لیست اختراعات امير سالاري
كشتهاي آغازگر لاكتيكي در محصولات گوشتي تخميري نقش مهمي را در كنترل بيولوژيكي عوامل بيماريزا و فسادزا و ايجاد طعم و بافت مناسب ايفا ميكنند و جايگزين مناسبي براي نگهدارندههاي شيميايي محسوب ميشوند. در اين اختراع لاكتوباسيلوسپلانتاروم و پديوكوكوساسيديلاكتيسي به عنوان كشتهاي لاكتيكي آغازگر به همراه 1 درصد اسيدسيتريك و 7 درصد لاكتوز به منظور توليد جوجه كباب تخميري به گوشت سينهمرغ تلقيح شد. پس از طي شدن فرآيند تخمير به مدت 24 ساعت در دماي 25 درجه سلسيوس، تمامي نمونهها تا زمان 72 ساعت در دماي 1±4 درجه سلسيوس نگهداري گرديد. بررسي سينتيك رشد كشتهاي آغازگر لاكتيكي حاكي از رشد مناسب و غالب شدن آن ها در گوشت مرغ بود. فرآيند تخمير در طي مدت 72 ساعت باعث كاهش موثر pH و كاهش معنيداري تعداد باكتريهاي بيماريزاي مهم و جمعيت كلي ميكروارگانيسمهاي هوازي مزوفيليك در گوشت سينه مرغ گرديد. بنابراين جوجه كباب تخميري عمل آوري شده توسط كشت هاي آغازگر لاكتوباسيلوسپلانتاروم و پديوكوكوساسيديلاكتيسي و لاكتوز و اسيد سيتريك، به عنوان فرآورده گوشتي جديد علاوه بر بهبود كيفيت خوراكي و ويژگي هاي ارگانولپتيكي، با روش حفاظت بيولوژيكي باعث افزايش زمان ماندگاري و ايمني بيشتر محصول مورد نظر ميگردد.
توليد ماست پروبيوتيك از بيوفيلم باكتريهاي اسيدلاكتيك Production of probiotics yogurt of acid lactic bacteria's biofilm ماست به دليل ارزش تغذيهاى آن و اثرات سودمند باكترىهاى آغازگر، محبوبيت بالايي در رژيم غذايي دارد. اين فراورده به دليل قابليت هضم و جذب بهتر چربى، لاكتوز، پروتئين و مواد معدنى داراى ارزش تغذيهاى بيشترى نسبت به شير بوده و جزء منابع غني از كلسيم، فسفر، ريبوفلاوين، ويتامين B12 ، اسيد نيكوتينيك، ويتامين B5 ، روي و منيزيم به حساب ميآيد. از طرفي ماست فراسودمند يكى از محصولات لبنى است كه مىتواند حاوى تركيبات زيست فعال به منظور افزايش مقبوليت و بهبود ويژگىهاى تغذيهاى و دارويى باشد. از اين رو در اين اختراع براي اولين بار ماست بر پايه بيوفيلم پروبيوتيكي خوراكي تهيه شد تا علاوه بر ايجاد ويژگيهاي حسي چشايي مطلوب، ويژگيهاي سلامت بخشي اين محصول را ارتقا بخشد. در اختراع حاضر از بيوفيلم باكتريهاي اسيدلاكتيك پروبيوتيكي براي توليد ماست پروبيوتيكي (همزده و ست) استفاده شد. سوسپانسيون باكتريهاي لاكتوباسيلوس پلانتاروم ATCC14917 و لاكتوباسيلوس رامنوسوس ATCC7469 (تهيّه شده از مركز پژوهشهاي علمي – صنعتي ايران) و سويه بومي (جدا شده از لخته پنير) معادل نيم مك فارلند 108×5/1، به عنوان باكتري پروبيوتيك به شير تلقيح شد. سپس جهت تشكيل ماتريكس بيوفيلم، در انكوباتور به مدت 48 ساعت در دماي C30º نگهداري شد. بعد از تشكيل بيوفيلم، مايع رويي تخليه و دوبار با آب مقطر استريل، شسته شد. براي تهيه ماست، از شير تازه سه درصد چربي پاستوريزه استفاده شد. با استفاده از فرمول و الگوي متداول در صنعت، شير در دماي C96º به مدت 15 