لیست اختراعات با مالکیت معصومه راعي
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1387/08/01
تاریخ ثبت: 1387/09/16
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/08/01
تاریخ ثبت: 1387/08/01
خلاصه اختراع:

درخت پسته از گياهان خانواده آناكاردياسه است كه بيشتر به صورت درخت و درختچه در مناطق نيمه گرمسيري و معتدل پراكنده مي باشد و گونه اهلي آن پيستاسياورا ناميده مي شود. پسته منبعي است سرشار از مواد مغذي و محصولي انرژي زا به شمار مي رود و علاوه بر مغز پسته كه مصرف خوراكي دارد ساير قسمت هاي ديگر درخت از قبيل برگ پوست و پوسته خارجي پسته نيز موارد استفاده درماني و صنعتي دارند. اجزاي تركيب شيميايي پسته به طور تقريبي شامل 5/6 درصد آب 60 - 50 درصد چربي 19/6 درصد پروتئين 2/2 درصد فيبر 15 درصد مواد قندي همچنين مجموعه اي از ويتامين هاي A و B و املاح معدني دارد. از نظر تغذيه اي مصرف هر 100 گرم پسته حدود 600 كيلو كالري انرژي توليد مي نمايد كه اين رقم در مقايسه با ساير مواد غذايي از ارزش غذايي بسيار بالايي برخوردار مي باشد. پسته منبعي غني از تركيبات مختلف به خصوص چربي است كه خود شامل اسيدهاي چرب به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباعي است كه براي سلامتي انسان وجود آنها در رژيم غذايي ضروري است. اسيدهاي چرب چند غير اشباعي در مقابل واكنش هاي مولد فساد روغن مانند لپوليز و اتواكسيداسيون بسيار حساس هستند. اين واكنش هاي مخرب در شرايط نامطلوب انبارداري تسريع مي شوند و منجر به بروز مراحلي مي گردند كه در نهايت افت شديد كيفيت پسته انبار شده را به دنبال دارد. پسته از جمله اقلام عمده صادرات غير نفتي ايران كه در بازارهاي جهاني شناخته شده و معروف است. سالهاي متمادي ايران به عنوان معتبرترين توليد كننده و صادر كننده پسته جهان اشتهار داشته و هنوز نيز عمده ترين توليد كننده و عرضه كننده اين محصول در بازارهاي جهاني است. حفظ موقعيت پسته ايران در بازارهاي بين المللي به قدرت توليد و صادرات محصول سالم و بهداشتي پسته بستگي دارد رعايت نكات در نظر گرفته شده در اجراي طرح با كمك سيستم فوق تلاشي در اين راستا مي باش كه اين محصول بتواند منبع كسب درآمد ارزي براي كشور و اشتغال زايي مردم باقي بماند.

تاریخ اظهارنامه: 1387/08/01
تاریخ ثبت: 1387/08/01
خلاصه اختراع:

گيلاس با نام علمي Prunus Avium L و از خانواده Rosaceae مي باشد. اين ميوه علاوه بر تازه خوري در تهيه دسر كمپوت و كوكتل و ... مورد مصرف قرار مي گيرد. از جمله مشكلاتي كه در رابطه با گيلاس به چشم مي خورد مسئله تركيدگي پوست گيلاس بوده كه اين مسئله ظاهرا و از نظر كيفيت اشكالاتي را ايجاد مي كند . ساده ترين تعريف براي ترك خوردگي عبارت است از وجود شكافهاي سطحي و عمقي در لايه خارجي ميوه كه ناشي از پخت فرايند مي باشد. از جمله مهمترين مسائل در جلوگيري از اين پديده در نظر گرفتن زمان پخت است كه اين زمان مي بايست با توجه به بافت ميوه صورت گيرد. پس بنظر مي رسد در اين ارتباط مسئله سورتينگ ميوه با در نظر گرفتن رقم و واريته و بافت آن مدنظر قرار گيرد. علاوه بر رعايت اين نكات شيوه علمي استفاده از كلرور كلسيم هم در جلوگيري از اين پديده موثر است. يكي از تحقيقاتي كه در دو دهه اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است استفاده از تاثير تدريجي و افزايش مقدار كلسيم در ميوه به روشهاي گوناگون با توجه به خاصيت حفظ و استحكام ديواره سلولي و جلوگيري از بيماريهاي ناشي از كمبود كلسيم نظير تركيدگي پيري و رسيدگي زودتر از موعد و لهيدگي بافت ميوه مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/08/01
تاریخ ثبت: 1387/08/01
خلاصه اختراع:

