لیست اختراعات با مالکیت سيامك مراديان
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1392/03/28
خلاصه اختراع:

كنترل جلوه ظاهري محصولات در صنايع گوناگون از جمله صنعت خودروسازي از اهميت فراواني برخوردار است. امروزه در اغلب شركت¬هاي خودروسازي معتبر دنيا علاوه بر اندازه¬گيري اين خواص ظاهري توسط دستگاه¬هاي اندازه¬گيري، كنترل جلوه ظاهري روكش سطح خودرويي از طريق ارزيابي بصري توسط افراد متخصص صورت مي¬گيرد. براي اين منظور عمدتا از كابينت¬هاي نوري متداول استفاده مي¬گردد. با اين وجود ماهيت فيزيكي-نوري برخي از خواص ظاهري روكش¬هاي سطح خودرويي از قبيل براقيت به گونه¬اي است كه ارزيابي بصري صحيح آن¬ها نيازمند استفاده از سامانه¬اي با شرايط نوردهي مناسب و مطابق با شرايط تابش و مشاهده واقعي (تابش نور متمركز و تك سويه تحت زواياي تابش و مشاهده معين) است. همچنين لازم است ارزيابي بصري جلوه ظاهري روكش¬هاي سطح خودرويي تحت شرايطي صورت گيرد كه با هندسه به كار گرفته شده در دستگاه¬هاي اندازه¬گيري اين خواص مطابقت داشته باشد. تنها در اين صورت است كه مي¬توان نتايج حاصل از اندازه¬گيري¬هاي دستگاهي را با نتايج ارزيابي بصري مقايسه نمود. از اين رو در اين اختراع يك سامانه ارزيابي بصري با طراحي يك سامانه نوردهي تك سويه و متمركز و نيز زواياي تابش و مشاهده قابل تنظيم به نحوي كه شرايطي معادل با شرايط تابش واقعي معادل با يك روز آفتابي را فراهم نمايد، با صرف هزينه مناسب طراحي و ساخته شده است.

تاریخ ثبت: 1392/02/11
خلاصه اختراع:

مواد رنگزا يكي از اجزاي اصلي در ساخت سل¬هاي خورشيدي حساس شده به مواد رنگزا يا "سل¬هاي گراتزل" مي¬باشند. سل¬هاي خورشيدي حساس شده به مواد رنگزا به دليل هزينه كم ساخت، هزينه كم مواد اوليه مصرفي و بازدهي بالا در تبديل انرژي خورشيدي به الكتريسيته توجه جامعه علمي دنيا را به صورت قابل توجهي برانگيخته است. بازدهي اين سل¬ها از سل¬هاي كلاسيك سيليكوني و نسل جديد فيلم¬هاي نازك حالت جامد كمتر است، با اين وجود، فناوري سل¬هاي خورشيدي حساس شده بدليل قيمت¬هاي بسيار كمتر و همچنين كمترين اثرات نامطلوب محيط زيستي بسيار مورد توجه هستند و تلاش براي افزايش راندمان آن ادامه دارد. به طور خلاصه مي¬توان نقش ماده رنگزا در سل¬هاي خورشيدي حساس شده را به عنوان توليد كننده جريان الكتريكي در نظر گرفت.

تاریخ ثبت: 1392/04/09
خلاصه اختراع:

كنترل جلوه¬ ظاهري به منظور جلب رضايت مشتري در بسياري از صنايع از جمله صنايع خودروسازي، چاپ و بسته بندي، الكترونيك، نساجي و غيره از اهميت فراواني برخوردار است. كيفيت ظاهري خودرو اولين عاملي است كه هر خريدار به هنگام خريد خودرو به آن توجه مي¬نمايد. اين در حالي است كه با توسعه بسيار سريع علم و ظهور تكنولوژي¬هاي جديد در زمينه روكش¬هاي سطح خودرويي، سليقه مشتري نيز روز به روز در حال ارتقاء است و اين عاملي است كه توليدكنندگان خودرو را وادار مي¬كند در راستاي تامين خواسته¬هاي خريدار، خود را با جديدترين و به روزترين يافته¬هاي علمي دنيا همراه سازند.

