لیست اختراعات اميد حامدتابعي
در اولين بررسي كارشناس پرونده تقديم مي گردد. با تشكر
ياتاقان غلتشي رسانا يك راه حل جديد براي خنثي كردن حركت دوراني هر نوع محيط (سيم) حامل جريان الكتريكي مبتني بر سايش فلز روي فلز مي باشد. اين ايده ، وجهه ي جديدي از ياتاقان هاي غلتشي معرفي مي كند و مي تواند آغازي باشد بر گسترش كاربري هاي اين طيف از ياتاقان ها. تفاوت عمده ي ياتاقان غلتشي رسانا با يك ياتاقان غلتشي معمولي در اين است كه در ياتاقان رسانا فيش ورود و خروج جريان الكتريكي وجود دارد و گريس خاصي كه در آن استفاده مي شود ، رساناي خوب جريان الكتريكي و ضد جرقه مي باشد. در صورتي كه آلياژ مناسبي از فلز مس بتواند به عنوان آلياژ ساخت اين ياتاقان ها استفاده شود ، راندمان اين قطعه افزايش مي يابد. مبدل هاي مشابهي وجود دارند كه حركت دوراني سيم حامل جريان را خنثي و آن را به سيم ثابت تبديل مي كنند. اما خصوصياتي كه در ياتاقان رسانا وجود دارد در هيچ نمونه ي مشابهي قابل حصول نيست كه عمر بالا ، كار در سرعت هاي دوراني بالا و قابليت نصب روي انواع شفت ها از اين جمله اند.
«قلم ني تراش تمام اتوماتيك با قابليت انواع تراش استاندارد و براي همه سايزها» دستگاه تراشي است مكانيكي– الكترونيكي جهت برش و آماده سازي قلم ني كه مورد استفاده هنرجويان و هنرمندان خوشنويسي است. در حال حاضر تراش قلم ني به روش دستي انجام مي شود كه هم كار پر مخاطره اي است و هم تراش دستي لزوما از اصول تخصصي تراش قلم ني پيروي نمي كند. اين دستگاه قابليت برش قلم ني در قطرهاي مختلف و قط (برش مورب سر قلم) با زاويه هاي متفاوت را دارد. كار دستگاه در چهار مرحله برش ميدان قلم، قط داخلي، قط خارجي و ناخن برداري پشت قلم خلاصه مي شود. مكانيزم دستگاه به اين صورت است كه توسط چهار موتور و يك ميكروكنترلر هدايت مي شود و توسط قطعات مكانيكي نظير تيغه و گيربكس اجرا مي شود. هر يك از چهار مرحله ابتدا با توجه به قطر قلم و اطلاعات دريافتي از كاربر توسط ميكرو تحليل و محاسبه مي شود و سپس بر اساس پارامترهاي خروجي ، اجزاء مكانيكي عمل مي كنند.
قمقمه ي توليد و نگهداري كننده ي آب آشاميدني بهداشتي از آب هاي سطحي و برف دستگاهي است كه در صورت نبود آب آشاميدني سالم به كمك كاربر مي آيد تا كمبود آب سالم خود را مرتفع كند. اين دستگاه متشكل از دو منبع داخلي و بيروني است كه مواد درون اين دو منبع با يكديگر مخلوط نمي شوند و كاملا جدا از يكديگر هستند و تنها بين اين دو منبع، انتقال حرارت انجام مي شود. در هنگام استفاده، هر دو منبع از آب سطحي و يا برف پر مي شوند. سپس به منبع دروني قرص كلر (براي ضد عفوني) و قرص املاح افزودني (پيشگيري از حالت تهوع و اسهال) اضافه مي شود و به منبع بيروني يك مايع يا قرص جامد شيميايي براي انحلال در آب و يا واكنش با آن افزوده مي شود كه اين انحلال يا واكنش مي تواند گرماده و يا گرماگير باشد. افزايش دما مي تواند براي ذوب برف و از بين بردن ميكروب ها تا دماي جوش آب ادامه يابد. در اين دستگاه منبع داخلي مي تواند به كمك دسته ي كوچكي توسط كاربر به چرخش درآورده شود و به كمك پره هاي روي جداره ي خود، ضمن انجام كار مكانيكي به يكنواخت شدن واكنش (يا انحلال) در منبع بيروني كمك كند.