دقيقه حرارت داده شد و سپس تا دماي C42º خنك شد. در مرحله بعد 2% استارتر ماست به آن افزوده شده و به ظروف حاوي بيوفيلم منتقل شد و تا رسيدن به 4/4= pH در دماي C42º گرمخانهگذاري شد. بعد از تشكيل ماست، نمونهها به يخچال با دماي C5º منتقل شد. زنده ماني باكتري هاي پروبيوتيك ماست در روزهاي صفر، 3، 7، 14 و 21 و مقاومت آنتي بيوتيكي آنها در ماست مورد بررسي قرار گرفت. طبق آناليزهاي انجام شده، تا انتهاي دوره نگهداري، تعداد باكتريهاي زنده لاكتوباسيلوس از ميزان قابل قبول براي محصولات پروبيوتيكي CFU/g) 106) كمتر نشد و همچنين سويهها در حالت بيوفيلم، مقاومت آنتي بي
از ابتداي شروع مطالعات در زمينه بيوفيلم تا سالهاي اخير، هر مطالعهاي كه در اين زمينه انجام شده است در مورد جنبه هاي منفي و مقابله با مضرات آن بوده است. در دهه اخير خصوصا چند سال گذشته، محققان چهره متفاوتي از بيوفيلم را معرفي كردند كه به تبع آن، فوايد و كاربردش مورد توجه واقع شده است و منجر به ايجاد يك چالش جذاب در صنعت غذا شده است. بيوفيلم، اجتماعي از سلولهاي ميكروارگانيسمي است كه به يك سطح متصل شده و توسط مواد پليمري خارج سلولي پوشيده شدهاند. اين مكانيسم نوعي استراتژي است كه ميكروارگانيسمها از آن استفاده ميكنند تا بتوانند خود را از اثراث و نيروهاي زيان بار محيطي و بدن ميزبان حفظ كنند و شانس بقاي خود را افزايش دهند (Aoudia et al. 2016). وقتي باكتري در حالت پلانكتوني خود قرار دارد سعي دارد به حداكثر رشد ماكزيمم خود برسد ولي وقتي در مجموعه بيوفيلم قرار ميگيرد، رفتار آن كاملاً متفاوت است. در واقع باكتريها در اين مجموعه رويكرد متفاوتي را پيش گرفته كه به altruism معروف است و به عبارتي باكتري از توقع خود ميكاهد و با گذشت و فداكاري، اجازه رشد را به ديگر باكتريها نيز ميدهد. لذا اين پديده منجر به ويژگيهاي خاصي در بيوفيلم ميشود كه ميتوان به پايدار بودن نسبت به اصطكاك، پايداري مكانيكي زيست لايهها، مقاومت به هدايت گرمايي، گنجايش جذب سطحي، ويژگي پيوند با مولكولهاي آب، معماري ماتريكس و پيچيدگي ساختار پلي ساكاريدها و آنزيمهاي خارج سلولي اشاره داشت (Cheow, Kiew, and Hadinoto 2014) عليرغم عمر كوتاه تحقيقات بر روي بيوفيلمهاي پروبيوتيكي در دنيا، تا قبل از اين اختراع تمام پژوهشهاي اندكي كه در اين خصوص وجود دارد به توليد بيوفيلم در محيط كشت MRS پرداختهاند و هيچ اثر منتشر شدهاي در زمينه توليد و استفاده بيوفيلم در محيط غذايي وجود ندارد. لذا براي اولين بار در دنيا در اختراع حاضر، از شير به عنوان ماده اوّليه و از باكتريهاي پروبيوتيكي خانواده اسيد لاكتيك از جمله L. plantarum ATCC14917 و L. Rhamnosus ATCC7469 استفاده شد.
ويدئو گايد فايبر اوپتيك از ابزارهاي مورد كاربرد در علم پزشكي به حساب مي آيد كه در مديريت راه هوايي و تنفس، در بيمارستان و اورژانسها قابل استفاده است. اين ابزار خصوصا در فرايند سخت انتوباسيون داخل تراشه مي تواند كاربرد منحصر به فردي داشته باشد.
