لیست اختراعات احمد رمضاني سعادت آبادي
"طراحي و ساخت مغزه با خصوصيات قابل كنترل"، نمونهاي جديد از مغزههاي مورد آزمايش در بحث كاربردي آزمايشات نفتي به حساب ميآيد. تا به حال از سه نوع مدل؛ ميكرومدل شيشهاي دو بعدي، مغزه و Glass Pack به منظور طراحي آزمايشات نفتي علي الخصوص بخش ازدياد برداشت نفت استفاده شده است. ميكرومدلهاي شيشهاي دو بعدي به دليل داشتن تراوايي بالا قادر به شبيهسازي رفتار واقعي مخزن و انعكاس نيروهاي موئينگي نميباشند. Glass Packها نيز قادر به تحمل فشارهاي بالا به دليل متحرك شدن محيط متخلخل نيستند. از طرفي تهيه مغزه به عنوان نماينده يك مخزن واقعي كاري دشوار و پرهزينه خواهد بود. جهت فائق آمدن بر مشكلات همراه با نمونههاي پيشين و برداشتن گامي مهم در اعتلاي صنعت نفت كشور ميبايست از يك طرح جايگزين استفاده شود. بدين منظور ميتوان از ايده ساخت مغزه شيشهاي بهره جست. از قابليتهاي روش نوين ساخت مغزههاي شيشهاي ميتوان به طراحي انعطافپذير با استفاده از ريزدانههاي شيشهاي با اندازههاي متفاوت، به منظور دستيابي و ساخت خصوصيات مخزن مورد آزمايش اشاره نمود. در اين روش ميتوان به راحتي با شناسايي جنس، اندازه، شكل هندسي و دماي نرمينگي ريزدانههاي شيشهاي، نمونهاي كاملا مشابه به لحاظ تخلخل و تراواييِ سنگِ مخزنِ مورد نظر ساخت. همچنين اين روش قادر خواهد بود رفتار يك محيط متخلخل همگن را به منظور تطابق با مدلسازي حركت سيال نشان دهد.
" مغزه هاي مصنوعي جايگزيني مناسب براي مغزهاي كربناته و ماسهسنگي " مي تواند به عنوان يك محيط متخلخلِ جديد و نزديك به شرايط واقعي مخزن، مورد استفاده پژوهشگران، اساتيد و دانشجويان قرار گيرد. اين روزها به منظور بررسي و شناسايي مكانيزم هاي موجود در به كارگيري روش هاي مختلفِ ازدياد برداشت، در آزمايشگاه ها از يكسري مدل هاي شيشه ايِ شفافِ پر شده با شن و ميكرومدل شيشه اي حكاكي شده با ليرز، استفاده مي شود. از مشكلات همراه با اين مدل ها مي توان به استحكام پايين، اندازه بزرگِ حفرات و گلوگاه ها، اشاره نمود. جهت رفع و رجوعِ اين مشكلات، اجرا و به كارگيري طرحي نوين و همراه با گام ابتكاري، لازم و ضروري به نظر مي رسد. در اين راستا مي توان از ايده ساخت و به كارگيري " مغزه هاي مصنوعي جايگزيني مناسب براي مغزهاي كربناته و ماسهسنگي " بهره برد. از توانمندي هاي همراه با مدل پيشنهادي، مي توان به در برداشتن محدوده اي وسيع از تخلخل و تراوايي، تحمل فشار بالاي مخزن و نهايتا هزينه اندكِ توليد، اشاره داشت. در ارتباط با عوامل تاثيرگذار بر روي استحكام، تخلخل و تراوايي مغزه هاي مصنوعي، مي توان به جنس، سايز و چيدمان دانه ها، چگونگي سير افزايش دما و زمان ماند نمونه درون كوره اشاره داشت. چرا كه هر گونه تغيير در پارامترهاي مذكور منجر به توليد مغزه اي جديد مي شود. با توجه به قابليت طرح پيشنهادي در جهت توليد مغزه هايي با تخلخل و تراوايي نزديك به شرايط واقعي يا دور از آن، مي توان آن را گزينه مناسبي جهت جايگزيني مغزه هاي واقعي، معرفي نمود.
