لیست اختراعات با مالکیت
نوآوري سازمان اتكا
8 عدد
تنفس پذيري يكي از مهم ترين فاكتورهايي است كه راحتي پارچه (comfort) و خنك نگه داشتن بدن فرد كاربر را بر عهده دارد. بدن انسان در اثر تعرق گرماي خود را از دست مي دهد، پارچه نيز به عنوان پوشش خارجي بدن بايد اين قابليت را داشته باشد تا رطوبت ايجاد شده در اثر تعرق را به محيط منتقل كند. اين انتقال رطوبت از بدن به محيط به عنوان تنفس پذيري پارچه شناخته مي شود. در اين اختراع روشي ارائه شده است تا بتوان با استفاده از فناوري مايكروويو، پارچه هاي پنبه اي و يا مخلوط ساير الياف با الياف سلولزي را طي فرآيندي ساده اصلاح كرد تا تنفس پذيري و جذب رطوبت آنها افزايش يابد. نتايج نشان داد كه روش ارائه شده در اختراع توانسته جذب رطوبت الياف را 40% و ظرفيت جذب آب پارچه را تا 45% افزايش دهد. همچنين زاويه تماس قطره آب و پارچه ي اصلاح شده از 140 درجه به 30 درجه كاهش يافته است كه نشانگر كارايي بالاي اين روش بوده است. از ويژگي روش ارائه شده مي توان به زمان كم كه بين 10 الي 20 دقيقه مي باشد، اشاره كرد.
دستگاه \\" داي و رولر\\" براي توليد پلت از كودهاي مرغي و گاوي و ساير مواد كشاورزي مورد استفاده قرار مي¬گيرد اين دستگاه در زمينه كشاورزي و براي فراوري كودهاي آلي و ارگانيك طراحي و ساخته شده است همچنين از اين دستگاه ميتوان در صنايع توليد خوراك دام و طيور ، توليد انرژيهاي تجديدپذير و ساير صنايع تبديلي استفاده كرد. در دستگاه هاي قبلي نقاط ابتدايي و انتهايي غلتكهاي دستگاه به دليل برابر نبودن شعاع داخلي و خارجي غلتك¬ها داراي سرعت خطي متفاوتي مي¬باشد به همين دليل وجود همچين معايبي در نمونه هاي قبلي باعث كاهش عملكرد دستگاه و متعاقباً كاهش نرخ تغذيه و بسياري از پارامترهاي ديگر دستگاه ميگرديد لذا براي رفع معايب دستگاه هاي قبلي اقدام به ساخت طرح جديدي از قالب و غلتك گرديد كه با اجرايي شدن اين طرح علاوه بر مرتفع ساختن عيوب دستگاه، عملكرد دستگاه و كيفيت محصول توليدي تا حدودي زيادي بهبود خواهد يافت.
قيمت بالاتر روغن زيتون در بازار نسبت به روغن هاي خوراكي ديگر انگيزه لازم را براي ورود سودجويان متقلب به اين حوزه فراهم كرده است. عمدهترين روش تقلب، مخلوط كردن روغنهاي نباتي با روغن خالص زيتون است. بنابراين به راحتي نميتوان سنجيد كه آيا روغن زيتون عرضه شده خالص است يا با محصولات روغني ديگر مخلوط شده است.. هدف اين اختراع، ارائه يك دستگاه قابل حمل و ارزانقيمت به منظور تشخيص تقلب روغن زيتون به كمك كاوشگر دي الكتريك است. يك دستگاه الكترونيكي مجهز به يك حسگر دي الكتريك طراحي و ساخته شده است. دستگاه ولتاژ مربوط به ثابت دي الكتريك و ضريب اتلاف نمونه ها را اندازه گيري كرده و تقلب را تشخيص مي دهد. در اين طرح از تكنيك هوش مصنوعي در تشخيص تقلب استفاده مي شود. دستگاه ساخته شده از بدنه، منبع تغذيه، واحد توليد سيگنال سينوسي، واحد اندازه گيري پارامترهاي دي الكتريك، ميكروكنترلر AVR، واحد ارتباط با رايانه (PORT COM)، كاوشگر دي الكتريك ، مدار چاپي، نمايشگر و رايانه تشكيل شده است.
