لیست اختراعات ازاده منايي
پوست به عنوان بزرگترين عضو بدن نقش مهمي در سلامت انسان دارد. مشكلات پوستي همچنين بر سلامت رواني و اجتماعي افراد تاثير گذارهستند. تسريع روند بهبود زخم و جلوگيري از عفونت در كنار كنترل التهاب يك مرحله بسيار مهم در مراقبت از انواع زخمها، جراحات و مشكلات پوست ميباشد. فرآورده و يا فرآوردههاي گياهي حاوي عصاره گياه فرندل با نام علمي L. salicaria به دليل دارا بودن تركيبات متنوع مانند تركيبات فنلي شامل تاننها، فلاونوئيدها، و اسيدهاي فنلي در كنار ساير تركيبات فعال زيستي مانند پليساكاريدها، تريترپنوئيدها، و استروئيدهاي گياهي داراي اثرات ضدالتهاب، آنتياكسيدان، ضد باكتري، ضدقارچ، ترميم كننده زخم و ضددرد هستند. جلوگيري از التهاب، افزايش ظرفيت آنتياكسيداني پوست، اثرات مهار رشد باكتريها و قارچها، و همچنين تسريع روند ترميم زخم در كنار هم سبب اثر تسريع روند ترميم پوست در انواع جراحتها و مشكلات پوست و مو توسط فرآوردههاي حاوي عصاره گياه فرندل ميباشد. در اين اختراع به كاربرد عصاره حاصل از گياه جهت تهيه فرآوردههاي موضعي با بهكارگيري اصول داروسازي توجه شدهاست.
خلاصه توصيف: به دليل خواص متعدد و خارق العاده گياهان دارويي ، امروزه استفاده عوام از گياهان دارويي به صورت عرقيات گياهي و يا تي بگ به حدي رسيده است كه سهم زيادي از بازار داروي ايران و جهان را به خود اختصاص داده است. از آنجا كه خواص گياهان دارويي توجه عموم را تحت الشعاع قرار داده متاسفانه عدم نظارت كافي بر توليد و نحوه بسته بندي عرقيات و تي بگ ها باعث ايجاد مشكلات و صدمات جبران ناپذيري بر انسان ها و طبيعت شده است. به طوريكه انسان ها براي استفاده از خواص گياهان دارويي آنها را مورد استفاده قرار مي دهند غافل از اينكه استفاده به اين نحو و با اين شكل از فرآوري و بسته بندي نه تنها خاصيتي براي آنها ندارد بلكه خطرات بزرگي همواره سلامت آنها و طبيعتشان را تهديد مي كند. واكنش عرقيات گياهي با ظروف پلاستيكي و ايجاد فتالات كه با گذر زمان غلظت فتالات ها در عرقيات افزايش مي يابد و به واسطه خوردن عرقيات، فتالات وارد بدن انسان شده و خطر ابتلا به سرطان، سقط جنين و ديابت و... را دوچندان مي كند. همچنين كيسههاي چاي حاوي موادي است كه به سلامت انسان آسيب ميرساند. اين مشكل در كاغذ استفاده شده در كيسههاي چاي نهفته است چراكه داراي ماده اپي كلروهيدرين «Aepklorhedrinn» بوده و از آن در صنايع كاغذ، پلاستيك و آفتكشها استفاده ميشود. به گفته دانشمندان، به محض تماس ماده «اپي كلروهيدرين» با آب، تركيبي سرطانزا بهنام 3-MCPD تشكيل ميشود. علاوه بر اينكه اين نحوه توليد و بسته بندي خطراتي جدي براي انسان ها به دنبال دارد، آسيب هاي جبران ناپديري به طبيعت نيز وارد مي كند كه متاسفانه قشر زيادي از جامعه به آن اهميت نمي دهند و آن ايجاد زباله هايي هست كه هرگز به طبيعت بازنخواهند گشت. تجزيه ي هر بطري پلاستيكي عرق گياهي هزار سال و هر بطري شيشه اي شش هزار سال طول خواهد كشيد. به اين منظور در اين طرح ما به فرموله كردن و طراحي قرص جوشان گياهان دارويي پرداختيم كه علاوه بر تيديل عرقيات گياهي و دمنوش ها به شكل قرص كه سبب در دسترس بودن و راحتي استفاده از گياهان دارويي در هر مكاني چه در آب سرد و چه در آب جوش و بدون استفاده از شيرين كننده مي شود و علي رغم حذف خطرات و آسيب ها ناشي از فتالات و اپي كلروهيدرين براي انسان سبب حذف زباله هايي مي شود كه تجزيه ي آن ها هزاران سال طول خواهد كشيد.