\\"محيط متخلخل شكافدار مصنوعي\\" را مي توان به عنوان نمونه اي جديد جهت شبيه سازي مخازن تركدار، به شمار آورد. چرا كه تا كنون به منظور مطالعه مكانيسمي فرآيند افزايش برداشت در مخازن تركدار، از مدل بسته شني استفاده شده است. با توجه به مشكلاتي چون تراوايي بسيار بالاي محيط متخلخل، عدم اتصال دانه هاي ماسه به يكديگر و تغيير در مقدار تخلخل و تراوايي ماتريكس بلوك، بسته شني نمي تواند مدلي جايگزين جهت مدل واقعي مخزن باشد. لذا طراحي و ساخت يك محيط متخلخل تركدار، با تخلخل و تراوايي ثابت و نزديك به شرايط مخزن، امري لازم و ضروري به نظر مي رسد. در اين راستا و به منظور رفع مشكل همراه با مدل هاي بسته شني، از دو روش كاملا نوين در جهت ساخت محيط متخلخل شكافدار بهره برده شده است. در روش اول با ريختن يكسري ريزدانه هاي شيشه اي درون لوله هاي كوارتز يا پيركس، محيط متخلخل تركدار ساخته مي شود. بدين شكل كه عدم يكسان بودن جنس ريزدانه هاي شيشه اي، لوله مورد استفاده و اختلاف در دماي ذوب آنها، اتصالي بسيار قوي مابين جداره داخلي لوله و محيط متخلخل فيوز شده، برقرار نمي شود. نتيجتاً اين امر منجر به ايجاد محيطي با تراوايي بالا در اطراف محيط متخلخلِ با تراوايي پايين مي شود. در روش دوم ابتدا مغزه هايي با قطرِ 39.9 ميليمتر به عنوان ماتريكس بلوك توليد مي شود. در ادامه به منظور طراحي شكافِ اطراف مغزه، از لوله هاي پلكسي با قطر داخلي40 ميليمتر استفاده مي شود. نهايتا مي توان با قرار دادن مغزه مصنوعي ساخته شده درون لوله پلكسي، يك شكاف با اندازه تقريبي 100 ميكرومتر، ايجاد نمود.
(نانوفيلتر با مواد زيستي) نمونه اي جديد از نانو فيلترها در بحث فيلتراسيون و جداسازي نانو ذرات مي باشد.اين نانو فيلتر صد درصد منشا طبيعي دارد و از پوست بز تهيه شده است و مراحل دباغي وآماده سازي اين پوست با روشهاي معمول است. پس از آماده سازي پوست قسمتي از آن را بريده و در شرايط خشك فريز كرده و سپس در نيتروژن مايع شكانده و پس ازنشاندن يك لايه طلا در محل شكست ،اين نمونه آماده تصوير برداري با ميكروسكوپ روبشي الكتروني شد.تصاوير گرفته شده از پوست بز دباغي شده حاكي از مناسب بودن بافت و اندازه حفرات جهت عمل فيلتراسيون نانو ذرات مي باشد. در اين تحقيق پس از طراحي و ساخت (نانو فيلتر با مواد زيستي) و مطالعه و شناسايي بافت آن ، قابليت جذب و جداسازي نانو ذرات ، سرعت جداسازي نانو ذرات، نفوذپذيري نسبت به اكسيژن، قابليت شستشو و استفاده مجدد و هچنين مقاومت مكانيكي نانوفيلتر مورد بررسي قرار گرفت و نتايج نشان داد كه (نانوفيلتر با مواد زيستي) ميتواند جايگزين مناسبي براي نانوفيلترها، جهت جداسازي نانوذرات جامد از محيط مايع باشد .
