لیست اختراعات با مالکیت موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش
29 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 29
تاریخ ثبت: 1396/11/03
خلاصه اختراع:

پليمرها به عنوان موادي كه از نظر هدايت حرارتي و الكتريكي مقاوم هستند، شناخته شده اند. اما در مواردي نياز است كه توانايي انتقال حرارت را داشته باشد. در حال حاضر دستيابي به چنين خواصي دور از انتظار نبوده و استفاده از نانو ذرات ميتواند چاره كار باشد. براي اين منظور ابتدا نانو كامپوزيت هاي يورتان آكريلات- رس پخت شونده با پرتوي فرا بنفش سنتز شد، سپس اثر نانو ذرات بر پايداري حرارتي، خواص مكانيكي و هدايت حرارتي نانو كامپوزيت هاي يورتان آكريلات (UA) مورد بررسي قرار گرفت. تصاوير به دست آمده از SEM نشان داد نانو ذرات به طور يكنواخت در بستر پليمر پخش شده اند. پايداري حرارتي نمونه ها به وسيله آناليز وزن سنجي حرارتي (DTG) بررسي گرديد. آناليز DMTA نشان داد افزودن مقدار معيني از نانو ذرات رس (3% و 5% وزني) به بستر پليمر سبب بهبود قابل توجهي در خواص مكانيكي نانو كامپوزيت ها مي شود. همچنين آناليز عكس برداري حرارتي زير قرمز نشان داد هدايت حرارتي نانو كامپوزيت ها با افزايش مقدار نانو ذرات (3% و 5% وزني) افزايش يافت.

تاریخ ثبت: 1392/06/26
مخترع/مخترعان: رضا امینی
خلاصه اختراع:

پوشش فسفاته معمولاً به عنوان پوشش پايه يا پيش عمليات براي عمليات سطحي بيشتر، بر روي زمينه هاي آهن، آهن گالوانيزه شده و گاهي اوقات آلومينيوم استفاده مي شود كه اخيراً بر روي فلز و آلياژ منيزيم نيز به كار گرفته شده است. به دليل اين كه فسفاته كردن يك پوشش ريز متخلخل ايجاد مي كند، در نتيجه باعث تقويت چسبندگي پوشش رويه مي شود و همچنين مقاومت به خوردگي خوبي براي لاية زيرين ايجاد مي كند. مهم تر از همه اين كه تركيب فسفاته نسبت به پوشش تبديلي كروماته، به لحاظ زيست محيطي مناسب تر مي باشد. بنابراين پوشش فسفاته بسيار زياد مورد كاربرد قرار مي گيرد[27]. پوشش فسفاته به عنوان يك پوشش پاية خوب براي پوشش دهي زمينه هاي فلزي به ويژه منيزيم با استفاده از پوشش هاي حفاظتي آلي مطرح مي باشد. در فرمولاسيون حمام فسفاته از نيتريت سديم به عنوان شتاب دهنده استفاده مي شود. لازم است اين ماده به دليل سميت و سرطان زا بودن با مواد ديگر دوست دار محيط زيست جايگزين گردد.

تاریخ ثبت: 1392/07/01
خلاصه اختراع:

روش هاي متعددي براي توليد تونر وجود دارد، از جمله روش تجمع امولسيوني كه سبب توليد ذراتي با توزيع اندازه كوچكتر و باريكتر شده كه اين خاصيت باعث بهبود توانايي جريان پذيري ذرات تونر، انتقال بهتر به كاغذ و در نهايت بهتر شدن كيفيت تصاوير چاپ شده مي شود. در اين روش رنگدانه همرا با مواد فعال سطحي انيونيك با كوپليمر اكريليك - استايرن مخلوط شده و با كاهشpH و رسيدن به زير نقطه ايزوالكتريك سوسپانسيون بصورت ژل در امده و با كار مكانيكي به ذرات كوچك تقسيم مي شود. هدف از اين اختراع توليد تونر مغناطيسي دو جزئي دستگاه چاپگر ليزرجت به روش تجمع امولسيوني با استفاده از نانوذرات مگنتيت توليد شده به روش همرسوبي مي باشد كه با توجه به حجم بالاي واردات اين ماده دستيابي به روش هاي توليد آن ضروري به نظر مي رسد.

