لیست اختراعات با مالکیت سيد علي مرتضوي
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ ثبت: 1391/11/16
مخترع/مخترعان:
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه تعداد كافي از باكتري‌هاي پروبيوتيك بايد روزانه مصرف شوند تا بتوانند اثرات مفيد مرتبط با سوش مصرف شده را ايجاد كنند، لذا شناسايي و شمارش دقيق اين باكتري‌ها در مواد غذايي امري ضروري مي‌باشد. در حال حاضر عمدتا شمارش اين باكتري‌ها با استفاده از محيط كشت‌هاي مختلف صورت مي‌گيرد. مهمترين مشكل در كاربرد روش‌هاي مبتني بر كشت، وقتگير بودن‌ آنهاست. بعلاوه شمارش يك سويه خاص در محصولاتي كه حاوي چندين سويه نزديك به هم هستند با چالش همراه خواهد بود. واكنش زنجيره‌اي پليمراز رقابتي ( PCR رقابتي ) يك روش ملكولي مناسب در شمارش باكتري‌ها محسوب مي‌شود اما مهمترين مسئله در استفاده از PCR رقابتي، ساخت استانداردهاي رقابتگر مي‌باشد. لذا در اين اختراع طراحي و ساخت يك قطعه رقابتگر غير همولوگ براي اولين بار توسط مخترعين در سه مرحله شامل 1- طراحي پرايمرهاي اختصاصي مورد نياز توسط مخترعين 2- انجام واكنش PCR و ساخت قطعه طراحي شده 3- كلونينگ قطعه ساخته شده، جهت شمارش باكتري‌هاي لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس با استفاده از PCR رقابتي ارائه شده است. اختراع ادعايي براي تمامي توليدكنندگان فراورده‌هاي پروبيوتيكي و نيز موسسات كنترل كننده كيفيت ميكروبي اين قبيل محصولات جهت شمارش دقيق و سريع باكتري‌هاي لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس توصيه مي‌گردد.

تاریخ ثبت: 1396/12/19
خلاصه اختراع:

نان گندم يكي از اساسي ترين منابع تامين كننده انرژي در كشور است. اما بيماران سلياكي بدليل حساسيت به پروتئين هاي موجود در گلوتن گندم قادر به استفاده از اين منبع اصلي انرژي نيستند. هيچ غله ديگري بجز گندم توانايي تشكيل شبكه گلوتن و توليد نان با قابليت هضم و كيفيت مناسب را ندارد. هدف از اين اختراع هضم گليادين به منظور بر طرف كردن حساسيت است و توليد نان با استفاده از آرد گندم مي باشد. بدين منظور ابتدا آرد گندم با آنزيم ترانس گلوتاميتاز و آنزيم پروتئازي ( ليزين اتيل استر) مخلوط و در انكوباتور نگهداري شد پس از گذشت 3 ساعت زمان مجددا فرآيند آنزيم زني تكرار و در انكوباتور نگهداري شد. عمل اختصاصي آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي باعث شكستن پيوندهاي گيليادين مي شود از اينرو سبب حذف حساسيت در بيماران مي گردد. گليادين در آرد گندم مسئول ويژگي كشش پذيري و ويسكوزيته مي باشد به شكستن آن سبب تضعيف اين ويژيگي ها در گلوتن مي گردد. نان گندم با استفاده از آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي سبب شكستن پيوندهاي گليادين و از بين رفتن حساسيت در بيماران شد

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/02
تاریخ ثبت: 1389/03/01
خلاصه اختراع:

دستگاه ماكاروني ساز آزمايشگاهي جهت توليد انواع فرآورده هاي خميري در مقدار كم در آزمايشگاه و با رعايت تمام شرايط توليد واقعي طراحي و ساخته شده است. يكي از مشكلات پژوهشگران صنايع ماكاروني براي بررسي اثر افزودني هاي جديد بر كيفيت اين محصولات، عدم امكان توليد اين فراورده ها در آزمايشگاه و مقدار اندك است. در حال حاضر اين پژوهش ها بر روي خط توليد اصلي و با توليد مقادير زياد انجام مي شود كه بدون شك بخشي از آنها قابل استفاده نخواهد بود و وارد ضايعات مي شود همچنين به روند معمولي توليد هم لطمه وارد مي شود. مهمتر اينكه عوامل موثر بر فرايند اكستروژن شامل دما و سرعت چرخش مارپيچ به راحتي قابل كنترل نيستند. دستگاه ابداعي ما بر مبناي اصول حاكم بر روشهاي توليد صنعتي استوار است. از مزاياي مهم اين دستگاه امكان كنترل دقيق دما، فشار و سرعت چرخش مارپيچ مي باشد. در نتيجه نتايجي با قابليت تكرار پذيري بالا بدست مي آيد. لذا با ابداع اين دستگاه روشي ساده وقابل اطمينان جهت توليد فراورده هاي جديد در مقدار كم و بررسي آنها ارائه شده است. اين دستگاه با توجه به ابعادش علاوه بر كارخانه هاي توليد كننده در مراكز پژوهشي صنايع غذايي نيز قابل استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/08/01
تاریخ ثبت: 1387/08/01
خلاصه اختراع:

درخت پسته از گياهان خانواده آناكاردياسه است كه بيشتر به صورت درخت و درختچه در مناطق نيمه گرمسيري و معتدل پراكنده مي باشد و گونه اهلي آن پيستاسياورا ناميده مي شود. پسته منبعي است سرشار از مواد مغذي و محصولي انرژي زا به شمار مي رود و علاوه بر مغز پسته كه مصرف خوراكي دارد ساير قسمت هاي ديگر درخت از قبيل برگ پوست و پوسته خارجي پسته نيز موارد استفاده درماني و صنعتي دارند. اجزاي تركيب شيميايي پسته به طور تقريبي شامل 5/6 درصد آب 60 - 50 درصد چربي 19/6 درصد پروتئين 2/2 درصد فيبر 15 درصد مواد قندي همچنين مجموعه اي از ويتامين هاي A و B و املاح معدني دارد. از نظر تغذيه اي مصرف هر 100 گرم پسته حدود 600 كيلو كالري انرژي توليد مي نمايد كه اين رقم در مقايسه با ساير مواد غذايي از ارزش غذايي بسيار بالايي برخوردار مي باشد. پسته منبعي غني از تركيبات مختلف به خصوص چربي است كه خود شامل اسيدهاي چرب به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباعي است كه براي سلامتي انسان وجود آنها در رژيم غذايي ضروري است. اسيدهاي چرب چند غير اشباعي در مقابل واكنش هاي مولد فساد روغن مانند لپوليز و اتواكسيداسيون بسيار حساس هستند. اين واكنش هاي مخرب در شرايط نامطلوب انبارداري تسريع مي شوند و منجر به بروز مراحلي مي گردند كه در نهايت افت شديد كيفيت پسته انبار شده را به دنبال دارد. پسته از جمله اقلام عمده صادرات غير نفتي ايران كه در بازارهاي جهاني شناخته شده و معروف است. سالهاي متمادي ايران به عنوان معتبرترين توليد كننده و صادر كننده پسته جهان اشتهار داشته و هنوز نيز عمده ترين توليد كننده و عرضه كننده اين محصول در بازارهاي جهاني است. حفظ موقعيت پسته ايران در بازارهاي بين المللي به قدرت توليد و صادرات محصول سالم و بهداشتي پسته بستگي دارد رعايت نكات در نظر گرفته شده در اجراي طرح با كمك سيستم فوق تلاشي در اين راستا مي باش كه اين محصول بتواند منبع كسب درآمد ارزي براي كشور و اشتغال زايي مردم باقي بماند.

تاریخ اظهارنامه: 1385/09/15
مالک/مالکان: سيد علي مرتضوي
تاریخ ثبت: 1386/03/16
مخترع/مخترعان: سيد علي مرتضوي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1385/07/18
مالک/مالکان: سيد علي مرتضوي
تاریخ ثبت: 1385/09/20
مخترع/مخترعان: سيد علي مرتضوي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 8