اين اختراع در زمينه طراحي و توليد پپتيد تركيبي LFchimera در سيستم بيان گياهي مي باشد. استفاده بي رويه از آنتي بيوتيك هاي متدوال در درمان بيماريهاي عفوني باعث گسترش چشمگير مقاومت باكتريها به آنتي بيوتيك ها شده ، به عنوان مشكل بهداشت جهاني مطرح بوده و يافتن تركيبات جايگزين موثر براي آنها توجه زيادي را به خود معطوف داشته است. LFchimera پپتيدي متشكل از دو پپتيد ضدميكروب LFcin و LFampin با منشا جانوري بوده و فعاليت ضد باكتريايي بالايي عليه باكتريهاي مقاوم به آنتي بيوتيك هاي متداول داشته و مي تواند به عنوان جايگزين مناسبي براي آنها معرفي شود. اساس كار ما طراحي و سنتز سازه پپتيد تركيبي از دو پپتيد LFcin و LFampin و انتقال سازه مورد نظر به سيستم بيان گياهي توتون و توليد پپتيد در اين سيستم مي باشد.اثبات انتقال و بيان پپتيد با واكنش PCR و RT-PCR تاييد شد. پپتيد توليد شده عليه باكتريهاي مقاوم به آنتي بيوتيك داراي فعاليت ضد باكتريايي مي باشد. طراحي و توليد پپتيد تركيبي LFchimera درسيستم بيان گياهي براي اولين بار است كه انجام شده است. طراحي پپتيدهاي جديد به اين روش به علت افزايش موثر در قدرت ضد ميكروبي مي تواند در جايگزين كردن آنتي بيوتيك ها مطرح شود و توليد آنها با استفاده از سيستم بيان گياهي نيز مي تواند با هزينه مناسب و راندمان بالا انجام گيرد كه كاربرد آنها را تسهيل مي كند.
پلي استر يكي از پركاربردترين مواد در صنعت نساجي به شكل ليف، نخ و پارچه است كه عمده ترين مشكل آن خواص رطوبتي ضعيف است. عمليات قليائي كاهش وزن متداولترين روش اصلاح سطح پارچه پلي استري در صنعت است كه مشكلات زيادي دارد. روش هاي آزمايشگاهي مختلفي نيز تاكنون براي بهبود خواص رطوبتي پلي استر به كار گرفته شده كه به دليل نياز به تجهيزات پيشرفته صنعتي نشده اند. در اين اختراع سطح پارچه پلي استر به وسيله بنزوئيل پراكسايد فعال شد و سپس با پليمريزاسيون سطحي مونومر اكريليك اسيد اصلاح گشت. سطح اصلاح شده خاصيت آبدوستي و جذب رطوبت بالاتري نسبت به پارچه معمولي نشان داد. اين روش به دليل عدم نياز به تجهيزات پيشرفته مي تواند قابليت صنعتي شدن را داشته باشد و بعلاوه معايب گسترده روش كاهش وزن قليائي را نيز ندارد. كاربرد اختراع در توليد پارچه پلي استر با نياز به جذب رطوبت ارتقا يافته مي باشد.
فرآيند خشككردن، عليرغم ظاهري ساده، نياز به كنترل دقيق و آگاهي از شرايط محصول در طول فرآيند را دارد و در صورت استفاده از روشهاي نامناسب در كنار افت شديد كيفيت محصول نهايي، توليدكننده دچار ضررهاي مالي نيز خواهد شد. امروزه در كشورهاي پيشرفته بهمنظور افزايش راندمان بهرهوري از انرژي همراه با صرف زمان كمتر و افزايش كيفيت محصول خشكشده، از فنّاوريهاي مدرنتر براي خشككردن محصولات كشاورزي استفاده ميگردد. ازجمله اين فنّاوريها ميتوان به استفاده از خشككنهاي ماكروويو و مادونقرمز اشاره نمود. استفاده از ماكروويو براي خشككردن مواد غذايي، به دليل برخي ويژگيها، ازجمله ايجاد گرمايش حجمي و سريع در محصول، كاهش زمان و مصرف انرژي و افزايش كيفيت محصول خشكشده سبب تسهيل و ارتقاء فرآيند خشككردن ميگردد اما گرمايش ماكروويو غيريكنواخت مي¬باشد و با ايجاد نقاط داغ و سرد در محصولي كه تحت تشعشع ماكروويو قرار دارد، كيفيت محصول خشك¬شده را كاهش مي¬دهد. لذا در اين تحقيق براي طراحي آب زداي ماكروويو صنعتي حبه قند با حداقل گرمايش غيريكنواخت، فرآيند گرمايش ماكروويو شبيه¬سازي شد و تأثير چهار عامل، اندازه محفظه ماكروويو، شكل محفظه ماكروويو، تعداد لامپ¬هاي مگنترون و محل قرارگيري لامپ¬ها بر گرمايش غيريكنواخت بررسي گرديد كه درنهايت منتج به ساخت دستگاه آبزداي كابينتي حبه قند با امواج ميكرو فركانسي شد.
