لیست اختراعات با مالکیت
مرکز تحقیقات و توسعه سازمان اتکا
9 عدد
هنگاميكه سرباز مورد اصابت گلوله يا تركش قرار ميگيرد (زمينه فني : منسوجات، كاغذ؛ منسوجات يا ساير مواد قابل انعطاف كه به صورت ديگري ارائه نميشوند) تا زمانيكه مورد مداواي اوليه قرار بگيرد خون بسياري از بدن او خارج شده لذا توان حركت به سمت عقب را نخواهد داشت. اين امر سبب مي شود تا علاوه بر حذف يك سرباز، سربازان ديگر نيز جهت كمك رساني و مداواي اوليه مجروح درگير او شده و توان دفاعي نيرو تحت تاثير قرار بگيرد. بدين جهت بهمراه داشتن تجهيزاتي كه سرباز را در درمان اوليه و حفظ جان خود كمك كند، لازم و ضروري به نظر مي رسد. در اين ميان لباس بدليل تماس مستقيم آن با سطح پوست مي تواند بهترين گزينه همراه انسان باشد. لباسي كه در اين اختراع ساخته شده قادر است تا بهنگام ا اصابت گلوله و شروع خونريزي، محل پارگي خود را تا حدودي مسدود كرده و با جذب مايعات از خون سبب انعقاد سريعتر خون، خشك و پاك ماندن محل زخم و كاهش شدت خونريزي گردد.
دستگاه درجه بندي تخم مرغ بر اساس دو تكنكيك ماشين بينايي و اندازه گيري دي الكتريك ساخته شده است. در درجه بندي تخم مرغ، ويژگي هاي مختلفي مورد بررسي قرار مي گيرد. اين ويژگي ها را مي توان به دو دسته مشخصات ظاهري و مشخصات داخلي دسته بندي نمود. دستگاه ساخته شده ويژگي ظاهري تخم مرغ را با تكنيك ماشين بينايي و ويژگي داخلي را با حسگر دي الكتريك سنجيده و بر اساس كاليبراسيون انجام شده، تخم مرغ را درجه بندي مي كند.
به طور كلي اختراع در زمينه مصارف دارويي و صنايع غذايي، توليد مواد غذايي و كشاورزي، ماشينآلات كشاورزي و مكانيزاسيون كشاورزي است. اختراع اين دستگاه كمك به بهبود و درمان بيماريهايي ازجمله آسم، ديابت، اسهال و روماتيسم است. با اختراع و ساخت و استفاده از دستگاه براي توليد نوشيدني كامبوچا مشكلات اصلي توليد نوشيدني كامبوچا بهطوركلي نسبت به توليد سنتي آن مرتفع گرديده است. ساخت دستگاه نوشيدني ساز كامبوچا منجر به ايجاد شرايط ايده آل تخمير براي توليد محصولي با خلوص و كيفيت بالاست. كنترل دما توسط حسگر دما و جنس ظرف مواد اوليه و ظرف محصول نهايي كه از بهترين كيفيت پلياتيلن مي باشد نيز باعث افزايش كيفيت در محصول نهايي است. عدم استفاده از فلز در كل مجموعه درگير در توليد محصول (قابل ذكر است كه قارچ با تماس به هر گونه فلزي حساسيت نشان داده و باعث كپك زدن آن ميشود)، تايمرنصب شده بر روي دستگاه نمايش زمان، وظايف مختلف دستگاه را نمايش ميدهد. بهبود در زمان توليد ودقت در برداشت محصول نهايي در اين دستگاه، مد نظر قرار گرفته است. باتوجه به اينكه مدت زمان تبديل نوشيدني كامبوچا 14-10 روز ميباشد و با توجه به ميزان اسيديته ميتوان به زمان مناسب پي برد كه اين امر توسط اسيديته سنج دستگاه تعيين ميشود. انرژي و عملكرد اقتصادي دستگاه اختراعي در حد مطلوب است. مواد مورد نياز براي توليد نوشيدني كامبوچا، چاي سبز دم كشيده شده 3 گرم، شكر حل شده 75 گرم و 100 سي سي نوشيدني كامبوچا در 1 ليتر آب و در نهايت يك عدد قارچ كامبوچا ميباشد. مدت زمان تبديل بين 14-10 روز و دماي مناسب 35-20 درجه سانتي گراد ميباشد. دستگاه اختراعي نوشيدني ساز كامبوچا ظرفيت توليد 4/5 ليتر نوشيدني را در هر دوره زماني توليد داراست. اسيديته اوليه 3/2 ميباشد كه طي مدت زمان 10 تا 14 روز به 2/5 ميرسد. فرآيند توليد از ابتدا تا زمان برداشت توسط حسگرهاي اسيديته و دما كنترل ميشود، زماني كه اسيديته به 2/5 رسيد شير تخليه را باز ميكنيم و نوشيدني كامبوچا به مخزن محصول نهايي منتقل ميشود و درون ظرف مواد اوليه، مواد مجدد وارد ميشود.