كيك از فرآورده هاي پرمصرف در بني اقشار مختلف جامعه بويژه كودكان و نوجوانان است كه واحدهاي متعددي جهت توليد ايجاد گرديده است. خمير كيك يك امولسيون نوع روغن در آب همراه با حبابهاي هواست كه در فاز چربي به تله افتاده اند و بقيه اجزا در فاز آبي حل شده يا در آن پخش شده اند يكي كيك خوب بايد نشان دهنده سلولهاي كوچك كاملا توزيع شده و يكنواخت بدون وجود سوراخهاي بزرگ باشد. همچنين بايد رنگ و درخشش آن خوب و مناسب باشد. رطوبت كافي و طعم خوش داشته باشد و در عين حال ظاهر كلي آن از جذابيت كافي برخوردار باشد. يكي از مواد اصلي در تهيه كيك آرد مي باشد كه به محصول بافتي متخلخل مي دهد. پايداري بافت كيك بستگي زيادي به متورم شدن يكنواخت گرانولهاي نشاسته دارد بنابراين گرانولهاي نشاسته بايد در طول آسياب كردن صدمه نبينند پروتئين بهمراه نداشته باشند و تحت اثر آنزيم هاي آميلوليتيك قرار نگرفته باشند. اين خصوصيات در اردي ديده مي شود كه از گندم نرم و كم پروتئين با فعاليت آلفا - آميلازي ضعيف تهيه شده باشد. مواد ديگري كه در تهيه كيك استفاده مي شود شامل تخم مرغ روغن آب شير لاكتوز شير خشك مواد افزودني. از جمله مشكلات اصلي در محصولات اردي خصوصا كيك كوتاه بودن زمان ماندگاري و نگهداري آن مي باشد نتايج حاصل از اين طرح در افزايش زمان ماندگاري با حفظ خصوصيات كيفي محصول كيك مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/04/16
تاریخ ثبت: 1387/05/13
خلاصه اختراع:

دوغ نوعي نوشيدني است كه از ماست تهيه مي شود. اولين بار هنديها آن را تحت نام لالي تهيه نمودند كه دو طعم مختلف داشت شور و شيرين دوغ شور با ادويه جات از جمله فلفل مخلوط مي نمودند. براي تهيه نوع شيرين گلاب انبه يا ليمو را با دوغ مخلوط مي كردند. امروزه در بعضي كشورها از جمله ايران و تركيه از اين نوشيدني استفاده مي شود. دوغ يك نوشيدني لبني مناسب كه مي تواند جاي نوشابه را در سبد غذايي تمام ما ايراني ها بگيرد دوغ است. دوغ يك نوشيدني سالم و مفيد كه تامين كننده 1/4 نياز روزانه به كلسيم و حاوي ويتامين هاي B2 و B6 و B12 است از اين رو دقيقا بر عكس نوشابه قوي كننده استخوانهاست. دوغ علاوه بر مزاياي تغذيه اي حاوي باكتري هاي مفيد است كه اثرات زيادي بر سلامت دستگاه گوارش دارد اگر به طور مرتب دوغ مصرف شود باكتريهاي مفيد موجود در آن در دستگاه گوارش استقرار يافته و اثرات بسيار مفيدي بر سلامت دستگاه گوارش خواهد داشت همچنين موجب عدم رشد ارگانيزهاي مضر مي شود. نوشابه گازدار به علت داشتن قند زياد سبب چاقي بويژه در كودكان و نوجوانان مي شود. همچنين زمينه را براي ابتلاي افراد به ديابت بيماري هاي قلبي پوكي استخوان و فشار خون بالا فراهم مي آورد. علاوه بر آبي كه از طريق غذاها به بدن مي رسد مصرف روزانه يك تا يك و نيم ليتر آب و ديگر مايعات ضروري است نوشيدن دوغ يكي از راههاي تامين آب بدن است هر چند اهميت آن در تأمين مايعات بدن كمتر است.

موارد یافت شده: 5