لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه پژوهشگاه علوم وفناوري رنگ
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1388/11/12
تاریخ ثبت: 1388/12/03
مخترع/مخترعان: مريم حسيني زري
خلاصه اختراع:

1- ابتدا محلول نيم مولار شامل سولفات آهن و كلريد آلومينيوم هيدراته Aluminum chloride hexahydrae با نسبت وزني لازم به صورتي كه محصول پس از واكنش داراي نسبت مولي هماتيت به آلومينا 2 باشد، در سيستم Al2O3-2Fe2O3 در دماي 80 الي 90 درجه سانتي گراد ايجاد مي كنيم. 2- محلول غليظ 8 الي 10 مولار سود سوزآور به عنوان عامل رسوب زا قطره قطره به سيستم افزوده مي شود و در حين واكنش، محلول به شدت توسط همزن مكانيكي و مگنت مغناطيسي در دو جهت مخالف همزده شده و تا حدود 80 درجه سانتي گراد حرارت داده بشود. 3- تثبيت pH به كمك محلول سود سوزآور در مقدار ثابتي حدود 12 الي 13. 4- خشك و پخت درون كوره دما بالا به مدت يك ساعت در دماي مناسب حدود 1100-1200 درجه سانتي گراد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/01/16
تاریخ ثبت: 1391/07/13
مخترع/مخترعان: مريم حسيني زري
خلاصه اختراع:

جهت ساخت رنگدانه صدفي قرمز از پايه ميكا استفاده شد و بصورت نانو كامپوزيتي از هماتيت اكسيد مس ميكا تهيه شد. اين تركيب به روش سل_ژل نوع محلول هاي آبي يا رسوب دهي سنتز شد. براي سنتز نانو كامپوزيت صدفي ابتدا محلول حاوي آب و ميكا آماده شده و سپس تحت عمليات لازم حرارت قرار گرفت. " تسبت وزني پايه ميكا به مواد رنگزاي قرمز هماتيت و اكسيد مس تنظيم شد و در پايان يك نمونه رنگدانه صدفي با تركيب ثابت انتخاب و اثر تغييرات برخي پارامترهاي سنتز بر روي آن بررسي شد همانند دما، غلظت مواد اوليه، آpl و افزودني ميكاي مسكوويت سپيد نيز از نوع معدني ايراني رايج در بازار تهيه شد و براي اطمينان از ميزان خلوص و تركيبات حاوي آن چندين آزمايش پس از مراحل اسيد شويي و فلوتاسيون بر روي ميكاي مصرفي انجام شد. پس از آماده سازي در واكنشگاه شيشه اي اسركس محلول تيم مولار حاوي يون هاي آهن و مس قطره قطره تحت شرايط هم زدن شديد به واكنشگاه افزوده شد. در چنين شرايطي ژل قرمزي ايجاد مي شود. شكل ۱ نمايي از مراحل مختلف واكنش در واكنشگاه را نشان مي دهد. ۲- زينتر تمامي ژل هاي سنتز شده در دماي ۱۱۰°C خشك و سپس در بوته هاي آلومينيايي، درون كوره تحت جريان ملايم گاز اكسيژن به مدت يك ساعت در دماي لازم زينتر شدند.

تاریخ ثبت: 1391/02/03
مخترع/مخترعان: مريم عطايي فرد
خلاصه اختراع:

پلي پروپيلن يك پليمر ترموپلاستيك است كه از پليمريزاسيون منومر گازي پروپيلن در حضور كاتاليزور تحت فشار و دماي كنترل شده تهيه مي گردد پلي پروپيلن در نيمه دوم قرن بيستم دچار يك افزايش توليد بسيار زياد گرديد و در سرتاسر دنيا مورد استفاده قرار گرفت. خصوصيات مناسب پلي پروپيلن منجر به رشد سريع آن در سطح بين المللي گرديد. امروزه در ميان همه الياف مصنوعي پلي پروپيلن در توليد فيلامنت ها الياف مداوم و نيز منسوجات بي بافت از بيشترين ميزان سرعت رشد برخوردار مي باشد (حدود 7 درصد معادل با 300000 هزار تن در سال 1995) ميزان توليد و مصرف بالاي اين پليمر به دليل قيمت ارزان و ويژگي هاي بسيار مطلوب آن است. همه ساله بخش عمده اي از پلي پروپيلن توليد شده در دنيا به منظور توليد الياف و منسوجات مورد استفاده قرار مي گيرد اما كاربرد پلي پروپيلن در تهيه البسه به دليل عدم رنگ پذيري آن محدود مي باشد. به دليل وجود اين مشكل امروزه بخش عمده اي از الياف پلي پروپيلن به روش رنگ آميزي توده رنگ مي شود. اما محدوديت هايي نظير عدم تنوع رنگي ناگزيري از توليد حجم بالايي از الياف با يك نوع رنگ عدم دست يابي به رنگ هايي با درخشندگي زياد بروز مشكلات فني نظير رگه هاي رنگي پارگي ليف در حين ريسندگي ناشي از مصرف مستريچ نامناسب و عدم امكان رنگرزي مجدد ضايعات اين الياف رنگي استفاده از اين روش را با مشكلات عهديده اي مواجه نموده است. از اين رو تلاش هاي فراواني در جهت اصلاح الياف پلي پروپيلن با هدف ارتقاء قابليت رنگ پذيري آن از حمام رنگرزي با مواد رنگزاي موجود صورت گرفته است. برطرف نمودنم مشكل عدم رنگ پذيري آن از حمام رنگرزي به روش رمق كشي امكان توسعه بيشتر كاربرد اين الياف را در صنعت توليد پوشاك و چاپ و ديگر زمينه هاي مصرف آن فراهم نمايد. با در نظر گرفتن محدوديت هايي كه براي هر كدام از روش هاي بهبود رنگ پذيري پلي پروپيلن وجود دارد رويكرد جديدي در بهبود رنگ پذيري پلي پروپيلن در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است و آن استفاده از نانو ذرات معدني مانند انواع خاك رس اصلاح شده اين ذرات در حالت مذاب در داخل ماتريس پلي پروپيلن قرار داده مي شوند.

تاریخ ثبت: 1390/08/25
خلاصه اختراع:

‏در اين اختراع، با استفاده از مايع يوني نمك هاي آلي هستند كه نقطه جوشي پايين تر از نقطه ذوب آب دارند. داراي كاتيون هاي آلي و آنيون هاي معدني مي باشند. به عنوان مديا در سنتزها به كار مي روند. دوست دار محيط بوده و به دليل نداشتن فشار بخار مانند حلال هاي آلي فرار و آلوده كننده محيط نمي باشند. با حذف حلال هاي آروماتيك فرار و سمي و مواد گرانقيمت ترشيوبوتيل و ترشيو آميل الكل در دماي زير ٨٠ ‏درجه سانتيگراد، و با استفاده از ساده ترين سوكسينيت استر كه در شرايط معمولي راندمان كمي را در بر دارد و يا اصلا سنتز با استفاده از آن انجام پذير نمي باشد. پيگمنت هاي دي كتوپيرولوپيرول از جمله پيگمنت قرمز 254 ‏سنتز شدند. اين روش سنتز همراه با صرف انرژي و هزينه كمتر و با راندمان بالاتر از روش هاي متداول و امكان حصول فاز هاي كريستالي خالص مي باشد و تاكنون در دنيا براي ساخت پيگمنت ها استفاده نشده است.

تاریخ ثبت: 1390/09/21
مخترع/مخترعان: مهدي صفي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 5