نانوساختارهاي كوپليمري اصلاح شده با بلوك هاي آبگريز به هدف ازدياد برداشت نفت سنتز و بهينه شدند. استفاده از روش سنتز نانوامولسيون معكوس اصلاح شده منجر به حصول كوپليمري مقاوم در برابر شوري بالا، دماي بالا و تنش مي باشد كه بتواند مشكلات پليمرهاي مرسوم و تجاري مورد استفاده در بحث ازدياد برداشت نفت را بهبود دهد. نانوساختارهاي پلي اكريل آميد اصلاح شده با گروه هاي آبگريز استايرن PAMST حاوي تعداد كمي از گروه هاي آبگريز در اسكلت آبدوست پليمر مي باشند كه اين ساختار منجر به تشكيل سيستمي با خواص ويژه و منحصر به فرد رئولوژي مانند مقاومت بالا در مقابل درجه ي شوري بالا، دماي بالا و تنش بالا در طي فرآيند ازدياد برداشت نفت EOR مي شود، و همچنين منجر به حصول ويسكوزيته ي قابل توجه در غلظت و جرم مولكولي كمتر نسبت به پلي اكريل آميد معمولي مي شود، كه اين امر منجر به اثربخشي قابل توجه آنها در كاهش درصد پليمر مورد استفاده در فرآيند EOR مي باشد، كه خود بزرگترين مزيت براي اين ايده خواهد بود، چرا كه يكي از دلايل عدم موفقيت روش ازدياد برداشت شيميايي نسبت به روشهاي حرارتي و گاز امتزاج پذير، گران قيمت بودن مواد مصرفي است. كوپليمري كه توسط اين گروه سنتز شده است، نه تنها در برابر نمك مقاوم مي باشد، بلكه افزايش نمك منجر به افزايش ويسكوزيته ي آن مي شود، كه سبب تبديل اين كوپليمر به بهترين جايگزين براي پليمرهاي مرسوم از قبيل HPAM مي شود. علاوه براين كوپليمر حاصل به دليل داشتن گروه هاي آبگريز، داراي تمايل زيادي به قرارگرفتن در سطح مشترك آب-نفت مي باشد. لذا منجر به ايجاد گراديان غلظت بالايي در سطح مشترك شده كه سبب بهبود نسبت تحرك پذيري آب-نفت در سيلابزني پليمري مي شود. به دليل برهمكنش هاي برگشت پذير بين مولكولي گروه هاي آبگريز،كوپليمر حاصل در برابر تنش مقاوم مي باشد. در گلوگاه ها به دليل ضعيف شدن برهمكنش هاي بين مولكولي، دچار كاهش ويسكوزيته مي شود و با عبور از گلوگاه به صورت برگشت پذير ويسكوزيته افزايش مي يابد.
نياز به چسباندن قطعات چوبي به يكديگر از گذشته¬هاي بسيار وجود داشته است و امروزه چسباندن قطعات چوبي به يكديگر، رويدادي روزانه در صنعت چوب محسوب مي¬شود كه نشان از اهميت اين موضوع چه از نظر فني و چه از نظر اقتصادي دارد.مهمترين چسب گرمانرم، امولسيون پلي¬وينيل¬استات كاتاليز نشده است كه در طي سالها به عنوان ماده خام صنايع چسبسازي، توجه زيادي را به خود جلب كرده است. اين پليمر، به صورت تغييريافته يا نيافته، محلول يا امولسيون و به عنوان هموپليمر يا كوپليمر چندگونگي¬هاي گسترده¬اي را از خود نشان مي¬دهد و به همين دليل، ماده¬ي مناسبي براي چسباندن انواع مواد مي¬باشد. در واقع اين پليمر توانايي ايجاد پيوستگي¬هاي محكم و پردوام را در فراورده¬هاي چوبي داراست و به همين دليل در سالهاي اخير رشد زيادي داشته¬ است. تمام مردم دنيا اين تركيب را به عنوان چسب رنگ¬هاي امولسيوني محوطه¬هاي دروني و بيروني مي¬شناسند. اين چسب به شكلي ديگر با نام چسب سفيد به عنوان يك چسب عمومي، مصارف خانگي نيز دارد. چسب¬هاي پلي¬وينيل¬استات بصورت گسترده¬اي مورد مصرف قرار مي¬گيرند كه نمونه¬هايي از موارد استفاده آنها عبارتند از: چسب چوب، پاكتهاي كاغذي، مقوا، پاكتهاي شير و نوشيدني¬ها، جعبه¬هاي تاشونده، برچسب لوازم اتاق اتومبيل، چرم، شيشه، كاغذ آلومينيوم، صنايع مبلمان و روكش و نجاري. به نظر مي¬رسد كه پلي¬وينيل¬استات در آينده در صنعت چسب بخش مهم و رو به رشدي را به خود اختصاص خواهد داد. هنگام ارزيابي عملكرد چسب در حالت برهم¬كنش با سوبسترا و در حقيقت كيفيت چسب دو جنبه مشخص مورد ارزيابي قرار ميگيرد. اولين جنبه مربوط به كيفيت پيوستگي در همان اوايل تشكيل آن است و دومين جنبه دوام پيوستگي تحت شرايط مشخص است. گرچه چسب¬هاي پلي¬وينيل¬استات را عموما براي اتصالات تحت بار دائمي يا دماي بالا به كار نمي¬برند، اما مي¬توان اين چسبها را به نحوي فرمول¬بندي كرد كه در اين شرايط نيز عملكرد خوبي داشته باشند. در اين ادعاي اختراع چسب¬ پايه¬ پليوينيل¬استات پرشده با سيليكاي كلوئيدي جهت اتصال قطعات سلولزي معرفي شده است. با استفاده از دستگاه كشش، استحكام و خواص فيزيكي اتصال و چسب اندازه¬گيري شد؛ همچنين با استفاده از آزمون¬هاي گرماسنجي تفاضلي پويشي و همچنين آناليز توزين حرارتي شرايط حرارتي نمونه بررسي شد؛ به علاوه خواص رئولوژيكي محصولات توسط رئومتر مورد بررسي قرار گرفتند و در پايان با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي، مورفولوژي چسب فرموله¬شده مورد بررسي قرار گرفت.