لوله تراكئوستومي دو جداره با قبليت مانيتورينگ مداوم فشار كاف، اين وسيله يكي از رايجترين ابزارهاي مديريت راه هوايي مي باشد كه به منظور باز نگه داشتن راه هوايي و تهويه با فشار مثبت در بخشهاي مراقبتهاي ويژه مورد استفاده قرار مي گيرد. اين ست با وجود دو گام ابتكاري در طراحي و تكنيك ساخت ، مورد متمايز از ساير ابزارها مي باشد. 1) وجود جدار داخلي قابل remove و تعويض شدن كه نياز به لوله گذاري مجدد را رفع مي كند. 2) مانومتر كنترل فشار داخل كاف كه به صورت مداوم ميزان اين فشار را بر اساس سانتي متر آب نمايش مي دهد.
شكستگي هاي ناحيه لگن جزء مهمترين شكستگي ها است كه كنترل و همچنين پيشگيري از خونريزي در آن بسيار مهم و حائز اهميت مي باشد. ابزار استفاده شده در اين طرح به منظور راهگشايي جهت پيشگيري و كنترل خونريزي و ثابت كردن لگن در بيماراني است كه دچار شكستگي و آسيب در اين ناحيه شده اند كه اجزاي مورد استفاده عبارتنداز: * پارچه ضد آب به مقدار 60 سانتي متر جهت دوخت شلوارك * فوم هاي ضد آب براي كار گذاري در وسط پارچه. * چسب هاي ضد آب نايلوني جهت تعبيه در دو طرف باز شلوارك جهت تغيير سايز شلوارك. * تيوپ هاي هوا (كيسه هاي هوا) از جنس نايلوني كه داراي دريچه هاي يك طرفه جهت باد كردن مي باشند (توسط سرنگ هاي موجود به آساني قابليت باد شدن دارند). * دستگيره جهت سور دادن لايه زيري شلوارك به زير بدن بيمار * نخ ضد آب به مقدار لازم جهت دوخت و دوز. * كيسه هاي پارچه اي ضد آب جهت قرار دادن كيسه هاي هوايي در آن. * دو ثابت كننده از جنس فايبرگلاس در جلو شلوارك (با طول 26 سانتي متر و عرض 5/3 سانتي متر در راست و چپ) با قابليت جابه جايي * دو ثابت كننده از جنس فايبر گلاس در عقب شلوارك (با طول 46 سانتي متر و عرض 5/3 سانتي متر در راست و چپ) با قابليت جابه جايي نحوه استفاده از اين ابزار در بيماران دچار شكستگي و همچنين خونريزي ناحيه هيپ به اين صورت است مي باشد كه لايه زيري شلوارك، توسط دو دسته تعبيه شده در دو گوشه بالاي آن به زير بدن بيمار ليز داده مي شود (نيازي به حركت بيمار براي پوشيدن اين شلوارك نمي باشد. سپس لبه هاي باز شلوارك توسط چسب هايي كه در دو طرف دوخته شده است؛ بسته مي شوند. پس از قرار گيري صحيح شلوارك در اطراف ناحيه هيپ شخص آسيب ديده، تيوپ هاي هوا كه در كيسه هاي پارچه اي دوخته شده با شلوارك قرار دارند و دريچه آنان به طرف بيرون هدايت شده است؛ توسط سرنگ هاي معمولي و همچنين از طريق دريچه يك طرفه باد مي شوند. اين كار باعث مي شود كه از رخ دادن خونريزي پيشگيري به عمل آيد و احتمالاً اگر خونريزي وجود دارد، خونريزي كنترل شود. همچنين لگن ثابت شود تا از صدمات احتمالي بعدي جلوگيري شود. در ثابت نگه داشتن لگن چهار ثابت كننده از جنس فايبر گلاس نيز دخالت دارند. لازم به ذكر است كه مي توان از اين وسيله چندين مرتبه استفاده كرد و جزء وسايل يكبار مصرف نمي باشد.