سوپرجاذب¬ها يك شبكه سه بعدي شامل تعداد زيادي گروه¬هاي عاملي از پليمرهاي آب دوست هستند كه به وسيله اتصال عرضي از پيوندهاي كوولانسي يا يوني و نيروهاي ثانويه در فرم پيوندهاي هيدروژني يا برهمكنش هاي آبگريزي به هم متصل شده¬اند. شبكه اتصال اوليه سوپرجاذب¬ها مبتني بر پودر پوست هندوانه و خيار با استفاده از پراكندگي پودر پوست هندوانه و خيار درون آكريل آميد حل شده در سيستم آبي تهيه شد. كامپوزيت پليمري پودر پوست هندوانه-پودر پوست خيار/آكريل آميد/آكريليك اسيد به خوبي به وسيله¬ي پراكندگي هيدروژل شبكه اتصال اوليه آماده شده در آكريليك اسيد و پليمريزاسيون درون يك محيط تكميل شده با آب از طريق روش شيميايي اتصال عرضي صورت گرفت. يافته¬هاي ما نشان داد كه نرخ جذب آب براي كامپوزيت سوپرجاذب پلي ساكاريدي مبتني بر هندوانه برابر با g/g5±180بوده و براي كامپوزيت سوپر جاذب پلي ساكاريدي مبتني بر پودر پوست خيار برابر با g/g5±170 بود و دوره واجذب (پسدهي) براي آنها در دماي اتاق بترتيب برابر با 15و 13 روز بوده كه در مقايسه با نمونه¬هاي تجاري در زمينه كشاورزي داراي تورم قابل رقابت و ارزان قيمت¬تر مي¬باشد.
به طور معمول جهت توليد منسوجات ضد آب از پارچه هاي چند لايه اي و تكنولوژيهاي پيچيده استفاده مي شود كه مشكل اصلي آنها عدم نفوذ هوا به درون پارچه و عدم تنفس پذيري و ايجاد حس راحتي براي مصرف كننده مي باشد. از پرمصرف ترين تركيبات مورد استفاده در صنعت نساجي براي ضد ميكروبي نمودن منسوجات ، نانوذرات فلزي (همچون نقره و مس) هستند كه مشكل اصلي آنها ايجاد تجمع ميان نانوذرات و در نتيجه كاهش اثر ضد ميكروبي آنها مي باشد. از طرفي ايجاد همزمان خصوصيات ابرآبگريزي و ضد ميكروبي فرايندي چند مرحله اي و هزينه بر است. جهت رفع مشكلات ذكر شده در اين اختراع توليد اسپري ابرآبگريز و ضد باكتري براي منسوجات با استفاده از نانوكامپوزيت سيليكا/نقره/مس شرح داده شده است. با ساكن سازي نانوذرات نقره و مس بر روي نانوذرات سيليكا مشكل ايجاد تجمع رفع شده و با ايجاد لايه اي سطحي بر روي منسوجات به روش اسپري مشكل تنفس پذيري برطرف ميگردد. كاربرد محصول شرح داده شده در توليد منسوجات ضد آب و ضد باكتري ، لباس هاي محافظ ، پوشش هاي خارجي ، منسوجات بهداشتي و البسه بيمارستاني مي باشد.
موارد یافت شده: 8