عنوان اختراع دستگاه برداشت گل هميشه بهار زمينه فني مكانيك و كشاورزي گياهان دارويي در حيطههاي مختلف كاربردهاي بسياري دارند.گل هميشه بهار تا مدتها به عنوان گياهي زينتي كشت ميشد تا اين كه خواص دارويي آن شناخته شد و به عنوان گياه دارويي مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از نيروي انساني براي برداشت دستي گل هميشه بهار پرهزينهترين عمليات در توليد آن است و از طرفي هم سبب افزايش زمان برداشت ميگردد. علاوه برمشكلات ناشي از افزايش زمان و هزينههاي برداشت دستي گل توسط نيروي انساني، به دليل نياز به نيروي زياد كارگر براي برداشت گل در زمان كوتاه، مشكل نبود نيروي كارگر نيز وجود دارد. بخش عمدهاي از محصول گل هميشه بهار در اثر تاخير در زمان برداشت و يا استفاده از روشهاي نامناسب برداشت از بين ميرود. بهترين زمان برداشت گل هميشه بهار وقتي است كه محصول به طور كامل به گل نشسته است. تاخير در برداشت سبب بذر دهي گياه ميشود و سبب افت كيفيت محصول و كاهش ميزان محصول توليدي ميشود. از طرف ديگر اگر گلها بلافاصله پس از باز شدن چيده شوند، جوانههاي زايشي جديد به وجود ميآيند كه سبب افزايش محصول توليدي ميشود و با برداشت به موقع و سريع آن توسط دستگاه ميتوان دفعات برداشت گل در طول دوره رويشي را افزايش داد. لذا با ساخت دستگاه برداشت گلهميشهبهار تمامي مشكلات فوق برطرف شده و كيفيت و سرعت برداشت گل افزايش مييابد.دستگاه طراحي شده داراي قابليت برداشت سريع نهنجهاي گل هميشه بهار از بوته است. دستگاه طراحي شده نيروي محركه خود را توسط كارگر تامين كرده، حركت اجزاء و ساير قطعات آن به واسطه چرخ زمين گرد آن تامين ميشود، اين دستگاه بدون سروصدا بوده، نياز به نيروي متخصص براي كاربري آن ندارد، قابليت مانور پذيري بالا و حجم كم آن اين قابليت را به دستگاه ميدهد كه در مزارع كوچك و گلخانهها به راحتي كار كند.