آمبوبگ، يا بيويام (BVM) ، نام يك مخزن هوايي از جنس سيليكون و يا پلاستيك است كه در ايجاد فشار مثبت ريوي در شرايط پنوموتوراكس و يا در تنفس مصنوعي هنگام سيپيآر استفاده ميشود. براي نگهداري و رساندن بهترين فشار اكسيژن به فرد بيمار، مي توان از مانور EC، ماسك كمربنددار و در صورت انتوبه بودن بيمار، مي توان لوله رابط را به ETT متصل نمود، كه لازم است يك پرسنل به صورت تمام وقت به اين مسئله رسيدگي نمايد و به همين منظور نيازمند تعداد بيشتري پرسنل در بخش اورژانس و پيش بيمارستاني مي باشيم؛ در صورتي كه معمولاً فقط يك درمانگر به منظور رسيدگي به بيمار و كليه امور مربوط به آن وجود دارد و اين مسئله انجام كليه امور درماني مربوط به بيمار را در بخش پيش بيمارستاني با مشكل مواجهه كرده است. همچنين دستگاهايي به منظور نگهداري آمبوبگ در بخش بيمارستاني وجود دارند كه به دليل گران و حجيم بودن و همچنين نياز به تخصص ويژه، قابل استفاده در بخش پيش بيمارستاني و آمبولانس نيسنتد. دستگاه اختراعي به ما اين امكان را مي دهد كه با استفاده از ابزار هاي ساده، خطاهاي اكسيژن رساني (خطاهاي انساني) كاهش يابد و به دليل قابل شارژ بودن و كوچك بودن قابل استفاده در آمبولانس مي باشد و اين دستگاه به درمانگر كمك مي كند كه با خيال راحت به ديگر كارهاي درماني بيمار بپردازد و از تمركز كردن و اجراي مانور EC بپرهيزد و به اين صورت بيمار نيز سريعتر و مؤثرتر مورد درمان پيش بيمارستاني قرا رمي گيرد.
آب گيري گچ معمولي و فايبر گلاس امروزه كشور ما بواسطه قرار گيري در بخش كم باران خاورميانه با معضل كمبود اب روبروست. براي گرفتن آتل وگچ گيري دربمارستان ظرف هايي استفاده ميشود كه 5 ليتر آب استفاده مي شود و نوع آب گيري باعث هدر رفتن مقدار زيادي آب وكثيف شدن اتاق كار مي شود.طبق آماري كه در يكي از بيمارستان هاي استان فارس گرفته شد(بيمارستان قائم شهرستان فيروزاباد) از تاريخ 1/1/95تا تاريخ1/1/96تعداد آتل گيري90 نفر بوده كه آب مصرفي 450 ليتر بود كه ميانگين درسال 5400 ليتر آب ميشود . با وجود اين د ستگاه آب استفاده شده براي آب گيري گچ معمولي وفايبرگلاس 0.1 آب استفا ده شده قبل مي باشد و باز همين آب استفاده شده به دستگاه برميگردد ، همچنين جلوگيري ميكند ازكثيف شدن اتاق و تسريع دركار پرستار ميشود. انداز گچ معمولي توسط پرستار اندازه گيري ميشود وبروي خط كش 40سانتي تاشو قرار ميگيرد(10) كه قابليت تاشدن كنار دستگاه را دارد كه براي نگه داري گچ اتل طراحي شده است. گچ معمولي وارد دستگاه شده از دريچه بازه شده درسمت راست دستگاه(11) ووارد دستگاه شده وبروي ريل قرار ميگيرد(14) ريل بامتور خود كه زير ريل طراحي شده (7) به حركت درامده وگچ معمولي را باخود حمل ميكند وبه زير سه سردوشي كه طراحي شده مي اورد(12) واب گيري ميشود. سردوش ها ازطريق لوله كه ازمخزن شماره يك مي ايد(8) گچ اتل را اب گيري ميكند. مخزن شماره يك متصل به اب شهري مي باشد(3) كه از طريق شناور (4) تنظيم مي شود وبه وسيله پمپ كف كش (1) اب به سردوش ها پمپ مي شود. گچ معمولي درادامه توسط غلطكي كه در قسمت انتهاي مياني ريل