لیست اختراعات با مالکیت
پژوهشگاه مؤسسه پژوهشي علوم وفناوري رنگ
3 عدد
تهيه نانوذرات مناسب براي كاربرد در رنگهاي جاذب اشعه ماوراء بنفش مي باشد و در زمينه شيمي – رنگ و مواد است. يكي از مشكلاتي كه در استفاده از مواد محافظ در مقابل اشعه فرابنفش ديده شده است تخريب اجزاء آلي رنگ توسط اين ذرات مي باشد كه در درازمدت موجب كاهش كيفيت رنگ ميشود. محصول تهيه شده در اين اختراع به مواد آلي موجود در رنگ حمله نكرده و آنها را تخريب نمي كند. براي تهيه محصول مواد اوليه بصورت نمك حل شده و به همراه گلايسين به عنوان سوخت بصورت ژل درآمده و در اثر حرارت به پودر سفيدي تبديل مي شوند. استفاده از محصول اين اختراع ساده بوده و با تجهيزات متداول موجود در صنعت قابل انجام است. محصول اين اختراع در رنگهاي آلي كه براي محافظت سطوح در مقابل اشعه فرابنفش اعمال ميشود كاربرد دارد. محصول اين روش بسيار ساده و سريع بوده و مصرف انرژي كمي داشته و از نظر اقتصادي به صرفه مي باشد زيرا دماي واكنش پايين است و بسادگي قابل دسترس مي باشد. اعمال رنگ حاصل از ذرات تهيه شده با روشهاي متداول صورت مي پذيرد.
روناس يكي از گياهان با ارزش در صنعت رنگرزي كشور است كه براي ايجاد رنگ¬هاي مايل به قرمز بر روي الياف پشم مورد استفاده قرار مي¬گيرد. روناس بعنوان يك ماده رنگزاي طبيعي خطرات كمتري بر روي محيط زيست دارد. بنابراين استفاده از آن بخصوص در صنعت فرش دستباف مي¬تواند علاوه بر ايجاد زيبايي خاص بر روي كالاهاي رنگرزي شده، در حل مشكلات زيست محيطي مواد رنگزا كمك شاياني كند. روناس يكي از مهمترين و پر مصرف¬ترين مواد رنگزاي طبيعي است كه معمولاً براي ايجاد رنگ-هاي قرمز، شكلاتي و قهوه¬اي بر روي خامه قالي بكار مي¬رود. اين رنگ¬ها بطور مستقيم و از طريق به كار بردن روناس و دندانه¬هاي مختلف بدست مي¬آيند. مي¬توان رنگ¬هاي ديگري را از طريق مخلوط كردن روناس با ديگر مواد رنگزاي طبيعي بدست آورد. استفاده از پودر گياه مشكلات زيادي را در رنگرزي خامه قالي ايجاد مي¬كند. مشكلاتي كه اين روش رنگرزي دارد عبارتست از آغشته شدن تفاله¬¬هاي گياه به كالاي رنگرزي شده كه خود مشكلات فراواني را براي رنگرز و بافنده ايجاد مي¬كند. گرد حاصل از اين مواد براي بافندگان بسيار خطرناك است. علاوه بر اين، استفاده مستقيم از پودر گياه باعث كاهش حجم حمام رنگرزي شده و از مقدار توليد مي¬كاهد. جمع آوري تفاله¬ها از حمام رنگرزي مشكلات ديگري را براي رنگرز ايجاد مي¬كند. البته يك مشكل اصلي ديگر نيز وجود دارد و آن هم قابليت تكرار و دوباره توليد رنگرزيهايي است كه بطور مستقيم با پودر گياه انجام مي¬شوند
ارايه روشي نوين براي توليد پودر كربنات كلسيم از نوع رسوبي (PCC) اصلاح سطحي شده با اندازه ذرات زير ميكروني تا نانومتري با قابليت استفاده به عنوان پركننده و اكستندر در صنعت رنگ است. مشكل اساسي موجود در روش هاي پيشين، سخت بودن كنترل رشد و تغيير فاز ذرات كلسيت در حين فرآيند كربونيزاسيون و يا روش انحلال است كه نه تنها منجر به توليد ذرات نسبتا درشت مي شود بلكه اغلب حضور فاز هاي ناخواسته مانند واتريت و آراگونيت را هم در كنار فاز مطلوب كلسيت داريم. در روش ادعاي اين اختراع، اين مشكل به دليل فناوري بكار رفته تا حد زيادي حل شده و در فرآيند رسوب دهي نهايي، بصورت كنترل شده مي توان ذراتي از جنس كلسيت خالص از مقياس زيرميكرون تا نانومتر را به دست آورد.
موارد یافت شده: 3