نعناع فلفلي يكي از پر مصرف¬ترين گياهان دارويي است كه مقدار مصرف سالانه¬ي اسانس آن در جهان به حدود 7000 تن مي¬رسد. برگ¬ها و سرشاخه¬هاي گلدار برگ نعناع فلفلي داراي 1 تا 2 درصد اسانس، تانن، فلاونوئيد، كولين و..... هستند، ساقه¬ها معمولا فاقد اسانس هستند. براي اسانس گيري نعناع فلفلي ابتدا ساقه¬هاي آن جدا مي¬شود و از برگ آن اسانس گرفته مي¬شود. جداسازي برگ از ساقه به صورت دستي و با استفاده از نيروي انساني انجام مي¬گيرد كه اين امر زمان و هزينه زيادي را در بر دارد و از لحاظ اقتصادي به صرفه نيست، لذا براي جداسازي برگ از ساقه نياز به دستگاه جداسازي برگ از ساقه مي باشد. همچنين استفاده از اين دستگاه باعث افزايش سرعت جداسازي برگ از ساقه مي¬شود و هزينه توليد نعناع فلفلي پايين مي¬آيد. علاوه بر استفاده در زمينه جداسازي برگ نعناع فلفلي، ميتوان از اين دستگاه جداسازي برگ ساير گياهان دارويي مورد استفاده قرار بگيرد.
در اين پژوهش امكان استفاده از ماست به عنوان جايگزين چربي در سس مايونز مورد بررسي قرار گرفت بطوريكه چربي مايونز در سطوح 25، 50 و 75 درصد با استفاده از ماست جايگزين گرديد و نمونه هاي مايونز به ترتيب با اساميSM3 ، SM2 SM1 نامگذاري شدند. نمونه حاوي 66 درصد روغن نيز به عنوان شاهد درنظر گرفته شد. نتايج حاصل از آزمونهاي شيميايي نشان داد كه ميزان كالري محاسباتي تمامي نمونه هاي مايونز كم چرب بطور معني داري كمتر از نمونه شاهد بود. ميزان ويسكوزيته نمونه هاي مايونز كم چرب نيز در مقايسه با نمونه شاهد كمتر بود. به لحاظ ويژگيهاي رئولوژيكي در تمامي نمونه ها مدول ذخيره بيشتر از مدول افت بود در نتيجه همه نمونه ها در گروه مواد ويسكوالاستيك جامد طبقه بندي شدند. در ارزيابي حسي بالاترين ميزان پذيرش كلي مربوط به نمونه SM3 و SM2 بود اما از نظر ويژگيهاي بافتي كمترين ميزان سفتي مربوط به نمونه SM3 بود كه به همين دليل در ادامه با استفاده از طرح مخلوط اپتيمال و سه صمغ زانتان، كربوكسي متيل سلولز و گوار در دو سطح 0/3و 0/5 درصد، فرمولاسيون بهينه بمنظور توليد نمونه SM3 مشخص گرديد. نتايج آزمون ويژگيهاي رئولوژيكي و پايداري سس مايونز نشان داد كه با افزايش غلظت صمغ از 0/3 به 0/5درصد ميزان ويسكوزيته و پايداري در نمونه هاي سس توليد شده افزايش يافت. از نظر ويژگيهاي بافتي نيز نمونه داراي 0/5 درصد صمغ زانتان، بيشترين امتياز را به خود اختصاص داد. در نتيجه با استفاده از نرم افزار ميني تب و نمودارهاي كانتور رسم شده با اين نرم افزار براي توليد سس مايونز كم كالري حاوي 75 درصد ماست، با ويژگيهاي فيزيكي، شميايي و ارگانولپتيكي مناسب پيشنهاد مي شود از غلظت 0/5 درصد صمغ و با فرمولاسيون 0/38 درصد صمغ زانتان، 0/07درصد صمغ كربوكسي متيل سلولز و 0/04 درصد صمغ گوار استفاده شود. بر اساس نتايج حاصل شده از اين آزمون، مي توان ماست را به ميزان 50 و 75 درصد جايگزين چربي در سس مايونز نمود و محصولي مناسب توليد كرد.