اسهال از بيماري هاي خطرناك مي باشد كه در صورت عدم كنترل سبب مشكلات ديگري براي بدن مي شود. گياهان دارويي در درمان بيماري هاي انسان از گذشته مورد استفاده بوده اند. بيماران براي استفاده گياهان دارويي با مشكلاتي مانند دشواري تهيه آن ها و طعم نامطلوب مواجه مي باشند. تهيه گياه فرندول به صورت قرص براي درمان بيماري اسهال سبب رفع اين مشكلات خواهد شد. اين گياه از گذشته براي درمان اسهال مورد استفاده داشته و تهيه قرص آن مصرف آن را آسان نموده است. علاوه بر اين مقدار معيني از دارو به بيمار تجويز مي شود كه مي توان مقدار و اثر آن را پايش نمود.
كنترل باكتری اشرشیا كلای در طیور با استفاده از عصاره آویشن باغی، آویشن شیرازی، نعنا فلفلی، پونه وحشی
خلاصه: اشرشيا كلاي يك ميكروب رايج در دستگاه گوارش و روده باريك طيور، انسان و ديگر پستانداران مي باشد و ممكن است در هر دو ميزبان حالت پاتوژن به خود گيرد. اشرشيا كلاي يك باكتري بيماريزاي فرصت طلب بوده كه به صورت ثانويه سبب بروز بيماري مي شود. عفونت هاي به وجود آمده توسط E. coli مسئول بسياري از خسارت هاي اقتصادي در صنعت طيور مي باشند. مهمترين بيماري كه توسط اشرشيا كلاي در طيور گوشتي ايجاد مي شود، كلي باسيلوز بوده كه با علائم پريكارديت، تورم كبد و تجمع مواد فيبريني ژلاتيني روي كبد و پرده صفاق و تورم كيسه هاي هوايي همراه مي باشد. كاهش ضريب تبديل غذايي، كاهش كيفيت لاشه، افزايش موارد حذف كشتارگاهي، بالا رفتن هزينه هاي درمان به واسطه مقاومت اكتسابي باكتري در برابر آنتي بيوتيك هاي رايج از ديگر مشخصه هاي اين بيماري است. درمان با مواد ضد ميكروبي گياهي يك روش مهم براي كاهش انتشار و مرگ و مير مرتبط با كلي باسيلوز طيور مي باشد. عصاره آبي گياه آويشن باغي، آويشن شيرازي، نعناع فلفلي و پونه وحشي به عنوان عامل بازدارنده رشد باكتري اشرشيا كلاي در طيور مي توانند موثر باشد و مانع از رشد باكتري و در نتيجه مهار آن در مقايسه با آنتي بيوتيك هاي رايج شود. با توجه به اينكه عصاره آبي گياهان مورد استفاده است و نيز اين گياهان به صورت خوراكي توسط افراد جامعه استفاده مي شود از اين رو استفاده از اين عصارها در خوراك طيور به منظور جلوگيري از رشد باكتري E.coli هيچگونه ضرري براي انسان و دام ندارد.
خلاصه: التهاب لثه يا gingivitis يك بيماري شايع لثه مي باشد كه در آن لثه دچار قرمزي و تورم مي باشد و دردناك است و با استفاده از مسواك و نخ دندان خونريزي مي كند. اين بيماري در صورتي كه مورد توجه قرار نگيرد و درمان نشود ممكن است به بيماري هاي جدي تر لثه مانند periodontitis منجر شود كه در اين صورت التهاب سبب تخريب بافتي و alveolar bone resorption مي گردد و در نهايت به از دست دادن دندان ها منجر شود. مهمترين علت بروز التهاب لثه عدم رعايت بهداشت دندان است. مسواك زدن، استفاده از نخ دندان و بررسي هاي دوره اي و منظم توسط دندانپزشك مي تواند در پيشگيري از اين بيماري موثر باشد. ممكن است التهاب لثه هيچ گاه منجر به periodontitis نشود ولي مطالعات نشان داده است كه هميشه periodontitis پس از يك التهاب لثه درمان نشده بروز مي كند. عوامل متعددي سبب اين بيماري مي شود و بيوفيلم باكتريايي كه plaque نيز خوانده مي شود، بر روي دندان ها شايع ترين علت بروز اين بيماري مي باشد. بيوفيلم باكتريايي سبب ايجاد واكنش هايي در بدن ميزبان مي شود كه ممكن است سبب آسيب بافت هاي لثه شود به طوري كه اين بيوفيلم ها به سطح دندان مي چسبند و سبب ايجاد التهاب لثه مي شوند.