لیست اختراعات با مالکیت
محمود حبيبيان
6 عدد
استفاده از هيدروسيكلون و همچنين افزودن منعقد كننده به سوسپانسيون خوراك سبب بازيابي بيشتر ذرات مخمر در ته ريز ميشود و اين مخمر در تمام صنايع دارويي و غذايي قابل استفاده است. در صنايع غذايي و دارويي براي جداسازي مخمر از محيط هاي آبي استفاده از هيدروسيكلون به عنوان جايگزيني براي سانتريفيوژ توصيه شده است ولي با توجه به اينكه اساس جداسازي هيدروسيكلون اندازه قطر ذرات و دانسيته مخمر مي باشد و آنها داراي قطر كوچك (حدود 5 ميكرون) و اختلاف دانسيته كم با آب مي باشد از منعقد كننده براي افزايش قطر ذرات استفاده شد. ابتدا بدون افزودن منعقد كننده به سوسپانسيون حاوي مخمر آزمايش هاي زيادي را در هيدروسيكلون هاي مختلف انجام داديم و كارايي مخمر (ميزان مخمر بازيابي شده در ته ريز) را مقايسه كرديم و هيدروسيكلوني كه بالاترين ميزان مخمر بازيافت شده را نتيجه داد به عنوان هيدرسيكلون بهينه انتخاب شد، از طرفي ديگر طي آزمايش هاي جار تست منعقد كننده هاي مختلفي با غلظت هاي مختلف را به يك غلظت ثابت سوسپانسيون مخمر اضافه و نتايج ارزيابي شد و پس از انتخاب قوي ترين منعقد كننده آن را به مخزن هيدروسيكلون كه حاوي خوراك است اضافه كرده و نتايج اين آزمايش ها با آزمايش هاي قبلي كه بدون حضور منعقد كننده بود مقايسه شد و نتيجه گرفته شد كه افزودن منعقد كننده غلظت ته ريز را افزايش مي دهد.
بلورسازي يكي از مهمترين روشها جهت توليد و خالص سازي مواد بلوري به شمار ميرود. با افزايش نياز روز افزون به كيفيت بالاي بلور، وجود تجهيزاتي كه بتواند بلور را با خلوص و كيفيت مناسب توليد كند به شدت نياز ميشود. با وجود پيشرفتهاي كه در صنعت بلورسازي در كشورهاي مطرح در اين حوزه رخ داده، ولي متاسفانه در ايران از روشهاي سنتي براي توليد بلور استفاده ميشود. در اين روشها گاها بلور توليد شده از خلوص پاييني برخوردار بوده كه با توزيع اندازه ذرات گسترده (بلورهايي با اندازه غير يكنواخت) توليد ميشوند. علاوه بر مورد ذكر شده در برخي مواقع اهميتي به شكل بلور توليدي داده نميشود كه باعث توليد بلورها با شكل غير استاندارد شده كه به ويژه در صنايع داروسازي و غذايي باعث كاهش تاثير عملكردي بلورهاي توليد شده خواهد شد. از اين رو در اين اختراع در مرحله اول اقدامات لازم براي بهينه سازي ابعادي بلورسازي (Draft Tube Baffle) به منظور بالا بردن بازده آن انجام و در قسمت بعدي روش طراحي بلورساز شرح داده و در انتها روشهاي نوين و نوآورانه جهت ساخت و راهاندازي سيستم گزارش شده است. با انجام آزمايشات متعدد مشخص شد كه بلورهاي توليدي با اين دستگاه از خلوص بالايي برخوردار بوده و ذرات توليدي ريخت شناسي استاندارد و توزيع اندازه ذرات باريك (بلورهاي يكسان و هم اندازه) دارند. از اين بلورساز ميتوان در صنايع مختلف از جمله صنايع داروسازي، صنايع غذايي، صنايع شيميايي استفاده كرد كه باعث توليد بلورهايي با خلوص بالا و كيفيت مناسب خواهد شد كه بازده بالايي داشته و هزينه هاي عملياتي را به شدت كاهش ميدهد.
