لیست اختراعات با مالکیت
مهدي غفارزاده
7 عدد
وجود جاروبك در سينكرو باعث ايجاد نويز و اغتشاش در سيگنال خروجي شده و از دقت سينكرو مي كاهد دقت پايين سينكروها باعث شده تا در مقايسه با انكودر ها نتوان از آنها در كاربردهاي كنترلي دقيق استفاده نمود در اين تحقيق طرحي جديد براي سينكر و ارائه شده كه در آن سيم پيچ ثانويه بر روي استاتور قرار مي گيرد و جاروبك حذف مي گردد به اين ترتيب با حذف جاروبك والتبع افزايش دقت آن مي توان از آن در كاربردهايي نظير كنترل موقعيت كنترل موقعيت دقيق و سيستم هاي سرو كنترل استفاده نمود در اين طرح شار مغناطيسي به گونه اي خاص رد داخل روتور جريان مي بيابد و باعث القا ولتاژ در سيم پيچ ثانويه مي گردد اين طرح مستلزم آن است كه ورق هاي روتور به ورت دو تكه ساخته مي شوند براي استاتور از سيم پيچي سينوسي متمركز استفاده شده تعداد دور دقيق هر يك از كلاف از روش حذف هارمونيك دلخواه محاسبه گرديده است اين سينكرو ابتدا به كمك نرم افزار اجزا محدود طراحي و تحليل شده است سپس بر اساس پارامتر هاي طراحي سينكرو مورد نظر ساخته شده و تست گرديد است تست به دو صورت تكي و زوجي انجام شده و نتايج حاصل از هر دو تست تائيد كننده ايده اصلي و همچنين مفاهيم تئوري مي باشد
خلاصه يكي از بزرگترين مشكلات در صنايع آب و فاضلاب در ايران و جهان آمادهسازي لجن حاصل از تصفيه فاضلاب براي دفع ميباشد كه فرايندي پرهزينه و زمانبر است. بكارگيري امواج فراصوت، با ايجاد پديده كاويتاسيون، باعث تسريع فرايندهاي شيميايي و بيولوژيكي در عمليات تصفيه آب و فاضلاب و دفع لجن ميگردد. اين تكنولوژي به دليل مزاياي منحصر به فرد خود، گسترش چشمگيري در تاسيسات تصفيه كشورهاي توسعه يافته داشته است. در طرح حاضر يك دستگاه پردازش مايعات به كمك ارتعاشات فراصوت طراحي، ساخته و آزمايش شده است. قلب دستگاه يك مبدل ماژولار فراصوت با توان يك كيلووات و مغز متفكر دستگاه منبع تغذيه آن ميباشد. براي بررسي عملكرد دستگاه و اعمال اثر بر روي مايعات اجزاي اصلي دستگاه بر روي يك چارچوب مناسب قرار گرفتهاند. در دستگاه حاضر مايعات از طريق پمپ از درون مخزن اوليه به درون لوله پردازش مايع منتقل ميشوند. درون لوله رادياتور فراصوت با اعمال ارتعاشات مكانيكي و ايجاد پديده كاويتاسيون مايع را پردازش مينمايد. طراحي مجموعه ايجاد ارتعاشات فراصوت توسط نرمافزارهاي اجزاء محدود انجام گرفته است و ابعاد بهينه براي اجزاي تشكيل دهنده آن شامل مبدل فراصوت، بوستر و هورن بدست آمده و پس از ساخت هر كدام از قطعات مجموعه روي هم مونتاژ گرديده است. آزمون بررسي اثر فراصوت بر روي چند نمونه لجن انجام گرفته است و نتايج بسيار مطلوب بر روي لجن حاصل شده است. اين نتايج نويد ميدهند كه بتوان از دستگاه صنعتي و بومي سازي شده در بهينهسازي و كاهش فرايندهاي تصفيه آب و فاضلاب استفاده نمود.