باكتري هاي فراواني در دهان وجود دارند كه از مواد غذايي و تركيبات موجود در بزاق تغذيه ميكنند. پس از صرف هر وعده غذا، اسيدهايي كه از باكتري هاي روي پلاك ها توليد ميشوند، ميتوانند به دندان صدمه زده و ايجاد حفره نمايند. زنيان با نام علمي T. copticum گياهي يك ساله و متعلق به خانواده Apiaceae يا چتريان مي باشد. بيشترين تركيبات تشكيلدهنده اسانس بذر زنيان ، تيمول (9/64%) و گاماترپنين (1/11%) ميباشد. اين گياه در مناطق مركزي، جنوب و جنوب غرب ايران رويش دارد. قسمت مورد استفاده گياه ميوه هاي كوچك و قهوه اي رنگ گياه مي باشند كه به اشتباه توسط عوام دانه گياه شناخته مي شوند. ميوه هاي گياه داراي مصارف خوراكي و درماني مي باشد. زنيان در طب سنتي به عنوان ضد اسپاسم، محرك، مقوي و ضد نفخ كاربرد دارد. مطالعات جديد نيز بسياري از اثرات بيولوژيكي و فارماكولوژيكي گياه را مورد توجه قرار داده اند. مطالعات نشان داده است كه اين گياه داراي اثرات سم زدايي آفلاتوكسين ها و تخريب آفلاتوكسين G1 را دارد. اسانس ميوه زنيان و نيز عصاره هاي مختلف قسمت هاي گوناگون گياه رشد باكتري هاي گرم منفي و گرم مثبت آلوده كننده مواد غذايي را از طريق تداخل با عملكرد طبيعي غشاء سيتوپلاسمي باكتري ها مهار مي كند در اسانس زنيان موادي هستند كه هنگام استفاده از آنها جذب غذاهاي اسيدزا توسط باكتري ها مختل مي شود. پتانسيل بينظير زنيان به عنوان يكي از ناشناختهترين گياهان دارويي كشورمان، در كاربردهاي طب سنتي، داروهاي نوين و صنايع ميتواند چشمانداز روشني در آينده اين گياه ايجاد كند و تجارت، كشت و كار و در نتيجه فرآوري صنعتي- دارويي آن را افزايش دهد.
خلاصه توصيف: ماكاروني يك ماده غذايي ساده با فرآيند توليد پيچيده است .كه برخلاف مواجه با انبوه مواد غذايي داراي انواع افزودني ها مانند نگهدارنده ها فاقد اين گونه تركيبات و با مواد اوليه محدود و طبيعي تهيه مي شود. با توجه به سونامي سرطان و افسردگي كه اين روزها به تمام نقاط دنيا هجوم آورده است همه به دنبال ماده اي هستند كه علي رغم طبيعي بودن خاصيت ضد سرطاني و نشاط آوري نيز داشته باشد. زعفران ايراني ماده اي است كه سرشار از خاصيت آنتي اكسيداني و ضدسرطاني و نشاط آوري مي باشد. در جهت غني سازي اين ماده غذايي ارزشمند كه اين روزها در رژيم غذايي مردم و به خصوص بچه ها قرار گرفته است بر آن شديم تا با توجه به خصوصيات ارزشمند زعفران, ماكاروني غني شده با زعفران را توليد كنيم. زعفران ايراني با توجه به خاصيت دارويي و ضد سرطاني فراواني كه دارد مي تواند به ماكاروني طي فرايندي اضافه شده و وارد رژيم غذايي جامعه شود, علاوه بر آن با توجه به خاصيت نشاط آوري زعفران كه بر هيچكس پوشيده نيست با اضافه كردن زعفران به ماكاروني و وارد كردن آن به سفره هاي غذايي علي رغم رنگ زيبا و طعم دلپذيري كه به آن مي بخشيم با سونامي سرطان و افسردگي كه اين روزها گريبانگير كشور عزيزمان شده است مبارزه مي كنيم. ارزش بيولوژيكي ماكاروني نسبت به هر غذاي ديگر به خاطر تكميل شدن پروتئين آن