لیست اختراعات با مالکیت
مهدی قهرمانی فر
9 عدد
خلاصه ي توصيف الكترواستتوسكوپ هوشمند چند منظوره در اختراعات گذشته هيچ استتوسكوپي با هر سه قابليت تشخيصي - آموزشي- درماني ساخته نشده است.در مورد مسله تشخيصي به علت پايين بودن كيفيت استتوسكوپ هاي قبلي و مورد آموزشي به علت عدم توانايي آموزش به صورت هم زمان براي استاد و دانشجو ،و مورد درماني به علت عدم وجود دستگاه ايجاد شوك به صورت دائم همراه پزشك ،با مشكل مواجه بوده است.براي مثال دستگاه هاي ايجاد شوك الكتريكي همراه داراي آموزش تصويري براي افراد مبتدي هستند، و همين مورد باعث اندازه ي بزرگ اين دستگاه ها شده است. و به همين دليل پزشك نمي تواند آن را دائماً همراه خود داشته باشد و از آن در موارد اورژانسي استفاده كند . در الكترو استتوسكوپ هوشمند چند منظوره، اين آموزش تصويري به علت آشنايي كامل پزشكان به مساله ي شوك الكتريكي حذف شده است، تا اندازه ي دستگاه كوچكتر شده و قابل حمل گشته و قيمت آن نيز بسيار پايين تر گردد. ضمنا اكنون دانشجويان پزشكي در بيمارستان ها در حين آموزش مجبورند بر سر بالين هر بيمار به نوبت صداي قلب يا ريه يا... را گوش بدهند . تصور كنيد ده نفر بخواهند بر سر بالين هر بيمار اين كار را انجام دهند ،كه در اين حالت هم زمان آموزشي تلف مي شود و هم دانشجو و استاد نمي توانند به صورت همزمان از استتوسكوپ استفاده كنند و و به گفته ي استادان بخش قلب و ريه دانشجويان به دليل آموزش ناقص نمي توانند در اين زمينه مهارت لازم را كسب كنند. الكترواستتوسكوپ هوشمند چند منظوره به گونه اي ساخته شده كه آموزش همزمان همه ي دانشجويان همراه با استاد (هم به صورت شنيداري در حين آموزش و هم به صورت ضبط صدا براي تكرار و تمرين دانشجويان ) مقدور باشد. از طرف ديگردر مواقعي به دليل ضعيف بودن صداي استتوسكوپ هاي كنوني تشخيص درست براي پزشكان كمي مشكل است ،كه همين مورد نيز در الكترو استتوسكوپ هوشمند چند منظوره تصحيح شده است . به طوري كه صداي قلب يا ريه يا... را به طور بسيار دقيق و حساس و با كيفيت بالا به سمع پزشك مي رساند.طي مقايسه ي انجام شده بين استتوسكوپ الكترونيكي 3200Littman (در ايران به فروش نمي رسد و در آمريكا قيمت آن هم اكنون496 دلار است.) با الكترو استتوسكوپ هوشمند چند منظوره ،مشاهده شد كه صداي خروجي از الكترواستتوسكوپ هوشمند بسيار واضح تر است. حال آنكه اين الكترو استتوسكوپ ، چند منظوره بوده و قيمت آن كمتر از يك هفتم استتوسكوپ الكترونيكي Littman3200 است و اندازه و وزن بسيار پايين آن ،يكي از ويژگي هاي بارز آن است. هم اكنون الكترواستتوسكوپ هوشمند چند منظوره به در خواست يكسري از پزشكان واستادان مورد استفاده ي آنها قرار گرفته است. مهدي قهرماني فر
سيستم تنظيم فشار ايريگيشن در عمل هاي جراحي تي- يو-ال و تي- يو-آر سيستم تنظيم فشار ايريگيشن در عمل هاي جراحي تي- يو-ال و تي- يو-آر ،سيستمي الكترونيكي است كه از طريق توليد و تنظيم فشار هوا، فشار آب(مانند نرمال سالين) وارد شده به مجاري ادراري بيمار را حين عمل تنظيم مي كند. فشار هواي سيستم قابل تنظيم بوده و تا 120mmHg قابل تغيير است. در صورت اتمام آب داخل سرم سيستم ،به صورت خودكار خاموش شده و توسط بازر ، جراح يا دستيار وي را مطلع مي كند . اين سيستم از يك سيستم پمپ هواي قابل تنظيم ويك سيستم كنترل اتمام آب داخل سرم و يك قسمت هشدار دهنده تشكيل شده است. كه از طريق توليد و تنظيم فشار هوا، فشار آب(مانند نرمال سالين) وارد شده به مجاري ادراري بيمار را حين عمل جراحي تنظيم مي كند. در صورت اتمام آب داخل سرم ، سيستم به صورت خودكار خاموش شده و توسط بازر ، جراح يا دستيار وي را مطلع مي كند . اين سيستم از طرفي نياز به هر نيروي انساني (جهت پمپ آب سرم) را برطرف نموده و از طرفي ديگر كاملاً دقيق و به صورت هوشمند ايريگيشن مورد نياز حين عمل هاي جراحي TURوTULرا فراهم مي كند.