در اين اختراع، يك سيستم كنترل موقعيت براي موتور سنكرون مغناطيس دائم جهت كنترل دقيق موقيعت تلسكوپ طراحي و ساخته شده است. جهت حذف خطاهاي مكانيكي و دستيابي به دقت بالا، موتور مورد نظر بدون گيربكس بوده و مستقيماً به بار متصل ميگردد. جهت كنترل موتور از روش كنترل جهت دار شار (FOC) استفاده شده و جهت كليدزني اينورتر از روش مدولاسيون فضاي برداري (SVPWM) كه قادر است علاوه بر كنترل ولتاژ و فركانس فاز را نيز كنترل كند استفاده شده است. براي سنجش دقيق زاويه از يك انكودر بسيار دقيق استفاده شده و در ميان پردازشگرهاي مختلف، پردازشگر ARM كه علاوه بر دقت و سرعت بالا، قيمت مناسبي نيز دارد بكار گرفته شده است. در اين اختراع جهت دستيابي به كنترل دقيق موقعيت، از ضرايب كنترلي متغير استفاده شده است. به اين صورت كه در هر لحظه بر اساس ميزان خطاي موقعيت و با استفاده از قواعد منطقي ضرايب خاصي به كنترل كننده اختصاص داده شده تا موتور علاوه بر رفتار مناسب در خطاهاي زياد، دقت بسيار بالايي نيز در خطاهاي كم داشته باشد. نتايج تئوري و عملي نشان ميدهد سيستم كنترل مذكور قادر است موتور را با دقت بسيار بالايي برابر با 001/0 درجه كنترل كند.
در اين اختراع، به طراحي بهينه و ساخت يك نمونه موتور سنكرون آهن رباي دائم درايو مستقيم (بدون گيربكس) توخالي جهت استفاده در سيستم كنترل موقيعت تلسكوپ پرداخته شده است. جهت طراحي موتور ابتدا ساختار مناسبي از نظر تعداد قطب و شيار، براي موتور انتخاب شده و سپس با استفاده از نرمافزار اجزا محدود Maxwell، به طراحي بهينه شكل آهنربا كه تعيين كنندهترين پارامتر موتور است، پرداخته شده است. هدف از طراحي بهينه آهنربا، دستيابي به كمترين گشتاور دندانه، كمترين ريپل گشتاور و همچنين سينوسيترين نيروي ضدمحركه الكتريكي كه لازمه حركت يكنواخت موتور و كنترل دقيق موقعيت است ميباشد. ساير پارامترهاي ابعادي موتور، بر اساس محدوديتهاي موجود و همچنين سرعت و گشتاور مورد نظر، طراحي گرديده است. پس از طراحي و تحليل كامل، موتور مورد نظر ساخته شده و مورد تست قرار گرفته است. دو عدد بلبرينگ دقيق با لقي بسيار كوچك براي موتور در نظر گرفته شده تا خطاهاي مكانيكي به كمترين مقدار برسد. جهت سنجش موقعيت نيز يك عدد انكودر بسيار دقيق بر روي موتور تعبيه شده است. تست هاي عملي مختلفي بر روي موتور انجام شده است. نتايج حاصل از اندازه گيري، به مقادير شبيهسازي نزديك بوده و طراحي انجام شده را تائيد ميكند.
انكودرهاي نوري و مغناطيسي حساسيت زيادي به شرايط محيطي و خطاهاي نصب داشته و داراي عمر پايينتري نسبت به زاويهسنجهاي الكتريكي مانند ريزالورها و سينكروها ميباشند. از طرفي وجود جاروبك در سينكرو و ريزالورها باعث ايجاد نويز و اغتشاش در سيگنال خروجي شده و از دقت آن ميكاهد. دقت پايين زاويهسنجهاي الكتريكي باعث شده تا در مقايسه با انكودرها نتوان از آنها در كاربردهاي كنترلي دقيق استفاده نمود. در اين اختراع سينكرو زاويهسنج از استاتور، روتور و ياتاقان و محفظه محافظ تشكيل شده است. استاتور از ورقههاي به هم چسبيده E در شيارهاي بدنه و روتور از ورقههاي I كه براي حذف هارمونيك هاي مزاحم با زاويهي خاصي در كنار يكديگر قرار گرفتهاند تشكيل شده است. درسينكرو حاضر، سيمپيچ ثانويه بر روي استاتور قرار گرفته و جاروبك حذف ميگردد. با حذف جاروبك همراه با شبيهسازي و بهينهسازي نرم افزاري عملكرد سينكرو، دقت سينكرو افزايش يافته است به گونهاي كه ميتوان از آن در كاربردهايي نظير كنترل موقعيت دقيق و سيستمهاي سروو كنترل استفاده نمود. همچنين روتور به صورت توخالي ساخته شده است به گونهاي كه علاوه بر بالا بردن قابليت طراحي سيستم در اندازههاي مختلف، با اتصال مستقيم اين زاويهسنج به محور خروجي دستگاههاي در اندازه متوسط و بزرگ اين امكان را فراهم مينمايد كه علاوه بر حذف خطاهاي بكلش و الاستيك ناشي از اتصال غير مستقيم موقعيتسنج به محور خروجي بتوان هاديهاي سيستم كنترل محورهاي مختلف و يا لولههاي پايپينگ را از داخل آن عبور داد.
