهاي بنيادي مزانشيمي مشتق از چربي در پاساژ 4 با استفاده از روش ايمپرينتينگ در طي مدت 18 روز به سلول شوآن تمايز داده ميشوند. پس از تاييد تمايز، براي حمل و استفاده از اين سلولها بر روي داربست نانوالياف الكتروريسي شده به روش دو قطبي كشت داده ميشوند. جنس اصلي اين الياف الكتروريسي شده، از پليمر پلي كاپرولاكتون كه با كلاژن پوشش داده شده ميباشد. داربست مورد استفاده به شكل قابل توجهي زيست سازگار، زيست تخريبپذير، داراي انعطاف پذيري و نفوذ پذيري مناسب ميباشد. اين داربست به دليل هم راستا بودن الياف آن، باعث شكل گيري فيبرهاي عصبي در يك جهت و در نتيجه افزايش عملكرد و استحكام رشته هاي عصبي تشكيل شده ميشود. سپس داربست، درون كاندوئيت هاي ساخته شده به روش قالب گيري قرار ميگيرند.
همانطور كه از نام اختراع مشخص است در اين نوع لامپ سقفي شناساگر، با استفاده از تكنولوژي جديد در طراحي تشخيص حركت و صدا و ايجاد حسگر مجازي پيشرفته شناسايي و تشخيص نور محيط و حذف تغييرات عملكرد در رنج فركانسي نور مصنوعي حاصل از لامپ هاي روشنايي، سبب قرارگيري حسگرهاي شناسايي در مجاورت نور لامپ هاي روشنايي، بدون تاثير نور خودي و مصنوعي شده و بدين ترتيب با ريز لنزهاي 360 درجه طراحي سقفي آن فراهم شده است.
1- جلوه و طراحي زيبا 2- كارآيي بالاتر در تاريكي و شب 3- به گزيني در انتخاب منبع تغذيه 4- به كاربردن حداكثر 4 عدد LED ليزري در سيستم منور چرخان 5- قيمت تمام شده بسيار مناسب و كيفيت بسيار بالا 6- طراحي در ابعاد گوناگون 7- قابليت حساسيت روي يك منبع نوري خاص
موارد یافت شده: 9