«توليد انرژي الكتريكي از نيروي فك حيوانات به منظور استفاده در كاهش تلفات جاده اي» مكانيزمي است مكانيكي-الكتريكي كه به كمك سلول هاي پيزوالكتريك ، نيروي فشاري فك و دندان هاي حيوانات را در حين جويدن غذا به انرژي الكتريكي تبديل مي كند و آن را در يك باتري شارژي ذخيره مي كند. انرژي به دست آمده از اين طريق ، مي تواند براي روشن كردن تعدادي چراغ (ديود) هشدار دهنده كه بر روي بدن حيوان تعبيه مي شوند ، مورد استفاده قرار گيرد. اين چراغ هاي نوراني هشدار دهنده ، زماني كه قرار باشد حيوان در تاريكي شب از سطح جاده عبور كند ، باعث جلب توجه رانندگان مي شوند و لذا راننده مي تواند با كنترل سرعت خودرو ، مانع از تصادف با حيوانات عبوري شود كه بدين ترتيب هم جان سرنشينان خودرو و هم جان حيوانات از آسيب هاي ناشي از تصادف مصون مي ماند. همچنين براي اين انرژي توليد شده كاربرد هاي ديگري مانند نصب مكان ياب بر روي حيوان نيز مي توان متصور بود.
دستگاه رنگ دهنده و تست استاندارد عينك هاي فوتوكروم با استفاده از اشعه ي ماوراي بنفش باعث تغيير رنگ شيشه هاي عدسي يا شيشه هاي عينك فوتوكروم مي شود و با اين كار به كاربر نشان مي دهد كه اين عينك در شرايط تابش نور آفتاب به چه رنگي در خواهد آمد و كاربر مي تواند با قرار دادن اين عينك بر روي چشم خود بررسي كند كه اين رنگ را مي پسندد يا خير. از طرف ديگر اين دستگاه به عنوان يك تست استاندارد به كاربر نموداري را نشان مي دهد كه بر اساس اين نمودار كاربر تشخيص مي دهد كه اين عينك در طول تغيير رنگ و پس از اتمام تغيير رنگ به چه ميزان در برابر عبور اشعه ي ماوراي بنفش مقاومت نشان مي دهد و استاندارد بودن يا نبودن عينك را نتيجه گيري مي كند.
انتقال تلفات پايين انرژي الكتريكي توليد شده در تاير خودرو به باتري تلاشي است در جهت انتقال بهينه انرژي توليد شده در تاير و استفاده از آن در قسمت هاي الكترونيكي خودرو و يا ذخيره آن براي مصارف خاص ديگر. اين طرح تلفيقي است از مهندسي برق ، مكانيك و شيمي كه باعث شده سيستم با كارايي بالايي طراحي شود. اساس راه حل ارائه شده مبتني بر يك سري قطعات مكانيكي(مانند ياتاقان غلتشي) با افزونه هاي شيميايي جهت افزايش رسانش و كاهش تلفات(نوع گريس رسانا) و المان هاي الكتريكي(مانند سيم و نوع عايق خاص آن و گذرگاه جريان طراحي شده در لاستيك) بوده كه در انواع سيستم هايي كه بوسيله ي مولد هاي پيزوالكتريك در خودرو توليد انرژي مي كنند كاربرد دارد. در اين طرح انرژي الكتريكي از لاستيك خودرو توسط گذرگاه عبور جريان و بوسيله ي سيم مسي با عايق FEP به ياتاقان غلتشي متصل شده و سپس به باتري خودرو منتهي مي شود . اين طرح خود شامل نو آوري هاي ديگري همچون طراحي ياتاقان غلتشي رسانا براي تبديل و حذف حركت چرخشي سيم و طراحي گذرگاه عبور جريان در تاير(Tire Electrical Path) است. از ويژگي هاي برجسته ي اين طرح مي توان به بار نبودن سيستم براي موتور خودرو ، پايين بودن تلفات توان سيستم ، قابليت كار در فركانس و دماي بالا ، عمر بالاي مجموعه ي طراحي شده ، قابليت استفاده در انواع تاير هاي تيوب دار و بدون تيوب(Tubeless) و امكان پياده سازي سيستم در انواع خودرو اشاره كرد.