خلاصه اختراع اختراع با نام " سيستم پرتابل اسكن ايكس ري پسپراكنده كانتينر و خودرو بدون نياز به دسترسي دو طرف هدف" دستگاهي در امور بازرسيهاي امنيتي است. طبق روش معمول بازرسي، نياز به دسترسي به هر دو طرف جسم مورد بازرسي وجود دارد. اما در بسياري از موارد (از جمله در ميدانهاي بيروني) عملاً اين روش امكان پذير نيست. رويكرد اختراع سيستم تصويربرداري متحرك (پرتابل) با استفاده از پسپراكندگي پرتوي ايكس، ساخت اين نوع سيستمها براي كاهش اثرات مخرب و ناهنجار مواردي چون قاچاق مواد مخدر، ورود غيرقانوني اتباع بيگانه و قاچاق انسان، اسلحه و مهمات، كشف مواد منفجره، قاچاق عتيقهجات و ميراث باستاني، قاچاق ارز و مواد ممنوعه هستند. مقدار دز پرتويي كه به مردم و جامعه در اين روش تحميل ميشود، بسيار كم است. در اين دستگاه با استفاده از يك تيوب پرتوي ايكس با انرژي متوسطه و با جريان بالا و به كمك يك باريكهساز چرخان، پرتوهاي ايكس به صورت باريكه مدادي در آمده و با چرخش كل جسم مورد بازرسي را اسكن مينمايد. پرتوهاي ايكس بازگشتي (پسپراكنده شده) پس از برخورد با ماده، روي آشكارسازهاي وسيعي كه براي آن تعبيه شدهاند ثبت ميگردند. سيگنالهاي الكتريكي ايجاد شده سپس توسط رايانه خوانش شده و با الگوريتمهاي بازسازي تصوير، تصوير به دست ميآيد.
دستگاه اسكنر چمداني تلفيقي عبوري/بازگشتي يك دستگاه در حوزه بازرسي امنيتي از كيفها و چمدانهاست كه در مبادي ورودي و خروجي نظير فرودگاهها، اماكن نظامي و سياسي، شركتها و هتلها و غيره مورد استفاده قرار مي گيرد. كاربرد دوگانه تصويربرداري با استفاده از پرتوهاي عبوري و بازگشتي اين امكان را به كاربر ميدهد كه با دقت و حساسيت بالايي بتوانند اهداف خطرناك مانند مواد منفجره، اسلحه و مواد قاچاق مانند موادمخدر، عتيقهجات و غيره را كشف كنند. دستگاه متشكل از دو بخش اصلي است كه داراي دو تيوب اشعه ايكس در دوطرف بوده و در يك سمت آن آشكارساز عبوري دقيقا در مقابل باريكه بادبزني پرتو و در سمت ديگر، آشكارساز بازگشتي در جنبين آن قرار دارند. باريكه ساز مدادي شامل دو صفحه چرخنده و ثابت است كه فصل مشترك آن يك نقطه بوده كه باريكه پرتو از آن خارج ميشود و به صورت پيكسل هاي متوالي جسم مورد بازرسي را جاروب مي كند. گام ابتكاري در اين اختراع استفاده از سيستم و فرايندي است كه باريكه را به صورت مدادي درآورده و توسط يك الگوريتم ديناميك فوتونهاي بازگشتي را پس از ثبت و توليد سيگنال به صورت تصوير دو بعدي در مي آورد و به صورت يك ماژول مستقل به هر دستگاه عبوري امكان اضافه شدن دارد.
موارد یافت شده: 7