سيستم همراه الكترودرناژور قفسه ي سينه سيستم همراه الكترودرناژور قفسه ي سينه ، به منظور درناژ هوا، خون ،آب و ترشحات چركي تجمع يافته در فضاي بين پلوراي احشايي و جداري طراحي شده است.اين سيستم با توجه به حجم و جرم كم ،هم در وضعيت اورژانس و هم در مراكز درماني مي تواند براي درمان نوموتوراكس ،هموتوراكس و هيدروتوراكس و...استفاده گردد. بديهي است كه استفاده از اين سيستم قدمي در جهت كاهش مرگ و مير (بخصوص در موارد نوموتوراكس) خواهد بود. الكترودرناژور قفسه ي سينه داراي يك سيستم درناژ يكطرفه بوده كه مواد (هوا و مايع) را از فضاي مورد نظر، درناژ نموده و در كيسه ي مدرج جمع آوري مي كند.اين سيستم قابليت تنظيم قدرت درناژ (با توجه به شرايط بيمار) را داشته و با توجه به ذخيره نمودن هوا و مايع و مشخص نمودن ميزان آن علاوه بر جنبه ي درماني ، جنبه ي تشخيصي نيز دارد. به توجه به يكطرفه بودن جريان در طول اين سيستم ،از ايجاد نوموتوراكس مجدد (در صورت خاموش شدن سيستم به هر دليل) جلوگيري مي شود. ضمناً اين سيستم داراي يك سيستم پيجرپزشك (به صورت بي سيم) در صورت خاموش شدن سيستم درناژور و يا نياز بيمار مي باشد. سيستم همراه الكترودرناژور قفسه ي سينه از لحاظ اندازه ، وزن ، كارايي و قيمت تمام شده بسيار كارآمد تر از سيستم هاي قبلي مي باشد. مهدي قهرماني فر- معصومه ي كاظمي
سيستم هاي سنگ شكن ضربه زن متداول در بيمارستان ها بيشتر از نوع پنوماتيك هستند كه از مشكلات اين سيستم ها اندازه بزرگ و قيمت بالاي آن ها مي باشد. سيستم سنگ شكن سلنوئيدي كليه ، سيستمي است كه با بهره گيري از نيروي الكترومغناطيس و به كمك پروب سنگ شكن در عمل هاي PCNL يا TUL به منظور شكستن سنگ هاي كليه مانند سنگ هاي شاخ گوزني مورد استفاده قرار مي گيرد.از طرف ديگر ابزار ساخت اين سيستم به طور كامل در داخل كشور موجود بوده و ساخت آن نسبت به سيستم هاي قبلي بسيار كم هزينه تر خواهد بود. ضمنا اين سيستم از نظر اندازه نسبت به سيستم هاي پنوماتيك بسيار كوچك (بيش از صد برابر كوچك تر) است و اين موضوع از نظر حمل و كار با سيستم بسيار با اهميت است. سيستم سنگ شكن سلنوئيدي كليه ، سيستمي است كه با بهره گيري از نيروي الكترومغناطيس و به كمك پروب سنگ شكن در عمل هاي PCNL يا TUL به منظور شكستن سنگ هاي كليه مانند سنگ هاي شاخ گوزني مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سيستم با برق شهري راه اندازي شده و پس از اتصال به پروب مناسب در عمل هاي PCNL يا TUL مورد استفاده قرار ميگيرد . پس از متصل شدن پروب سنگ شكن به وسيله ي كانكتور به سيستم سلنوييد مركزي، سيستم آماده راه اندازي بوده و هم به شكل دستي و هم با پدال بيسيم قابل كنترل است.