تاریخ ثبت: 1392/06/17
خلاصه اختراع:

استفاده از فتوكاتاليست هاي نيمه هادي ناهمگن، پتانسيل بسيار خوبي براي كنترل و حذف آلاينده هاي آلي در آب يا هوا دارد و اخيراً از روش هاي كارآمد در زمينه تصفيه آب و هوا به شمار مي رود. اين فرآيند كه به عنوان "فرآيند اكسيداسيون پيشرفته (AOP)" نيز شناخته مي شود، براي اكسيداسيون آلاينده هاي مقاوم مانند رنگ ها و تركيبات فنوليك مناسب است. در اين تحقيق يك رآكتور نيمه پيوسته در ابعاد آزمايشگاهي طراحي و ساخته شد. رآكتور طراحي شده متشكل از يك لوله پيركس به طول 42 cm و قطر 5 cm است كه يك لوله كوآرتز به طول 50 cm و قطر 3.2 cm در درون آن قرار گرفته به طوري كه محور لوله پيركس و كوآرتز بر هم منطبق است و بالا پايين لوله پيركس توسط درپوش هاي تفلوني بسته شده است. ورودي و خروجي رآكتور به فاصله 3 cm از بالا و پايين لوله پيركس تعبيه شده و لامپ UV در درون لوله كوآرتز قرار گرفته و جهت به حداكثر رساندن انعكاس تابش درون راكتور و افزايش بازده رآكتور سطح خارجي پيركس با پوششي از فويل آلومينيوم پوشيده شد. خروجي رآكتور توسط شلنگ سيليكوني به ترتيب به مخزن و ورودي پمپ و خروجي پمپ به ورودي رآكتور متصل شده است.

تاریخ ثبت: 1392/10/01
مخترع/مخترعان: حسن احمدی مقدم
خلاصه اختراع:

اجسام شفاف به‌دليل اختلاف غلظت و مواد شيميايي تشكيل‌دهنده و ساختار‌شان، خصوصيات نور تابشي عبوري را در فصول مشترك، مرزها و درون خود تغيير مي‌دهند. اين تغييرات شامل: انعكاس، انحراف، جذب، پراكندگي، و در بعضي موارد انتشار مي‌شوند. در طراحي و ساخت اغلب قطعات شفاف مانند: شيشه‌، لعاب‌هاي شفاف يا لايه‌هاي شفاف، اندازه‌گيري خواص نوري‌ (اپتيكي) ضروري مي‌باشد. اندازه‌گيري دقيق ضريب انكسار (شكست) نور كه بر اثر كاهش سرعت نور و انحراف مسير در درون شيشه‌ها، به‌ويژه ابزار دقيق نوري و مخابراتي رخ مي‌دهد، از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي‌باشد. بسياري از اين ابزار، كوچك و شكننده بوده و داراي خواص نوري بالا مي‌باشند. از اين‌رو نمي‌توان از امكانات و تجهيزات معمولِ اندازه‌گيري خواص نوري مانند: رفركتومتر و يا اسپكترومتر كه مخصوص اندازه‌گيري ضريب انكسار مي‌باشند، استفاده نمود. زيرا اين دستگاه‌ها نياز به ورقه و يا منشورهاي طراحي‌شده دقيق ساخته‌شده از نمونه‌هاي آزمايشي، دارند. به‌ويژه براي به‌كارگيري دستگاه اسپكترومتر كه مناسب اندازه‌گيري ضريب انكسار بالا و تفرق نور مي‌باشد، لازمست نمونه‌هاي آزمايشي به‌اشكال منشورهايي دقيق، اختراع، طراحي و ساخته (شكل‌داده) ‌شوند. در اين اختراع مجموعه‌ايي از منشورهاي شيشه‌ايي استاندارد و نمونه‌هاي متفاوت تحت اندازه‌گيري، طبق طراحي مناسب، تراشيده و ساخته مي‌شوند. از اين‌رو اندازه‌گيري ضريب انكسار قطعات شفاف بسيار كوچك يا نازك و شكننده، را كه تاكنون انجام نگرفته‌است، امكان پذير مي‌سازد.

تاریخ ثبت: 1392/08/27
خلاصه اختراع:

اين اختراع پيرامون تهيه پودر رنگي مورد مصرف در فرايند فالبگيري خميري است. اين پودر مخلوطي از رزين پايه PVC سنتز شده به روش هاي سوسپانسيوني و امولسيوني است كه با اجزاي گوناگون ديگري همچون نرم كننده، پايداركننده هاي نوري و حرارتي، عامل رنگي، آنتي اكسيدانت، پركننده معدني و جاذب UV مخلوط شده است. اختلاط اين اجزا از روشي به نام اختلاط خشك صورت مي گيرد كه در آن مواد اوليه و محصول نهايي بصورت پودر خشك با جريان آزاد مي باشند.

تاریخ ثبت: 1393/12/06
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع: در اين اختراع ساخت پوشرنگ پلي يورتان ضد باكتري شرح داده شده است. پيونده پلي¬يورتان خود به دليل وجود اتصالات يورتاني مقاومتي هر چند كم در برابر رشد باكتري نشان مي¬دهد، اما براي كاربردهاي صنعتي لازم است خاصيت ضدباكتري آن ارتقا يابد. در اين اختراع از ذرات فلزي در درصد وزني¬هاي مختلف 10 تا 400 قسمت در ميليون در پوشرنگ پلي¬يورتان استفاده شد. نتايج نشان داد كه پوشرنگ¬هاي ساخته شده اين اختراع مي¬توانند رشد كلوني¬هاي باكتري اي¬كولاي و اس¬آروس را تا 90% بگيرند.

