شماره ثبت : 105614
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد

تاریخ ثبت: 1400/08/23
طبقه بندی بین المللی: G01N 21/31 G01N 21/35

خلاصه اختراع :

آلودگی میكروبی توسط آزمایش های مختلف میكروبیولوژیكی مشخص می شود و در اثر فعالیت میكروب ها و آنزیم های طبیعی گوشت و یا آنزیم های مترشحه از پیكر باكتری ها، تغییرات مختلفی در گوشت و تركیبات آن به وجود می آید. در حال حاضر اندازه گیری متابولیت های حاصل از واكنش های شیمیایی، شمارش باكتری های مولد فساد و پایش تغییرات فیزیكی از روش های تشخیص و پایش سطح فساد گوشت مرغ می باشند. اما این روش ها بسیار زمان بر، مخرب، پرهزینه، پیچیده و یا دارای تكرارپذیری ضعیف هستند. سرعت تشخیص میزان فساد مرغ از طریق روش های آزمایشگاهی مرسوم در حال حاضر حداقل 72 ساعت برای كشت میكروبی زمان لازم دارد. شایان ذكر است كه اگر لازم به بررسی آزمایشگاهی فساد محموله ای مرغ باشد كه مشكوك به فساد است، به دلیل زمان بر بودن این آزمایش نمی توان سه روز منتظر تایید یا عدم تایید سالم بودن گوشت مرغ ماند چرا كه ممكن است همین این سه روز سبب فساد گوشت سالم شود. از این رو در این اختراع دستگاهی ساخته شده است كه با استفاده از پردازش تصویر و هوش مصنوعی می تواند بار میكروبی گوشت مرغ را در حداقل زمان ممكن(كمتر از 20 ثانیه)، با دقت بالایی تشخیص دهد. در این دستگاه از دو طیف محدوده دید طبیعی انسان و طیف مادون قرمز برای تشخیص بارمیكروبی گوشت مرغ استفاده شده است. پارامترهای رنگی تاثیر گذار بر افزایش بارمیكروبی با استفاده از روش ماهالانوبیس – تاگوچی استخراج و رابطه بین بار میكروبی گوشت مرغ و این پارامترهای رنگی از طریق شبكه عصبی مصنوعی به دست آمد.

جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.

- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران

- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)

- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع

دیگر اختراع/اختراع ها با مالک/مخترع مشابه