طراحي شده(13)اب اضافي گچ را ميگيرد و وارد سيني كه از ابتداي ريل زير ريل براي جمع اوري اب اضافي طراحي شده ميكند(9) گچ اب گيري شده از انتهاي ريل و از طريق دريچه اي كه سمت چپ دستگاه باز شده خارج مي شود(16). اب جمع اوري شده درسيني، از طريق يك صافي ريلي كه قابليت تميز شدن را دارد(17) وارد مخزن شماره دو مي شود(21) كه اين مخزن بزرگتر از مخزن يك مي باشد وقسمتي از ان بيرون مي باشد(20) براي اب گيري نوع ديگري از گچ [فايبر گلاس] ،قسمت بيروني مخزن سرباز مي باشد .اب برگشتي در مخزن شماره دو ازطريق لوله وارد مخزن شماره يك مي شود(22). مخزن شماره دو داراي شير تخليه در مواقع نياز مي باشد .(19). 1.اين دستگاه قادر است آب مصرف شده براي گچ گيري وآتل رابه 0.1برساند . 2.آب استفاده شده وگچي شده را توسط غلطك وصافي به چرخه باز مي گرداند. 3.از كثيف شدن اتاق كار جلوگيري ميكند(چون به وسيله غلطك وسيني اب اضافي گچ گرفته شده و ديگر آب گچي نيست كه به كف اتاق بريزد). 4.توانايي پيشرفته شدن و چندكاره شدن را دارد.( باتوجه به شرايط كار قادر است كار هاي آماده سازي آتل ،چند لايه كردن گچ ،اتوماتيك كردن دستگاه،مسلح كردن به چشم الكترونيكي،وهمچنين چندكاره شدن ازجمله ايجاد سرما ساز براي وسايلي كه مواقع اورژانس نياز به سرما دارد.)
هزينه خوراك يكي از مهمترين عوامل در عملكرد اقتصادي مزارع پرورش ماهي است بطوريكه كاهش در قيمت خوراك مصرفي، درآمد را به طور قابل توجهي افزايش ميدهد. استفاده از اقلام غذايي ارزان قيمت يكي از راههاي كاهش هزينههاي خوراك ميباشد و پسماندهاي كشاورزي از جمله منابع غذايي ارزان قيمت هستند كه داراي مواد مغذي قابل توجهي بوده و در صورتيكه به صورت معقول در جيره استفاده شوند، ميتواند باعث بهبود عملكرد و كاهش هزينه توليد شده و از آلودگيهاي زيست محيطي ناشي از انباشت اين مواد در طبيعت نيز جلوگيري شود. ليمو سومين گونه مهم مركبات در جهان بوده و كشور ما با توليد ساليانه 14 ميليون تن كه حاوي مقادير قابل توجهي مواد معدني مانند، پتاسيم، كلسيم، منيزيم، فسفر و ويتامين ¬هاي C، E، A، B2، B6، و نيز فلانوئيد ها به عنوان منابع آنتي ¬اكسيداني است. قسمت اعظم ويتامين ث در پوست و پالپ ليمو وجود دارد كه يكي از آن آنتي اكسيدان هاي قوي مي باشد. پوست و پالپ ليمو بدليل خواص آنتي اكسيداني قوي كه دارند، مي توانند جايگزين آنتي اكسيدان ها، آنتي بيوتيك ها و واكسن هايي شود كه اثرات مضر زيادي را براي مصرف كننده به همراه دارند، باشند و از اكسيداسيون ليپيدي و آسيب هاي اكسيداتيو كه يكي از عوامل مهم كاهش كيفيت و ارزش تغذيه اي گوشت شناخته مي شود، جلوگيري شود. از طرفي بدليل قيمت بسيار پايين تفاله ليمو مي توانند هزينه خوراك را به طور قابل توجهي كاهش دهند. تحقيق حاضر براي اولين بار به منظور بررسي اثر آنتي اكسيدان پودر تفاله ليمو بر كيفيت و عمر ماندگاري ماهي انجام پذيرفت. طبق بررسي هاي حسي، آناليز هاي ميكروبي و آناليز هاي شيميايي، ماهي غذادهي شده با پودر تفاله ليمو تا انتهاي دوره نگهداري قابل مصرف بود و توانست سبب بهبود پارامترهاي رشد و عمر نگهداري