خلاصه ي توصيف سيستم اينجكتور همراه يك طرفه ي مستقل از جاذبه تاكنون براي تزريق انواع سرم ها از يك هولدر براي بالاتر نگه داشتن سرم نسبت به سطح بيمار استفاده شده است. كه در صورت نبود هولدر سرم بايد يا توسط خود بيمار يا شخص ديگري بالا نگه داشته شود كه در اين حالت ميزان مايع ورودي متغير بوده و در صورت كافي نبودن فشار ،خون به داخل آنژيوكت بر مي گردد و تشكيل لخته مي دهد .(اين حالت بخصوص در زمان سوانح خارج از بيمارستان و يا در بيمارستان در زمان انتقال بيمار در موارد ضروري يا... ديگر اتفاق مي افتد ).علاوه بر اين در بيماراني كه دچار شوك هموراژيك شده اند حتي با فري كردن جريان سرم ، باز هم سرعت كافي براي لود مايع درون رگ بيمار برقرار نمي گردد ونياز به دو لاين براي تامين حجم مايع درون رگي مي گردد. سيستم اينجكتور همراه يك طرفه ي مستقل از جاذبه ،سيستمي كوچك و قابل اتصال به سرم است. اين سيستم براي مواردي كه امكان بالا بردن ارتفاع سرم از سطح بيمار وجود ندارد (كمبود هولدر، در سوانح رانندگي و..كه بيمار دچار شوك هموراژيك شده و به لود سريع مايع درون رگي نياز دارد ، جنگ ها ، زمان انتقال بيمار و...) مورد استفاده قرار مي گيرد. ميزان اينجكشن سرم بر اساس تشخيص پزشك قابل كنترل بوده و در صورت خاموش شدن سيستم به هر دليلي ،سيستم توسط يك پيجر پزشك را از موضوع مطلع مي كند. ضمنا در صورت خاموش شدن سيستم ، جريان در خلاف جهت برقرار نخواهد شد و نيز در صورت افزايش فشار كيسه سرم (مثلابه دليل قرار گرفتن سرم در زير بازوي بيمار يا..) تغييري در ميزان خروجي سيستم به وجود نخواهد آمد. اين سيستم از يك پمپ كننده مركزي و يك پيجر تشكيل شده است .ولتاژقسمت هاي مختلف بين 4 تا 12 ولت متغير است. از ويژگي هاي منحصر به فرد اين سيستم اين است كه مايع به شكل ايزوله و استريل از سيستم پمپ كننده عبور داده مي شود و نيز امكان برگشت در خلاف جهت در زمان خاموش بودن سيستم وجود ندارد .بنابر اين از لخته شدن خون در آنژيوكت كه به وفور در بيماران ديده مي شود ، جلوگيري مي گردد.از طرف ديگربا سرعت بالاي انتقال مايع به درون رگ بيمار(قابل تنظيم) ،نياز به گرفتن دو لاين براي بيمار را بر طرف مي كند.علاوه بر اين سيستم قابليت شارژمجدد باتري را داراست.اين سيستم با موفقيت تست شده و به تأييد هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج رسيده است.
