لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه پليمر پتروشيمي ايران
52 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 52
تاریخ اظهارنامه: 1389/03/16
تاریخ ثبت: 1389/04/07
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانو كامپوزيت دارويي تشكيل شونده در محل بر پايه پليمر پلي لاكتايد – كو – گلايكولابد براي رهايش كنترل شده داروي داكسي سايكلين هيكليت در محيط برون تن ارائه شده است. اين سامانه زيست تخريب پذير، از شكل پذيري و تزريق پذيري مناسب براي رهايش دارو و در محل تجمع باكتري در فضاي بين لثه و دندان برخوردار مي باشد. حضر افزودني نانوهيدروكسي آپاتايت در اين تركيب، نسبت به حالت بدون افزودني داراي رهايش ناگهاني كمتر بوده و موجب جلوگيري از عوارض جانبي نامطلوب در بدن مي شود. كاربرد اصلي اين اختراع، در درمان بيماري هاي پريودنتال بدون نياز به بيهوشي و عمل جراحي مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/23
تاریخ ثبت: 1389/02/07
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از جايگزيني حلال در داحل حفرات داربست در زمان و فشار متفاوت به عنوان روشي جديد جهت اندازه گيري ميزان بهم پيوستگي حفرات كه از ويژگي هاي مهم و تأثيرگذار داربست ها مي باشد استفاده شده است. براي تعيين ميزان جايگزيني حلال از روش وزن سنجي استفاده شد كه با استفاده از رابطه زير مي توان ميزان تخلخل را در هر زمان و فشار محاسبه كرد: Porosity=(Ww-Wd)(Ww-Wl)*100% با نسبت گرفتن از تخلخل به دست آمده بعد از 30 دقيقه در فشار محيط و تخلخل به دست آمده بعد از 24 ساعت غوطه وري در خلاء به عنوان تخلخل واقعي داربست مي توان پارامتر بهم پيوستگي بين حفرات را به صورت زير تعريف كرد: (I.P)=(Ww-Wd)/(Ww-wl)30min/(Ww-Wd)/(Ww-Wl)24h

تاریخ ثبت: 1389/01/29
مخترع/مخترعان:
خلاصه اختراع:

نانو كامپوزيت هيبريد آلي-معدني زيست تخريب پذير رهاينده دارو بر پايه پلي استر غير اشباع براي ترميم ضايعات بافت سخت

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/14
تاریخ ثبت: 1388/03/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع رنگ ترافيكي پايه آبي سريع خشك شونده حاوي نانوذرات با ويژگي هاي استحكام كششي و سختي بالا ساخته شده، كه اين كار در دو مرحله مجزا، شامل سنتز رزين اكريليكي پايه آبي و سپس تهيه رنگ و بررسي خواص ان مورد بررسي قرار گرفته است براي ساخت رزين روش پليمريزاسيون امولسيوني دانه اي و ساختار هسته پوسته استفاده شد. براي ايجاد خاصيت خشك شوندگي سريع يك مونومر آميني مانند دي متيل آمينواتيل متاكريلات به كار برده شد كه درصد آن در مقايسه با مونومرهاي اصلي (متيل متاكريلات و بوتيل اكريلات) بسيار كم و صرفاً براي كاهش زمان خشك شدن فيلم مي باشد و تأثيري بر خواص فيلم حاصل ندارد. رنگ ساخته شده داراي خواص مكانيكي بسيار خوب با زمان خشك شدن سريع، پشت پوشي بالا، پايدار در مقابل آب بعد از خشك شدن، زمان طولاني نگهداري و از نظر اقتصادي مقرون به صرفه مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/14
تاریخ ثبت: 1388/03/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع رنگ ترافيكي پايه آبي سريع خشك شونده با خواص مكانيكي بالا و حداقل دماي تشكيل فيلم پايين از نانو ذرات پليمري با توزيع دو قله اي در اندازه ذرات و تركيب شيميايي به دست آمد. نانو ذرات طي پليمريزاسيون امولسيوني سنتز شدند. ذرات اوليه به صورت هسته - پوسته و ذرات ثانويه به صورت ذرات معمولي تهيه شدند. در پوسته ذرات اوليه علاوه بر مونومرهاي متيل متاكريلات و بوتيل اكريلات از يك مونومر آميني 2-دي متيل آميون اتيل متاكريلات نيز استفاده شد كه نقش آن در پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم اثبات شده است. در سنتز ذرات اوليه هدف رسيدن به وزن هاي مولكولي بالا و ساختار سخت به منظور افزايش خواص مكانيكي و ذرات ثانويه با وزن مولكولي كمتر و ساختار نرم براي پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم و تشكيل فيلم يكنواخت و پيوسته مورد استفاده مي باشند.

تاریخ ثبت: 1388/03/31
مخترع/مخترعان: عليرضا مهدويان
خلاصه اختراع:

در اين كار كامپوزيت هاي اپوكسي - نانو لوله هاي كربني تك ديواره تهيه و خواص الكتريكي و الكتريكي آن مورد بررسي قرار گرفت. ابتدا يك مرحله خالص سازي بر روي نانو لوله ها صورت گرفت و سپس براي افزايش بر همكنش بين ماتريس و نانو لوله هاي كربني با استفاده از پلاسماي القايي و نيز اكسيداسيون اسيدي سطح نانو لوله ها اصلاح شد. نانو لوله هاي اصلاح شده با استفاده از دستگاه التراسونيك در رزين اپوكسي ديسپرس و پس از مخلوط كردن با هاردنر در دماي اتاق پخت شدند و آزمون هاي مورد نظر بر روي آنها انجام شد. نتايج نشان داد كامپوزيت نانو لوله هاي اصلاح شده با اكسيداسيون اسيدي داراي خصوصيات منحصر به فردي مي باشند كه به واكنش شيميايي آنها با گروه هاي اپوكسي ماتريس مربوط مي باشد. از بين نانو لوله هاي اصلاح شده با پلاسما، نانو لوله هايي كه با استفاده از پلاسماي القايي آرگون و دي آمين اصلاح شده اند نيز از خواص مكانيكي خوبي برخوردار مي باشند كه ناشي از واكنش گروه NH2 با گروه اپوكسي رزين و پخش مناسب و پايدار آنها مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/19
تاریخ ثبت: 1388/03/31
خلاصه اختراع:

با توجه به خواص مكانيكي، حرارتي و الكتريكي بسيار منحصر به فردي كه نانو لوله هاي كاربني از خود نشان مي دهند استفاده از آنها در بسياري از زمينه ها مانند دارو رساني كنترل شده، كامپوزيت هاي پيشرفته، روكش هاي فوق آب گريزف نانو حسگرها و ... روز به روز در حال گسترش مي باشد. اما به علت وجود مشكلاتي از قبيل گران بودن نانو لوله ها، خالص سازي دشوار و نبود روش كارآمد براي جداسازي نانو لوله هاي عامل دار شده از محلول، همواره استفاده صنعتي از اين ساختارها در انحصار معدودي از كشورها مي باشد. با توجه به كارهاي اخير كه براي سنتز نانو لوله ها در مقياس بزرگ صورت مي گيرد، به زودي شاهد صنعتي شدن كاربردهاي اين ساختارهاي با ارزش خواهيم بود. در حال حاضر يكي از بزرگترين مشكلاتي كه در استفاده از نانو لوله ها با آن مواجه مي باشيم جداسازي آنها بعد از عامل دار شدن مي باشد كه دليل اصلي آن افزايش حلاليتاين تركيبات در اثر عامل دار شدن مي باشد. در اين كار از روش بسيار كارآمدي براي خالص سازي عامل دار كردن و جداساز نانو لوله هاي كربني استفاده شده است كه مهمترين ويژگي آن قابليت انجام در مقياس بزرگ براي تهيه مقادير زياد نانو لوله هاي عامل دار شده مي باشد كه امكان استفاده در مقياس هاي بزرگ را فراهم مي آورد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/10/22
تاریخ ثبت: 1387/10/22
خلاصه اختراع:

استفاده از پلي لاكتايد در پزشكي و داروسازي بعنوان نخ بخيه ايمپلنت ها و پيچ هاي ارتوپدي و همچنين ماتريس هاي حامل دارو اخيرا مورد توجه بسيار قرار گرفته است اين پليمر در محيط مابي بدن بخاطر داشتن پيوند استري هيدروليز مي شود. عمده مشكل اين پليمر تخريب توده اي آن است. بدليل اينكه فرايند تخريب يكي از پارامترهاي تعيين كننده در نوع كاربرد مي باشد لذا شناخت رفتار تخريب اين پليمر و عوامل موثر بر آن ضروري است لذا در اين طرح اثر ديمر لاكتايد به عنوان يك افزودني بر سرعت تخريب L - لاكتايد بررسي شده است. بدين ترتيب كه فيلم هاي پلي لاكتايد حاوي مقادير مختلف (1 و 3 و 5 درصد وزني) ديمرلاكتايد به روش Casting تهيه گرديدند و تخريب آنها به مدت شش ماه در محيط مابي 37 درجه سانتي گراد بررسي شد. نحوه تخريب پليمر در حضور ديمرلاكتايد به تكنيك كروماتوگرافي ژل تراواييي ميكروسكوپ الكتروني آناليز حرارتي پويشي مورد ارزيابي قرار گرفته است. نتايج حاصله نشان مي دهند در 3 ماهه اول زمان تخريب كاهش وزن مولكولي فيلم هاي پلي لاكتايد كمتر از نمونه كنترل بوده است. بررسي مقطع عرضي فيلم ها نشان مي دهند تخريب توده اي كنترل شده و تخريب سطحي افزايش يافته است. كريستالينيتي و نقطه ذوب فيلم ها نيز مقادير بيشتري نسبت به نمونه كنترل نشان مي دهند. پس از 6 ماه تخريب سرعت تخريب در اين فيلم ها افزايش يافته و تخريب از نوع توده مي باشد.

تاریخ ثبت: 1387/10/07
مخترع/مخترعان: داود زارع حسين آبادي
خلاصه اختراع:

پوشش فتو كاتاليست براي لامپ هاي كم مصرف و فلورسنت بر پايه فيلم حاوي نانو ذرات آناتز

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/26
تاریخ ثبت: 1387/10/04
خلاصه اختراع:

كوپليمرهاي EVOH خواص نفوذناپذيري از بخش وينيل الكلي و خواص مكانيكي و حرارتي و فرايند پذيري از بخش اتيلني كوپليمر را از خود نشان مي دهد علاوه بر خواص نفوذناپذيري اختلات اين كوپليمر با سيار پليمرها همچون PVC و PMMA و پلي آمايد براي مصارف گوناگون انجام شده است . براي بهبود امتزاج پذيري كوپليمر EVOH با نايلون 6 و 6 پيوند زني زنجيرهاي آميدي يا پلي آميدي با استفاده از مونومرهاي آدي پوئيل كلرايد و هگزا متيلن دي آمين به سه روش مختلف انجام شد و سه محصول جديد بر پايه EVOH به عنوان سازگار كنند پلي اميد و پلي اتيلن تهيه شد كه ساختار آنها به روش هاي FT-IR و NMR زاويه تماس DSC و DMTA شناسايي گرديد.

موارد یافت شده: 52