نمونه ها را نسبت به نمونه هاي شاهد به طور معني داري افزايش دهد. هم چنين به منظور افزايش شناوري و قابليت هضم و جذب و همچنين بهبود ضريب تبديل غذايي جيره مكمل شده با پودر تفاله ليمو به صورت اكسترود شده تهيه شد. از مهمترين مزاياي اين اختراع مي توان به طور خلاصه به موارد زير اشاره كرد: 1-توليد جيره غذايي مكمل شده با پودر تفاله ليمو (پوست و پالپ) به عنوان منبع غذايي ارزان قيمت و غني از مواد مغذي و آنتي اكسيداني 2- پوست و پالپ ليمو بدليل تركيات مغذي از قبيل پروتئين، كلسيم، منيزيم، خاكستر و انواع ويتامين ها به عنوان محرك رشد باعث بهبود پارامترهاي رشد ماهي كپور مي شود. 3- تركيبات آنتي اكسيداني موجود در تفاله ليمو از قبيل فلاونوئيدها باعث افزايش قدرت آنتي اكسيداني و جلوگيري از وقوع آسيب هاي اكسيداتيو در ماهي كپور مي شود. 4- استفاده از تفاله ليمو هيچ گونه آسيب بافتي بر روي ماهي كپور نمي گذارد. 5- تفاله ليمو باعث كاهش اكسيداسيون ليپيد و پروتئين ماهي كپور شده كه نهايتا منجربه افزايش عمر نگهداري آن مي شود. 6- تفاله ليمو باعث همچنين باعث بهبود كيفيت گوشت ماهي كپور از قبيل طعم، مزه و بافت ماهي مي شود. 7- اكسترود كردن باعث افزايش شناوري، قابليت هضم و جذب بهتر، افزايش مقاومت در برابر بيماري و بهبود ضريب تبديل غذايي مي شود.
اين دستگاه دربيمارستان ها ومراكز درماني استفاده مي شود ومراحل آن به شرح زير مي باشد: دستگاه تقريبا در تمام بخش هاي بيمارستاني ومراكز درماني وجود دارد .در موقع نياز از آن استفاده مي شود ويكي از اركان اصلي اين مراكز ها مي باشد . زمان تحويل گرفتن شيفت ، پرستاربايد تمام وسايل دستگاه را چك كند ، اين چك كردن ديگر توسط پرستار صورت نمي گيرد جز وسايلي به نام (لارنگوسكوپ ، دي سي شوك ، ساكشن ). پرستار توسط مانيتوري كه دربالاي دستگاه قرار دارد تمام اقلام دستگاه را مشاهده مي كند و در صورت وجود كاستي ، دستگاه به صورت رنگ بندي وعلامت، هشدار مي دهد.پرستار باگفتن نام همان كالا مثلا (لارنگوسكوپ ) به وسيله ميكروفوني كه در بالاي بدنه دستگاه به كار رفته ، جعبه مربوط به لارنگوسكوپ با سرعت باز مي شود وپرستار كالاي خود را چك مي كند. پرستار با زدن دكمه يا (كليد ) پرينت از ليست كالاهاي نمايش داده وشمارش شده توسط دستگاه پرينت مي گيرد. در اين دستگاه 52 جعبه براساس اقلام وفوريت هاي پزشكي در جلوي مكعب چيده شده است. كه توسط سيستم هوش مصنوعي باز وكنترل مي شوند . جعبه ها داراي كشو هاي نگهدارنده هستند وبراساس هوش مصنوعي كار ميكنند .اين جعبه ها داراي ليبل هستند كه در صورت از كار افتادن سيستم به صورت دستي استفاده شوند .جعبه ها براساس ابعاد وتعداد اقلام طراحي شده اند . دستگاه داراي 52 جعبه وهر جعبه داراي كشو هاي نگهدارنده كه براساس ابعاد وتعداد اقلام طراحي شده و كاربر باتوجه به نيازودستور فرمان تعريف شده براي دستگاه ، دسترسي به داروي مد نظر را دارد .مشخصات دارو ، روي ليبل چسبيده شده به كشودرج گرديده تا در صورت اختلال در سيستم هوش مصنوعي امكان دسترسي به دارو به صورت دستي وجود داشته باشد.
موارد یافت شده: 19