رسپيپارد سه سوپاپه اثرات درماني اسپري هاي دهاني استفاده شده در بيماران به دليل استفاده نادرست ،(بخصوص اطفال و بيماران مسن) و نيز چسبيدن پودر به مخاط دهان ،كاهش قابل ملاحظه اي داشته است رسپيپارد سه سوپاپه ، سيستمي است كه در آن تمامي مشكلات مربوط به مصرف اسپري هاي دهاني برطرف شده است. در ساخت اين سيستم از محفظه پلاستيكي پارتيشن بندي شده (بين اسپري و دهان بيمار) جهت جدا سازي جريان دم و بازدم بيمار و كاهش ميزان پودر چسبيده به مخاط دهان و نيز حجم بالا جهت جلوگيري از هدر رفت اسپري ، به منظور افزايش افيكيسي اسپري تا بيش از سيصد درصد حالت عادي استفاده شده است. براي يكطرفه سازي جريان بين پارتيشن ها از سه عدد سوپاپ با افيكيسي بالا استفاده شده است. رسپيپارد سه سوپاپه تحت حمايت شركت پزشكي مهندسي الكتروطب آسيا ساخته ، و به تاييد دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با موفقيت بر روي بيماران آزمايش شده است.
خلاصه ي توصيف كيف آزمايشگاهي (LabBag) در اختراعات گذشته هيچ وسيله ي چند منظوره اي براي حمل نمونه هاي آزمايشگاهي ساخته نشده است.(به جز بسته هاي يخ كه براي خنك نگه داشتن نمونه ).LabBag وسيله اي مناسب و چند منظوره براي نمونه گيري و حمل آن است.اين كيف توانايي حمل نمونه ها ي خون،سرم،پلاسما،ادرار ،مدفوع،اعضاي حيوانات آزمايشگاهي مانند قلب ،كليه ،كبد، نمونه هاي زنده و غير زنده ي موجود در لوله ي آزمايشگاهي و لام، نموه ي باكتري ، قارچ ، انگل ،نمونه هاي گياهي ،انواع داروهاو...را در شرايط مختلف مانند دماهاي مختلف (دماي بدن،دماي آزمايشگاه و...)،شرايط جهش زا، شرايط IRو ...را دارد.LabBag داراي وسايل مختلف استريل براي نمونه گيري بوده و توانايي استريل سازي وسايل را نيز دارد.اين كيف داراي محفظه ي خنك كننده ،محفظه ي گرم كننده، محفظه ي UV ، محفظه ي IR، محفظه ي لوازم استريل آزمايشگاهي و اسپري خنك كننده و حافظه ي داخلي مي باشد. در اين دستگاه از منبع تغذيه ي 12ولت،7.5 آمپر استفاده شده است.فعاليت تمامي محفظه ها مجزا از همديگر بوده و توسط كليد جداگانه اي فعال مي شوند.ظروف نمونه گيري در هر محفظه به صورت فيكس در جاي مخصوص به خود قرار مي گيرند.محفظه ي خنك كنند و گرم كننده قابليت خنك سازي و گرم سازي بيش از 40 نمونه ، محفظه هاي UVو IR توانايي جاي دهي بيش از 10 نمونه و محفظه ي وسايل استريل داراي ابزار نمونه گيري و تمامي وسايل مورد نياز ساير محفظه ها مي باشد.