خلاصه توصيف فرمولاسيون ضد فيلتراسيون گل حفاري پايه آّبي با استفاده از ميكرو ذرات سلولوزي مشتق شده از مواد طبيعي. اين اختراع درباره طراحي يك فرمولاسيون گل حفاري پايه آّبي با استفاده از ميكرو ذرات سلولوزي مشتق شده از مواد طبيعي مي باشد كه در آن به شيوه نوين نشان داده مي شود كه چگونه جايگزيني و استفاده از افزايه سلولوزي جديد مشتق شده از مواد طبيعي، در سايز هاي ميكروني و غلظت خاص دراين فرمولاسيون گل پايه آبي، باعث كاهش چشم گير حجم فيلتراسيون گل حفاري با ايجاد اندود گل كم تراواي مي گردد كه اين كاهش تراوايي اندود گل به خاطر وجود اين ميكرو ذرات سلولوزي مي باشد كه در واقع نقش يك پلاستر را بر روي اندود گل بازي مي كند. اين فليتراسيون گل حفاري ناشي از اختلاف فشاري بين سيال داخل چاه و سازند در حال حفاري مي باشد كه اين تهاجم تراويده سيال در سازند مخزني مي تواند باعث آسيب مخزن شود و توليد يك چاه را كاهش دهد. در اين اختراع به جنبه ايجاد يك سري پيوند هاي مستقيم بين ذرات موجود در گل و اين ميكرو ذزات سلولوزي مشتق شده از مواد طبيعي و پرداخته مي شود كه اين پيوند ها علاوه بر اينكه ويسكوزيته مناسب را براي گل حفاري تامين مي نمايد باعث كنترل بهينه فيلتراسيون گل حفاري شده لازم به ذكر است كه اين كار سبب حذف افزايه هاي استراتيژيكي و گران قيمت مانند پلي آنيونيك سلولوز (PAC)شده است.اين فرمولاسيون قابل استفاده براي حفاري چاه هاي نفت گاز و... در شرايط مختلف دماي و فشاري مي باشد مي باشد.
محصولات ارائه شده موسوم به آسفالت سولفوري و سولفور آسفالتي بهبود يافته شامل آسفالت و گوگرد و مواد پليمري شامل پليمرهاي EVA,SEBS,SBS جهت بهبود خواص چسبندگي و كاهش ته نشيني و بهبود خواص الاستيكي آسفالت مورد استفاده در سنگفرش جاده ها به سه صورت متنوع دانه هاي گرانولي و بسته بندي در پلي بگ و محموله تانكري به جهت ارحتي در نحوه مصرف و حمل و نقل ارائه شده است. اين محصول همچنين داراي مواد جلوگيري كننده از واكنش هاي اكسايشي و كاهشي شامل يديد پتاسيم و اتيلن گلايكول و آيودين مي باشد. اين مواد از تشكيل گاز سمي سولفيد هيدروژن و واكنش انفجاري توليد سولفيد آهن جلوگيري بعمل مي آورند. آسفالت مصرفي اين محصول ترجيحا از هوادهي تحت فشار و بدون كاتاليزور بدست مي آيد. با توجه به ماهيت محصول ارائه شده استفاده از اين نوع آسفالت در سنگفرش نمودن جاده ها باعث بهبود كيفيت سنگفرش خصوصا مقاومت در مقابل دماي بالا و پايين آسفالت ، بهبود در استحكام و در نتيجه طول عمر بيشتر آسفالت مي شود. دماي پايين تر اختلاط همچنين باعث كاهش انرژي مصرفي در تهيه آميزه آسفالت با سنگ و ماسه تا بيش از 50 درصد مي شود. ضمنا به دليل جلوگيري از توليد گازهاي ناشي از اكسيداسيون گوگرد در خلال اختلاط مشكلات زيست محيطي انواع ديگر آسفالت هاي گوگردي را كاهش مي دهد. ميزان كريپ بسيار كم محصول امكان بسته بندي آن را در هر گونه بسته بندي چون پاكت و پلي بگ فراهم مي كند.
موارد یافت شده: 18