و همچنين تأمين اسيد آمينههاي ضروري افزايش پيدا ميكند. براي افزايش اين ارزش بيولوژيكي ما اقدام به غني سازي ماكاروني با ماده طبيعي و گياهي ارزشمند زعفران نموديم. از زعفران ايراني به دليل خاصيت نشاط آوري خارق العاده ي آن استفاده كرده ايم كه نه تنها سبب نشاط مصرف كننده هنگام صرف ماكاروني مي شود بلكه از خواص درماني بسزايي كه بر هيچكس پوشيده نيست نيز برخوردار است. در طـب سنتي زعفران شـادي آور، فرح بخش، اشتها آور و آرام بخش بوده و در رفع بي خوابي، سرفه و برونشيت مصرف مي شده است. زعفران سبب تحريك ترشح شيره معده شده، ضد اسپاسم بوده و به هضم غذا كمك مي كند. همچنين موجب كاهش كلسترول خون و فشار خون شده و در بهبود بيماريهاي پوستي، بيماريهاي چشم، آسم و عفونت ادراري مورد استفاده قرار مي گيرد. تحقيقات اخير نشان مي دهد، زعفران در پيشگيري و بهبود سرطان، افسردگي، بيماريهاي چشم و آلزايمر تاثير بسزايي دارد. بنابراين استفاده از اين ماكاروني نه تنها مي تواند توليد انرژي و نشاط به شكل درست و سالمي در بدن انسان كند و جايگزين مناسبي براي ماكاروني هاي ساده شود بلكه مي تواند خواص درماني و ضد سرطاني بسزايي داشته باشد. و همچنين مي تواند به عنوان يك غذاي درماني و دارويي در بهبود عملكرد و تقويت سيستم ايمني بدن نيز مورد مصرف قرار گيرد. علي رغم اينكه طعم و رنگ و عطر خاصي به ماكاروني مي بخشد كه مصرف كننده را ترغيب به استفاده از ماكاروني غني شده با زعفران مي كند
خلاصه توصيف: عنوان اختراع: شكلات و آدامس دارويي فرآوري شده با زعفران و عسل زمينه فني: (صنايع غذايي) با توجه به اينكه در تحقيقات جديد ايران رتبه ي اول بيماري افسردگي را در دنيا دارد و بيماريهاي ام اس و سرطان كه همگي منشا روحي رواني دارند با سرعت بسيار زيادي همه گير شده است، بر آن شديم تا گياه دارويي معجزه آساي زعفران كه علي رغم نشاط آور بودن خاصيت ضد سرطاني آن در تمام دنيا به اثبات رسيده است را، به طرق مختلف به رژيم غدايي مردم عزيز ايران اضافه كنيم، تا بيماري افسردگي و به دنبال آن ام اس و سرطان را با كمك و ياري خدا در ايران ريشه كن كنيم. نظر به اينكه بيشترين و دم دست ترين تنقلاتي كه تمام قشر مردم روزانه از آن استفاده مي كنند آدامس و شكلات است بر آن شديم تا ابتدا با استفاده از اين گياه دارويي ارزشمند كه ايران در توليد و صادرات آن رتبه ي اول را در دنيا دارد شكلات و آدامس را با زعفران فرآوري كنيم. از آنجا كه بيماريهاي ديابتي نيز در ايران به وفور وجود دارند و شكر معضلاتي را براي سلامتي انسان ايجاد مي كند، اين محصولات را با عسل شيرين نموده و شكر را در آن كاملا حذف نموديم تا بدون هيچ نگراني مصرف شود. هدف از اين ثبت اختراع علي رغم ريشه كن شدن بيماري افسردگي و سرطان در ابتدا و حذف داروهاي ضد افسردگي در مرحله ي دوم و نهايتا سالم سازي تنقلات موجود در بازار با فرآوري شكلات و آدامس با زعفران و عسل مي باشد. از آنجا كه شكلات و آدامس دم دستي ترين تنقلات رايج در بين عموم مردم و تمام قشر جامعه مي باشد اميد است با توليد اين شكلات و آدامس ها و همه گير شدن استفاده از آن در بين تمام جامعه به زودي شاهد ريشه كن شدن بيماري افسردگي و بيماريهاي متعاقب آن باشيم و كشوري شاد و عاري از هرگنه بيماري داشته باشيم.