تاریخ ثبت: 1394/02/14
مخترع/مخترعان: نسرين فلاحتي
خلاصه اختراع:

تصفيه آب و فاضلاب آلوده به رنگ، يكي از نگراني‌هاي اصلي محققان در دهه اخير بوده است.فرآيندهاي فيزيكوشيميايي مختلف رنگ‌زدايي متشكل از الكتروشيميايي، بيولوژيكي، غشاء و فرآيندهاي غشايي جداسازي، انعقاد، و ازن، روش‌هاي تصفيه را براي حذف آلاينده‌ها از پساب‌هاي صنعتي در سال‌هاي اخير توسعه داده‌اند.اما بسياري از اين روش‌ها پر هزينه و زمان‌بر هستند.در ميان فرآيندهاي فيزيكوشيميايي، تكنولوژي جذب محدوده كاربرد گسترده‌اي در تصفيه آب و فاضلاب داشته كه به عنوان يكي از فن‌آوري‌هاي كارآمد و مؤثر مورد استفاده قرار گرفته است.در فاضلاب واقعي، مجموعه‌هاي مختلفي از مواد مانند رنگ‌ها، پلي اكريليك، فسفنات‌ها، عوامل ضد انعقاد، و غيره وجود دارند.بسياري از اين تركيبات سمي‌هستند كه بايد به طور كامل از پساب حذف گردند و حذف آن‌ها براي توازن محيط زيست ضروري است. شناسايي اثر پارامترهاي مختلف بر روند حذف مواد بسيار مهم است. اين روش مي‌‌تواند توسعه محصول را بهبود بخشد و مرتبط با فعاليت‌ها ‌و حل بسياري از مشكلات به طور قابل توجهي مورد نظر واقع شود.

تاریخ ثبت: 1393/04/14
مخترع/مخترعان: فرهود نجفي اخيجهاني
خلاصه اختراع:

افزودني همتراز كننده در اين اختراع بوسيله كوپليمريزاسيون حلقه گشا سنتز شده است در اين تكنيك منومرهاي حلقوي اكتا متيل سيلوكسان و تترا هيدرو فوران در حضور كاتاليزور اسيدي تري فلورو متان سولفونيك اسيد باز شده و به يكديگر متصل مي شوند. تركيب حاصل از كوپليمريزاسيون منومرهاي حلقوي با تكنيك فوق باعث تشكيل قطعات پلي اتر و دي متيل سيلوكسان در ساختار خطي كوپليمر حاصل مي گردد كه بدين صورت تركيب حاصل سازگاري بهتري در فرمولاسيون رنگ ها خواهد داشت و وظيفه اصلي افزودني كه همتراز كردن سطح رنگ مي باشد بهتر صورت خواهد گرفت.

تاریخ ثبت: 1393/06/02
خلاصه اختراع:

رنگ آب‌پايه‌ي اكريليكي با خواص عايق حرارتي به كمك ميكرو ذرات معدني متخلخل، داراي ويژگي‌هاي عايق حرارتي، آب پايه بودن و عدم آسيب به محيط زيست مي‌باشد. رزين بكار‌رفته در ساخت اين رنگ، رزين اكريليكي بوده كه به كمك پليمريزاسيون امولسيوني سنتز شده‌است. پس از سنتز رزين، ميكرو ذرات با تخلخل بيشتر‌ از 99% به آن افزوده‌مي‌شود كه پس از افزودن خمير رنگ به آن، مي‌توان به رنگي با خواص عايق حرارتي دست‌يافت. رزين سنتز‌شده شامل منومر، آب، امولسيفاير يوني و غير يوني، آغازگر پليمريزاسيون و بافر(تنظيم‌كننده‌ي PH) مي‌باشد. اين رزين، حاصل از واكنش كوپليمريزاسيون مخلوط مونومرها در حضور امولسيفايرها است كه با نسبت‌هاي بهينه در زمان و تحت دماي مشخص انجام‌مي‌شود. پس از سنتز رزين اكريليكي، افزودني معدني متخلخل به كمك روش اختلاط مطلوب به رزين اضافه‌ مي‌شود و پس از آن خمير رنگ كه به صورت جداگانه ساخته شده ، به مخلوط رزين و افزودني متخلخل افزوده‌ مي‌شود. كسب پراكندگي مطلوب افزودني متخلخل در بستر رنگ موجب بهينه‌شدن خاصيت عايق حرارتي و خواص مكانيكي رنگ حاصل مي‌شود. اعمال اين رنگ به صورت پوشش بر روي بام و ديواره‌ي ساختمان‌ها موجب عايق‌بندي حرارتي مي‌شود و بدين‌ترتيب از اتلاف انرژي در ساختمان‌ها تا حد امكان جلوگيري به عمل مي‌آيد.

موارد یافت شده: 29