خاكهاي رنگبر، از جمله موادي هستند كه در صنعت تصفيه روغن هاي نباتي كاربرد زيادي دارند . اين خاكها از دسته بنتونيت ها هستند كه با تصفيه اسيدي فعال شده اند . بنتونيت هايي كه توسط اسيد فعال مي شوند در صنايع غذايي، توليد سولفور، تصفيه آبها، صنايع روغن هاي معدني، صنايع تصفيه شكر، صنايع شيميايي ،حفاظت محيط زيست و صنايع كاغذ سازي كاربردهاي زيادي دارند . دراينجا روشي براي بازيافت دوباره خاك هاي رنگبر به دليل استفاده مجدد آن در فرايند تصفيه ارائه شده است. در اين روش اساس كار بر پايه تصفيه اسيدي و حرارتي استوار است .
كاربرد اصلي دستگاه توليد كود سبز(كمپوست) از زباله هاي الي موجود در منازل ودر نهايت توليد نانو كمپوست ميباشد. طراحي اختراع وارزيابي دستگاه ميكسرنانو كمپوست ساز خانگي تمام اتوماتيك بابدنه ومخزن تمام استيل (cp2014)به منظور كمك ورشد ارتقاي بستر كشت گياهان خانگي زراعي وباغباني ودستگاهي در جهت حفظ محيط زيست وبه طور كلي زمينه اصلي كاركرد دستگاه در كشاورزي صنعتي ومكانيزه توسط توليد كود كمپوست بهينه شد در جهت افزايش عملكرد كمي وكيفي گياهان وكمك به حفظ محيط زيست ميباشد. باتوجه به انكه فناوري نانو، علم دستكاري ماده در محدوده 100-1 نانومتر است. اين فناوري قابليت ها و مزاياي زيادي را براي بهتر زيستن و پيشرفت هاي سريع پزشكي و اقتصادي و فراهم كرده است. از اين فناوري براي ساخت نانو لوله هاي كربني، انتقال دارو، درمان، تشخيص بيماري ها ونانو كودهادركشاورزي و اندازه گيري موادو.... استفاده مي شود. در دستگاه ميكسرنانو كمپوست ساز خانگي تمام اتوماتيك بابدنه ومخزن تمام استيل ((cp2014 سعي شده است تا با بهترين حالت تركيب كودهاي نانو با مواد الي كه طي يك برنامه ريزي دقيق با توجه به محيط وشرايط دمايي خاص وجود دارد در كوتاهترين زمان ممكن يك نانو كمپوست بسيار با كيفيت توليد واماده براي استفاده در بستر كشت گياه قرار گيرد.
يكي از مشكلات كه در كشاورزي وجود دارد، تكثير گياهان چندساله چوبي است، كه بيشتر آنها بوسيله قلمه گيري تكثير مي¬شوند. ولي اين روش براي گياهان چندساله بويژه درختان گرمسيري طولاني مدت است و درصد كمي از قلمه ها ريشه دار مي¬شوند. براي رفع اين مشكل اين محلول ابداع و اختراع شود و هدف از اين كار كاهش زمان براي تكثير گياهان چوبي و افزايش درصد ريشه¬زايي مي¬باشد. اين محلول شامل هورمون ايندول بوتريك اسيد به ميزان 2/0 درصد، دي فسفر پنتا اكسيد 15 درصد، اكسيد پتاسيم 5 درصد، نيترات آمونيوم 5/4 درصد، اوره 5/0 درصد و قارچ كش كاپتان به ميزان 2 درصد بود. اين محلول تركيبي براي اولين بار اختراع شده است و داراي مزيت¬هاي ديگر علاوه بر مزيت¬هاي بيان شده قبلي مي¬باشد كه عبارتند از: به علت داشتن قارچ كش از آلودگي¬ها جلوگيري مي¬كند و همچنين به علت اينكه اين محول داراي عناصر غذايي است رشد ريشه و رشد بعدي گياه را زياد مي¬كند و گياهان بوجود آمده نيرومند هستند. در صورت ارائه اين محلول، بسياري از كشاورزان از آن استقبال كرده و در سطح تجاري مي¬توان آنرا توليد كرد.
موارد یافت شده: 9