با توجه به اينكه در تحقيقات جديد ايران رتبه ي اول بيماري افسردگي را در دنيا دارد و بيماريهاي ام اس و سرطان كه همگي منشا روحي رواني دارند با سرعت بسيار زيادي همه گير شده است، بر آن شديم تا گياه دارويي معجزه آساي زعفران كه علي رغم نشاط آور بودن خاصيت ضد سرطاني آن در تمام دنيا به اثبات رسيده است را، به طرق مختلف به رژيم غدايي مردم عزيز ايران اضافه كنيم، تا بيماري افسردگي و به دنبال آن ام اس و سرطان را با كمك و ياري خدا در ايران ريشه كن كنيم. مصرف زعفران به صورت خشك و بدون فرآوري تقريبا غير ممكن بوده و استفاده از آن محدوديت هاي فراواني دارد. به همين دليل برآن شديم تا با توليد "سافرون ميكس" يا " زعفران مخلوط "فوري(شبيه به كافي ميكس) براي اولين بار در دنيا نوآوري در زمينه استفاده از زعفران در صنعت پودر نوشيدني آماده ارائه گردد. در توليد "سافرون ميكس" از زعفران درجه دو و سه كه مقبوليت كمتري در عرصه تجاري دارند استفاده گرديد.هدف از توليد و فرموله كردن اين محصول در دسترس قرار دادن مصرف زعفران در شكلي جديد براي مصرف كننده است؛ از طرفي اين محصول داراي قابليت تجاري سازي و ارزش صادراتي مي باشد. بدين منظور زعفران ، شكر(به جاي شكر مي توانيم از شيرين كننده هاي طبيعي مانند استويا و عسل و..براي افراد ديابتي استفاده كنيم)، شربت گلوكوز، چربي هاي گياهي هيدروژنه، شير خشك، پروتئين، خامه غير لبني، تثبيت كننده ها را با يكديگر به طور كامل ميكس كرده و يك پودر يكنواخت فراهم مي شود. اين پودر پايه و فرمول اصلي \\"سافرون ميكس\\" يا \\"زعفران مخلوط\\" را تشكيل مي دهد. مي توانيم از اسانس و يا فرآورده هاي طعم دهنده ي ديگر اعم از ميوه جات مختلف، گياهان دارويي مختلف، شكلات و كارامل وقهوه، عصاره چاي و ... در فرمول \\"سافرون ميكس\\" استفاده كنيم تا براي مصرف كنندگان با سليقه هاي مختلف قابل پذيرش باشد. \\"سافرون ميكس\\" با قابليت بسته بندي در وزن ها و حجم هاي مختلف به دو صورت فرموله شده است: 1- به صورت پودر و قابل استفاده در آب جوش 2- به صورت مايع و تغليظ شده قابل استفاده در آب سرد؛ همچنين اين محصول ميتواند به عنوان يك كالاي با ارزش از نظر تغذيه اي و دارويي وارد بازار شود.اميد است با توليد اين محصول سالم و طبيعي و محصولات مشابه و همه گير شدن استفاده از آن در بين تمام جامعه به زودي شاهد ريشه كن شدن بيماري افسردگي و بيماريهاي متعاقب آن باشيم و كشوري شاد و عاري از هرگونه بيماري داشته باشيم.
عنوان اختراع: كنترل قارچ آسپرژيلوس عامل ايجاد سم آفلاتوكسين در ذرت با استفاده از عصاره آبي آويشن باغي به عنوان نگهدارنده بخش الف: نيازهاي انساني، زيربخش: مواد غذايي ـ تنباكو خلاصه توصيف: آسپرژيلوس يك قارچ موجود در طبيعت است كه تمايل زيادي به رشد روي فرآورده هاي غذايي مانند پسته، ذرت، برنج، گندم و علوفه دام دارد. انبار كردن نامناسب مواد غذايي يكي از متداولترين عوامل مستعد كننده براي رشد آفلاتوكسين و توليد كپك مي باشد و مي تواند توسط عوامل نگهدارنده كنترل شود. امروزه در پي افزايش مقاومت ميكروبي و هزينه هاي سنگين درمان بيماري همراه با فشار مصرف كنندگان به توليد فرآورده هاي عاري از دارو و محدوديت استفاده از اين فرآورده ها در بسياري از كشورها محققين بدنبال تركيباتي هستند كه بتوان از آن ها به جاي آنتي بيوتيك ها در رژيم غذايي جانداران استفاده كنند در اثر رشد اين قارچ در فرآورده هاي غذايي سم آفلاتوكسين توسط قارچ در مواد خوراكي توليد مي شود كه سبب ايجاد بيماري مانند سرطان و سيروز كبد در انسان مي شود از اين رو كنترل اين قارچ در مواد غذايي بسيار اهميت دارد. مواد شيميايي براي كنترل اين قارچ خود داراي اثرات سوء براي سلامتي انسان مي باشند به همين دليل استفاده از گياهان براي كنترل قارچ مورد نظر از اهميت بالايي برخوردار است. در اين ادعانامه عصاره آبي گياه آويشن باغي براي كنترل رشد قارچ مورد نظر در ذرت پيشنهاد مي شود.
موارد یافت شده: 9