لیست اختراعات با مالکیت
ميثم اميني دغليان
4 عدد
يكي از مباحث بسيار حياتي در حيطه ايمني بيماران و پرسنل، مبحث مربوط به خطر انتقال بيماري هاي عفوني مانند HIV، هپاتيت و ... از طريق فرو رفتن سر سوزن در انگشت و يا بدن پرسنل بهداشتي مي باشد. بررسي هاي مختلف نشان مي دهد راهبردهاي كنوني غالباً بر دقت بيشتر پرسنل بهداشتي و استانداردسازي فرايندهاي تزريق متمركز مي باشند در حالي كه مي توان با طراحي سرنگ هاي مناسب از انتقال عفونت از مجراي ياد شده جلوگيري نمود. بر اين اساس مطالعه حاضر با هدف طراحي گونه جديدي از سرنگ بمنظور ارتقاي ايمني بيماران و كاركنان و به حداقل رساندن احتمال انتقال عفونت از طريق سر سرنگ (Needle Stick) طراحي و به مورد اجرا در خواهد آمد. در اين مطالعه، پژوهشگران در بدو امر اقدام به ترسيم طرح اوليه سرنگ نموده و پس از تكميل، نمونه هايي از آن را در فضاي مجازي شبيه سازي كردند. در ادامه و پس از رفع كاستي هاي احتمالي، نمونه هايي واقعي از آن توليد شد كه پس از پايلوت و تاييد، مراحل تجاري سازي و توليد انبوه آن اجرا خواهد شد. در اين اختراع روپوش مخصوصي بر روي سر سوزن طراحي شده است كه پس از كشيدن مايع تزريقي از ويال به داخل سرنگ بر روي سر سوزن نصب مي شود و پس از تزريق ماده داخل سرنگ به بيمار با زدن يك ضربه كوچك به آن ناحيه ي سر سوزن را به طور كامل مي پوشاند و از ايجاد هر گونه احتمال آسيب از طريق سوزن سورنگ به ادر پرسنلي بيمارستان و همراهان جلوگيري مي نمايد.
اختراع حاضر مربوط به فيلترهاي مخصوص لوله هاي تراشه با قابليت ايجاد ميدان هاي الكتريكي است كه از نفوذ انواع باكتري ها، ويروسها، قارچ ها، تك ياخته ها و اسپورها به دستگاه تنفس بيماران لوله گذاري شده جلوگيري مي كند. اين اختراع همچنين قابليت استفاده به عنوان فيلترهاي آزمايشگاهي دياليز يو تعدادي عملكرد ديگر دارد. بيان مسئله: يكي از مهم ترين عوارض تهويه مكانيكي در بيماران بستري در بخش مراقبت هاي ويژه پنوموني هاي اكتسابي از بيمارستان است. عامل هاي ميكروبي شايع كه موجب عفونت هاي ريوي در اين بيماران مي شود بيشتر عبارتند از 47% موارد باكتري هاي گرم منفي (همچون سودوموناس ايروژنوزا، كلسيلاپنومونيا و اشريشياكولي)، در 35% موارد باكتري هاي بي هوازي و در 26% موارد استافيلوكوك طلايي (1). توصيف كلي اختراع: با وجود روش هاي ارائه شده ، نياز به ارائه سيستم هاي فيلتري موثرتر و قابل توليد به تعداد فراوان (به طوري كه در اپيدمي ها براي عموم جامعه قابل استفاده باشد) ضروري به نظر مي رسد. مخترعين اين اختراع سعي بر آن دارند تا جديد از فيلترها را كه بر پايه اختلاف پتانسيل الكتريكي و ميدانهاي الكتريكي است معرفي كنند تا با ممانعت از ورود ميكروارگانيزم ها به سيستم تنفسي ، گامي اساسي در پيشگيري از ابتلاي بيماران تحت تهويه مكانيكي به پنوموني بيمارستاني بر دارند و ميزان موتاليته و موربيديته در اثر پنوموني هاي خطرناك بيمارستاني كاسته شود.
پايه هاي علمي : طراحي سيستم هاي مورد نظر بر دو پايه علمي استوار است يكي بر مباحث ميكروبيلوژي و ديگري مباحث مربوطه به فيزيك الكتريسيته ساكن و جاري پروكاريوت و يوكاريوت ها شبكه اي از بار الكتريكي منفي را در خود دارند كه افينيتي انتخابي و اتصالي بين سلول ها را تحت تاثير قرار مي دهد . مطالعات قبلي انجام شده نشان مي دهند كه از محتمل ترين موارد براي جايگاه هاي آنيوني در غشاي سلولها مي توان به گروه هاي سولفات موجود در اسيد موكو پلي ساكاريد و گروههاي فسفات يونيزه در فسفوليپيد ها و گروههاي كربوكسيل باردار كه ناشي از حضور اسيد سياليك هستند و يا ناشي از گروههاي كربوكسيل موجود در استيك آمينو اسيد پروتئين اشاره كرد . علاوه بر موارد فوق از ديگر عوامل ايجاد كننده شارژ سطحي منفي مي توان به پپتيد و گليكان موجود درديواره سلولي باكتري ها اشاره كرد ..
حوادث ناشي از سوزن سرنگ (نيدل استيك) يكي از مباحث بسيار حياتي در حيطه ايمني بيماران و پرسنل بهداشتي درماني مي باشد. اين پديده، رايج ترين علت مواجهه شغلي با خون و ابتلا به عفونت هاي منتقله از راه خون مي باشد. بررسي هاي مختلف نشان مي دهد راهبردهاي كنوني غالباً بر دقت بيشتر پرسنل بهداشتي و استانداردسازي فرايندهاي تزريق متمركز مي باشند در عين حال مي توان با طراحي سرنگ هاي مناسب از انتقال عفونت از مجراي ياد شده جلوگيري نمود. اختراع حاضر مبتني بر طراحي نوع جديدي از سرنگ هاي ايمن است كه هدف اول از طراحي اين سرنگ كاهش احتمال حوادث ناشي از سوزن (نيدل استيك) و هدف بعدي ايجاد امكان خود تخريب شوندگي و يكبار مصرف كردن سرنگ بعد از تزريق مي باشد. نكته قابل توجه در طراحي اين سرنگ تلاش براي حفظ فرآيند آسان توليد و كاربري آسان سرنگ است. مهمترين ويژگي سرنگ طراحي شده در اين اختراع وجود ساختار اختصاصي نگهدارنده سوزن و پيستون دو بخشي در آن است كه علاوه بر ايجاد امكان پس كشيدن سوزن بعد از تزريق، موجب يكبار مصرف شدن آن و همچنين استفاده راحت تر نسبت به نمونه هاي سرنگ ايمن موجود در بازار مي شود. در اختراع حاضر تلاش شده است تا با استفاده از اصول سادگي در طراحي و توليد محصول و همچنين نزديكي به طراحي و كاربري سرنگ هاي معمول، سرنگ ايمني طراحي شود كه در كنار كارآيي براي كاهش احتمال نيدل استيك و همچنين امكان عدم استفاده مجدد (خود تخريب شوندگي سرنگ بعد از استفاده) فرآيند توليد محصول و در نهايت استفاده از آن توسط كادر درمان راحت باشد.
موارد یافت شده: 4