كارخانههاي سنگبري جهت خنككاري ديسكهاي برش و جلوگيري از پراكنده شدن گرد و غبار برش سنگ از آب استفاده ميكنند. اين آب از ذخاير آبهاي زيرزميني به وسيله چاههاي عميق استخراج شده و مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد. معمولاً هركارخانه يك حلقه چاه اختصاصي دارد كه اين موضوع باعث بهرهبرداري بيش از حد از ذخاير شده و سطح آب را پايين ميآورد. آب مصرف مي شود در صورتي كه اين آب جمعآوري و تصفيه نشود، ميزان مصرف آب كارخانه بسيار زياد خواهد بود. سيكلون دستگاهي است كه براي جداسازي ذرات جامد از سيال بر اساس نيروي گريز از مركز استفاده ميكند. زماني كه سيال، مايع باشد به آن هيدروسيكلون گفته ميشود. كارايي هيدروسيكلون در زمينههاي پالايش، جداسازي ذرات جامد معلق در مايع، شستشو و طبقهبندي مواد تا حدي است كه ميتواند با استفادههاي متنوع، حجم كم، قيمت ارزان دستگاه و قابليت نصب و بهرهبرداري آسان كه از ويژگيهاي برجسته اين دستگاه ميباشد در صنايع مختلف كاربرد داشته باشد. هيدروسيكلون متشكل از يك بدنة اصلي است كه از يك قسمت استوانهاي و يك بخش مخروطي تشكيل شده است. جريان از دهانة ورودي متصل به قسمت بالاي استوانه، به صورت مماسي وارد شده و در اثر چرخش و ايجاد نيروي گريز از مركز، ذرات معلق درشت و چگال به سمت ديواره پرتاب و از آنجا به سمت تهريز هدايت شده و سيال عاري از ذرات، از طريق مجراي خروجي خارج ميگردد. اين اختراع مرتبط با حوزه هيدروسيكلون و جداسازي جامد از مايع ميباشد كه براي جداسازي ذرات جامد ريزدانه (ميكرون) از آب روشي براي تصفيه پساب كارخانه سنگبري باشد. ميزان خلوص آب تصفيه شده به هندسه هيدروسيكلون، فشار و غلظت پساب ورودي مورد استفاده بستگي دارد و از آنجا كه وجود ذرات تا حد 30 ميكرون در آب تصفيه شده مورد تأييد سنگبريها ميباشد، اين روش جداسازي پيشنهاد مناسبي براي صنعت سنگبري ميباشد.
اختراع حاضر بيانگر روشي نوين جهت انتخاب جاذب هاي معدني به ويژه بنتونيت طبيعي كه نوعي آلومينوسيليكات 1: 3 لايه اي است مي باشد. بنتونيتي كه بدين روش انتخاب مي گردد جاذب مناسبي جهت حذف فلزات سنگين و سمي از انواع پسماندهاي مايع مي باشد و يا از آن مي توان در جداسازي راديو داروها مورد استفاده در زمينه پزشكي هسته اي استفاده كرد. بنتونيت مناسب جهت اهداف فوق معمولا غير متورم شونده يا داراي قابليت تورم كم مي باشد كه ضمنا از قابليت جذب خوبي نسبت به فلزات سنگين برخوردار مي باشد.
اختراع حاضر بيانگر روشي نوين جهت انتخاب بنتونيت طبيعي يا تغيير يافته به روش فعال سازي است. رس بنتونيت نوعي آلومينوسيليكات 1: 2 لايه اي است و يكي از مهمترين اجزاء سازنده گل حفاري است مي باشد. بنتونيتي كه بدين روش انتخاب مي گردد افزودني مناسبي جهت ساختن ويسكوزيته گل حفاري است و عامل ايجاد كننده خواص تيكسو تروپيك بنتونيت حفاري است. بنتونيت مناسب جهت اهداف فوق معمولا متورم شونده يا سديمي مي باشد كه ضمنا از قابليت جذب آب بالايي نيز برخوردار مي باشد.
موارد یافت شده: 6