عصاي كوهنوردي تلسكوپي مولد انرژي الكتريسيته با راندمان بالا بوسيله ي پيزوالكتريك چند لايه ، نوع جديدي از يك عصاي كوهنوردي تلسكوپي است كه علاوه بر داشتن تمامي خواص عصاهاي قبلي ، به كمك يك سيستم مكانيكي - الكتريكي با حركت كوهنورد و اعمال فشار بر روي آن ، با استفاده از چندين لايه پيزوالكتريك ، انرژي الكتريكي توليد مي كند. انرژي توليد شده از اين روش به قدري هست كه مي تواند با چهار ساعت حركت مداوم كوهنورد ، يك وعده ي غذايي را براي وي بپزد. لذا كوهنورد را از حمل سوخت بي نياز مي سازد. علاوه بر آن اين انرژي مي تواند در مواقع خطر ( مثل سرمازدگي كه منجر به قطع عضو مي شود ) به كمك كوهنورد بيايد. مكانيزم اين عصا به اين صورت است كه در پايين ترين استوانه ي يك عصاي تلسكوپي تعداد نسبتا زيادي ( حدود 100 عدد ) پيزوالكتريك به صورت لايه لايه قرار مي گيرد و نيروي وارد به نوك آن به پيزو ها منتقل مي شود و لذا تحت تنش فشاري قرار مي گيرند و پالس الكتريكي توليد مي كنند. اين پالس از طريق يك سيم به مدار ذخيره و باتري كه روي دسته ي عصا تعبيه شده است منتقل مي شود و در نهايت انرژي الكتريكي از طريق يك فيش تعبيه شده روي باتري در اختيار كوهنورد قرار مي گيرد.
افزونه ي تمام مكانيكي محافظ لوازم الكترونيكي شارژي قابل نصب در شارژرها ، يك دستگاه كاملا مكانيكي است كه طراحي آن در حوزه ي مهندسي مكانيك جامدات قرار ميگيرد. يكي از مشكلات استفاده از باتريهاي شارژي در لوازمي همچون تلفن همراه اين است كه به دليل رعايت نكردن مدت زمان شارژ، بيش از اندازه شارژ مي شوند و عمر آن ها بسيار كوتاه ميشود. با توجه به اينكه مدارهاي الكترونيكي محافظ در عملكرد مدار شارژ باتري مداخله ميكنند و خود اين مدار ها نيز از آسيب ديدگي الكترونيكي مصون نيستند، در اين طرح يك محافظ كاملا مكانيكي معرفي ميشود. اين دستگاه كه اساس كاري مشابه ساعت هاي كوكي مكانيكي دارد، با كوك شدن، پس از گذشت مدت زمان معيني جريان برق را در مدار شارژ باتري به طور كامل قطع مي كند. اين دستگاه كه ابعاد بسيار كوچكي در حدود 2 سانتي متر مكعب دارد از سه قسمت اصلي شامل فنر پيچشي، استوانه و ريل رابط جريان تشكيل شده است.
«تراز بنايي مكانيكي» دستگاهي است كه بر خلاف تراز هاي آبي كنوني ، بدون استفاده از آب يا هر سيال ديگري و به طور كاملا مكانيكي كار مي كند و طراحي آن در حيطه ي مهندسي مكانيك جامدات مي گنجد. اساس كار اين تراز ، حركت يك آونگ است كه در زمان ايستادن همواره در راستاي عمود بر زمين قرار مي گيرد. وقتي دستگاه تراز در جهت زاويه داري قرار گرفته باشد ، همچنان آونگ در راستاي عمود بر زمين مي ايستد و لذا مقدار زاويه ي چرخيده شده ي تراز قابل اندازه گيري است. اين زاويه به كمك يك مجموعه چرخ دنده كه با آونگ درگير هستند ، بر روي يك شمارنده نمايش داده مي شود. چرخ دنده هاي دستگاه طوري انتخاب شده اند كه دقت اندازه گيري زاويه توسط تراز در حد يك دهم درجه باشد.
موارد یافت شده: 10