تاریخ ثبت: 1389/02/01
خلاصه اختراع:

استفاده از روكشهاي شفاف به دليل نقش حفاظتي آن و نيز نقش تزييني و ايجاد يك سطح با ظاهر زيبا در بسياري از صنايع متداول است. اما از آنجائيكه اين روشكيها مقاومت بالايي در برابر عوامل جوي و نيز عوامل ايجاد كننده خش (mar) و خراش (scratch) ندارند، با گذشت زمان و با كاهش براقيت رفته رفته ظاهر زيباي خود را از دست مي دهند. با تخريب اين جلوه ظاهري زيبا خاصيت حفاظتي روكش هم بتدريج كاهش مي باد. در اين پژوهش نانو ذرات معدني sio2 بخاطر ايجاد شفاف ترين نانو روكشها سختي بالا و توانايي زياد در جذب اشعه uv جهت مطالعه و بررسي انتخاب شدند و سعي شد تابا بهره گيري از اين نوع نانو ذرات، خواص روكشهاي شفاف پلي يورتاي دو جزئي بر پايه اكريليك پلي ال تقويت شود و در نهايت تهيه نانو روكشهاي شفافي بر اين پايه رزيني با مجموعه خواصي بهينه مدنظر قرار داده شد. در اين كار پژوهشي اثر فرآوري هاي سطحي مختلف انجام شده روي نانو ذرات سيليكا بر روي خواص روكشهاي شفاف مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته است. خواصي چون خواص نوري، رئولوژيكي ، فيزيكي ، مكانيكي در مورد نانو روكشهاي شفاف تهيه شده، مورد مطالعه عميق قرار گرفت و نتايج بدست آمده در آزمونهاي مختلف به تفصيل بحث شد. همچنين كوشش شد تا خواص فيزيكي ، مكانيكي روكش از ديدگاه ماكرو، ميكرو و نانو مورد ارزيابي قرار گيرد. مضاف بر اين مورفولوژي توده و سطح نانو روكشها با بهره گيري از تكنيكهاي TEM و Micro-PIXE و AFM در ابعاد نانومتري و با دقتي بسيار بالا با تصوير كشيده شد. مقايسه نتايج بدست آمده از آزمونهاي مختلف ، روابط بسيار جالبي را نمايان ساخت. نتايج و قوانين استخراج شده از مجموع آزمونها در تعيين نوع و درصد بهينه استفاده از نانو ذرات سيليكا جهت نيل به نانو روكش شفافي با خواص بهبود يافته كمك شاياني نمود.

تاریخ ثبت: 1391/02/03
مخترع/مخترعان: مريم عطايي فرد
خلاصه اختراع:

پلي پروپيلن يك پليمر ترموپلاستيك است كه از پليمريزاسيون منومر گازي پروپيلن در حضور كاتاليزور تحت فشار و دماي كنترل شده تهيه مي گردد پلي پروپيلن در نيمه دوم قرن بيستم دچار يك افزايش توليد بسيار زياد گرديد و در سرتاسر دنيا مورد استفاده قرار گرفت. خصوصيات مناسب پلي پروپيلن منجر به رشد سريع آن در سطح بين المللي گرديد. امروزه در ميان همه الياف مصنوعي پلي پروپيلن در توليد فيلامنت ها الياف مداوم و نيز منسوجات بي بافت از بيشترين ميزان سرعت رشد برخوردار مي باشد (حدود 7 درصد معادل با 300000 هزار تن در سال 1995) ميزان توليد و مصرف بالاي اين پليمر به دليل قيمت ارزان و ويژگي هاي بسيار مطلوب آن است. همه ساله بخش عمده اي از پلي پروپيلن توليد شده در دنيا به منظور توليد الياف و منسوجات مورد استفاده قرار مي گيرد اما كاربرد پلي پروپيلن در تهيه البسه به دليل عدم رنگ پذيري آن محدود مي باشد. به دليل وجود اين مشكل امروزه بخش عمده اي از الياف پلي پروپيلن به روش رنگ آميزي توده رنگ مي شود. اما محدوديت هايي نظير عدم تنوع رنگي ناگزيري از توليد حجم بالايي از الياف با يك نوع رنگ عدم دست يابي به رنگ هايي با درخشندگي زياد بروز مشكلات فني نظير رگه هاي رنگي پارگي ليف در حين ريسندگي ناشي از مصرف مستريچ نامناسب و عدم امكان رنگرزي مجدد ضايعات اين الياف رنگي استفاده از اين روش را با مشكلات عهديده اي مواجه نموده است. از اين رو تلاش هاي فراواني در جهت اصلاح الياف پلي پروپيلن با هدف ارتقاء قابليت رنگ پذيري آن از حمام رنگرزي با مواد رنگزاي موجود صورت گرفته است. برطرف نمودنم مشكل عدم رنگ پذيري آن از حمام رنگرزي به روش رمق كشي امكان توسعه بيشتر كاربرد اين الياف را در صنعت توليد پوشاك و چاپ و ديگر زمينه هاي مصرف آن فراهم نمايد. با در نظر گرفتن محدوديت هايي كه براي هر كدام از روش هاي بهبود رنگ پذيري پلي پروپيلن وجود دارد رويكرد جديدي در بهبود رنگ پذيري پلي پروپيلن در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است و آن استفاده از نانو ذرات معدني مانند انواع خاك رس اصلاح شده اين ذرات در حالت مذاب در داخل ماتريس پلي پروپيلن قرار داده مي شوند.

موارد یافت شده: 6