اسپري هاي استنشاقي مانند اسپري هاي آلفا آگونيست و كورتيكواستروئيد (خط اول درمان در بيماري آسم و COPD در اطفال و بزرگسالان ) يكي از پايه هاي درماني در حيطه ي پزشكي محسوب مي شوند و در حالات اورژانسي و غير اورژانسي مورد استفاده قرار مي گيرند و باعث بهبود عملكرد ريه مي گردند . وجود اسپيسر هايي كه در گذشته ساخته شده اند تا حدي باعث افزايش اثر بخشي اسپري هاي استنشاقي مي شوند . اما با توجه به مطالعات معتبر انجام شده ، اسپيسر ها و نيز شيوه مصرف بيمار داراي مشكلاتي مي باشند كه عبارت اند از : 1) مسائل مربوط به بيمار مانند عدم توانايي مصرف صحيح بيمار از اسپري ( به علت عدم آموزش صحيح و يا عدم يادگيري نحوه مصرف اسپري (از نظر زمان فشردن اسپري و زمان عمل دم )) 2) ايرادات و مشكلات اسپيسر هاي قديمي مانند عدم وجود محفظه با حجم مناسب در اسپيسر هاي موجود جهت جايدهي پاف اسپري (حتي يك پاف ) ،عدم توانايي اسپيسر هاي موجود از نظر حفظ پودر داروي موجود در آنها به دليل عدم تنظيم جريان هواي ورودي و خروجي و وجود احتمال آلودگي تماسي اسپيسر ها و اسپري هاي استنشاقي و ماسك ها به دليل عدم وجود يك محفظه نگهداري مخصوص. اسپيسر افزايش بازده اسپري هاي استنشاقي (شفادم ) با قابليت يك طرف كردن جريان دم و بازدم همراه با جلوگيري از هدر رفت دارو از سيستم ، نياز به آموزش بيمار جهت مصرف اسپري را برطرف كرده است. با توجه به اينكه آموزش بيماران در موارد نوزادان ، اطفال و افراد مسن امكان پذير نمي باشد. از طرف ديگر ، شفادم با گنجايش بالاي خود توان حفظ پاف داروي اسپري شده را دارا مي باشد و همراه با سه سوپاپ يك طرفه از خروج دارو از سيستم جلوگيري مي كند. علاوه بر اين ،شفادم به دليل دارا بودن كيف محافظ باعث جلوگيري از آلودگي تماسي اسپيسر و اسپري هاي بيمار مي شود .از طرفي در افراد بزرگسال از محفظه ماسك مي توان براي نگهداري داروهاي ديگر بيمار استفاده كرد.
خلاصه ي توصيف محلول گياهي برطرف كننده ي التهاب و عفونت سينوس ها در سينوزيت(سينوز استاپ) داروهاي امروزي مورد استفاده براي برطرف نمودن عفونت سينوس هادر سينوزيت ،يكسري دارو هاي شيميايي (سفكسيم،كواموكسي كلاو،آمفوتيسين بي ،كوتري موكسازول،سفپيم و...)هستند كه عوارض قابل توجهي مانند سندرم استيون جانسون،سقط جنين،كاهش عملكرد كليوي،مشكلات خوني و گوارشي و... ايجاد كنند. سينوز استاپ از دو گياه Daphne odora (بومي هند) وEcballium Elaterium (بومي شرق تركيه و شمال غرب ايران) به دست آمده است.اين محلول علاوه بر اينكه عوارض خطرناك داروهاي امروزي مورد استفاده براي برطرف كردن التهاب سينوس (در سينوزيت)را ندارد، داراي خاصيت آنتي اكسيداني و شويندگي قابل توجهي است.به عبارت ديگر اين محلول داراي سه خاصيت آنتي باكتريال ،آنتي اكسيداني وشويندگي مي باشد.اين محلول پس از يك سال و هفت ماه آزمايش در مرحله ي حيواني (بر روي موش و خرگوش آزمايشگاهي )،بر روي بيماراني كه به عوارض داروهاي شيميايي حساسيت دارند و يا نمي توانند عوارض دارو ها را تحمل كنند،استفاده مي شود. براي تمامي مراحل، آزمايشات مخصوص به خود انجام گرفته است. سينوز استاپ ،محلولي گياهي از چند جنبه بر داروهاي فوق ارجحيت دارد. گياهي بودن ، عدم بروز عوارض خطرناك داروهاي قبلي، هزينه ي كمتر توليد و اثر بخشي بهتر. آزمايشات آنتي باكتريال به روش چاهك،آزمايشات آنتي اكسيدان به روش فنول تام و آزمايشات سنجش سميت به سه روش (مدل حيواني،آرتميا اورميانا،آليوم سپا)انجام شده است .ضمناً در مدل حيواني آزمايشات بر روي قلب ،كليه،ريه،كبدوطحال موش و خرگوش آزمايشگاهي انجام شده اند. تمامي نتايج مربوط به آزمايشات فوق به تاييد بيوشيميست،ميكروبيولوژيست و پاتولوژيست(هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج) رسيده است. مهدي قهرماني فر
موارد یافت شده: 9