لیست اختراعات با مالکیت
محمداسماعيل خواجه ئيان
5 عدد
توليد بهبود دهنده ي برنج از ضايعات برنج هاي معطر كاري است جديد كه ضمن جلوگيري از هدر رفتن سبوس با ارزش برنج از عطر و طعم برنج هاي معطر براي با كيفيت ساختن برنج هاي پرمحصول و بدون عطر و گاها بد بو و بد طعم استفاده مي شود. مشكلات فني اين طرح به اين صورت بود كه ما براي تهيه اين محصول از شكست هاي ريز برنج هاي معطر استفاده مي نموديم و اين امر سبب مي شد خيلي زود لعاب دهد و غليظ مي شد و نمي توانستيم براي استفاده به جاي آب در پخت برنج هاي پرمحصول استفاده كنيم. در اين طرح، قبل از اين كه سبوس را از بدنه دانه برنج جدا كنيم، شروع به لعاب گيري مي نماييم و اين روش باعث مي گردد تا آهسته آهسته اين مايع شكل بگيرد: تا آن جايي كه مي توان از يك كيلو ضايعات براي 50 كيلو برنج، مايع عطري و با كيفيت توليد نمود. از سوي ديگر استفاده نمودن چنين مايعي سبب مي شود انواع ويتامين ها و پروتئين و چربيهاي موجود در برنج هاي معطر و سبوس آن نيز به برنج در حال پخت اضافه گردد و از اين طريق هم سبب بهبود كيفيت تغذيه شده و هم به اقتصاد خانواده كمك مي گردد.
توليد شير از برنج سبوس دار براي اولين بار در كشور انجام پذيرفت. طرح استفاده از سبوس برنج در محصولات غذايي و لبني از جمله شير كاري است كه به مدت چندين سال تحقيق و آزمايش و خطا به ثمر رسيده است. در جريان تبديل به برنج سفيد تقريبا 20 تا 30 درصد تبديل به ضايعات و يا شكست مي گردد. در اين طرح علاوه بر اين كه مي توانيم از برنج سبوس دار استفاده نماييم، از شكست هاي دانه ي برنج - قبل از سفيد شدن- براي لعاب گيري استفاده نماييم. در اين فرآيند به خاطر گرفتن رطوبت شلتوك عمل لعاب گيري سبوس، سخت و يا غير ممكن بود! اما در طرح سبوس گيري همراه با رطوبت موجود شلتوك، عمل لعاب گيري به خوبي انجام مي گيرد. از تركيب لعاب و شير تازه، شيري با طعم عالي تهيه كرديم. انجام لعاب گيري از دانه ي سبوس دار به دو روش امكان پذير مي باشد: - دانه ي قهوه اي را با حرارت دادن لعاب گيري و سپس غليظ مي كنيم. - دانه ي قهوه اي را به صورت پودر در مي آوريم، سپس لعاب گيري مي كنيم و با همزن مي زنيم كه كاملا به صورت لعاب درآيد. در نهايت براي استفاده از فرآورده هاي لبني شيوه اي نوين پديد آورديم.
خلاصه: توليد نوشيدني از برنج سبوس دار براي اولين بار در كشور انجام پذيرفت . طرح استفاده از سبوس برنج در محصولات غذايي و نوشيدني ها از جمله نوشابه كاري است كه به مدت چندين سال تحقيق و آزمايش و خطا به ثمر رسيده است. در جريان تبديل به برنج سفيد تقريبا 20 تا 30 درصدد تبديل به ضايعات و يا شكسته مي گردد. در اين طرح علاوه بر اين كه مي توانيم از برنج سبوس داراستفاده نماييم. از شكسته هاي دانه ي برنج – قبل از سفيد شدن- براي لعاب گيري استفاده نماييم. در اين فرايند به خاطر گرفتن رطوبت شلتوك عمل لعاب گيري سبوس، سخت و يا غير ممكن بود؛ اما در طرح سبوس گيري همراه با رطوبت موجود شلتوك، عمل لعاب گيري به خوبي انجام مي گيرد. از تركيب لعاب و طعم دهنده هاي طبيعي، نوشيدني اي با طعم عالي تهيه كرديم. انجام لعاب گيري از دانه ي سبوس دار به دو روش امكان پذير مي باشد: - دانه ي قهوه اي را با حرارت لعاب گيري و سپس غليظ مي كنيم. - دانه ي قهوه اي را به صورت پودر در مي آوريم ، سپس لعاب گيري مي كنيم و با همزن مي زنيم كه كاملا به صورت لعاب در آيد. در نهايت نوشيدني اي سرشار از ويتامين ها،پروتئين و مواد مغذي پديد آوردم.
موارد یافت شده: 5